Mateusz Łukaszewski
- MikeMistrz
- Senior
Re: Mateusz Łukaszewski
Przegrał i wygrał z tymi, po których można się było tego spodziewać. Coś jak w lidze, więc standardowo nędznie to wygląda.
tezetomaniak pisze:Wygrał z ekstraligowcami
No z czego się śmiejesz? A Rafał Malczewski gdzie jeździ?
W MDMP w elidze nawet 1 biegu nie pojechał...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dziś Łukaszewski pojechał gościnnie w VII rundzie Ligi Juniorów w Częstochowie
http://live.sportowefakty.pl/zuzel6.htm
http://live.sportowefakty.pl/zuzel6.htm
-
Pirat
Mateusz musi przepracować solidnie zimę i powinna być z niego pociecha. Nieoficjalnie się mówiło, że jego sporym problemem w tamtym roku była nadwaga. Teraz jest czas, żeby nad tym popracować. Mam nadzieję, że trener Dzikowski w przeciwieństwie do Wilka bardzo dobrze dopilnuje zimowych przygotowań. Wydaje mi się, że stać go na zdecydowanie więcej niż pokazał w tamtym roku.
Juz Jerzy Polomski spiewal, ze z juniorami nigdy nie wie, oj nie wie sie, wiec proponuje spokojnie poczekac i po pierwszych 2-3 meczach zaczac oceniac. Sporo mozna znalezc przykladow, gdy jeden sezon junior zachwycal a w nastpenym kompletna padake pokazal i odwrotnie. Poza tym, w jego wieku wciaz jeszcze jest szansa na "skokowy" rozwoj. Jakas tam technike posiada, moze sprzet tez bedzie ok. Jezeli klub wyhaczy jakiegos dobrego juniora oprocz Mateusza to i presja powinna byc na nim mniejsza.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Miałem rację,że juniorzy będą na sztukę , więc nie jestem zawiedziony bo się po prostu tego spodziewałem. Bardziej niż redukcja wagi Mateuszowi jest potrzebny psycholog. Chłopak zna nieco żużlowego rzemiosła, ale po starcie o długość motocykla z 4 pola boi się zamknąć wszystkich do krawężnika tylko jedzie środkiem toru i wyjeżdża ostatni, panicznie boi się nawet nie kontaktu, a jazdy bark w bark. Nie miał ani jednego błysku. Przypomnijmy co robił Tadzik z leszczami na naszym torze w 2010 a nawet z Łodzią potrafił zrobić 3,3,1. Tymczasem mamy juniora który jeśli nie zmieni drastycznie swojej psychiki to każdy punkt inny niż przywieziony na 1-5 w biegu juniorskim będzie sukcesem, niestety... Mateusz miał lepsze warunki startów niż Tadek, powiem że technikę nie gorszą, ale co z tego jak w głowie strach i nie mozna niczego wykorzystać. I przepraszam że kogoś zdemotywuję swoim postem, ale tego się trzeba było spodziewać, przez sezon dużo można było zobaczyć, ponadto średnia 0,75 wiele mówi o poziomie jaki reprezentował zawodnik, więc w I lidze nie oczekuję od niego zupełnie niczego poza stawianiem się pod taśmą.
Ale za to aspekt finansowy będzie kapitalny
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Miałem rację,że juniorzy będą na sztukę , więc nie jestem zawiedziony bo się po prostu tego spodziewałem. Bardziej niż redukcja wagi Mateuszowi jest potrzebny psycholog. Chłopak zna nieco żużlowego rzemiosła, ale po starcie o długość motocykla z 4 pola boi się zamknąć wszystkich do krawężnika tylko jedzie środkiem toru i wyjeżdża ostatni, panicznie boi się nawet nie kontaktu, a jazdy bark w bark. Nie miał ani jednego błysku. Przypomnijmy co robił Tadzik z leszczami na naszym torze w 2010 a nawet z Łodzią potrafił zrobić 3,3,1. Tymczasem mamy juniora który jeśli nie zmieni drastycznie swojej psychiki to każdy punkt inny niż przywieziony na 1-5 w biegu juniorskim będzie sukcesem, niestety... Mateusz miał lepsze warunki startów niż Tadek, powiem że technikę nie gorszą, ale co z tego jak w głowie strach i nie mozna niczego wykorzystać. I przepraszam że kogoś zdemotywuję swoim postem, ale tego się trzeba było spodziewać, przez sezon dużo można było zobaczyć, ponadto średnia 0,75 wiele mówi o poziomie jaki reprezentował zawodnik, więc w I lidze nie oczekuję od niego zupełnie niczego poza stawianiem się pod taśmą.
