Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3301 Postautor: kibicLBN » 11 lutego 2012, o 10:31

bartosch pisze:nie jestem fanem Dzikiego, bo dla mnie byl lepszym zuzlokiem jak jest trenerem

No fakt Rafał Wilk to zdecydowanie lepszy trener co nie? 8) Szkoda że nie masz już okazji wychwalać pana Rafała.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3302 Postautor: Gelo » 11 lutego 2012, o 10:52

Dzikowski zrobił wiele dla tego zespołu i nikt mu tego nie zabiera. Ale trzeba pamietać, że to nasz klub podał mu rękę i wyciągnął praktycznie z bezrobocia. W Czerwonogradzie też pewnie kokosów nie zbijał i trzeba sobie zadac pytanie dlaczego tam trafił i nie znalazł klubu w Polsce. Wnioskując po tym co mowi prezes, że są spore rozbieżnosci w oczekiwaniach obu stron - a przecież ma porównanie z ubiegłym rokiem - ja bym nie przepłacał. Po prostu skórka nie warta wyprawki - tym bardziej, że jest na miejscu Jasio :) Dzikowski nie powinien szaleć bo sie obudzi z ręką w nocniku jak Misiek.

simona
Szkółkowicz

#3303 Postautor: simona » 11 lutego 2012, o 11:08

Gelo pisze:Dzikowski zrobił wiele dla tego zespołu i nikt mu tego nie zabiera. Ale trzeba pamietać, że to nasz klub podał mu rękę i wyciągnął praktycznie z bezrobocia. W Czerwonogradzie też pewnie kokosów nie zbijał i trzeba sobie zadac pytanie dlaczego tam trafił i nie znalazł klubu w Polsce. Wnioskując po tym co mowi prezes, że są spore rozbieżnosci w oczekiwaniach obu stron - a przecież ma porównanie z ubiegłym rokiem - ja bym nie przepłacał. Po prostu skórka nie warta wyprawki - tym bardziej, że jest na miejscu Jasio :) Dzikowski nie powinien szaleć bo sie obudzi z ręką w nocniku jak Misiek.

na miejscu jest też Jurek Głogowski, Zbyszek Studziński a w sumie może trener nie jest potrzebny, wszak prezes nie walczy o awans tylko o utrzymanie aspektu finansowego wystarczy menager a takim może zostać p P.A. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3304 Postautor: GIGI » 11 lutego 2012, o 11:19

teraz to po bandzie pojechałeś.Jak Gelo wspomniał, na miejscu jest Jasio a Dzikowski to nie Mourinho żeby się aż tak cenić ;)( o ile to prawda)

Zaratustra
Kadrowicz

#3305 Postautor: Zaratustra » 11 lutego 2012, o 11:23

Gelo pisze:D Wnioskując po tym co mowi prezes, że są spore rozbieżnosci w oczekiwaniach obu stron - a przecież ma porównanie z ubiegłym rokiem - ja bym nie przepłacał. Po prostu skórka nie warta wyprawki

No nie wiem, czy nie warta. Niby Dzikowski nie pokazał jeszcze w Lublinie, że z całą pewnością można go nazwać dobrym trenerem, ale jednak zlepił w całość naszą ekipę w tamtym sezonie i ją zmobilizował. Nie jest powiedziane, że tak będzie i w tym sezonie, ale na pewno jest to bardziej prawdopodobne, niż z jakimś nowym treneiro.
Nie wiem, jakie są rozbieżności na linii Dzikowski-Sprawka i co to tak naprawdę znaczy "przepłacać" w tym danym przypadku, ale ja na miejscu prezesa zrobiłbym sporo, żeby osiągnąć kompromis.

janek
Kadrowicz

#3306 Postautor: janek » 11 lutego 2012, o 11:41

Póki Dawid jest w składzie, lepiej żeby Jasio nie był trenerem, bo wiadomo jak by było...
No ale cóż, Jak nie Dzikowski to Stachyra, obaj przynajmniej o lata świetlne lepsi od Wilka.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3307 Postautor: kilar » 11 lutego 2012, o 11:43

Gelo pisze:tym bardziej, że jest na miejscu Jasio :)

Na miejscu jest Jasio, ale zdaje sie ze nie wszyscy chca Jasia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3308 Postautor: kibicLBN » 11 lutego 2012, o 11:51

Co wy z tym Jasiem, facet umiał dopilnować żeby tor był pod naszych, ale ostatnimi czasy to próżno szukać sukcesów w jego trenerskiej karierze. Od 2004r facet częściej notuje wtopy niż sukcesy. Mnie osobiście nie przekonuje ani trochę. A ci którzy nie doceniają Dzikowskiego niech przypomną sobie wszystkie mecze do tego u nas z Piła (np. u nas z Równem, Krosno, Kraków itp. ) a potem popatrzcie jak drużyna wyglądała po przyjściu Dzikowskiego. Ludzie facet niemal cudu dokonał, a wy gadacie że nie ma co się na niego spinać :shock: "Łaska kibica na pstrym koniu jeździ" ...

janek
Kadrowicz

#3309 Postautor: janek » 11 lutego 2012, o 12:16

Pewnie, bo zamiast Stachyry wolałbyś Wilka :lol: .
Jak Dzikowski chce za wiele, dobry i Stachyra!!
Dzikowski olśnił wszystkich bo przyszedł w dobrym momencie i prezentował się o niebo lepiej, niż beztalencie trenerskie, jakim był Wilk. Myślę że jakby wtedy przyszedł Janusz Stachyra, to także jego sposobami trzymałby za "ryj" naszych "gwiazdorów".

Czarek
Trener

#3310 Postautor: Czarek » 11 lutego 2012, o 12:22

Na forum występuje kilka osobowości paranoidalnych. Nie dość, iż wmówili sobie, że Dzikowski nie będzie trenerem to jeszcze starają się pocieszyć wmawiając sobie, że p. Grzegorz jest przeciętnym fachowcem, więc jego strata nie stanowi problemu... Być może należy dla nich utworzyć na stadionie sektor specjalny pod nazwą np. "Świat równoległy". Zapewne wydarzenia na torze również odbierają w inny sposób.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3311 Postautor: kibicLBN » 11 lutego 2012, o 12:28

janek pisze:Pewnie, bo zamiast Stachyry wolałbyś Wilka :lol: .
Jak Dzikowski chce za wiele, dobry i Stachyra!!
Dzikowski olśnił wszystkich bo przyszedł w dobrym momencie i prezentował się o niebo lepiej, niż beztalencie trenerskie, jakim był Wilk. Myślę że jakby wtedy przyszedł Janusz Stachyra, to także jego sposobami trzymałby za "ryj" naszych "gwiazdorów".

Wilk nie lepszy, ale w prowadzeniu DRUŻYNY liczą się też inne rzeczy niż tylko trzymanie za (jak to buracko określiłeś) ryj. Jak zawodnik nie chce współpracować z trenerem to wyniku nie będzie nigdy.
Na szczęście ferie ponoć wam się kończą, czas do lektur i prac domowych janek!

janek
Kadrowicz

#3312 Postautor: janek » 11 lutego 2012, o 13:15

kibicLBN pisze:Na szczęście ferie ponoć wam się kończą, czas do lektur i prac domowych janek!

Syniu, jak ja oglądałem mecze na Zygmuntowskich, to na ciebie wtedy nawet się muchy nie goniły!! :lol:

Awatar użytkownika
NoFear

#3313 Postautor: NoFear » 11 lutego 2012, o 13:16

Sezon ogórkowy trwa, nie ma o czym dyskutować? Nie ma problemu!

Ktoś napisał, że (!) być może Dziki chcę więcej za podpis, zaznaczając, że to tylko jego domysł, a reszta przyjęłą to jako świętą prawdę i już jest o czym dyskutować!

To jak świat fikcji potrafi żyć własnym życiem na tym forum jest doprawdy fascynujące :lol:

Do sezonu jeszcze 2 miechy, siedźcie spokojnie na tyłkach i przestańcie pieprzyć o Jasiu (chociaż wiem, że to jeden z ulubenieńców zuzel.info :P ). Nabijecie kilka stron postów dyskusją o trenerze, a i tak prędzej czy później Dzikowski podpiszę nową umowę.
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3314 Postautor: sadychor » 11 lutego 2012, o 13:57

simona pisze:(...)wszak prezes nie walczy o awans tylko o utrzymanie aspektu finansowego wystarczy menager a takim może zostać p P.A. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wiem co w tym smiesznego. W speedwayu wynik jest mocno uzalezniony od finansow i organizacji. Pochodnymi tego sa wyplaty, czyli w prostej linii sprzet (lub lazienka/kuchnia ;) ), ktory w tym sporcie wg niektorych to nawet 90% sukcesu. Poza tym dziwne jest kibicowanie druzynie i jednoczesne oczekiwanie na potkniecia prezesa, chyba nie dostrzegasz nici laczacej te dwa podmioty.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3315 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 14:03

Niech zatrudnia w klubie jakas osobe do negocjacji bo Sprawce to wyraznie nie wychodzi. Z nikim nie potrafi sie dogadac. Mial byc Harris, Nicholls, Karlsson... teraz z Dzikowskim sie nie moze dogadac. Tak naprawde to oprocz kontraktu Miskowiaka za 5 dwunasta, ktory z braku laku zdecydowal sie na Lublin, nie udalo mu sie sciagnac nikogo wartosciowego. No bo ciezko uznac za sukces sprowadzenie Jelenia i Stachyry, ktorym zalezalo na powrocie do Lublina.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#3316 Postautor: meesha » 11 lutego 2012, o 14:03

W speedwayu wynik jest mocno uzalezniony od finansow i organizacji. Pochodnymi tego sa wyplaty, czyli w prostej linii sprzet[...]

98% kibiców to "menedżerowie" wychowani na różnego typu Championship Managerach gdzie pieniądze dostaje się zaczynając grę więc co się dziwisz...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#3317 Postautor: Koper » 11 lutego 2012, o 14:05

niespokojny pisze:Mial byc Harris, Nicholls

Źródło: Sportowe Fakty czy 100%KMO? :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3318 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 14:07

zuzel.info 8) + Jacek Ziólkowski.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3319 Postautor: RadeKas » 11 lutego 2012, o 14:07

niespokojny pisze:Niech zatrudnia w klubie jakas osobe do negocjacji bo Sprawce to wyraznie nie wychodzi. Z nikim nie potrafi sie dogadac. Mial byc Harris, Nicholls, Karlsson... teraz z Dzikowskim sie nie moze dogadac. Tak naprawde to oprocz kontraktu Miskowiaka za 5 dwunasta, ktory z braku laku zdecydowal sie na Lublin, nie udalo mu sie sciagnac nikogo wartosciowego. No bo ciezko uznac za sukces sprowadzenie Jelenia i Stachyry, ktorym zalezalo na powrocie do Lublina.

Widze, ze kulisy negocjacji z Harrisami, Nichollsami i Miskowiakami masz w malym palcu. Moglbys je przyblizyc, zebysmy wszyscy poznali bledy negocjacyjne Sprawki?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#3320 Postautor: Koper » 11 lutego 2012, o 14:16

niespokojny pisze:zuzel.info 8) + Jacek Ziólkowski.

Z tego co pamiętam to Jacek Ziółkowski raczej studził rozpalone nadzieje, że podpiszemy kontrakty z zawodnikami, którzy za podpis żądali kilkaset tys zł a nie informował że z tymi zawodnikami podpiszemy kontrakty. Ale może się mylę więc mozesz podesłać link z wypowiedzią Ziółkowskiego na temat Harrisa czy też Nicholsa w Lublinie.

No i zapomniałeś jeszcze o jednym zawodniku który miał być w Lublinie:
http://www.polskatimes.pl/artykul/47366 ... ,id,t.html

Źródło: Kurier Lubelski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3321 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 14:21

A nie potrafisz sam wywnioskowac nic? Tylko trzeba kawe na lawe? Skoro cel nie zostal osiagniety i tych zawodnikow u nas nie ma, to znaczy ze metody negocjacyjne prezesa sa do dupy. 4 miesiace negocjacji z Karlssonem, ktory w koncu poszedl do Ostrowa. 120 tys od miasta, brak sponsora strategicznego. Z drugiej strony 1 mln zl od miasta Lublin, sponsor strategiczny - prezna kopalnia wegla. Na starcie taka przewaga, ze Ostrow wsparty 10 bracmi od samochodow nie powinien nawet glowy wychylać w rywalizacji z nami. Wszystko w Lublinie jest, wsparcie miasta, atmosfera i zapotrzebowanie na zuzel wsrod kibicow, sponsorzy, dobra opinia wyplacalnego klubu, a mimo to kazdy nam ucieka i idzie do klubow majacych zabezpieczone 30% budzetu.

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#3322 Postautor: Stereeo » 11 lutego 2012, o 14:33

Caly kontrakt Karlssona, albo znaczna jego czesc zasponsorowala indywidualnie firma Mercedes-Benz A i J Garcarek, wiec nie wiem dlaczego wylewasz swoje zale, ze nie podpisalismy kontraktu z Karlssonem, dla ktorego moze byc to juz ostatni sezon w karierze i moze jezdzic mocno zachowawczo, coby sie na stare lata nie polamac.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Properr

#3323 Postautor: Properr » 11 lutego 2012, o 14:40

Mercedesy wyłozyli kasę tylko za podpis. Punktówkę i dojazdy opłaca już klub. Co do tej zachowawczej jazdy, to nie jestem taki pewny i uważam, że jego średnia na koniec sezonu, może Cie bardzo zaskoczyć.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3324 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 14:48

A jakby podpisal w Lublinie to bys sikal po nogawkach z radosci :lol: . No ale skoro podpisal gdzie indziej to najlepiej zrobic pojazd od dziadkow i dorobic 100 innych teorii, zeby uspokoic swoje sumienie. Moze powiesz jeszcze ile ten klub musi dostac kasy, zeby zakontraktowac jakiegos pewniaka na I lige? 2 mln od miasta? 3? I 5 od Bogdanki? Na starcie w tym sezonie mielismy od Ostrowa grubo ponad banke i jacys handlarze mercedesow to zniwelowali od tak? Zabawne :). Wg. Czekanskiego jeden jezdziec z GP na I lige kosztuje ok. 700 tys. Miskowiak 0,5 - 0,6 wg Kanclerza z Bydgoszczy. Oplacalo sie? No ale moze rzeczywiscie u nas bieda jak nawet na trenera nie ma. Ja sie zglaszam. Jako wolontariusz. Aspekt finansowy bedzie kapitalny :D

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#3325 Postautor: KeslleY » 11 lutego 2012, o 14:50

A jakby podpisal w Lublinie to bys sikal po nogawkach z radosci

Znasz kogoś, kto by się nie cieszył z Karlssona u nas? :)
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."