Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

#2101 Postautor: Speedway-Mati » 9 lutego 2006, o 11:24

To prosze jeszcze kilka fotem z cyklu Józki trenują :lol: :lol: :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2102 Postautor: grzesieck » 9 lutego 2006, o 13:48

Trzy treningi dziennie, pozamykane bramy, mamy tu małe więzienie. Ale dojeżdżają do nas Shreki z Wrocławia i będzie weselej - po tygodniu ciężkich treningów na zgrupowaniu Sławomir Drabik jest w świetnym humorze

Tadeusz Iwanicki: Co robiliście w poniedziałek rano?

Sławomir Drabik: Wstaliśmy... A później Rożek [trener odnowy Piotr Ruszel - przyp. red.] przegonił nas po terenie. Po drugiej stronie ulicy mamy kawałek lasu. Były ćwiczenia, rozciąganie, dużo biegania. On ciągle wymyśla coś nowego, ale nie katuje nas aż tak bardzo. Treningi mamy tutaj trzy razy dziennie i nikt by takich obrotów nie wytrzymał.

Był jakiś kryzys?

- Jak się puściliśmy na rowerach. Wiało, sypał śnieg. Po kilku kilometrach ręce mieliśmy jak kombinerki. Ale jak słychać - przeżyliśmy.

Macie w grupie marudera?

- Nie, nie ma ogonów. Młodzi nie pękają. Mają już miesiąc biegania za sobą i są ambitni. Ja zacząłem treningi dwa tygodnie później. Wcześniej postawiłem na hokej, były też zawody na lodzie. W sumie sporo ruchu. Czuję że szybko naładuję akumulator. Nie muszę budować mięśni, tak jak oni.

Podejrzewam, że na nudę nie narzekacie?

- Trzy treningi dziennie, pozamykane bramy, mamy tu małe więzienie. Ale dojeżdżają do nas Shreki z Wrocławia i będzie weselej. Na takim obozie musi się trochę nudzić. Wiadomo - trening, jakieś żarcie, koja i tak w kółko. Każdy dzień jest taki sam, ale jak dzisiaj dotrwamy do wieczora, to będzie z górki. To już końcówka.

Jakie Shreki?

- No od trenera Shreka [Marka Cieślaka, szkoleniowca Atlasu Wrocław - przyp. red.]. Od dwóch lat ma taką ksywę.

Warunki do treningu na plaży są chyba dobre?

- Dzisiaj nam śnieg piasek przysypał, ale teraz pokazało się słońce, więc można wziąć ręcznik i heja... Nie, tutaj też jest zimowo. Najbardziej dokucza wiatr. Bieganie po plaży, gdy daje po oczach, nie jest przyjemne.

Z kim dzielisz pokój?

- Z Jordanem [Jurczyńskim - przyp. red.]. Swój chłop. Chrapał pierwszą noc, ale mu przestawili przegrodę i jest OK. Teraz mlaska przy jedzeniu. Pewnie mu lepiej smakuje.[/quote]
http://www.gazeta.pl

Drabik jest fenomenalny, szczegolnie ostatnia odpowiedz :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#2103 Postautor: jas » 9 lutego 2006, o 15:13

czytalem juz ten wywiad. i co do ostatniej wypowiedz, to nalezy dodac, ze Jurczynski mial wlasnie operacje nosa (nastawianie przegrody) i to troche wyjasnia ostania odpowiedz Slawka.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2104 Postautor: Cooper » 9 lutego 2006, o 21:06

kilar pisze:Ale na Neoplanie nie zrobia takiej reklamy. Co najwyzej na jakims starym Jelczu, ktory ledwo pod gore wjezdza 8)

To akurat kwestia ceny, mam racje Meesha?

