Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1201 Postautor: dilucio » 7 lutego 2006, o 16:42

Pils pisze:
Saint pisze:
Gelo pisze:18-20 tysięcy i wszyscy będą zadowoleni.

Pils pisze: Moim zdaniem powinien miec conajmniej 20 tys.
Znaleźliście kompromis... więc po co te nieuprzejmości... :wink:

:)

Ja wiem że najłatwiej jest sie pokazać zza klawiatury - ale to żadne bohaterstwo.

Strasznie oklepany tekst,myslalem ze stac cie na wiecej.

pozdrawiam

kylu moj ty bohaterze :wink: szkoda klawiatury na polemiki z niektorymi osobnikami z tego forum bo oni zawsze maja racje a my jak zawsze g... wiemy :D :lol:

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#1202 Postautor: Pils » 7 lutego 2006, o 16:47

Gelo pisze:
Strasznie oklepany tekst,myslalem ze stac cie na wiecej.
pozdrawiam

Gra się tak jak przeciwnik pozwala, dlatego nie stać mnie na więcej. Pozdrawiam.

Blyskotliwe tylko szkoda ze wogole nie pasuje.Zeby uzyc jakiegos sformulowania trzeba je najpierw zrozumiec :wink:

kylu moj ty bohaterze szkoda klawiatury na polemiki z niektorymi osobnikami z tego forum bo oni zawsze maja racje a my jak zawsze g... wiemy

coz,musimy z tym zyc robercik :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1203 Postautor: Gelo » 7 lutego 2006, o 16:56

Cooper pisze:Gelu, ale caly problem polega na tym, ze miasto nie chce wybudowac 15 tysiecznego, tylko uparlo sie na te 11,5 tys.... Nikt nie mowi tu o budowaniu Maracany czy Camp Nou, ale te powiedzmy 15-20 tys. to minimum przyzwoistosci...

Ale sam widzisz, że ja uciekam od przedszkolnej argumentacji "przyzwoitość", "tak wypada", "mały to wstyd". Trzeba zrozumieć, że nie ma przy Zygmuntowskich miejsca na większy i prawdę mówiąc nie ma takiej potrzeby, żeby był dużo większy od obecnego - każdy przecież to widzi - na żużlu trybuny są puste do połowy, na piłce jeszcze gorzej. Jeżeli ktoś mysli, że TŻ wejdzie do ekstraligi i w finale zasiądzie 40 tysięcy widzów - jest w błędzie. Nie będzie więcej jak 15 tysiecy. To samo z piłką - wiec odłóżmy na bok kibicowskie fantazje i spójrzmy na sprawę racjonalnie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1204 Postautor: Cooper » 7 lutego 2006, o 17:18

No ja patrze. Wiec skoro nie bedzie wiecej niz 15 tysiecy, to tak czy inaczej 11 tys. jest za malo 8)

Jest kupe przykladow w LBN gdzie zrobili cos, stwierdzajac, ze wieksze jest niepotrzebne. A pozniej wiekszym kosztem trzeba bylo to rozbudowac. Przyklady pierwsze z brzegu: Galeria Olimp, Pasaz Handlowy przy Tesco, Stadion w Lecznej itp. itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1205 Postautor: dilucio » 7 lutego 2006, o 17:19

Gelo pisze:
Cooper pisze:Gelu, ale caly problem polega na tym, ze miasto nie chce wybudowac 15 tysiecznego, tylko uparlo sie na te 11,5 tys.... Nikt nie mowi tu o budowaniu Maracany czy Camp Nou, ale te powiedzmy 15-20 tys. to minimum przyzwoistosci...