100% racji. jak będzie stawał pod tasmą to wykona plan na ten sezon. 2 junior to chciałbym zeby był borowicz. kontrakt na ze 2 sezony chociaz by sie przydał. pod okiem dzikowskiego powinni byc z niego ludzie
kibicLBN pisze:Ale za to aspekt finansowy będzie kapitalny
nie rozumiem co tak się wszyscy czepiają tego zdania prezes. Oczywiście są lepsi juniorzy od Mateusza, ale raczej bez możliwości wypożyczenia. Wszystkich (czy prawie wszystkich) liczących juniorów zakontraktowały drużyny z ekstraligi. Jakby była możliwość zakontraktowania Malitowskiego na cały sezon to pewnie Sprawka by tak zrobił.
Ja mam nadzieje, że Matusz jednak przyłoży się do następnego sezony i wykręci średnią lepszą niż w poprzednim sezonie.
Sprawka powinien przede wszystkim zainwestowac troche wiecej w szkolke, widac to jak na dloni ze jest to nasza pieta achollesowa, najslabszy punkt. Szlak czlowieka trafia, zadnego wychowanego juniora..... A co do Mateusza todobrze ze bedzie jezdzil, ale mam nadzieje ze pojawi sie ktos od Niego lepszy.... ze swoimi umiejetnosciami to nie poprowadzi juniorki.
miedziany pisze:(...)Szlak czlowieka trafia, zadnego wychowanego juniora.....(...).
Szlaki juz dawno nikt nie sypie na tor, ale jesli tak w Ciebie trafia, to nie siadaj wiecej na luku
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
nie badz taki dowciapny...Lubisz robic zamieszanie na forum nie?
Spoko, weźmiemy jakąś utalentowaną juniorkę i to ona poprowadzi jegoze swoimi umiejetnosciami to nie poprowadzi juniorki.
istred, nie rob zamieszania na forum 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Mateusz chyba jako jeden z pierwszych zawodników krajowych trenował wczoraj w Lesznie:

A te jego osiołki chyba były wystawione na sprzedaż.Widać nic z tego i jeździ na sprzęcie z zeszłego roku.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
stwierdziles tak po obiciach motocykli ? 
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Nie wiem czy to tylko przeoczenie ze strony PZM czy klub nie dopełnił jakichś formalności, ale Mateusz nie jest do nas wypożyczony, "w całości" przynależy do Unii Leszno:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27481 ... sezon-2012
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27481 ... sezon-2012
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Dzisiaj Mateusz w juniorskich w Lesznie zrobił 7 pkt (1,3,3). Drugi raz w ciągu kilku dni przewiózł Rogowskiego 
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
zerknalem na nowe statystyki na SyFach, Mateusz pod wzgledem sredniej biegowej uzyskanej w domu, jest 11 zawodnikiem I ligi : )
METHANOL ADVENTURE TEAM
Mateusz zrobił duży postęp od ubiegłego roku. Szczerze mówiąc tego się po nim wcale nie spodziewałem ale to bardzo sympatyczny chłopak. Pokazało to jego zachowanie w Ostrowie w tamtym roku: "pierwsza liga, pierwsza liga ka-em-żet!"
Tak patrzę i Mati w czterech meczach u nas wygrał 3 biegi juniorskie, przyjechał tylko za Lebiediewem i Michalskim ale w tamtym meczu i tak w następnym swoim biegu przywiózł trójkę. Fajnie bo wszyscy się spodziewaliśmy juniorskiej padaki, a tymczasem Mati bardzo pozytywnie 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
z drugiego Matiego też możemy być dumni bardzo podoba mi sie jego sylwetka na motorze i "zadziorność" i mam nadzieje że nie odpuścimy sobie szkolenia młodzieży a p.Marian wkońcu jakąś perełkę wychowa,a obecnych juniorów wyszkoli tak aby po te 5-8 pkt na mecz zdobywali.