Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1451 Postautor: Torsen » 22 lutego 2006, o 15:53

Gelo pisze:
wojtas pisze:to juz bedzie jasne ze oni tam wszyscy sa jednak popie.....ni.

Co do tego to chyba nie ma wątpliwości.

Sam piszesz "chyba", więc jednak wątpliwości pozostają :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1452 Postautor: bkapusta » 22 lutego 2006, o 15:54

A jak wiadomo 'gdy sa jakies watpliwosci to znaczy, ze nie ma watpliwosci' ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#1453 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 16:01

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1454 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 16:16

Koper pisze:
Gawrzyk pisze: Być może chodzi o co innego. Kresowa jest łakomym kąskiem ze względu na giełdę. Zyski idą w setki tysięcy złotych...

Wokol stadionu rowniez mozna zorganizowac odpowiednie zaplecze ktore przynosiloby dochody.

Po przeczytaniu wspomnianego artykulu w LSE mialem dziwne wrazenie faworyzowania pilki noznej dla dobra sportu w Lublinie oczywiscie. Jak patrze na sytuacje przy modernizacji stadionu na al.Zygmuntowskich rowniez jest dziwna sytuacja:
-projekt wydluzenia toru chcociaz nie jest to konieczne aby boisko spelnialo normy miedzynarodowe bo juz obecnie spelnia,
-problemy z demontazem krat-powod wszyscy poznalismy...
Dziwne to tym bardziej bo przeciez:
-to TZ Sipma Lublin jest w wyzszej klasie rozgrywkowej,
-to mecze TZ Sipma Lublin sa magnesem dla wiekszej ilosci kibicow zasiadajacych stadionie,
-to na meczach TZ Sipma Lublin nie do pomyslenia jest sytuacja z jaka mielismy do czynienia chociazby w czasie meczu LKP Motor Lublin-Avia Swidnik.

A wszystko to z prostego powodu:
Bo lobbing "piłkarskiego" posła jest skuteczniejszy niż "żużlowego" senatora

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1455 Postautor: Manitou » 22 lutego 2006, o 16:19

Zamiast obrażać kibiców piłki, nazywać ich flagi szmatami i ogólnie się tu zapieniać powinniśmy raczej spróbować wytłumaczyć im że na 1,5 metrowej kracie też ich flagi się zmieszczą....Teraz to już nie ma co na ich forum nawet wbijać jak zobaczyli jakie o nich słowa tu się wypisuje, a szkoda.

Snys
Zawodowiec

#1456 Postautor: Snys » 22 lutego 2006, o 16:24

Nie to że bronie kibiców piłkarskich, ale na dolnej kracie (ktora ma pozostać po demontażu górnej) większosc czesc flag zasłaniać bedą banery reklamowe ktore są poniżej.
Ale rzecz jasna ja rowniez chce zdjęcia krat :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1457 Postautor: Cooper » 22 lutego 2006, o 16:26

Tez uwazam, ze niektorzy troche niepotrzebnie bez zastanowienia wypowiedzieli sie w takich slowach na temat kibicow pilkarskich. Obrazic kogos jest latwo, o wiele latwiej, niz przekonac do wlasnego zdania...
Mam nadzieje, ze jeszcze nie wszystko stracone.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1458 Postautor: Manitou » 22 lutego 2006, o 16:30

Właśnie przejżałem troszkę galerię na stronie piłkarzy i jednak ten numer ze skróceniem krat nie przejdzie :( Ich flagi są naprawdę zajebiaszcze (pod względem wielkości oczywiście).

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1459 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 16:36

Jakaś kompletna paranoia!!! Wielkość krat uwarunkowana przez rozmiar flag... Proste - mniejsze kraty - mniejsze flagi.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1460 Postautor: Torsen » 22 lutego 2006, o 16:36

A ja jestem przeciw wszystkim flagom i przeciw wszytkiemu, co przeszkadza w oglÄ…daniu meczu.
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, po kiego grzyba komu jakieś flagi? Po co to jest? Czy to surogat patriotyzmu? Zabawa w wojnę? Albo coś jak harcerze, kto komu podp*li totem, czy jak go tam zwą? Osssochozzzziiiii?

meesha
Trener
Kontakt:

#1461 Postautor: meesha » 22 lutego 2006, o 16:41

Torsen pisze:Zabawa w wojnÄ™?
Tak :!: Jak najbardziej plemienna i pierwotna :twisted: :twisted: :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1462 Postautor: Manitou » 22 lutego 2006, o 16:41

Nazir pisze:Jakaś kompletna paranoia!!! Wielkość krat uwarunkowana przez rozmiar flag... Proste - mniejsze kraty - mniejsze flagi.
Nie warunkuję wielkości krat od wielkości flag. Rozważałem tylko możliwość dogadania się z kopaczami. Niestety po obejrzeniu zdjęć widzę, że nawet nie ma co zaczynać z nimi gadki. TYLE.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1463 Postautor: bkapusta » 22 lutego 2006, o 16:43

Manitou pisze:
Nazir pisze:Jakaś kompletna paranoia!!! Wielkość krat uwarunkowana przez rozmiar flag... Proste - mniejsze kraty - mniejsze flagi.
Nie warunkuję wielkości krat od wielkości flag. Rozważałem tylko możliwość dogadania się z kopaczami. Niestety po obejrzeniu zdjęć widzę, że nawet nie ma co zaczynać z nimi gadki. TYLE.

Mnie bardziej do 'niezaczynania gadki' przekonalo przeczytanie ich forum niz zdjecia ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1464 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 16:52

Może nasi miejscy decydenci najzwyczajniej w świecie boją sie owianych złą sławą "chuliganów z Zygmuntowskich" (czyt. kibiców piłkarskich) więc w imię wspólnej sprawy kibiców speedway'a zróbmy jakąś małą zadymę na ulicach. Nie jakiś armagedon ot, tak tylko kilka aut poprzewracać i jakiegoś policemajstra płytą chodnikową poczęstować... Po czym przywdziać garnitur i jeszcze raz przedstawić "żądania" w magistracie. :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1465 Postautor: Gelo » 22 lutego 2006, o 16:53

Torsen pisze:A ja jestem przeciw wszystkim flagom i przeciw wszytkiemu, co przeszkadza w oglÄ…daniu meczu.
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, po kiego grzyba komu jakieś flagi? Po co to jest? Czy to surogat patriotyzmu? Zabawa w wojnę? Albo coś jak harcerze, kto komu podp*li totem, czy jak go tam zwą? Osssochozzzziiiii?

O to, że niektórzy przychodzą na stadion bynajmniej nie dla meczu. Mogą za to dać upust buszmeńskim instynktom. Szkoda tylko, że ta garstka ma decydować za wszystkich.

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1466 Postautor: neo » 22 lutego 2006, o 17:18

mnie dziwi jedna rzecz.....wiem że to trochę głupie ale skoro juz chcemy mieć taka piłkę jak na zachodzie......to na np. czy to na highbury, czy camp nou , czy anfieldroad nie widziałem ani jednej flagi na kratach.......o przepraszam tam nawet krat nie trzeba.......
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Scpn

#1467 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 17:24

Powiem wam chłopaki ze jestescie w wiekszosci żałośni :/...

Spojrzcie, tak wyglada flaga powieszona na dolnych kratach na naszym stadionie. Co widzicie ? Ze gdyby banery reklamowe byly zapelnione przy robieniu tej fotki w calosci (a teraz są), flaga nie bylaby ZUPEŁNIE widoczna. "Co z tego?" zapytacie pewnie.

Otoz zrobienie takiej flagi wcale nie jest takie tanie jak wam sie moze wszystkim wydawac. Nie orientuje sie w cenach aż tak bardzo, ale to koszt rzedu 800 zł. Za jedną oczywiscie. Kilka tych flag juz mamy, wiec mysle ze spokojnie 6000 zł na nie poszlo (jak mowie - nie znam dokladnych kwot, ale tak mniej wiecej to szacunkowo wyglada). Mamy wiec bez slowa protestu zrezygnowac z przynajmniej 6000 złotych wywalonych na element kibicowski, bo tak chcą fani żużla :lol: ?

Pomyslcie dwa razy, zanim zwyzywanie kogos od debili :roll: .

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1468 Postautor: Kaka » 22 lutego 2006, o 17:29

Scpn pisze:Mamy wiec bez slowa protestu zrezygnowac z przynajmniej 6000 złotych wywalonych na element kibicowski, bo tak chcą fani żużla :lol: ?

Motor ma piękne sektorówki, które moża wykorzystać, więc wcale kasa nie poszła by w błoto. Tak czy tak masz racje, że wyzywać się nawzajem nie powinno, ale na kompromis moża pujść, a nie iść w zaparte.
Obrazek

Scpn

#1469 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 17:30

neo pisze:mnie dziwi jedna rzecz.....wiem że to trochę głupie ale skoro juz chcemy mieć taka piłkę jak na zachodzie......to na np. czy to na highbury, czy camp nou , czy anfieldroad nie widziałem ani jednej flagi na kratach.......o przepraszam tam nawet krat nie trzeba.......

Tylko ze tam flagi nie staly sie oczywista norma. My chcemy miec raczej taką piłkę, jak w pierwszej lidze. Pokaz mi pierwszoligowy stadion, na ktorym nie ma flag. No lec, szukaj...

Scpn

#1470 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 17:32

Kaka pisze:
Scpn pisze:Mamy wiec bez slowa protestu zrezygnowac z przynajmniej 6000 złotych wywalonych na element kibicowski, bo tak chcą fani żużla :lol: ?

Motor ma piękne sektorówki, które moża wykorzystać, więc wcale kasa nie poszła by w błoto. Tak czy tak masz racje, że wyzywać się nawzajem nie powinno, ale na kompromis moża pujść, a nie iść w zaparte.

?! Mamy normalne flagi na płot, traktowac jak sektorowki ? Wyobrazasz sobie, jak by to wygladalo ? Bo ja nie :|.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1471 Postautor: Kaka » 22 lutego 2006, o 17:36

Scpn pisze:?! Mamy normalne flagi na płot, traktowac jak sektorowki ? Wyobrazasz sobie, jak by to wygladalo ? Bo ja nie :|.

Chodziło mi o typowe sektorówki (np rycerz), a z flagami na płot...coż my też na swoje wydaliśmy kasę i też nie chcemy z nich rezygnować, ale tak jak już pisałem, na jakiś kompromis można pujść, bo gdzie w Polsce jest jeszcze stadion z tak wysokimi i niepraktycznymi kratami :?:
Obrazek

Scpn

#1472 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 17:42

Chodziło mi o typowe sektorówki (np rycerz)

Aaaa... Rozumiem. Kasa wydana na flagi na plot, w przypadku jego zdjecia by sie nie zmarnowała, bo mamy fajne sektorowki :lol: .
a z flagami na płot...coż my też na swoje wydaliśmy kasę

Ale chyba nie az tyle. I nie sa one wasza wizytowka wsrod kibicow zuzla w calej Polsce.

ale tak jak już pisałem, na jakiś kompromis można pujść

Najlepszym rozwiazaniem bylby plot zrobiony z przezroczystego tworzywa. Ale po co wydawac na niego kase teraz, skoro w najblizszym czasie i tak bedzie zdjety (przy szumnie zapowiadanej modernizacji stadionu) ?
bo gdzie w Polsce jest jeszcze stadion z tak wysokimi i niepraktycznymi kratami

W stolicy na przyklad...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1473 Postautor: jas » 22 lutego 2006, o 17:47

Scpn pisze:Najlepszym rozwiazaniem bylby plot zrobiony z przezroczystego tworzywa.

:shock: :shock: :shock: :shock: a myslalem, ze do tak "inteligentnych inaczej" pomyslow zdolni sa tylko nasi radni :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1474 Postautor: Kaka » 22 lutego 2006, o 17:49

Scpn pisze:W stolicy na przyklad...

To jest tylko wyjątek potwierdzający regułę, na większości stadionów kraty jeśli są, to są zdecydowanie niższe.
Obrazek

Scpn

#1475 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 17:50

jas pisze:
Scpn pisze:Najlepszym rozwiazaniem bylby plot zrobiony z przezroczystego tworzywa.

:shock: :shock: :shock: :shock: a myslalem, ze do tak "inteligentnych inaczej" pomyslow zdolni sa tylko nasi radni :roll:

Mowicie o kompromisie, a jedyna szanse jego osiagniecia nazywasz "inteligentnÄ… inaczej". To sie zdecydujcie moze.