Ale sam widzisz, że ja uciekam od przedszkolnej argumentacji "przyzwoitość", "tak wypada", "mały to wstyd". Trzeba zrozumieć, że nie ma przy Zygmuntowskich miejsca na większy i prawdę mówiąc nie ma takiej potrzeby, żeby był dużo większy od obecnego - każdy przecież to widzi - na żużlu trybuny są puste do połowy, na piłce jeszcze gorzej. Jeżeli ktoś mysli, że TŻ wejdzie do ekstraligi i w finale zasiądzie 40 tysięcy widzów - jest w błędzie. Nie będzie więcej jak 15 tysiecy. To samo z piłką - wiec odłóżmy na bok kibicowskie fantazje i spójrzmy na sprawę racjonalnie.

czyli nic sie nie zmienia ty zawsze masz racje a kazdy kto mysli inaczej jest w bledzie :) flamingo

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1206 Postautor: Gelo » 7 lutego 2006, o 17:42

czyli nic sie nie zmienia ty zawsze masz racje a kazdy kto mysli inaczej jest w bledzie :) flamingo

Mam racjÄ™, bo w tym trochÄ™ siedzÄ™. Wiesz coÅ› wiecej? Pochwal siÄ™ - chetnie siÄ™ dowiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1207 Postautor: Gelo » 7 lutego 2006, o 17:48

Cooper pisze:No ja patrze. Wiec skoro nie bedzie wiecej niz 15 tysiecy, to tak czy inaczej 11 tys. jest za malo 8)

Jest kupe przykladow w LBN gdzie zrobili cos, stwierdzajac, ze wieksze jest niepotrzebne. A pozniej wiekszym kosztem trzeba bylo to rozbudowac. Przyklady pierwsze z brzegu: Galeria Olimp, Pasaz Handlowy przy Tesco, Stadion w Lecznej itp. itd.

Przykłady jakby wzięte z Księżyca. Wszystko co wymieniłeś powstawało ode zera, bez zbadania zapotrzebowania. A jakie jest zapotrzebowanie na sport w Lublinie już wszyscy wiemy. Nie mam złudzeń, że większego magnesu jak pierwszy start Hansa w Lublinie już nie będzie - to był jedyny ekstremalny przypadek, który zresztą potem się "opatrzył" i wiecej nie powtórzył. Ale żeby nikt nie zarzucił "nieróbstwa" i żeby zadośćuczynić kibicom należy sie przygotować właśnie na "ekstremalne przypadki". A do tego w zupełności wystarczy pojemność do 20 tysięcy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1208 Postautor: Cooper » 7 lutego 2006, o 17:51

To zdecyduj sie jakiej pojemnosci Ty chcesz? Gdy ja pisze, ze 15 tys. to minimum przyzwoistosci, to najezdzasz na mnie, ze odwolywanie sie do przyzwoitosci jest bez sensu i ze 11 tys. na bank wystarczy, wiekszy sie nie zmiesci itp. Teraz piszesz, ze 20 tys. bedzie optymalny (czyli uwazasz tak, jak wszyscy tutaj na tym forum).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1209 Postautor: Gelo » 7 lutego 2006, o 18:01

Cooper pisze:To zdecyduj sie jakiej pojemnosci Ty chcesz? Gdy ja pisze, ze 15 tys. to minimum przyzwoistosci, to najezdzasz na mnie, ze odwolywanie sie do przyzwoitosci jest bez sensu i ze 11 tys. na bank wystarczy, wiekszy sie nie zmiesci itp. Teraz piszesz, ze 20 tys. bedzie optymalny (czyli uwazasz tak, jak wszyscy tutaj na tym forum).

Najeżdżam, bo argumentacja jest jak z przedszkola. I nigdy nie napisałem, że 11 tysięcy wystarczy - może z kimś mnie mylisz? Piszę cały czas, że nie ma sensu budować nowego stadionu w innym miejscu, bo jest wiele czynników które przemawiają za pozostawieniem go na miejscu. Uważam, że proponowany jest za mały i powinien być większy, ale nie dlatego że "wypada", że tak będzie "przyzwoicie". Po prostu trzeba się liczyć: a) z niemożliwością zrobienia przy Zygmuntowskich stadionu na 30 tysięcy miejsc b) w 99% przypadków stadion będzie zapełniony w połowie. Dla tego jednego procenta pozostałego powiększenie do 18 tysięcy jest optymalne i chyba realne.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1210 Postautor: Lublin_Fan » 7 lutego 2006, o 18:43

Z kilkoma kwestiami siÄ™ nie zgadzam.

