Jesper Monberg

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#276 Postautor: kdsz » 10 czerwca 2005, o 12:41

Już gadaliśmy na ten temat, a ja podawałem link do biegu, który rozwiewa wszelkie wątpliwości. Podrzucam ponownie: http://www.adrianrymel.com/adrianvideo1.wmv

JAG
Senior

#277 Postautor: JAG » 10 czerwca 2005, o 13:16

patryk kilar pisze:Na pewno sie mylisz :wink: obejrzyj sobie filmik co podrzucil KDSZ -

no na pewno sie mylę a ty jesteś b.szybki bo ubiegłes mnie zanim zdążyłam odpowiedzieć na wczesniejszą wersje twojego posta :D(albo poprostu mój komp dziś b.wolno chodzi co jest prawdą :evil: )

wobec tego tylko w Pucharze Åšwiata obowiazuje opcja z jockerem startujacym spod tasmy??
:),czasami :(

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#278 Postautor: jas » 10 czerwca 2005, o 13:17

widze, ze nawet Adas sie na filmik zlapal :wink: . ogolnie bardzo ciekawe rozwiazanie - taki start za stawka.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Krychs
Senior

#279 Postautor: Krychs » 10 czerwca 2005, o 13:26

jas pisze:ogolnie bardzo ciekawe rozwiazanie - taki start za stawka.

Szczególnie gdyby tym startującym miał być Joonas :) Wtedy byłoby napewno bardzo ciekawie :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#280 Postautor: sadychor » 10 czerwca 2005, o 13:49

Ta forma Jespera B. jest nieprawdopodobna i niedopuszczalna :twisted: W ramach leczenia proponuję zaprosić go do Lublina na mecz, zdobędzie 2-3 punkty, dostanie parę fakerów od jakiś baranów i wszystko wróci do normy. Równowaga w przyrodzie musi być :twisted: :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#281 Postautor: Prymus » 10 czerwca 2005, o 13:52

Ogolnie ze wprowadzenie jockera w polskiej lidze byloby ciekawym posunieciem.
Na pewno zwiekszyloby widowiskowosc meczy, wygranie biegu np. 8-1 i odrobienie na raz 7 punktow mogloby byc ratunkiem, albo chociaz podtrzymaniem nadziei na jakis dobry wynik dla druzyny. Tyle ze w takim przypadku jocker moglby jezdzic przykladowo dopiero gdy roznica wyniesie 10 punktow, tak przynajmniej wedlug mnie. Nie wiem jak to jest w innych ligach, nie zaglebialem sie specjalnie w przepisy.

meesha
Trener
Kontakt:

#282 Postautor: meesha » 10 czerwca 2005, o 14:17

Prymus pisze:Ogolnie ze wprowadzenie jockera w polskiej lidze byloby ciekawym posunieciem.
Na pewno zwiekszyloby widowiskowosc meczy, wygranie biegu np. 8-1 i odrobienie na raz 7 punktow mogloby byc ratunkiem, albo chociaz podtrzymaniem nadziei na jakis dobry wynik dla druzyny. Tyle ze w takim przypadku jocker moglby jezdzic przykladowo dopiero gdy roznica wyniesie 10 punktow, tak przynajmniej wedlug mnie. Nie wiem jak to jest w innych ligach, nie zaglebialem sie specjalnie w przepisy.

NIE NIE NIE :!: :!: :!: To kolejny po ZZ głupi wynalazek :x Mam nadzieję, że przynajmniej on nie zawita do Polski :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#283 Postautor: Prymus » 10 czerwca 2005, o 14:22

meesha pisze:NIE NIE NIE :!: :!: :!: To kolejny po ZZ głupi wynalazek :x Mam nadzieję, że przynajmniej on nie zawita do Polski :twisted:

Jakies argumenty? :roll:

:wink:

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#284 Postautor: Soluk » 10 czerwca 2005, o 14:30

moim skromnym zdaniem ZZ w tym sezonie uratowalo nam tylek. Gdyby nie ten "wynalazek" nie mial by kto jezdzic w miejsce kontuzjowanego Piszcza, bo kto Mordel bez sprzetu? Czy Krzysio "ide na silownie" Wrona? Mamy waska kadre w tym sezonie i gdyby nie ten przepis to juz bysmy sie cieszyli z awansu do drugiej ligi :wink:
pozdro

Zaratustra
Kadrowicz

#285 Postautor: Zaratustra » 10 czerwca 2005, o 14:47

Prymus pisze:
meesha pisze:NIE NIE NIE :!: :!: :!: To kolejny po ZZ głupi wynalazek :x Mam nadzieję, że przynajmniej on nie zawita do Polski :twisted:

Jakies argumenty? :roll:

:wink:

Też nie podoba mi się ten pomysł, aby go zastosować w Polsce. Przykładowa sytuacja: siedzimy sobie na meczu, jest cacy, przez większość meczu prowadzimy do momentu, w którym jakiś np. Maxiu z Kuciapą wygrywają 8:1 i jest po rybach, a nam humory siadają do końca dnia :wink: :) Poza tym byłyby śmieszne wyniki końcowe. Jak dla mnie zbyt duża rewolucja, pozdr.

meesha
Trener
Kontakt:

#286 Postautor: meesha » 10 czerwca 2005, o 14:49

Trochę zboczyliśmy z tematu więc na dalszą dyskusję o przepisach zapraszam do:
viewtopic.php?t=1816
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

dumbli
Szkółkowicz

#287 Postautor: dumbli » 10 czerwca 2005, o 16:19

Obiło mi się o uszy, że Jonas nie może jechać w meczu z Ostrowem. Dlatego zaczynam trzymać kciuki za Pulpetem. Oczywście jeżeli to prawda. 8)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#288 Postautor: kilar » 10 czerwca 2005, o 18:58

dumbli pisze:Obiło mi się o uszy, że Jonas nie może jechać w meczu z Ostrowem. Dlatego zaczynam trzymać kciuki za Pulpetem. Oczywście jeżeli to prawda. 8)

A to niby czemu, ma jakies zawody, czy co. Mi sie wydaje, ze pojedzie z Iskra i to poprostu jest plotka.
Chociaz jak ktos wie cos na ten temat, to niech sie podzieli tajemnica z innymi :)

Pozdro

rob7
Senior

#289 Postautor: rob7 » 10 czerwca 2005, o 19:02

ma 26.06 zawody GP na długim torze, pisałem o tym w temacie poświęconym Joonasowi

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#290 Postautor: Soluk » 10 czerwca 2005, o 20:02

Wczesniej bylem przeciwny wystepom pulpeta w lublinie ale po ostatnich jego meczach w innych ligach powoli sklaniam sie do tego zeby zaprosic go na mecz z iskra. Ale pod warunkiem ze do tego czasu nie zaliczy wpadki zagranica. Kazdy jest w stanie sie odrodzic po slabym poczatku sezonu i mysle ze Jensen-odpukac-narazie jest tego przykladem. Ale ciekawwe czy pod nieobecosc Jonasa dzialacze zdecyduja sie na Jespera czy planuja objechac ten mecz w krajowce? bo jesli tak to ten mecz przegramy jesli pojedziemy z pulpetem w takiej dyspozycji jak teraz i frankowem ktory tez mam nadzieje sie odnalazl to mozemy sprawic mala niespodzianke

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#291 Postautor: jas » 10 czerwca 2005, o 20:17

ale kto powiedzial, ze Joonasa nie bedzie na meczu z Iskra :shock: ? na razie wiemy, ze ma wtedy GP. ja mam nadzieje, ze zrezygnuje ze startu na trawie i przyjedzie do nas, a wtedy osobiscie wierze w to, ze mozemy sprawic mala niespodzianke :mrgreen: .

Davv
Kadrowicz

#292 Postautor: Davv » 11 czerwca 2005, o 00:55

Oj ludzie ludzie. Wy chyba nie czytacie tego co piszecie (bez urazy). Ostrów to pewny kandydat do "czwórki". My jak na razie nie mamy pewnego utrzymania (mam nadzieję, że juz niedługo to się zmieni :twisted: ). A tymczasem ja tu czytam, że Jensen cudotwórca wygra nam mecz z Ostrowem. Jakoś nie widzę tego. Ani z Jensenem, ani z Joonasem. Nawet Crump nam nie pomoże. Bo kto zastąpi cieniutkiego Pietraszkę? Kto mi powie, że Franek znowu pojedzie solidnie. A jestem prawie pewien, że Ogór i sp-ka pojadą równo i nie będą mieli problemów ze zwycięstwem. Wracając do Jensena to napewno poprawił troszkę swoją jazdę, jednak jeśli by miał jechać jeszcze w tym sezonie w naszych barwach to musiałby być tańszy od Joonasa. Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami.... :wink:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#293 Postautor: jas » 11 czerwca 2005, o 10:45

Davv pisze:Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami.... :wink:

a Joonas jest tanszy od Jespera?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#294 Postautor: Cooper » 11 czerwca 2005, o 11:15

jas pisze:
Davv pisze:Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami.... :wink:

Chyba raczej nie, zwlaszcza, ze Jesperowi trzeba tylko zwracac koszty podrozy... :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#295 Postautor: Davv » 11 czerwca 2005, o 11:54

