Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Dla Grudziadza.
Dla Lublina
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poza tym jak sie sedzia budzi na 0,5 godziny przed zawodami, bo mu goscie jeczal, a sam jest na stadionie na kilka godzin przed meczem i sam nie ma watow do toru...
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac

w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Grudziądzkie Towarzystwo Żużlowe w związku z zawodami o DM I ligi drużynami GTŻ Grudziądz a Lechma Start Gniezno w dniu 3.06.2012 roku.
o r z ek a
1 winę Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego w popełnieniu przewinienia dyscyplinarnego, polegającego na naruszeniu art. 331 pkt. 18a Regulaminu Sportu Żużlowego (zwanego dalej: RSŻ) tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów, w regulaminowym czasie odbioru toru przed zawodami,
2 nałożenie na Grudziądzkie Towarzystwo Sportowe za czyn opisany w pkt 1 sentencji kary pieniężnej w kwocie 12.000,00 (słownie: dwanaście tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 307 ust 1 pkt a oraz w zw. z art. 311 pkt 18 a RSŻ.
Dla Lublina
w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN”
o r z e k a
1. winę klubu Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” w naruszeniu art. 331 pkt. 18b RSŻ, tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów w godzinie rozpoczęcia zawodów i dostosowanie toru do wymogów regulaminowych w czasie do 1 godziny po godzinie rozpoczęcia zawodów w związku z meczem DM I Ligi Lubelski Węgiel KMŻ Lublin – Orzeł Łódź rozegranym w Lublinie w dniu 15 lipca 2012 r.,
2. nałożenie na Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” kary pieniężnej w kwocie 50.000,00 (słownie: pięćdziesiąt tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 331 pkt. 18b RSŻ.
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Kargolo pisze:Dlaczego Grudziądz dostał 12 tys a my 50 tys?
Nie wiem jak jest w przypadku Lublina, ale na pierwszy rzut oka widać, że kara też jest przesadzona. Ale w przypadku GKMu to kara jest już całkowicie z kapelusza. W Grudziądzu jaki tor jest każdy wie, mniejszy lub większy beton, przed meczem z Gnieznem nie było żadnych prac na torze, a podobno sędzia dopiero po meczu zmienił ocenę toru.
Bodajże 3 września w Łodzi jest zebranie członków I i II ligi razem z GKSŻ w sprawie ustalenia regulaminu na nowy sezon. Jest to dobra okazja by tego przykurcza Szymańskiego złapać za klapy w sprawie kary finansowej dla naszego klubu.

Manitou pisze:Zapłacimy 50 tysi jak Gniezno wybuduje oświetlenie! O tak! Prawo musi być równe dla wszystkich, a nie jednych karzą na potęgę, a innym przedłużają warunkowe licencje
i zostaną przywrócone kary punktowe z przed sezonu co dla niektórych zespołów
Było to już wyjaśniane kilka razy - nasz tor żeby się nie rozrywał musi dostać wodę - Łódź chciała sobie go osuszyć i założyli sobie pętle na szyję. Ale nawet tor który się rozrywa nadaje się do jazdy. Jak oglądałem we wtorek mecz Hammarby - Indianerna to nasz tor w porównaniu z tamtym to stół. I o dziwo jednym z lepszych zawodników była Adrianna Miedzińska. A ten sędzia to jakiś początkujący bolek. Dla mnie wyglada to tak - tam w Lublinie mają bogatego sponsora - dowalmy im a może się uda coś wyłudzić. Dlaczego Grudziądz dostał 12 a my 50? Czy przyjeli przelicznik - kazde pól centymetra luznej nawierzchni - 5 tysięcy czy może przelicznik - jedna dziura - 3 tysiace? To jest paranoja. Ktoś sie zagalopował już w swojej głupocie. Ale w sumie skoro ktoś wpadł na pomysł, żeby w najwyższej klasie mógł jeździć tylko jeden facet z Grand Prix a ligę niżej dwóch - to mnie już nic nie zdziwi.
Ja jestem ciekaw jakich argumentów użyto aby wymierzyć nam ta karę. Mam nadzieję że zostanie to opublikowane. Teraz rozumiem dlaczego Wardzała zrobił taki a nie inny tor na Gniezno. Kurde oby nasi działacze nie przestraszyli się zbytnio. Nie chce mi się oglądać zawodów takie jakie są w Łodzi, gdzie na mecze przychodzi o połowe mniej kibiców niż w Lublinie. 
jerry78 pisze:Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Nic dodać, nic ująć Jerry. Wysokość nałożonej kary jest zagadką i w kontekście tego, że na GTŻ nałożono karę 15 tys. zł za praktycznie to samo nibyprzewinienie, oczywistym jest, że są równi i równiejsi. Gdyby ktoś w lidze angielskiej tak nazwijmy to "restrykcyjnie" podchodził do tematu przygotowania toru to tamtejsza liga już dawno przestałaby istnieć. Dla mnie ta sprawa to jeden wielki smród i tyle. Może warto zastanowić się nad zmianą nazwy GKSŻ na AMBER G...KSŻ. Syf.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
To jeszcze sprawdź jaką karę powinien otrzymać sędzia tych zawodów Substyk. Jego przewinienia są oczywiste. Przez jego nieudolne poprawianie toru, spowodował, że ten tor stał się bardzo niebezpieczny i zagrażał zdrowiu zawodników. Do tego przyczynił się do wkur...nia kilka tysięcy osób na trybunach, które musiały patrzeć na jego nieudolne próby wykazania się przed praktykantem.
cały stadion śpiewa w niedzielę gksż gksż j........j......... gksż
i macha szalikami 
Hela pisze:Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
Helu a czym się różni nieregulaminowe przygotowanie toru od nieregulaminowego przygotowania toru? Nie bardzo rozumiem szczerze mówiąc. Słusznie zauważył Jerry, że głównym winowajcą tego, że tor się praktycznie rozsypał był niejaki Substyk. Ta kara powinna być wymierzona w głównej mierze jemu. Ale "koziołkiem" ofiarnym złożonym na ołtarzu prawdziwków z G...wnianej Komisji Sportu Żużlowego stał się klub. I tyle na ten temat.
MOTOR LUBLIN
Zadzwoniłem z ciekawości do p. P Szymańskiego (tel 609 333 450 ) - przedstawiłem mu nasze oburzenie ! Po złożeniu odwołania przez nasz klub nastąpi rozpatrzenie tej sprawy normalnym trybem ( teraz był skrócony ) jest wiec szansa anulowanie tej kary !
A kara jest za opóźnienie meczu o 1 h itd
- tak mi to wszystko przedstawił 
A kara jest za opóźnienie meczu o 1 h itd
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, o 09:52 przez MARKO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
tezetomaniak pisze:Koper, o słabym przygotowaniu toru w Lublinie mówi się od kilku lat, a nie od meczu z Łodzią. A że akurat padło na ten mecz...
Co znaczy padło na ten mecz? Karę otrzymaliśmy w wyniku losowania?
Kara nie jest za całokształt tylko właśnie za kwestie przygotowania toru na ten konkretny mecz. Jesli Twoim zdaniem to co działo się przed meczem z Łodzią nie była dla Ciebie szopką , jeśli teraz ta kara nie jest Twoim zdaniem kpiną, jak to zostało słusznie nazwane, to ja nie mam więcej pytań.
to skoro kara jest za opóznienie meczu - dla mnie sprawa jest jasna. Karę powinni ponieść winowajcy tego opóznienia, a wiec sedzia i ewentualnie ci co go podburzyli do robienia idiotycznej "kosmetyki" toru czyli przedstawiciele Orła.
Jednym słowem mamy szopkę w wydaniu trzech kolesi z GKSŻ. Inaczej tego nazwać nie można. Substyk, który doprowadził do totalnej demolki toru pozostaje bez winy, klub natomiast musi płacić za jego nieudolność. Kpiny i ignorancja. Napluj k...rwie w twarz to ci powie, że deszcz pada. Tak to wygląda.
MOTOR LUBLIN
A może na stronie kmzlublin.pl by opublikować jakieś oświadczenie, opinie kibiców, oburzenie związane z tą karą??
Co o tym myślicie?? Koper?? Zaszkodzić by to nie zaszkodziło.... Zresztą tutaj możemy sobie pisać, a i tak nikt tego nie weźmie pod uwagę.
Co o tym myślicie?? Koper?? Zaszkodzić by to nie zaszkodziło.... Zresztą tutaj możemy sobie pisać, a i tak nikt tego nie weźmie pod uwagę.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, o 10:25 przez miedziany, łącznie zmieniany 1 raz.
Co mają opinie kibiców do tego? Klub, owszem powinien zareagować, ale kibice to mogą sobie ewentualnie pomarudzić na forum lub wywiesić prześcieradło z napisem KGSŻ KUR?A. 
Deri pisze:Dokładnie z tego co mi wiadomo to tor regulaminowy ma miec 1 lub 2 cm luźnej nawierzchni a w łodzi gwoździa nie wbijesz (jak to pisał sadychor) to im doj***c kare,a tak nawiasem pisząc to czy przypadkiem sedzia nie decyduje czy tor przed zawodami nadaje sie do jazdy?
Jezeli pozwolił na jazdę to znaczy ze tor się nadawał ,do ch**a pana!!!!
ps.sory ale jestem tak wku****y ze szok
Nie chcę tutaj wywoływać dodatkowej burzy, bo i tak wystarczająco was wkurzyli z tymi opłatami, ale akurat mecze w Lublinie i w Łodzi miałem okazję oglądać w odstępie trzech tygodni, więc jest jakiś punkt odniesienia a propos nawierzchni można tutaj znaleźć. Być może Orzeł na meczu z nami sam sobie skrzydła podciął, ale nigdy bym nie przypuszczał, że tam jest przygotowywany tzw. beton. Zawodnicy atakowali i przy kredzie, i niemalże ocierając się o bandę (choć bandą, nomen omen, należałoby nazwać kogoś innego) a co więcej, Michał Szczepaniak przyznał po meczu, że tor nie do końca był taki, jak zawsze, bowiem... duża aż tak nie niosła. Jeśli w tym meczu nie dało się atakować po szerokiej, to aż boję się pomyśleć, jakie byłyby to zawody, gdyby faktycznie przygotowano tor jak mówi Szczepan.
ps fragment meczu: http://www.ostrow24.tv/film/6198-retran ... 9-cz2.html - szczególnie bieg numer 9 (około 5:20) - na torze betonowym chyba nie da się tak ścigać. Do tego przyznaję, że ani jeden zawodnik nie miał problemów z pokonywaniem tego toru, nawet juniorzy sobie radzili.
Natomiast w meczu w Lublinie, pomijając słabość waszego przeciwnika, dało się zauważyć, że na drugim łuku kto się szerzej wyniósł, ten mógł i zapomnieć o wyprzedzeniu, i modlić się, by na torze nie wylądować. Nie twierdzę, że był to spreparowany tor, ja osobiście nazwałem go "wymagającym", ale też zupełnie inne odczucia miałem patrząc na jazdę zawodników u was i w Łodzi. Nawet wasi żużlowcy mieli z torem problemy, chociaż jak wspomniałem, rywal poprzeczki wysoko nie zawiesił.
Samo karanie zespołów za nieregulaminowy tor uważam za bzdurę, ale głównie z tego względu, że nikt tak po prawdzie nie umie jasno i precyzyjnie zdefiniować ową 'nieregulaminowość'. Szczególnie w czasach, gdy w zasadzie na każdych zawodach goście mogą się przyczepić do czegokolwiek i sędzia ma obowiązek to uwzględnić. Zamiast powoływać tzw. obserwatorów, którzy biorą pieniądze nie wiadomo za co, należałoby arbitrom zafundować późnojesienne i wczesnowiosenne kursy agrarne, dzięki którym dowiedzieliby się czegoś o różnych rodzajach nawierzchni i wreszcie sami umieliby ocenić stan toru i dopuścić go (lub nie) do rywalizacji.

No widać w Łodzi się nieco zmieniło przygotowywanie toru od 2010. wtedy był beton suchy jak pieprz. Pamiętam jak byłem w maju o 11 na torze i było bardzo mokro (po 2 dniach opadów), potem o 12 przestało padać,a od 13 do 15 świeciło słońce, temperatura jakieś 15 stopni tor wysechł na wiór 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No my w tym roku ogladalismy w Lodzi mecz podczas opadow.
Tzn piszesz o meczach Lublin-Ostrow i Lodz-Ostrow
Bardzo daleko idacy wniosek, ktory i mi zaswital w glowie
Cholera wie, czy w przypadku zastania toru innego niz byl, Lechmy nie dostalyby walkowera... Ale to juz naprawde teorie mocno spiskowe
Tak sie zastanawiam jaki jeszcze klub w calym sezonie 2012 nie zlozyl protestu, jaki potrafil jechac krajowym skladem ....
czarny pisze:(...)Nie chcę tutaj wywoływać dodatkowej burzy, bo i tak wystarczająco was wkurzyli z tymi opłatami, ale akurat mecze w Lublinie i w Łodzi miałem okazję oglądać w odstępie trzech tygodni,(...)
Tzn piszesz o meczach Lublin-Ostrow i Lodz-Ostrow
miedziany pisze:(...)Teraz rozumiem dlaczego Wardzała zrobił taki a nie inny tor na Gniezno.(...)
Bardzo daleko idacy wniosek, ktory i mi zaswital w glowie
Tak sie zastanawiam jaki jeszcze klub w calym sezonie 2012 nie zlozyl protestu, jaki potrafil jechac krajowym skladem ....
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Tak. Piszę o tych dwóch meczach. W Lublinie jeśli dobrze pamiętam był to 10 czerwca (pierwszy mecz przerwany z powodu ulewy), w Łodzi na bank 1 lipca, dzień finału Euro 2012.

sadychor pisze:miedziany pisze:(...)Teraz rozumiem dlaczego Wardzała zrobił taki a nie inny tor na Gniezno.(...)
Bardzo daleko idacy wniosek, ktory i mi zaswital w glowieCholera wie, czy w przypadku zastania toru innego niz byl, Lechmy nie dostalyby walkowera... Ale to juz naprawde teorie mocno spiskowe
![]()
Tylko czemu na treningu nie zrobił takiego jak w dniu meczu tylko stwierdził, że trening ma służyć rozjeżdżeniu bo na mecz i tak będzie inny tor...?
To jest k***a jakas parodia! Jaki nieregulaminowy tor? Co za debile rzadza tym zuzlem? Wszyscy potrafili jechac, tylko nie ogorki z Lodzi. Ja popieram Mikasa, wypiac sie na to tak jak Krosno i nie placic tym zlodziejom! Nie powiem na to nawet jednego zlego slowa!
A i jeszcze jedno, jak mamy swoich ludzi w syfach i na espeedway to trzeba koniecznie naglosnic licencje warunkowa Gniezna (ktora minela 15 sierpnia) i zaledwie 12 tys kary dla Grudziadza. Aczkolwiek z tego co sie orientuje, nasz klub zostal ukarany jednak za cos troche innego. Jestem w robocie wiec nie mam czasu przeszukiwac regulaminu, jak nikt nie przytoczy to zrobie to wieczorem Aczkolwiek tak jak mowie, powyzsze kwestie trzeba naglosnic i pokazac niekonsekwencje GKSZ. Zawsze jakas karta przetargowa w stosunku do tych 3 p*****w
A i jeszcze jedno, jak mamy swoich ludzi w syfach i na espeedway to trzeba koniecznie naglosnic licencje warunkowa Gniezna (ktora minela 15 sierpnia) i zaledwie 12 tys kary dla Grudziadza. Aczkolwiek z tego co sie orientuje, nasz klub zostal ukarany jednak za cos troche innego. Jestem w robocie wiec nie mam czasu przeszukiwac regulaminu, jak nikt nie przytoczy to zrobie to wieczorem Aczkolwiek tak jak mowie, powyzsze kwestie trzeba naglosnic i pokazac niekonsekwencje GKSZ. Zawsze jakas karta przetargowa w stosunku do tych 3 p*****w