Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Dla Grudziadza.
Dla Lublina
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poza tym jak sie sedzia budzi na 0,5 godziny przed zawodami, bo mu goscie jeczal, a sam jest na stadionie na kilka godzin przed meczem i sam nie ma watow do toru...
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac

w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Grudziądzkie Towarzystwo Żużlowe w związku z zawodami o DM I ligi drużynami GTŻ Grudziądz a Lechma Start Gniezno w dniu 3.06.2012 roku.
o r z ek a
1 winę Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego w popełnieniu przewinienia dyscyplinarnego, polegającego na naruszeniu art. 331 pkt. 18a Regulaminu Sportu Żużlowego (zwanego dalej: RSŻ) tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów, w regulaminowym czasie odbioru toru przed zawodami,
2 nałożenie na Grudziądzkie Towarzystwo Sportowe za czyn opisany w pkt 1 sentencji kary pieniężnej w kwocie 12.000,00 (słownie: dwanaście tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 307 ust 1 pkt a oraz w zw. z art. 311 pkt 18 a RSŻ.
Dla Lublina
w sprawie popełnienia przewinienia dyscyplinarnego przez Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN”
o r z e k a
1. winę klubu Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” w naruszeniu art. 331 pkt. 18b RSŻ, tj. za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów w godzinie rozpoczęcia zawodów i dostosowanie toru do wymogów regulaminowych w czasie do 1 godziny po godzinie rozpoczęcia zawodów w związku z meczem DM I Ligi Lubelski Węgiel KMŻ Lublin – Orzeł Łódź rozegranym w Lublinie w dniu 15 lipca 2012 r.,
2. nałożenie na Stowarzyszenie Klubu Motorowo-Żużlowego „LUBLIN” kary pieniężnej w kwocie 50.000,00 (słownie: pięćdziesiąt tysięcy) złotych - na podstawie 311 pkt. 6 RSŻ w zw. z art. 331 pkt. 18b RSŻ.
Przeciez mecz nie zaczal sie z godzinnym opoznieniem jak juz, wiec o co tym pajacom chodzi
Poprzednicy juz napisali, ze to jawna kpina itp, wiec wypada sie pod tym tylko podpisac
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Kargolo pisze:Dlaczego Grudziądz dostał 12 tys a my 50 tys?
Nie wiem jak jest w przypadku Lublina, ale na pierwszy rzut oka widać, że kara też jest przesadzona. Ale w przypadku GKMu to kara jest już całkowicie z kapelusza. W Grudziądzu jaki tor jest każdy wie, mniejszy lub większy beton, przed meczem z Gnieznem nie było żadnych prac na torze, a podobno sędzia dopiero po meczu zmienił ocenę toru.
Bodajże 3 września w Łodzi jest zebranie członków I i II ligi razem z GKSŻ w sprawie ustalenia regulaminu na nowy sezon. Jest to dobra okazja by tego przykurcza Szymańskiego złapać za klapy w sprawie kary finansowej dla naszego klubu.

Manitou pisze:Zapłacimy 50 tysi jak Gniezno wybuduje oświetlenie! O tak! Prawo musi być równe dla wszystkich, a nie jednych karzą na potęgę, a innym przedłużają warunkowe licencje
i zostaną przywrócone kary punktowe z przed sezonu co dla niektórych zespołów
Było to już wyjaśniane kilka razy - nasz tor żeby się nie rozrywał musi dostać wodę - Łódź chciała sobie go osuszyć i założyli sobie pętle na szyję. Ale nawet tor który się rozrywa nadaje się do jazdy. Jak oglądałem we wtorek mecz Hammarby - Indianerna to nasz tor w porównaniu z tamtym to stół. I o dziwo jednym z lepszych zawodników była Adrianna Miedzińska. A ten sędzia to jakiś początkujący bolek. Dla mnie wyglada to tak - tam w Lublinie mają bogatego sponsora - dowalmy im a może się uda coś wyłudzić. Dlaczego Grudziądz dostał 12 a my 50? Czy przyjeli przelicznik - kazde pól centymetra luznej nawierzchni - 5 tysięcy czy może przelicznik - jedna dziura - 3 tysiace? To jest paranoja. Ktoś sie zagalopował już w swojej głupocie. Ale w sumie skoro ktoś wpadł na pomysł, żeby w najwyższej klasie mógł jeździć tylko jeden facet z Grand Prix a ligę niżej dwóch - to mnie już nic nie zdziwi.
Ja jestem ciekaw jakich argumentów użyto aby wymierzyć nam ta karę. Mam nadzieję że zostanie to opublikowane. Teraz rozumiem dlaczego Wardzała zrobił taki a nie inny tor na Gniezno. Kurde oby nasi działacze nie przestraszyli się zbytnio. Nie chce mi się oglądać zawodów takie jakie są w Łodzi, gdzie na mecze przychodzi o połowe mniej kibiców niż w Lublinie. 
jerry78 pisze:Swoją drogą, na początku sezonu GKSŻ wydał orzeczenie, w którym Start Gniezno otrzymał -3pkt meczowe, po czym zawiesił wykonanie kary.
Jeśli nie uwzględnią naszego odwołania i nie zawieszą kary finansowej to będzie przewał stulecia.
Inna kwestia to jaki mamy przygotowywać teraz tor przy Zygmuntowskich? Jesteśmy skazani na beton? Jakaś paranoja się wytworzyła. Żużel schodzi na psy i kwestia kilku lat jak to wszystko pierdyknie z hukiem.
Nic dodać, nic ująć Jerry. Wysokość nałożonej kary jest zagadką i w kontekście tego, że na GTŻ nałożono karę 15 tys. zł za praktycznie to samo nibyprzewinienie, oczywistym jest, że są równi i równiejsi. Gdyby ktoś w lidze angielskiej tak nazwijmy to "restrykcyjnie" podchodził do tematu przygotowania toru to tamtejsza liga już dawno przestałaby istnieć. Dla mnie ta sprawa to jeden wielki smród i tyle. Może warto zastanowić się nad zmianą nazwy GKSŻ na AMBER G...KSŻ. Syf.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Jeśli chodzi o wysokość kar, to są one różne ze względu na różne przewinienia.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!