1. Kwestia frekwencji za czasów Hansa nie wróci??

A skąd ta pewność? Frekwencja zależy od wyniku. To wie każdy. Częstochowa jak zdobywała mistrza to było po 20 tyś ludzi prawie co mecz. A kilka lat wcześniej oraz ligę niżej stadion był niemal pusty. W przypadku Tarnowa jest tak samo. A oba z tych miast są sporo mniejsze od Lublina. Będzie eliga i skład na środek tabeli to i będzie frekwencja.

2. Nie ma miejsca na stadion?

Stadiony buduje się w góre a nie wszerz. Argumenty o rzece są śmieszne. Technika budowlana daje możliwości przesunięcia koryta rzeki lub zabudowania jej kanałem na czym następnie daje się konstrukcje stadionu. Włosi w Wenecji opanowali to kilka tysięcy lat temu. A u nas standardowo "nie da się". Bazylika Św. marka i Dzwonnica z pewnością są nie mniej ciężkie od stadionu na 20 tysięcy miejsc. Co więcej - są cyklicznie od setek lat zalewane wodą i jakimś cudem stoją.

Ps. jest rzeczą oczywistą, że na chwilę obecną projekt jest w zupełności wystarczający. Ale mamy świadomość, że jeżeli go zbudują to będzie stał niezmieniany przez 40 lat. Dlatego teraz warto zbudować coś większego. Na pewno się nie zmarnuje.

A uwzględniając obecne zapotrzebowanie to powinni zaprojektować pojemność na 5 tysięcy ;). Niech żyje minimalizm w naszej wiosce skaranej PISuarami.

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 7 lutego 2006, o 18:54 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1211 Postautor: jas » 7 lutego 2006, o 18:47

a moze stadion bedzie tez wykorzystywany w innych celach niz mecze pilkarskie i zuzlowe? jako stadion miejski moglby chyba "obslugiwac" roznego rodzaju koncerty i wtedy by sie zapewne wieksza pojemnosc przydala.

poza tym nastepna "modernizacja" czeka nas zapewne w okolicach roku 2040, wiec moze jednak warto pomyslec juz teraz o kilku tysiacach miejsc "na zapas".
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#1212 Postautor: Koper » 7 lutego 2006, o 19:40

Boxing proponowal aby zainicjowac spotkanie mediow (przede wszystkim loklanej prasy Kurier,Dziennik,LSE) oraz kibicow z prezydentem miasta, z ludzmi odpiwiedzialnymi za realizacje projektu modernizacji stadionu przy Al. Zygmuntowskich, co mogloby byc polaczone z multimedialna prezentacja projektu. Mysle ze byloby to naprawde ciekawe spotkanie, cos na zasadzie jak bylo spotkanie z Hansem kiedy kibice zadawali swoje pytania. Wiem ze to kosztuje ale moze UM bylby w stanie udzwignac koszty wynajecia auli i zorganizowania takiego spotkania.

Treaz juz o samym stadionie, zgadzam sie z Gelem ze nie ma sensu budowac stadionu np. na 30 tys tylko dla zasady, ale tez nalezy dodac co uczynil tez Gelo i z czym chyba zgadza sie wiekszosc nas ze optymalnym stadionem bylby stadion o pojemnosci 20 tysiecy ludzi.
Wydaje sie ze jestesmy jednak obecnie w sytuacji ze juz jest wykonany projekt na te 11,5 tys i miasto bedzie zapewne chcialo sie trzymac tego projetu. Tym bardziej warto dazyc do takiego spotaknia z kibicami, z mediami aby dalej dyskutowac ten projekt bo nawet na tym forum zuzlowym panuje powszechne przekonanie ze to za mala pojemnosc. Na pewno nie chodzi nam jedynie analizowanie czy modernizacja stadionu przy Al. Zygmuntowskich czy tez budowa zupelnie nowego z inna lokalizacja. Sam projekt modernizacji daje wiele punktow do przedyskutowania, pojemonosc to jednen z wazniejszych takich punktow. Co z propozycja Zbigniewa Wojciechowskiego aby od strony Startu powstala trybuna, co z powiekszeniem wysokosci trybun tak aby osiagnac wspominana pojemnosc 20 tys.