Zreszta: http://www.mpk.lublin.pl/reklama.php?id=1
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2105 Postautor: bkapusta » 9 lutego 2006, o 21:08

Nie jest to takie drogie ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2106 Postautor: Cz@rek » 9 lutego 2006, o 21:14

A może ktoś z klubu mógłby dogadać się z MPK w sprawie wzajemnych
relkam.My wypasony malunek na Neoplanie oni reklamują swoje usługi
komercyjne na stadionie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2107 Postautor: Cooper » 9 lutego 2006, o 21:14

bkapusta pisze:Nie jest to takie drogie ;-)

Hmm, cena za naklejenie reklamy to jedno, dochodzi jeszcze koszt samego wykonania reklamy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2108 Postautor: Manitou » 10 lutego 2006, o 07:52

Cooper pisze:
bkapusta pisze:Nie jest to takie drogie ;-)

Hmm, cena za naklejenie reklamy to jedno, dochodzi jeszcze koszt samego wykonania reklamy.
Agencja reklamowa, która wykona takie cudo też może w rozliczeniu zareklamować się na stadionie zamiast brać od klubu gotóweczkę.

Koper
Trener
Kontakt:

#2109 Postautor: Koper » 10 lutego 2006, o 20:27

STAL.RZESZOW.PL pisze:Kluby z Rzeszowa i Wrocławia zakończyły negocjacje w sprawie warunków, na jakich wypożyczony zostanie do Marmy Polskie Folie - Dariusz Śledź. "Nowa umowa jest już przygotowana, czekamy tylko na podpis wrocławian" - powiedziała nam Marta Półtorak, prezes sekcji żużlowej. Jednak dla kibiców z miasta nad Wisłokiem mamy również gorsze wiadomości...

"Niestety, ale spotkania z Atlasem Darek będzie zmuszony oglądać z trybun" - kończy pani prezes.

Jak się bowiem okazuje klub z Wrocławia mimo wielu rozmów z przedstawicielami Marmy podtrzymał postawiony wcześniej warunek.

Sam zawodnik nie kryje rozgoryczenia i smutku, bowiem bardzo liczył na to, iż będzie mógł po wielu latach zaprezentować się wrocławskiej publiczności w meczu ligowym. Jednak jednego możemy być pewni, mimo, że "Rybka" fizycznie nie będzie mógł pomóc Stali w spotkaniach z podopiecznymi trenera Marka Cieślaka, to duchowo na pewno będzie ze Stalowcami! W końcu to 100% Stalowiec!

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#2110 Postautor: ciapek » 11 lutego 2006, o 16:13

Dzis okolo godziny 15 na Zalewie na Marinie ,na lodzie jeździł Daniel Jeleniewski (chyba on,nie jestem pewien),przejezdzałem tylko tak rzuciłem okiem ; ) .....mało ludzie oglądało to widowisko . wiedział ktos o tym wczesniej :> ?
-->~Tż LuBlIn~<--
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#2111 Postautor: Smirnek » 11 lutego 2006, o 16:28

ciapek pisze:Dzis okolo godziny 15 na Zalewie na Marinie ,na lodzie jeździł Daniel Jeleniewski (chyba on,nie jestem pewien),przejezdzałem tylko tak rzuciłem okiem ; ) .....mało ludzie oglądało to widowisko . wiedział ktos o tym wczesniej :> ?

A może to nasz przyszły IMŚJ szalał :wink: :?:

baranek
Junior

#2113 Postautor: baranek » 11 lutego 2006, o 19:20

Ja przejeżdżałem, i widziałem, na 90% był to Klimek, ale ręki nie dam uciąć

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2114 Postautor: dilucio » 11 lutego 2006, o 20:36

bardzo fajna sprawa taki autobusik :) w lublinie juz maja taki autobus pilkarze moze teraz czas na zuzlowcow :)

Obrazek

Obrazek

Źródło: http://www.start.gniezno.pl
Autor zdjęć: Roman Strugalski (http://www.start.gniezno.pl)

[/img]

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#2115 Postautor: ciapek » 11 lutego 2006, o 20:44

baranek napisał:
Ja przejeżdżałem, i widziałem, na 90% był to Klimek, ale ręki nie dam uciąć

Na pstragach na Bystrzycy sie było :)
-->~Tż LuBlIn~<--

Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#2116 Postautor: Koper » 14 lutego 2006, o 22:33

Kolejna, po pomysle z autobusami MPK, fajna inicjatywa w Gnieznie:
Obrazek

Wprowadzamy akredytacjÄ™ na GalÄ™ aby zapewnić odpowiedni komfort pracy dziennikarzom, wszak żużlowców naszej drużyny chcemy przybliżyć nie tylko kibicom, ale także mediom. Dla nich wÅ‚aÅ›nie zorganizowana zostanie specjalna konferencja prasowa, podczas której wybrani przez dziennikarzy zawodnicy bÄ™dÄ… do dyspozycji – informuje rzecznik Startu, Arkadiusz Rusiecki. OczywiÅ›cie formalnoÅ›ciom akredytacyjnym nie podlegajÄ… reprezentanci Patronów Medialnych „Speedway Gali”, tj. Radia Gniezno, TV Gniezno, Gazety PoznaÅ„skiej, portalu SportoweFakty.pl i dziennika mailowego
zrodlo http://www.start.gniezno.pl

Tutaj zas o naszym bylym zawdniku Tonym Kasprze:
http://start.gniezno.pl/?event=news&eve ... ull&id=408
Wszyscy zawdziÄ™czamy Antoninowi Kasperowi bardzo wiele. Uhonorowanie go przez wÅ‚adze Gniezna bÄ™dzie tego najlepszym zwieÅ„czeniem. Wszystko wskazuje na to, że nastÄ…pi to już na tegorocznej „Speedway Gali”, na której Czech bÄ™dzie goÅ›ciem specjalnym. JesteÅ›my głęboko przekonani, że Tony w peÅ‚ni na to wyróżnienie zasÅ‚użyÅ‚ i potrafi docenić ten honorowy gest gnieźnian. Kilka miesiÄ™cy temu Kasper przy okazji swojej wizyty w Gnieźnie w drodze na bydgoskÄ… Grand Prix, zapytany czy nie tÄ™skni za gnieźnieÅ„skimi kibicami powiedziaÅ‚: Tak jasne. Otwieram czÄ™sto stronki żużlowe i interesujÄ™ siÄ™ tym jak jadÄ… niektórzy zawodnicy, jak im siÄ™ wiedzie, kto wygrywa i tak dalej. StronÄ™ Startu w Internecie także czÄ™sto otwieram i jestem na bieżąco z tym co siÄ™ dzieje w klubie. MogÄ™ powiedzieć, że w Internecie siedzÄ™ co drugi dzieÅ„. TrochÄ™ tak to siÄ™ odbyÅ‚o, że nie zdążyliÅ›my siÄ™ pożegnać. JakoÅ› tak wszystko szybko siÄ™ skoÅ„czyÅ‚o i nie byÅ‚o zbyt dużo czasu aby jakoÅ› lepiej siÄ™ rozstać. Ale przecież możemy jeszcze coÅ› wspólnie zrobić. Teraz wyglÄ…da na to, że wszelkie „zalegÅ‚oÅ›ci” przyszedÅ‚ czas nadrobić!

meesha
Trener
Kontakt:

#2117 Postautor: meesha » 14 lutego 2006, o 23:35

Zawsze myślałem, że skrót od Antonin to "Toni" :roll: Ale może mi się zdawało :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#2118 Postautor: Koper » 15 lutego 2006, o 07:22

meesha pisze:Zawsze myślałem, że skrót od Antonin to "Toni" :roll: Ale może mi się zdawało :)

W sumie skrot od szwedzkiego Antonius tez bardziej pasuje Toni a nie Tony :wink: Jednak wielu Skandynawow uzywa anglojezycznej wersji skrotu tego imienia i pewnie tak sie on juz tam przyjal ze wystepuje jako niezalezne imie.

