Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Tak wylejmy asfalt przed nowym sezonem 
A co tam ogarniać. Na meczu z Łodzią tor był równy jak stół. Junior Adamczak zrobił 12 punktów, Kildemand szalał po szerokiej i jakoś nie widziałem, żeby mu tor sprawiał trudności. To co się wyrabia w polskim, żużlu to jest parodia. Zdecydowanie bardziej wolę oglądać ostatnio ogórków w angielskiej lidze, bo tam się przynajmniej coś dzieje. Chyba trzeba naszych sędziów wysłać do Anglii niech zobaczą na czym się tam jeździ, to może w końcu przejrzą na oczy.
Co to kużwa ma być ? czy to żużel czy wyjazd na ryby ? już nie pamiętają pierwszego meczu w Łodzi ? ja bym nie płacił !!!! Ten sport co raz bardziej spada na psy

Ja [***]. Panie Sprawka nie plac Pan tym "złodziejom". W takich momentach odechciewa mi sie zuzla. Jak dla mnie mozemy nawet za rok zaczynac nowym klubem od drugiej ligi, ale nie powinniśmy placic. Za ta kase mozna zaplacic dwom super napieraczom jak na 2 lige i za rok spokojnie awansowac. Jeszcze zeby ta kara była zasadna,ale wszyscy na stadionie widzieli, ze to byl wymysl klubu z Łodzi a sedzia chcial sie popisac przed praktykantem.
Nie znam sie na regulaminach, nie mozna bylo tej kary np. zawiesic? Chyba kiedy jakies kary dostawaly inne kluby to te [***] z GKSZ zawieszali?
Dlaczego jedni dostali 12 tys a my 50?
Pewnie zobaczyli, ze u nas z kasa w miare ok to postanowili czesc "ukrasc" :/
Nie znam sie na regulaminach, nie mozna bylo tej kary np. zawiesic? Chyba kiedy jakies kary dostawaly inne kluby to te [***] z GKSZ zawieszali?
Dlaczego jedni dostali 12 tys a my 50?
Pewnie zobaczyli, ze u nas z kasa w miare ok to postanowili czesc "ukrasc" :/
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
tezetomaniak pisze:Jak nie prośbą, to groźbą (i karą)Może wreszcie ktoś podejdzie poważnie do tematu i ogarnie ten tor. Po sezonie oczywiście i przed zimą.
Byłeś na meczu z Łodzią?
Hela pisze:Do tego chyba swoją licencję straci kierownik zawodów.
To chyba raczej Substyk powinien stracić licencję sędziego. Błazen nie nadaje się do sędziowania nawet speedrowerów.
Czym tor na meczu z Łodzią różnił się od pozostałych meczów?
Mam nadzieję, że długo nie będziemy musieli czekać na ostrą reakcję naszego zarządu.
Popieram mikasa. Nie płacić darmozjadom nawet złotówki.
- tezetomaniak
- Trener
Koper, o słabym przygotowaniu toru w Lublinie mówi się od kilku lat, a nie od meczu z Łodzią. A że akurat padło na ten mecz...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, o 19:03 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
tezetomaniak pisze:Koper, o słabym przygotowaniu toru w Lublinie mówi się od kilku lat, a nie od meczu z Łodzią. A że akurat padło na ten mecz...
Słabym bo nie beton? Zastanów się trochę.
Tezetomaniak Ty sie dobrze czujesz? Bywasz w ogole na meczach? Gdyby tor byl zle przygotowywany to by nie odbywaly sie mecze. To, ze nie jest betonowy jak w 90% osrodkow zuzlowych, tylko do walki, wymagajacy sily w rekach i trzymania gazu to nie znaczy ze jest nieregulaminowy. Ma byc rowny na calej dlugosci i szerokosci i taki jest. A to ze jak przyjada panienki a nie zuzlowcy i nie maja sily jechac i protestuja dla zasady nie powinno przeslaniac calej sytuacji.
Swoja droga na jakiej zasadzie GKSZ moze karac finansowo kluby? Ja rozumiem, że PZPN karze, bo kluby za zajecie okreslonego miejsca w tabeli otrzymuja okreslone kwoty i jest jakas podstawa do zwrotu czesci pieniedzy jak sie nie wywiazuje ktos z obowiazkow i regulaminow, ale w zuzlu? Sa jakies regulaminy mowiace, ze jak sie chce przystapic do zwiazku to trzeba jeszcze za to placic i zobowiazuje sie bezwarunkowo placic kary, nawet jak sedzia nie ma racji i w protokole pomeczowym napisal bzdury? Czy mozna sie jakos przed tym bronic, czy to co napisal sedzia w protokole zawodow jest swiete i nie ma zadnej mozliwosci polemiki?
Na co pieniadze z tych kar sa przeznaczane? Z czego wyplacane sa pensje wladz GKSZ?
Sorki za tyle pytan, ale nie mam czasu czytac regulaminow a moze ktos wie, np. Hela?
Swoja droga na jakiej zasadzie GKSZ moze karac finansowo kluby? Ja rozumiem, że PZPN karze, bo kluby za zajecie okreslonego miejsca w tabeli otrzymuja okreslone kwoty i jest jakas podstawa do zwrotu czesci pieniedzy jak sie nie wywiazuje ktos z obowiazkow i regulaminow, ale w zuzlu? Sa jakies regulaminy mowiace, ze jak sie chce przystapic do zwiazku to trzeba jeszcze za to placic i zobowiazuje sie bezwarunkowo placic kary, nawet jak sedzia nie ma racji i w protokole pomeczowym napisal bzdury? Czy mozna sie jakos przed tym bronic, czy to co napisal sedzia w protokole zawodow jest swiete i nie ma zadnej mozliwosci polemiki?
Na co pieniadze z tych kar sa przeznaczane? Z czego wyplacane sa pensje wladz GKSZ?
Sorki za tyle pytan, ale nie mam czasu czytac regulaminow a moze ktos wie, np. Hela?
GKSŻ sprowadza polski żużel na psy!! Niech się prostaki nie dziwią że na mecze żużlowe przychodzi coraz mniej kibiców!! Niedługo na tory żużlowe będzie wylewany beton.
edit: Pamiętacie tor w Łodzi w 2009? Zero luźnej nawierzchni i tarka na wejściu w łuki
edit: Pamiętacie tor w Łodzi w 2009? Zero luźnej nawierzchni i tarka na wejściu w łuki
Nie mam pojęcia
Jedyne co można poruszyć to "regulaminowość toru". W przypadku protestów zawodników, kierownika czy trenera, którzy twierdzą, że tor był nieregulaminowy nie chodzi o to, że jest przyczepny, czy zbyt przyczepny. Chodzi o to, że nie jest jednolity na całej długości i szerokości toru. W takiej sytuacji ciężko nie zgodzić się z takimi zarzutami i pewnie stąd kara dla KMŻ. Z drugiej strony, zrobienie identycznie przyczepnego toru na każdym jego centymetrze jest niemal niemożliwe. Dlatego łatwo zakwestionować stan toru do sędziego, który wówczas nakazuje ubijanie. To ciężki temat. Co do kary to w komunikacie jest napisane, że można się odwołać i będzie normalne postępowanie, bo to było w jakimś przyspieszonym trybie.
Jedyne co można poruszyć to "regulaminowość toru". W przypadku protestów zawodników, kierownika czy trenera, którzy twierdzą, że tor był nieregulaminowy nie chodzi o to, że jest przyczepny, czy zbyt przyczepny. Chodzi o to, że nie jest jednolity na całej długości i szerokości toru. W takiej sytuacji ciężko nie zgodzić się z takimi zarzutami i pewnie stąd kara dla KMŻ. Z drugiej strony, zrobienie identycznie przyczepnego toru na każdym jego centymetrze jest niemal niemożliwe. Dlatego łatwo zakwestionować stan toru do sędziego, który wówczas nakazuje ubijanie. To ciężki temat. Co do kary to w komunikacie jest napisane, że można się odwołać i będzie normalne postępowanie, bo to było w jakimś przyspieszonym trybie.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Dokładnie z tego co mi wiadomo to tor regulaminowy ma miec 1 lub 2 cm luźnej nawierzchni a w łodzi gwoździa nie wbijesz (jak to pisał sadychor) to im doj***c kare,a tak nawiasem pisząc to czy przypadkiem sedzia nie decyduje czy tor przed zawodami nadaje sie do jazdy?
Jezeli pozwolił na jazdę to znaczy ze tor się nadawał ,do ch**a pana!!!!
ps.sory ale jestem tak wku****y ze szok
Jezeli pozwolił na jazdę to znaczy ze tor się nadawał ,do ch**a pana!!!!
ps.sory ale jestem tak wku****y ze szok
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
- tezetomaniak
- Trener
Gdyby tor byl zle przygotowywany to by nie odbywaly sie mecze.
Żużel zabijają tory, na których zawodnicy walczą o utrzymanie na motocyklu. Da się zrobić tor, który jest równy i przyczepny, jest na to mnóstwo przykładów, nawet z tego sezonu. Ale jak się myśli tylko systemem beton - kopa z dziurami
A oto przykład, bieg sezonu 2012 ; ]
Deri pisze:Jezeli pozwolił na jazdę to znaczy ze tor się nadawał ,do ch**a pana!!!!
Dokladnie tak!
Jesli Lublin bedzie zmuszony zaplacic jakas kare, to jednoczesnie powinno sie odebrac uprawnienia sedziemu.
Kolejne pytanie jest takie, jak po takim czasie, zza biurek, GKSZ przekonalo sie jednak, ze tor byl nieregulaminowy? Jesli ta sprawa nie upadnie, to zglaszam podejrzenie o dokonaniu przestepstwa, proby wyludzenia, bezprecedensowej sprawie, nie wiem... nie miesci mi sie to poki co w glowie. Polski zuzel zszedl wlasnie ponizej wszelkich norm normalnosci!!
- niespokojny
- Trener
50 tys to sie placi z walkower. Przeciez mecz sie odbyl, wiec kara bezzasadn, a przynajmniej jej wysokosc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Kto z przyczepnym torem wojuje
jest dla mnie wrogiem żużla oraz zwykłym ch**m.
Nie płaćcie więc bandytom haraczu,
bo miejsce GKSŻ jest w najbliższym sraczu.
jest dla mnie wrogiem żużla oraz zwykłym ch**m.
Nie płaćcie więc bandytom haraczu,
bo miejsce GKSŻ jest w najbliższym sraczu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
tezetomaniak pisze:Żużel zabijają tory, na których zawodnicy walczą o utrzymanie na motocyklu. Da się zrobić tor, który jest równy i przyczepny, jest na to mnóstwo przykładów, nawet z tego sezonu. Ale jak się myśli tylko systemem beton - kopa z dziurami
Ta...? To wejdź sobie kiedyś na "soccer-live" kliknij na sorty motorowe i obejrzyj z jeden mecz ligi angielskiej, wtedy zobaczysz co to jest prawdziwy żużel i porządne ściganie z jajami. Jakby na taki mecz wybrał się jakiś polski sędzia i zobaczył stan toru to by zemdlał i godzinę nikt by nie mógł go ocucić. A zawodnicy jakoś bez najmniejszego problemu dają radę.
tezetomaniak pisze:Żużel zabijają tory, na których zawodnicy walczą o utrzymanie na motocyklu.
Żużel zabijają zdemoralizowani przez betonowe tory zawodnicy, którzy na normalnych czyli przyczepnych nawierzchniach walczą o utrzymanie na motocyklach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- tezetomaniak
- Trener
mustafa, jak chce obejrzeć dobry motocross to wiem gdzie szukać
Bynajmniej nie jest to BEL.
Link, który dałem w poprzednim swoim poście wszystko wyjaśnia.
No to pięknie taki syf
Tego sędziego i ten cały GKSŻ powinni za jaja powiesić...nie placić im. GKM i my nie powinniśmy zapłacić ani grosza i taka prawda. A najlepsze jest to, że sędzie nic nie mówił wcześniej tylko wyszedł 1 h przed meczem w asyście płaczącego Ślaczki i zawodników z Łodzi i stwierdził, że tor nie nadaje się do jazdy i trzeba go poprawiać. Ja wiem tor ma być gotowy na 1 h przed meczem, ale nie mógł wcześniej nakazać "poprawy" tej nawierzchni? Tylko nie dość, że mecz się zaczął godzinę później, tor stał się tylko bardziej niebezpieczny to jeszcze dostaliśmy 50 tysi....
tezetomaniak pisze:mustafa, jak chce obejrzeć dobry motocross to wiem gdzie szukaćBynajmniej nie jest to BEL.
niby co wyjaśnia
nic
A tak z innej beczki,to jakim cudem przedłużyli licencje Gnieznu (czas minął 15 sierpnia) a oświetlenia niema!!!.
Czyli jechali na torze bez licencji!!!
Tłumacza sie tak jak Skrzydlewski ze stadion nalezy do miasta, a nasz stadion to jest Sprawki??,tez miasta czyli miasto zle przygotowało tor
ps.niech miasto płaci
Czyli jechali na torze bez licencji!!!
Tłumacza sie tak jak Skrzydlewski ze stadion nalezy do miasta, a nasz stadion to jest Sprawki??,tez miasta czyli miasto zle przygotowało tor
ps.niech miasto płaci
Zapłacimy 50 tysi jak Gniezno wybuduje oświetlenie! O tak! Prawo musi być równe dla wszystkich, a nie jednych karzą na potęgę, a innym przedłużają warunkowe licencje 
Dlaczego Grudziądz dostał 12 tys a my 50 tys?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mam tylko cicha nadzieje ze zaraz TORSENIK wywali takie przemówienie ze GKSZ zapłaci jeszcze i nam odszkodowanie
ps.Torsen pomocyyyyy ratuj nasz biedny klubik!!!
ps.Torsen pomocyyyyy ratuj nasz biedny klubik!!!
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, o 22:21 przez Deri, łącznie zmieniany 1 raz.