Cooper pisze:
jas pisze:

Chyba raczej nie, zwlaszcza, ze Jesperowi trzeba tylko zwracac koszty podrozy... :D

Joonas jest sporo tańszy od Jensena. No chyba, że tak jak pisze Cooper zapłacimy mu tylko za podróż. Ale teraz to pewnie zrobiłby z 5 pkt. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa. :wink: :lol:

Szacuneczek

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#296 Postautor: prt » 11 czerwca 2005, o 12:00

Davv pisze:. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa. :wink: :lol:

Szacuneczek

ja to powiem.
jesli bylaby szansa, ze Jensen na wyjezdzie punktowalby lepiej niz Kylmaekorpi, to niech jezdzi.

a co do wystepow w Lublinie - przy jezdzie "o pietruche" jazda Joonasa z powodzeniem wynagradza straty zwiazane z odejsciem Knappa. jesli jednak Jensen zacznie punktowac na miare swoich mozliwosci i nazwiska a bedziemy jechac wazny mecz, ja nie widze problemu.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#297 Postautor: kilar » 11 czerwca 2005, o 14:31

Ja rowniez Jespera bym jeszcze z checia zobaczyl w Lublinie oczywiscie jezdzacego zdecydowanie lepiej niz w meczach z poczatku sezonu. Jego forma wzrasta i czego nie dac mu szansy juz np w meczu z Rybnikiem. Wtedy byloby pewne porownanie jego jazdy zagranica i w Polsce i moznaby sie bylo cos wiecej wypowiedziec o "nowej" formie Dunczyka. Jezeli wypadlby dobrze (8-10pt) to w przypadku gdy Joonas nie moglby jechac u nas w meczu z Iskra (zawody na dlugim torze ma podobno) to zaprosilbym Jespera na to spotkanie.

Pozdro

Pebas
Szkółkowicz

#298 Postautor: Pebas » 11 czerwca 2005, o 14:36

Davv pisze:Joonas jest sporo tańszy od Jensena. No chyba, że tak jak pisze Cooper zapłacimy mu tylko za podróż. Ale teraz to pewnie zrobiłby z 5 pkt. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa. :wink: :lol:

Szacuneczek

Tak???? A ja słyszałem coś zupełnie innego. Że jest o wiele droższy od Jensena. Ciekawe kto ma rację.

Davv
Kadrowicz

#299 Postautor: Davv » 11 czerwca 2005, o 14:38

prt pisze:
Davv pisze:. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa. :wink: :lol:

Szacuneczek

ja to powiem.
jesli bylaby szansa, ze Jensen na wyjezdzie punktowalby lepiej niz Kylmaekorpi, to niech jezdzi.

a co do wystepow w Lublinie - przy jezdzie "o pietruche" jazda Joonasa z powodzeniem wynagradza straty zwiazane z odejsciem Knappa. jesli jednak Jensen zacznie punktowac na miare swoich mozliwosci i nazwiska a bedziemy jechac wazny mecz, ja nie widze problemu.

No sam mówisz, że na wyjeździe. Na wyjeździe to może jechać kto chce bo ja tego nie będe musiał oglądać (za daleko mamy do rywali :cry: ) Ale na naszym terenie to tylko Joonas. Wolę popatrzeć na jazdę Joonasa i walkę i niech zdobędzie te 10 pkt. Niż na nudnego Jensena choćby miał zrobić i 15 pkt. Z Ostowem nie ma szans na zwyciestwo więc po co przeplacac :wink:

Pebas no ja też jestem ciekaw. Ale jak ktoś pisał Jensen ma kontrakt na poziomie Petera z poprzedniego sezonu. Joonas jeździ u nas dlatego, że był tańszy od innych dostępnych na rynku. Więc chyba wszystko jasne...

Szacuneczek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#300 Postautor: sadychor » 11 czerwca 2005, o 15:23

Ten pomysł zaproszenia Jensena na mecz w Rybniku nie jest do końca poroniony. Suche statystyki pokazują, że na wyjazdach między naszymi obco nie ma takiej przepaści:

WYJAZD:
OBCOKRAJOWCY:
1. Joonas Kylmaekorpi - 11/11/6 - 1.833
2. Jesper B. Jensen - 11/12/8 - 1.500
żródło: Apocalipsowe statystyki

Minusy występu:
-wydana kasa, nawet za podróż trzeba mu zwrócić :wink: :lol:
-pozbawienie złudzeń kibiców
Plusy:
-weryfikacja jego formy
-pozbawienie złudzeń kibiców

Ale i tak decyzje podejmie ktośtam z klubu.