Ja rowniez mysle ze "Toni" to czeskie zdrobnienie imienia Antonin natomiast skrot "Tony" powstal od angielskiej wersji tego imienia, a mianowicie Anthony, podobnie jak zangielszczona wersje swojego nawzwiska w swoim polskim dowodzie przyjal rosjanin Roman Povazhny, nie widze przeciwskazan aby w przypadku Kaspra rowniez stosowac angielska skrocona wersje jego imienia:) Rozbudowana angielska wersja od imienia Anthony to chyba Toninho ;-) a moze to wersja portugalska od imienia portugalskiego imienia Antônio i dlatego taka wersja tego imienia posluguje sie zuzlowy brazylijczyk ze szwedzkim paszportem :roll:
Przy okazji polskie zdrobnienia od imienia Antoni sa nastepujace: AntoÅ›, Antek, Tonio, Tosiek.

Imię to, wywodzące się od rzymskiego rodu Antoniuszy znane jest od II wieku.Oznacza: wspaniały, doskonały, wybitny. Greccy literaci wywodzili nazwę rodu od syna Herkulesa, Antona
W innych jezykach brzmi nastepujaco:
język baskijski - Andoni
język francuski - Antoine
język grecki- Antonios
język hiszpański - Antonio, Anton
język irlandzki - Antóin
język kataloński - Antoni
język litewski- Antanas, Antas, Antonijus
język finski -Antto, Anton, Toni
język łaciński - Antonius
język niemiecki - Antonius, Anton
język rosyjski - Anton, Antonij
język rumuński - Anton
język szwedzki - Antonius
język węgierski - Antol, Antal, Antos
język włoski - Antonio, Antonello, Antonino

Antal Kocso (Węgry) to tez Antoni :)

"Święty Antoni od zguby broni.
Na święty Antoni pierwsza się jagódka zapłoni."

Pozdrawiam :lol:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#2119 Postautor: Nazir » 15 lutego 2006, o 20:58

Jak wiele kroków musi zostać poczyninych aby np. na sparingach popykać fotki naszym zawodnikom a potem - na kolejnych zawodach kilka najlepszych sprzedawać w formie plakatów. Myśle, że paru ludzi by je zakupiło
Czy może koszty produkcji przerosłyby koszty ewentualnego dochodu ze sprzedaży takich plakatów? (pytanie bez promila ironii)

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#2120 Postautor: Nazir » 15 lutego 2006, o 21:19

Poznaliśmy chyba przyczyny niektórych, zupełnie niezrozumiałych decyzji sędziowskich:
Punkt: III ustęp: 11
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=106701
8) :D

Koper
Trener
Kontakt:

#2121 Postautor: Koper » 16 lutego 2006, o 18:50

Reklama autorstwa agencji Wieden & Kennedy jest prosta.
Pokazuje kolejne etapy jazdy najnowszym modelem Hondy Civic, a wszystkie dźwięki, czy to dostojnej jazdy, czy żwiru wypryskującego spod kół, czy też kropli deszczu spadających na maskę, a nawet hamowania i muzyki dobiegającej z wnętrza samochodu - wszystkie one są śpiewane przez 60-osobowy chór. Kliknij na link
http://84.40.3.164/

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#2122 Postautor: Mawiik » 16 lutego 2006, o 20:50

heh :shock: No niezle to jest :D

wojteko
Senior

#2123 Postautor: wojteko » 16 lutego 2006, o 21:17

Koper pisze:Reklama autorstwa agencji Wieden & Kennedy jest prosta.

juz bylo i to jakis czas temu viewtopic.php?p=95902#95902

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2124 Postautor: sadychor » 16 lutego 2006, o 21:29

Widzę, że odruchy moderatorskie zakorzeniają się głęboko :lol: :wink: Ciekawe, że mi to nie zostało :roll: Koper, czytaj dokładnie forum :!: :!: :wink: :D 8)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Koper
Trener
Kontakt:

#2125 Postautor: Koper » 16 lutego 2006, o 21:32

wojteko pisze:
Koper pisze:Reklama autorstwa agencji Wieden & Kennedy jest prosta.

juz bylo i to jakis czas temu viewtopic.php?p=95902#95902

To tym razem mam cos zupelnie nowego i do tego mojego autorstwa :wink:

Zapraszam do glosowania w ankiecie: http://www.swidnik.pl/files/fdys/viewtopic.php?t=721