Davv pisze:auganoff pisze:A mnie się skład marzy taki:
(...)
4.Trumiński
(...)
Pierwszy rezerwowy - Daniel, oczywiście z szansami na pierwszy skład, jeśli się przebije.
O maj Gad. Facet, czy Ty poważnie to pisałeś. Jeśli chodzi o tych dwóch zawodników to ich umiejętności są na podobnym poziomie. Jednak Jeleń ma przewagę w dwóch elementach: profesjonalne podejście do wykonywanego zawodu, drugi to wiek, który pozwala realnie myśleć o jego rozwoju jako żużlowca. Żaden Trumiński, jeśli już to nie jako podstawowy zawodnik.
Wyobraź sobie, że poważnie. Trumiński - 1,735, Daniel - 1,460. Różnica jest duża. Ponadto Trumiński jeździł w obcym klubie, nawet jeśli już kiedyś w nim startował, to nie jest to samo co jazda własnym torze. Nie chcę zgadywać, jaką średnią miałby Jeleń startując w klubie innym niż lubelski. W sezonie 2004 Trumna wykręcił średnia w granicach 1,8 pkt, a przypominam, że zaczął jechać w trakcie sezonu i tę średnia wyrobił sobie w II rundzie - startując przeciwko zespołom z czołowej czwórki (oprócz meczu z Gnieznem, ale wtedy to sobie akurat średniej nie zawyżył

)
Co do perspektywiczności - o ile mnie skleroza nie myli to między oboma zawodnikami są jakieś 3 lata różnicy - naprawde taka przepaść?
Żeby było jasne - doceniam zmianę w postawie Daniela, mam nadzieję, że dalej będzie jeszcze lepiej i nic nie stoi na przeszkodzie, zeby wygryzł ze składu Trumińskiego! W tym momencie jednak lepszym żużlowcem jest Trumna i ciężko się obrażać na statystyki.