Mateusz Łukaszewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

Re: Mateusz Łukaszewski

#76 Postautor: MikeMistrz » 21 lipca 2011, o 21:07

Przegrał i wygrał z tymi, po których można się było tego spodziewać. Coś jak w lidze, więc standardowo nędznie to wygląda.

Awatar użytkownika
Husay

#77 Postautor: Husay » 22 lipca 2011, o 10:10

tezetomaniak pisze:
Wygrał z ekstraligowcami

:lol:

No z czego się śmiejesz? A Rafał Malczewski gdzie jeździ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#78 Postautor: kibicLBN » 22 lipca 2011, o 10:17

W MDMP w elidze nawet 1 biegu nie pojechał...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

soniak
Szkółkowicz

#79 Postautor: soniak » 16 sierpnia 2011, o 22:58

Dziś Łukaszewski pojechał gościnnie w VII rundzie Ligi Juniorów w Częstochowie

http://live.sportowefakty.pl/zuzel6.htm

Pirat

#80 Postautor: Pirat » 17 sierpnia 2011, o 19:54

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#81 Postautor: Cz@rek » 21 grudnia 2011, o 18:03

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Koper
Trener
Kontakt:

#82 Postautor: Koper » 12 stycznia 2012, o 01:28

jerry78
Trener

#83 Postautor: jerry78 » 12 stycznia 2012, o 08:14

Mateusz musi przepracować solidnie zimę i powinna być z niego pociecha. Nieoficjalnie się mówiło, że jego sporym problemem w tamtym roku była nadwaga. Teraz jest czas, żeby nad tym popracować. Mam nadzieję, że trener Dzikowski w przeciwieństwie do Wilka bardzo dobrze dopilnuje zimowych przygotowań. Wydaje mi się, że stać go na zdecydowanie więcej niż pokazał w tamtym roku.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#84 Postautor: Cooper » 12 stycznia 2012, o 08:24

Juz Jerzy Polomski spiewal, ze z juniorami nigdy nie wie, oj nie wie sie, wiec proponuje spokojnie poczekac i po pierwszych 2-3 meczach zaczac oceniac. Sporo mozna znalezc przykladow, gdy jeden sezon junior zachwycal a w nastpenym kompletna padake pokazal i odwrotnie. Poza tym, w jego wieku wciaz jeszcze jest szansa na "skokowy" rozwoj. Jakas tam technike posiada, moze sprzet tez bedzie ok. Jezeli klub wyhaczy jakiegos dobrego juniora oprocz Mateusza to i presja powinna byc na nim mniejsza.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#85 Postautor: kibicLBN » 12 stycznia 2012, o 09:45

Miałem rację,że juniorzy będą na sztukę , więc nie jestem zawiedziony bo się po prostu tego spodziewałem. Bardziej niż redukcja wagi Mateuszowi jest potrzebny psycholog. Chłopak zna nieco żużlowego rzemiosła, ale po starcie o długość motocykla z 4 pola boi się zamknąć wszystkich do krawężnika tylko jedzie środkiem toru i wyjeżdża ostatni, panicznie boi się nawet nie kontaktu, a jazdy bark w bark. Nie miał ani jednego błysku. Przypomnijmy co robił Tadzik z leszczami na naszym torze w 2010 a nawet z Łodzią potrafił zrobić 3,3,1. Tymczasem mamy juniora który jeśli nie zmieni drastycznie swojej psychiki to każdy punkt inny niż przywieziony na 1-5 w biegu juniorskim będzie sukcesem, niestety... Mateusz miał lepsze warunki startów niż Tadek, powiem że technikę nie gorszą, ale co z tego jak w głowie strach i nie mozna niczego wykorzystać. I przepraszam że kogoś zdemotywuję swoim postem, ale tego się trzeba było spodziewać, przez sezon dużo można było zobaczyć, ponadto średnia 0,75 wiele mówi o poziomie jaki reprezentował zawodnik, więc w I lidze nie oczekuję od niego zupełnie niczego poza stawianiem się pod taśmą.
Ale za to aspekt finansowy będzie kapitalny :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

pulkownik
Junior

#86 Postautor: pulkownik » 12 stycznia 2012, o 10:41

kibicLBN pisze:Miałem rację,że juniorzy będą na sztukę , więc nie jestem zawiedziony bo się po prostu tego spodziewałem. Bardziej niż redukcja wagi Mateuszowi jest potrzebny psycholog. Chłopak zna nieco żużlowego rzemiosła, ale po starcie o długość motocykla z 4 pola boi się zamknąć wszystkich do krawężnika tylko jedzie środkiem toru i wyjeżdża ostatni, panicznie boi się nawet nie kontaktu, a jazdy bark w bark. Nie miał ani jednego błysku. Przypomnijmy co robił Tadzik z leszczami na naszym torze w 2010 a nawet z Łodzią potrafił zrobić 3,3,1. Tymczasem mamy juniora który jeśli nie zmieni drastycznie swojej psychiki to każdy punkt inny niż przywieziony na 1-5 w biegu juniorskim będzie sukcesem, niestety... Mateusz miał lepsze warunki startów niż Tadek, powiem że technikę nie gorszą, ale co z tego jak w głowie strach i nie mozna niczego wykorzystać. I przepraszam że kogoś zdemotywuję swoim postem, ale tego się trzeba było spodziewać, przez sezon dużo można było zobaczyć, ponadto średnia 0,75 wiele mówi o poziomie jaki reprezentował zawodnik, więc w I lidze nie oczekuję od niego zupełnie niczego poza stawianiem się pod taśmą.
Ale za to aspekt finansowy będzie kapitalny :D

100% racji. jak będzie stawał pod tasmą to wykona plan na ten sezon. 2 junior to chciałbym zeby był borowicz. kontrakt na ze 2 sezony chociaz by sie przydał. pod okiem dzikowskiego powinni byc z niego ludzie

Piguła
Szkółkowicz

#87 Postautor: Piguła » 12 stycznia 2012, o 16:52

kibicLBN pisze:Ale za to aspekt finansowy będzie kapitalny :D

nie rozumiem co tak się wszyscy czepiają tego zdania prezes. Oczywiście są lepsi juniorzy od Mateusza, ale raczej bez możliwości wypożyczenia. Wszystkich (czy prawie wszystkich) liczących juniorów zakontraktowały drużyny z ekstraligi. Jakby była możliwość zakontraktowania Malitowskiego na cały sezon to pewnie Sprawka by tak zrobił.

Ja mam nadzieje, że Matusz jednak przyłoży się do następnego sezony i wykręci średnią lepszą niż w poprzednim sezonie.

miedziany
Senior

#88 Postautor: miedziany » 12 stycznia 2012, o 19:52

Sprawka powinien przede wszystkim zainwestowac troche wiecej w szkolke, widac to jak na dloni ze jest to nasza pieta achollesowa, najslabszy punkt. Szlak czlowieka trafia, zadnego wychowanego juniora..... A co do Mateusza todobrze ze bedzie jezdzil, ale mam nadzieje ze pojawi sie ktos od Niego lepszy.... ze swoimi umiejetnosciami to nie poprowadzi juniorki.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#89 Postautor: sadychor » 12 stycznia 2012, o 19:58

miedziany pisze:(...)Szlak czlowieka trafia, zadnego wychowanego juniora.....(...).

Szlaki juz dawno nikt nie sypie na tor, ale jesli tak w Ciebie trafia, to nie siadaj wiecej na luku ;) Chyba ze masz na mysli szlak turystyczny...
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

miedziany
Senior

#90 Postautor: miedziany » 12 stycznia 2012, o 20:01

nie badz taki dowciapny...Lubisz robic zamieszanie na forum nie?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#91 Postautor: istred » 12 stycznia 2012, o 20:03

ze swoimi umiejetnosciami to nie poprowadzi juniorki.
Spoko, weźmiemy jakąś utalentowaną juniorkę i to ona poprowadzi jego :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#92 Postautor: sadychor » 12 stycznia 2012, o 20:09

istred, nie rob zamieszania na forum :-P
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
iks

#93 Postautor: iks » 15 marca 2012, o 11:32

Mateusz chyba jako jeden z pierwszych zawodników krajowych trenował wczoraj w Lesznie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rudy
Junior

#94 Postautor: Rudy » 19 marca 2012, o 16:23

A te jego osiołki chyba były wystawione na sprzedaż.Widać nic z tego i jeździ na sprzęcie z zeszłego roku.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#95 Postautor: Stereeo » 19 marca 2012, o 16:48

stwierdziles tak po obiciach motocykli ? :lol:
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

NervGal
Junior

#96 Postautor: NervGal » 20 marca 2012, o 17:52

Nie wiem czy to tylko przeoczenie ze strony PZM czy klub nie dopełnił jakichś formalności, ale Mateusz nie jest do nas wypożyczony, "w całości" przynależy do Unii Leszno:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27481 ... sezon-2012

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#97 Postautor: Apocalips » 8 maja 2012, o 21:45

Dzisiaj Mateusz w juniorskich w Lesznie zrobił 7 pkt (1,3,3). Drugi raz w ciągu kilku dni przewiózł Rogowskiego ;)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#98 Postautor: grzesieck » 2 lipca 2012, o 21:19

zerknalem na nowe statystyki na SyFach, Mateusz pod wzgledem sredniej biegowej uzyskanej w domu, jest 11 zawodnikiem I ligi : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#99 Postautor: Kargolo » 2 lipca 2012, o 22:48

Mateusz zrobił duży postęp od ubiegłego roku. Szczerze mówiąc tego się po nim wcale nie spodziewałem ale to bardzo sympatyczny chłopak. Pokazało to jego zachowanie w Ostrowie w tamtym roku: "pierwsza liga, pierwsza liga ka-em-żet!" :D Tak patrzę i Mati w czterech meczach u nas wygrał 3 biegi juniorskie, przyjechał tylko za Lebiediewem i Michalskim ale w tamtym meczu i tak w następnym swoim biegu przywiózł trójkę. Fajnie bo wszyscy się spodziewaliśmy juniorskiej padaki, a tymczasem Mati bardzo pozytywnie :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#100 Postautor: Fantys » 2 lipca 2012, o 23:45

z drugiego Matiego też możemy być dumni bardzo podoba mi sie jego sylwetka na motorze i "zadziorność" i mam nadzieje że nie odpuścimy sobie szkolenia młodzieży a p.Marian wkońcu jakąś perełkę wychowa,a obecnych juniorów wyszkoli tak aby po te 5-8 pkt na mecz zdobywali.