To co nas kibicow zuzla na pewno interesuje to przygotowanie stadionu pod wzgledem wszelkich wymogow FIM co w polaczeniu z odpowiednia pojemonoscia stadionu mogloby zaowocowac ciekawymi imprezami rangi miedzynarodowej, co byloby doskonala promocja dla Lublina. Nie mowie od razu o turniejach GP ale np. jeden z turniejow SWC, moze final MSP gdyby taki kiedys wrocil do lask siwatowego zuzla...a moze final IMSJ. O tym jak ten stadion bedzie wykonany pod wzgledem wymogow FIM niewiele mozna bylo przeczytac w prasie a to jest interesujace, mam na mysli pas bezpieczenstwa (nie wiem jak to reguluje FIM, park maszyn itd)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1213 Postautor: Gelo » 7 lutego 2006, o 19:52

1. Kwestia frekwencji za czasów Hansa nie wróci??
A skąd ta pewność? Frekwencja zależy od wyniku. To wie każdy.

W 1991 roku od drugiej kolejki do końca sezonu walczyliśmy o mistrzostwo kraju. A frekwencja mimo to nigdy nie dorównała tej z 1 kwietnia 1990 roku. Więc teoria jakby chybiona. Poszukaj następnej.
Częstochowa jak zdobywała mistrza to było po 20 tyś ludzi prawie co mecz. A kilka lat wcześniej oraz ligę niżej stadion był niemal pusty. W przypadku Tarnowa jest tak samo. A oba z tych miast są sporo mniejsze od Lublina.

Wielkosc miasta ma znaczenie drugoplanowe. W Lesznie stadion bywa wypełniony mimio, że to mieścina kilkanaście razy mniejsza od Lublina. I odwrotnie - w Krakowie i Łodzi na żużel przychodzi garstka. Wynik? Owszem - decyduje o frekwencji ale na jakim poziomie? Uważam, że max na co nas stać to poziom z barażu z Zieloną Górą.
2. Nie ma miejsca na stadion?
Stadiony buduje się w góre a nie wszerz.
A nasypy pod te wieksze trybuny to jak zrobisz? W górę?

Koper
Trener
Kontakt:

#1214 Postautor: Koper » 7 lutego 2006, o 20:12

Gelo pisze:
Lublin_Fan pisze: 2. Nie ma miejsca na stadion?
Stadiony buduje się w góre a nie wszerz.
A nasypy pod te wieksze trybuny to jak zrobisz? W górę?
Nie wazne jak zrobi nasypy, wazne ze mysli podobnie jak Ty Gelu ze powinen byc stadion na 20 tys a nie na 11,5 tys :)
Lublin_Fan pisze:Bazylika Św. marka i Dzwonnica z pewnością są nie mniej ciężkie od stadionu na 20 tysięcy miejsc.

Gelo pisze:Tak jak Lublin fan - uważam, ze 20 tys. w zupełności wystarcza. Można to uzyskać przez dołożenie trybun od strony Startu i podwyższenie o dwa trzy rzędy trybuny dookoła (jeżeli konserwator pozwoli).

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1215 Postautor: Lublin_Fan » 7 lutego 2006, o 21:25

Gelo pisze:W 1991 roku od drugiej kolejki do końca sezonu walczyliśmy o mistrzostwo kraju. A frekwencja mimo to nigdy nie dorównała tej z 1 kwietnia 1990 roku. Więc teoria jakby chybiona.

Nie jest chybiona. Takie wydarzenie jak debiut Hansa zdarza się tylko raz. Pozatym był to pierwszy mecz beniaminka co też ma znaczenie.

Gelo pisze:Uważam, że max na co nas stać to poziom z barażu z Zieloną Górą.

W elidze przy dobrym składzie?? Ja mysle inaczej. Jednak chyba nie będziemy rozważać o konkretnych liczbach, bo to byłoby bardziej żałosne niż józkowe gdybanie ;)

Gelo pisze:A nasypy pod te wieksze trybuny to jak zrobisz? W górę?

Dlatego pisałem o możliwości wpuszczenia rzeki w tunel. Wtedy trybuny na drugiej prostej można znacznie rozbudować.

Trybune główną również można powiększyć.

Dwa cuda niewidy pogodzone w jednym projekcie rewelacyjnie rozwiÄ…zali architekci stadionu Atletico Madrid.

Obrazek

Duża rzeka obok (nie jakaś popierdułka) i droga pod trybuną.

Zatem dowodzę Ci, że DA SIĘ zbudować przy zygmuntowskich stadion na 20 tysięcy miejsc.

Ps. Koper, spokojnie :)

Pozdr.

harry
Trener

#1216 Postautor: harry » 7 lutego 2006, o 22:38

Może tego nie widać ale należy dodać, że na zdjęciu powyżej nie mam mowy o nasypach z każdej strony. Są to betonowe konstrukcje oparte na odpowiednich podporach.
Jedynym problemem może być tylko podłoże - w naszym wypadku bagniste a to pociąga za sobą dużo większe koszty zbudowania solidnych i pojemnych trybun.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1217 Postautor: bkapusta » 7 lutego 2006, o 22:44

Wsumie slabo sie znam na budownictwie ale w nasypy ziemne pod trybuny to sie przy nowoczesnych stadionach chyba juz nikt nie bawi. Teraz chyba stawia sie juz tylko konstrukcje zelbetonowa.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1218 Postautor: Cooper » 7 lutego 2006, o 23:11

Nie klocic sie, Gelo mowi, ze sie robi nasypy, to ma byc nasyp :!: 8)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1219 Postautor: boxing » 7 lutego 2006, o 23:41

Wydawalo mi sie od pewnego czasu, ze optimum, jakiego oczekujemy - to stadion o pojemnosci okolo 20 tys. widzow. Chyba nikt nie pisal o pojemnosci 40 tys - skad sie to nagle wzielo? Po co obalac pomysl budowy czterdziestotysiecznika, skoro taka idea nigdy na powaznie na forum sie nie pojawila? A 20 tysiecy - ten nasz forumowy kompromis - to znacznie wiecej niz proponowane przez miasto 11,5 tysiaca.

Najlepsze mecze w extralidze czy (moze kiedys w przyszlosci) jakas runda GP z pewnoscia moglyby zgromadzic wiecej widzow, niz obecnie proponowana przez miasto pojemnosc stadionu. Zdaje sie, ze tlum, ktory szedl w pochodzie po smierci Ojca Swietego az na stadion (trybuny, bieznie i czesc murawy) Lublinianki szacowany byl na znacznie wiecej niz 11,5 tysiaca. Sa zatem wydarzenia, ktore gromadza znacznie wiecej widzow, niz przecietne mecze pierwszej ligi zuzla czy trzeciej ligi pilki. Kameralny stadion - tak, ale w Lecznej czy we Wronkach, ale nie w stolicy wojewodztwa, nie w prawie 400-tysiecznym miescie z ambicjami...
Na takim stadionie mozna organizowac najwieksze miejskie imprezy i odciazyc Plac Zamkowy - pamietam, ze kiedys po kazdym wiekszym koncercie dyzurne interwencje czytelnikow w lokalnej prasie grzmialy "kto nas starszych ludzi przeprosi za halas?"

Jestem za budowa nowego stadionu. Nie upieralbym sie przy tym - gdyby tylko modernizacja obiektu przy Zygmuntowskich dawala szanse na sensowny stadion. Jezeli uda sie zbudowac normalna trybune od strony Startu i zamknac drugi luk, jezeli uda sie zwiekszyc pojemnosc do tych 20 000 miejsc, jezeli uda sie znalezc wieksza przestrzen na miejsca parkingowe - to OK. Ale juz kiedys pisano, ze konserwator nie zgodzi sie na podwyzszanie trybun - wiec nie wiem, jak te pojemnosc osiagnac.

Kiedys napisalem bardzo dlugi post o optymalnej moim zdaniem funkcjonalnosci stadionu. Dobrze by bylo, gdyby stadion byl nie tylko funkcjonalny, ale tez aby mial cos, co nas bedzie wyrozniac. Drugiej wiezy Eiffla ani krzywej wiezy nie zbudujemy, ale na ciekawa bryle stadionu oraz kryty a do tego asymentryczny tor chyba nas stac (przynudzalem o Shieldsie i Louisie i ich mam, moze zatem uda sie "wypisac" i stadionowe "bajery" :wink: ). To, co proponuje miasto - niczym nas nie wyrozni: jak dla mnie, to bardzo przecietny, do tego malo funkcjonalny obiekt. Chcialbym Panu Prezydentowi dac szanse przekonania mnie, ze jest inaczej, ale nie wiem, czy kiedys do takiego spotkania urzednikow z kibicami dojdzie, bo wyglada na to, ze miasto upaja sie swoim pomyslem, a wszyscy myslacy inaczej wg naszych wladz po prostu bladza. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1220 Postautor: Cz@rek » 7 lutego 2006, o 23:54

Miasto lubi stawiać na minimalizm,stadion to kolejny przykład po planowanym lotnisku Świdnik.
Problem podobny-brak miejsca na rozbudowe.
WracajÄ…c do samego stadionu,optymalna wydaje siÄ™ liczba w granicach
18-20 tys.Ale jak widze nie ma na to szans(może przy kolejnej modernizacji za 30 lat,dojdziemy do takich rozwiązań jak na zdjęciu wyżej)
Trzeba więc przynajmniej spróbować zagospodarować miejsce od strony
Startu i wtedy zyskać dodatkowe 3-4 tys.miejsc.
PS:Oczywiście nawet niedopuszczam myśli że projekt nie uwzględnia
wymogów FIM :!: Choć może eksperci Prezydenta myślą inaczej...
W końcu mieszkamy w Lublinie...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1221 Postautor: boxing » 8 lutego 2006, o 00:00

Cz@rek, tak miedzy nami ziomalami ze srodmiescia :wink: - uwazasz, ze eksperci z ratusza wiedza, co to FIM? Myslisz, ze projektanci z Wawy slyszeli np. o zawodach SGP?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Czarek
Trener

#1222 Postautor: Czarek » 8 lutego 2006, o 07:54

Cz@rek pisze:Miasto lubi stawiać na minimalizm

Minimalizm, ale nie w kosztach - te będą rozbuchane aż do przesady. Trzeba zarobić...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1223 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 08:39

Cooper pisze:Nie klocic sie, Gelo mowi, ze sie robi nasypy, to ma byc nasyp :!: 8)

Gelo mowi i ma racje - jak zwykle :wink: - cały teren miedzy Bystrzycą a cukrownią to bagna. Dlatego co napisał Harry - jest prawdą. Hala targowa w Parku Ludowym postawiona jest na palach i ponoć strasznie "chodzi". U nas na stadionie mozna postawic lekką konstrukcję np. stalową - tylko żeby to zrobic konieczny jest nasyp.

Koper
Trener
Kontakt:

#1224 Postautor: Koper » 8 lutego 2006, o 08:52

boxing pisze:Chcialbym Panu Prezydentowi dac szanse przekonania mnie, ze jest inaczej, ale nie wiem, czy kiedys do takiego spotkania urzednikow z kibicami dojdzie, bo wyglada na to, ze miasto upaja sie swoim pomyslem, a wszyscy myslacy inaczej wg naszych wladz po prostu bladza. Pozdrawiam
Jakos duzo tych bladzacych... :wink:

wojteko
Senior

#1225 Postautor: wojteko » 8 lutego 2006, o 08:57

Gelo pisze: Hala targowa w Parku Ludowym postawiona jest na palach i ponoć strasznie "chodzi"

to aby patrzec jak i tam sie dach niebawem zawali :cry: :shock: