Jesper Monberg
patryk kilar pisze:Na pewno sie myliszobejrzyj sobie filmik co podrzucil KDSZ -
no na pewno sie mylę a ty jesteś b.szybki bo ubiegłes mnie zanim zdążyłam odpowiedzieć na wczesniejszą wersje twojego posta
wobec tego tylko w Pucharze Åšwiata obowiazuje opcja z jockerem startujacym spod tasmy??
Ogolnie ze wprowadzenie jockera w polskiej lidze byloby ciekawym posunieciem.
Na pewno zwiekszyloby widowiskowosc meczy, wygranie biegu np. 8-1 i odrobienie na raz 7 punktow mogloby byc ratunkiem, albo chociaz podtrzymaniem nadziei na jakis dobry wynik dla druzyny. Tyle ze w takim przypadku jocker moglby jezdzic przykladowo dopiero gdy roznica wyniesie 10 punktow, tak przynajmniej wedlug mnie. Nie wiem jak to jest w innych ligach, nie zaglebialem sie specjalnie w przepisy.
Na pewno zwiekszyloby widowiskowosc meczy, wygranie biegu np. 8-1 i odrobienie na raz 7 punktow mogloby byc ratunkiem, albo chociaz podtrzymaniem nadziei na jakis dobry wynik dla druzyny. Tyle ze w takim przypadku jocker moglby jezdzic przykladowo dopiero gdy roznica wyniesie 10 punktow, tak przynajmniej wedlug mnie. Nie wiem jak to jest w innych ligach, nie zaglebialem sie specjalnie w przepisy.
Prymus pisze:Ogolnie ze wprowadzenie jockera w polskiej lidze byloby ciekawym posunieciem.
NIE NIE NIE
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
moim skromnym zdaniem ZZ w tym sezonie uratowalo nam tylek. Gdyby nie ten "wynalazek" nie mial by kto jezdzic w miejsce kontuzjowanego Piszcza, bo kto Mordel bez sprzetu? Czy Krzysio "ide na silownie" Wrona? Mamy waska kadre w tym sezonie i gdyby nie ten przepis to juz bysmy sie cieszyli z awansu do drugiej ligi
pozdro
pozdro
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Prymus pisze:meesha pisze:NIE NIE NIE![]()
![]()
To kolejny po ZZ głupi wynalazek
Mam nadzieję, że przynajmniej on nie zawita do Polski
Jakies argumenty?![]()
Też nie podoba mi się ten pomysł, aby go zastosować w Polsce. Przykładowa sytuacja: siedzimy sobie na meczu, jest cacy, przez większość meczu prowadzimy do momentu, w którym jakiś np. Maxiu z Kuciapą wygrywają 8:1 i jest po rybach, a nam humory siadają do końca dnia
Trochę zboczyliśmy z tematu więc na dalszą dyskusję o przepisach zapraszam do:
viewtopic.php?t=1816
viewtopic.php?t=1816
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
dumbli pisze:Obiło mi się o uszy, że Jonas nie może jechać w meczu z Ostrowem. Dlatego zaczynam trzymać kciuki za Pulpetem. Oczywście jeżeli to prawda.
A to niby czemu, ma jakies zawody, czy co. Mi sie wydaje, ze pojedzie z Iskra i to poprostu jest plotka.
Chociaz jak ktos wie cos na ten temat, to niech sie podzieli tajemnica z innymi
Pozdro
Wczesniej bylem przeciwny wystepom pulpeta w lublinie ale po ostatnich jego meczach w innych ligach powoli sklaniam sie do tego zeby zaprosic go na mecz z iskra. Ale pod warunkiem ze do tego czasu nie zaliczy wpadki zagranica. Kazdy jest w stanie sie odrodzic po slabym poczatku sezonu i mysle ze Jensen-odpukac-narazie jest tego przykladem. Ale ciekawwe czy pod nieobecosc Jonasa dzialacze zdecyduja sie na Jespera czy planuja objechac ten mecz w krajowce? bo jesli tak to ten mecz przegramy jesli pojedziemy z pulpetem w takiej dyspozycji jak teraz i frankowem ktory tez mam nadzieje sie odnalazl to mozemy sprawic mala niespodzianke
Oj ludzie ludzie. Wy chyba nie czytacie tego co piszecie (bez urazy). Ostrów to pewny kandydat do "czwórki". My jak na razie nie mamy pewnego utrzymania (mam nadzieję, że juz niedługo to się zmieni
). A tymczasem ja tu czytam, że Jensen cudotwórca wygra nam mecz z Ostrowem. Jakoś nie widzę tego. Ani z Jensenem, ani z Joonasem. Nawet Crump nam nie pomoże. Bo kto zastąpi cieniutkiego Pietraszkę? Kto mi powie, że Franek znowu pojedzie solidnie. A jestem prawie pewien, że Ogór i sp-ka pojadą równo i nie będą mieli problemów ze zwycięstwem. Wracając do Jensena to napewno poprawił troszkę swoją jazdę, jednak jeśli by miał jechać jeszcze w tym sezonie w naszych barwach to musiałby być tańszy od Joonasa. Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami.... 
jas pisze:Davv pisze:Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami....
a Joonas jest tanszy od Jespera?
Chyba raczej nie, zwlaszcza, ze Jesperowi trzeba tylko zwracac koszty podrozy...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:jas pisze:Davv pisze:Bo jaki cel maiło by ryzykować i ściągać Jensena, który niewiadomo jak pojedzie a trzeba mu zapłacić kupe kasy, jeśli można taniej mieć pewnego i Joonasa. Joonas zostań z nami....
a Joonas jest tanszy od Jespera?
Chyba raczej nie, zwlaszcza, ze Jesperowi trzeba tylko zwracac koszty podrozy...
Joonas jest sporo tańszy od Jensena. No chyba, że tak jak pisze Cooper zapłacimy mu tylko za podróż. Ale teraz to pewnie zrobiłby z 5 pkt. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa.
Szacuneczek
Davv pisze:. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa.![]()
![]()
Szacuneczek
ja to powiem.
jesli bylaby szansa, ze Jensen na wyjezdzie punktowalby lepiej niz Kylmaekorpi, to niech jezdzi.
a co do wystepow w Lublinie - przy jezdzie "o pietruche" jazda Joonasa z powodzeniem wynagradza straty zwiazane z odejsciem Knappa. jesli jednak Jensen zacznie punktowac na miare swoich mozliwosci i nazwiska a bedziemy jechac wazny mecz, ja nie widze problemu.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Ja rowniez Jespera bym jeszcze z checia zobaczyl w Lublinie oczywiscie jezdzacego zdecydowanie lepiej niz w meczach z poczatku sezonu. Jego forma wzrasta i czego nie dac mu szansy juz np w meczu z Rybnikiem. Wtedy byloby pewne porownanie jego jazdy zagranica i w Polsce i moznaby sie bylo cos wiecej wypowiedziec o "nowej" formie Dunczyka. Jezeli wypadlby dobrze (8-10pt) to w przypadku gdy Joonas nie moglby jechac u nas w meczu z Iskra (zawody na dlugim torze ma podobno) to zaprosilbym Jespera na to spotkanie.
Pozdro
Pozdro
Davv pisze:Joonas jest sporo tańszy od Jensena. No chyba, że tak jak pisze Cooper zapłacimy mu tylko za podróż. Ale teraz to pewnie zrobiłby z 5 pkt. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa.![]()
![]()
Szacuneczek
Tak???? A ja słyszałem coś zupełnie innego. Że jest o wiele droższy od Jensena. Ciekawe kto ma rację.
prt pisze:Davv pisze:. Ale tak czy inaczej kto mi powie, że woli oglądać Jensena zamiast Joonasa.![]()
![]()
Szacuneczek
ja to powiem.
jesli bylaby szansa, ze Jensen na wyjezdzie punktowalby lepiej niz Kylmaekorpi, to niech jezdzi.
a co do wystepow w Lublinie - przy jezdzie "o pietruche" jazda Joonasa z powodzeniem wynagradza straty zwiazane z odejsciem Knappa. jesli jednak Jensen zacznie punktowac na miare swoich mozliwosci i nazwiska a bedziemy jechac wazny mecz, ja nie widze problemu.
No sam mówisz, że na wyjeździe. Na wyjeździe to może jechać kto chce bo ja tego nie będe musiał oglądać (za daleko mamy do rywali
Pebas no ja też jestem ciekaw. Ale jak ktoś pisał Jensen ma kontrakt na poziomie Petera z poprzedniego sezonu. Joonas jeździ u nas dlatego, że był tańszy od innych dostępnych na rynku. Więc chyba wszystko jasne...
Szacuneczek
Ten pomysł zaproszenia Jensena na mecz w Rybniku nie jest do końca poroniony. Suche statystyki pokazują, że na wyjazdach między naszymi obco nie ma takiej przepaści:
WYJAZD:
OBCOKRAJOWCY:
1. Joonas Kylmaekorpi - 11/11/6 - 1.833
2. Jesper B. Jensen - 11/12/8 - 1.500
żródło: Apocalipsowe statystyki
Minusy występu:
-wydana kasa, nawet za podróż trzeba mu zwrócić
-pozbawienie złudzeń kibiców
Plusy:
-weryfikacja jego formy
Ale i tak decyzje podejmie ktośtam z klubu.
WYJAZD:
OBCOKRAJOWCY:
1. Joonas Kylmaekorpi - 11/11/6 - 1.833
2. Jesper B. Jensen - 11/12/8 - 1.500
żródło: Apocalipsowe statystyki
Minusy występu:
-wydana kasa, nawet za podróż trzeba mu zwrócić
Plusy:
-weryfikacja jego formy
Ale i tak decyzje podejmie ktośtam z klubu.