Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#1351 Postautor: papi » 21 listopada 2005, o 21:41

wypluj te slowa :!: Oba nazwiska nie pojawialy sie do tej pory i oby tak juz pozostalo do konca :P 8) Lepiej nawet tak nie zartowac, bo jesli mamy stworzyc mocna druzyne to od takich zawodnikow trzeba uciekac jak najdalej :lol: :lol:

Natomiast kilka slow o przyszlosci Burzy:
speedway.info.pl pisze:Staszek rozmawiał

W miniony piątek Stanisław Burza (zdj.) udał się na rozmowę do swojego macierzystego klubu Unii Tarnów w sprawie jego startów w przyszłym sezonie. Wszystko uzależnione będzie od decyzji PZM związanych z regulaminem. Jeśli nie wszystko ułoży się po myśli tarnowskich działaczy, sympatyczny zawodnik będzie musiał szukać sobie innego klubu.

Ustalone zostały natomiast warunki z innym zawodnikiem Unii, Januszem Kołodziejem. Popularny Koldi zapewne niebawem złoży podpis na kontrakcie.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1352 Postautor: auganoff » 21 listopada 2005, o 21:55

Davv pisze:
auganoff pisze:A mnie się skład marzy taki:

(...)
4.Trumiński
(...)

Pierwszy rezerwowy - Daniel, oczywiście z szansami na pierwszy skład, jeśli się przebije.

O maj Gad. Facet, czy Ty poważnie to pisałeś. Jeśli chodzi o tych dwóch zawodników to ich umiejętności są na podobnym poziomie. Jednak Jeleń ma przewagę w dwóch elementach: profesjonalne podejście do wykonywanego zawodu, drugi to wiek, który pozwala realnie myśleć o jego rozwoju jako żużlowca. Żaden Trumiński, jeśli już to nie jako podstawowy zawodnik.

Wyobraź sobie, że poważnie. Trumiński - 1,735, Daniel - 1,460. Różnica jest duża. Ponadto Trumiński jeździł w obcym klubie, nawet jeśli już kiedyś w nim startował, to nie jest to samo co jazda własnym torze. Nie chcę zgadywać, jaką średnią miałby Jeleń startując w klubie innym niż lubelski. W sezonie 2004 Trumna wykręcił średnia w granicach 1,8 pkt, a przypominam, że zaczął jechać w trakcie sezonu i tę średnia wyrobił sobie w II rundzie - startując przeciwko zespołom z czołowej czwórki (oprócz meczu z Gnieznem, ale wtedy to sobie akurat średniej nie zawyżył :wink: )

Co do perspektywiczności - o ile mnie skleroza nie myli to między oboma zawodnikami są jakieś 3 lata różnicy - naprawde taka przepaść?

Żeby było jasne - doceniam zmianę w postawie Daniela, mam nadzieję, że dalej będzie jeszcze lepiej i nic nie stoi na przeszkodzie, zeby wygryzł ze składu Trumińskiego! W tym momencie jednak lepszym żużlowcem jest Trumna i ciężko się obrażać na statystyki.

Michael

#1353 Postautor: Michael » 21 listopada 2005, o 21:59

Tylko przyklasnac :!:

Dzieki ze oszczedziles mi tych argumentow :wink:

Awatar użytkownika
kaczka

#1354 Postautor: kaczka » 21 listopada 2005, o 22:04

Speedway pisze:7. Michaluk - Na walke o awans brak juniorów ale niestety nie wierze by trafił do nas jakiś zdolny młodzian....

A czy Ty byles na turnieju par i widziales jak inni junoirzy jezdzili? I jak Maciek? Bylo widac ze jest jak na swoje doswiadczenie na lige doskonale przygotowany! :D

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#1355 Postautor: wojtek_78 » 21 listopada 2005, o 23:07

http://sport.onet.pl/1198986,wiadomosci.html

Robi się ciekawie. Czyżby moje marzenie o otwarciu granic miało się ziścić??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1356 Postautor: Gelo » 22 listopada 2005, o 00:45

Prawde mówiąc nie rozumiem całej sytuacji z Jeleniewskim. Ktoś zrobił mu "dobrą otoczkę" i wszyscy na zasadzie owczego pędu widzą go w składzie. Pisanie "Piszcz won a Jeleń ma zostać" jest conajmniej idiotyczne. Nie przepadam za żadnym z nich ale jakby nie było Piszcz ze swoją mizerną jazdą jest liderem krajowym a Jeleń jest tylko piąty w drużynie. Został lepszy tylko od juniorów, co żadnym sukcesem nie jest. Niestety - jego wyniki to po prostu straszna plaża i trzeba to nazywać po imieniu. Dużo trenuje, ma zawodowe podejście - fajnie - ale co z tego wynika? Odpowiedź - nic. Taki zawodnik w każdej drużynie pierwszoligowej powinien być pierwszym rezerwowym i nic wiecej. Ale Lublin zawsze musi być nowatorski i legitymacją do startu jest u nas data urodzenia. To nic że słaby - ważne, że młody i perspektywiczny. A dobrym dziadkom u nas mówi się "nie". Dopóki nie nauczymy się myślenia, że cel uświęca środki nigdy nie będzie u nas żużla na najwyższym poziomie.

sledzio

#1357 Postautor: sledzio » 22 listopada 2005, o 01:39

_piotrusss pisze:Daniel zrobił bardzo duży skok pod względem umiejętności i podejścia do obowiązków. Oczywiście, nie często błyszczał na wyjazdach, ale moim zdaniem jest to kwestia doświadczenia. Nie wyobrażam sobie składu TŻ-tu bez Daniela, który pokazał niedowiarkom gotowym ucinać sobie ręce za Jego 10 punktów, że robi postępy i ciężko pracuje. Choćby to, że jest to zawodnik bardzo perspektywiczny daje podstawy do zaufania Mu i wystawienia w pierwszym składzie walczącym o E-ligę.

Hehehe a jeszcze nie tak dawno prawie wszyscy wieszali psy na Danielu a teraz składu bez niego się nie widzi w Lublinie :)

Kalhorn
Junior

#1358 Postautor: Kalhorn » 22 listopada 2005, o 03:01

Przed sezonem ... hmm no nie wiem... chyba 95% kiniców (strzelam w ciemno) =heh... no dobrze ileśtam teraz spodizewało się, że "Jeleń" będzei punktopwał "tal sobie". Normalnie mnie "Jeleń"zaskoczył. Skazywałem go na to żeby był średniakiem. Niech przyzna się ten, który mysłał(a),że "Jeleń" może być takim (do cholery) walczakiem!!! Niekiedy zajeżdżał drogę takim Hlinom, Paluchom, Jędrzejakom... Cholera... (!).... no nie wiem, ale z Jelenia się zrobił walczak! (nie wiem co myśleć o tym zawodniku. Jedyne co mogę powiedzieć, to to, że "nasz tor nasza Forteca". Tylko czy Daniel poradzi sobe na gzązkim torze?

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1359 Postautor: Prymus » 22 listopada 2005, o 08:45

Oj Kalhor Ty się lepiej przyznaj ile wypiłeś :wink:

Danio

#1360 Postautor: Danio » 22 listopada 2005, o 10:05

Powracając do tematu Huszczy, nie wydaje mi się aby chciał on odchodzić z Zielonej G. Z pewnością będzie wolał zostać i walczyć o miejsce w składzie, takie rozwiązanie chce dać Prezes Dowhan popularnemu "Tomkowi". Także wydaje mi się że powinniśmy szukać kogoś innego byleby nie Jurczyńskiego :!: :!: :!:

http://www.dualsport.zg.pl/speedway/ind ... m=&ucat=1&

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1361 Postautor: fcb » 22 listopada 2005, o 10:54

hmmm.... według mnie to potrzebujemy seniora który jest jescze lepszy niż knapp. Jeśli taki zawodnik jak walasek jedzie w ZG to jeśli chcemy walczyc o eligę to musimy mieć tak samo dobrego. Na Kosciechę szans raczej nie mamy ale taki osumek czy świderski.....kto wie ja bym ich chętnie widział..... :)
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#1362 Postautor: motorlublin » 22 listopada 2005, o 10:57

Gelo pisze:Prawde mówiąc nie rozumiem całej sytuacji z Jeleniewskim. Ktoś zrobił mu "dobrą otoczkę" i wszyscy na zasadzie owczego pędu widzą go w składzie. Pisanie "Piszcz won a Jeleń ma zostać" jest conajmniej idiotyczne. Nie przepadam za żadnym z nich ale jakby nie było Piszcz ze swoją mizerną jazdą jest liderem krajowym a Jeleń jest tylko piąty w drużynie. Został lepszy tylko od juniorów, co żadnym sukcesem nie jest. Niestety - jego wyniki to po prostu straszna plaża i trzeba to nazywać po imieniu. Dużo trenuje, ma zawodowe podejście - fajnie - ale co z tego wynika? Odpowiedź - nic. Taki zawodnik w każdej drużynie pierwszoligowej powinien być pierwszym rezerwowym i nic wiecej. Ale Lublin zawsze musi być nowatorski i legitymacją do startu jest u nas data urodzenia. To nic że słaby - ważne, że młody i perspektywiczny. A dobrym dziadkom u nas mówi się "nie". Dopóki nie nauczymy się myślenia, że cel uświęca środki nigdy nie będzie u nas żużla na najwyższym poziomie.

Sytuacja trochę dziwna,ale jednocześnie bardzo prosta... Analogiczna do układu z Frankiem. Wpływowy sponsor zapewnił Jeleniewskiemu kontrakt i miejsce w drużynie TŻ SIPMA.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1363 Postautor: Gelo » 22 listopada 2005, o 11:00

vonmigal pisze:hmmm.... według mnie to potrzebujemy seniora który jest jescze lepszy niż knapp. Jeśli taki zawodnik jak walasek jedzie w ZG to jeśli chcemy walczyc o eligę to musimy mieć tak samo dobrego. Na Kosciechę szans raczej nie mamy ale taki osumek czy świderski.....kto wie ja bym ich chętnie widział..... :)

chyba miałeś na myśli Ułamka. Bo jeśli nie to nie lubię takich żartów. Zgadzam sięz tym, że potrzeba nam zawodnika lepszego niż Knapp. Niestety - i piszę to z bólem serca - coraz bardziej skłaniam się do kandydatury pana Ś... ble ble. Ale coś mi podpowiada, ze nasz zarząd nawet nie podjął z nim rozmów. A szkoda - mozę warto byłoby zapoznać się warunkami.

rob7
Senior

#1364 Postautor: rob7 » 22 listopada 2005, o 11:48

Pan Ś. podpisał w Rzeszowie ale pewnie bedzie mogło jeździć dwóch "obco" więc należy w miaro szybko podpisać z Joonasem i pomyśleć o kimś drugim bo kluby e-ligowe będą
potrzebować tych którzy nie jeżdzą w GP a "krajowcy" pewnie sami przyjdą no i JUNIOR
Ood zaraz potrzebny

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1365 Postautor: Gelo » 22 listopada 2005, o 12:02

rob7 pisze:Pan Ś. podpisał w Rzeszowie ale pewnie bedzie mogło jeździć dwóch "obco" więc należy w miaro szybko podpisać z Joonasem i pomyśleć o kimś drugim bo kluby e-ligowe będą
potrzebować tych którzy nie jeżdzą w GP a "krajowcy" pewnie sami przyjdą no i JUNIOR
Ood zaraz potrzebny

Czy uważasz, ze jakby chodziło o Śledzia napisałbym " z bólem serca"?

rob7
Senior

#1366 Postautor: rob7 » 22 listopada 2005, o 12:07

no nie ten drugi pan Ś. to nie wchodzi w rachube to już Huszcza pewniejszy.. i pewnie dużo tańszy i żużel traktuje bardzo poważnie

Danio

#1367 Postautor: Danio » 22 listopada 2005, o 12:25

Gelo napisał:
coraz bardziej skłaniam się do kandydatury pana Ś... ble ble. Ale coś mi podpowiada, ze nasz zarząd nawet nie podjął z nim rozmów. A szkoda - mozę warto byłoby zapoznać się warunkami.

Chodzi Ci o Śwista- sądze że można byłoby porozmawiać z nim! w świetle zawodników z extraligi którzy mogliby solidnie punktować w I lidze Świst jest idealnym zawodnikiem chociaż osobiście bardzo go nie lubię ale skoro ma nam przywozić dwucyfrówki i zapewnić awans to niech tam śmiga...Lecz pewnie będzie się cenił znając tego zawodnika!!Pozostaje jeszcze inna szansa że Minister Sportu uchyli decyzję PZM dot. obcokrajowców i będziemy mogli zakontraktować dwóch stranieri :D

meesha
Trener
Kontakt:

#1368 Postautor: meesha » 22 listopada 2005, o 12:30

Danio pisze:Pozostaje jeszcze inna szansa że Minister Sportu uchyli decyzję PZM dot. obcokrajowców i będziemy mogli zakontraktować dwóch stranieri :D
Jeśli uchyli to będziemy mogli zakontraktować nawet i dwudziestu :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1369 Postautor: mikas » 22 listopada 2005, o 12:32

meesha pisze:
Danio pisze:Pozostaje jeszcze inna szansa że Minister Sportu uchyli decyzję PZM dot. obcokrajowców i będziemy mogli zakontraktować dwóch stranieri :D
Jeśli uchyli to będziemy mogli zakontraktować nawet i dwudziestu :roll:

A w meczu i tak będzie mógł pojechac jeden albo góra dwóch...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Danio

#1370 Postautor: Danio » 22 listopada 2005, o 12:36

meesha napisał:
Jeśli uchyli to będziemy mogli zakontraktować nawet i dwudziestu

Kolega lubi rozmieniać się na drobne :D :D

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1371 Postautor: RadeKas » 22 listopada 2005, o 12:37

Zakontraktowac bedziemy mogli sobie i 40. Tylko co z tego, skoro w meczu bedzie mogl wystapic tylko 1.

Co do Swista. Podobnie jak wiekszosc, nie lubie tego zawodnika. Ale niestety, jest jednym z nielicznych, ktory moze nam pomoc w walce z Dziura. Dlatego trzeba ukryc uprzedzenia i postarac sie go zakontraktowac, a noz sie uda. Gorzej jak przed, powiedzmy, finalem, Swist nagle postanowi upomniec sie o jakis dlug (ktory zawsze jest), a nie dostajac go odmowi udzialu w meczu. Wtedy dupa zbita. Jednak co by nie bylo trzeba zaryzykowac. Bez ryzyka nie wygramy z ZG.

Niewiele widze alternatyw dla pana Åš. Moze Slabon, moze Drabik, J. Rempala. Jezeli jakims cudem uda sie wprowadzic przepis o 2 obco w meczu, kilku zawodnikow spadnie zapewne do 1 ligi, bedzie latwiej o seniorow.

Jezeli jednak nie sprowadzimy zadnego super seniora na 10-12 punktow, to niestety ale zgadzam sie z Gelem, ze Joonas jako obco nie wystarczy. Z wyrownanym skladem seniorskim musimy miec swietnego zawodnika, ktory nie schodzi ponizej 13 punktow. Najbardziej chcialbym Maxa, albo jego brata. W kazdym razie widze tylko dwa wyjscia:

1. Wyrownany sklad seniorski i super obco.
2. Obco na 10-12 punktow + prawdziwy krajowy lider.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1372 Postautor: Gelo » 22 listopada 2005, o 12:47

rob7 pisze:no nie ten drugi pan Ś. to nie wchodzi w rachube to już Huszcza pewniejszy.. i pewnie dużo tańszy i żużel traktuje bardzo poważnie

Huszcza pewniejszy... hm. Polemizowałbym i to bardzo. W każdym bądź razie pokusiłem się o sporządzenie ciekawego rankingu. Nie wnosi on nic nowego, ale powinien obrazowo wyjaśnić kibicom kilka spraw. Porównanie dotyczy średnich biegopunktowych ekstraligowców, którzy ewentualnie byliby do wzięcia. Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.
1. Piotr Åšwist - 1,486
2. Sławomir Drabik - 1,402
3. Mariusz Puszakowski - 1,329
4. Jacek Krzyżaniak - 1,328
5. Andy Smith - 1,282
6. Grzegorz Rempała - 1,254
7. Andrzej Huszcza - 1,179
8. Adam Skórnicki - 1,145
9. Grzegorz Kłopot - 1,111
10. Stanisław Burza - 0,979!!!!!
11. Krzysztof Stojanowski - 0,978
12. Zbigniew Suchecki - 0,948
13. Łukasz Jankowski - 0,864
14. Rafał Osumek - 0,579
15. Robert Wardzała - 0,571

rob7
Senior

#1373 Postautor: rob7 » 22 listopada 2005, o 13:09

Gelu nie zrozumieliśmy się, Świst przywoziłby więcej punktów ale jak weźmiesz pod uwagę koszt punktu, podejście do wykonywanych obowiązków, możliwość nie pojawienia się na ważnym meczu to jednak jestem zdecydowanie za Huszczą tym bardziej że prawdopodobnie "krakowskim targiem" będzie jeździło dwóch obco więc kasę lepiej wydać na dobrego obco

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1374 Postautor: Łoptymista » 22 listopada 2005, o 13:10

hehehe Znowu wychodzi na to, że stare dziady są najlepsze. A młodzi, zdolni mają kłopot z przekroczeniem magicznej bariery jednego pkt. Świst to byłoby coś. Żeby was do tego przekonac wyobraźcie sobie Gorzów ze Świstem, Łukaszewskim i Paluchem do tego jakis srednio rozgarniety obco i juz maja niezla paczke.

Koper
Trener
Kontakt:

#1375 Postautor: Koper » 22 listopada 2005, o 13:15

Tyle tylko ze dla kibicow w Gorzowie Swist wydaje sie postacia analogiczna jaka dla kibicow FC Barcelony jest Figo :wink: