Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#476 Postautor: bkapusta » 2 stycznia 2006, o 12:00

mikas pisze:Po zmianie forum nie ma już ostrzeżen więc sobie dać nie mogę już :wink: a banowac moderatorzy nie mogą a jedynie usuwac posty i takie tam pierdoły :wink:

To mala samokrytyka. Biczowanko na rynku i bedzie oki ;-)

Cooper:

Napisano tam, iz gwiazda polskiego speedway'a R.Klimek dogadal sie z klubem w Lublinie i bedzie zdawal egzamin licencyjny w barwach Tz Sipma Lublin. Radujmy sie wiec. ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#477 Postautor: Fork » 2 stycznia 2006, o 17:29

Rzeszów narazie ma swoich młodych zawodników (Stachyra, macho Miesiac :D:D:D ,Szyszki i Lesie) a pozniej ... mogą sobie wychowac jakiegos Niemca czy Ukrainca :) Po tym jak rynek został "uwolniony"
pisałem juz o tym w temacie ... skład na sezon 2006
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#478 Postautor: Regdal » 15 stycznia 2006, o 22:46

Napisano tam, iz gwiazda polskiego speedway'a R.Klimek dogadal sie z klubem w Lublinie i bedzie zdawal egzamin licencyjny w barwach Tz Sipma Lublin. Radujmy sie wiec.

Dzisiaj tj. w niedzielę 15-go stycznia próbował "dogadać się" z nawierzchnią Zalewu Zemborzyckiego.

http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... 27a4gc.jpg
http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... 38a3mu.jpg
http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... 37a7fq.jpg

Następna próba w niedzielę za tydzień.

Shack
Administrator

#479 Postautor: Shack » 18 stycznia 2006, o 11:47

wojteko
Senior

#481 Postautor: wojteko » 18 stycznia 2006, o 12:09

Regdal pisze:Dzisiaj tj. w niedzielę 15-go stycznia próbował "dogadać się" z nawierzchnią Zalewu Zemborzyckiego..

Tak oto treningi Rafała komentuje jego menedżer, Jacek Wójtowicz

Regdal czy to Ty jesteÅ› tym tajemniczym "menago' dj Rafixa :?: [/i]

Michael

#482 Postautor: Michael » 18 stycznia 2006, o 12:15

Pokemon zobacz sobie fotki w powiekszeniu i pozniej mow czy bez kolcow czy z kolcami jezdzi :wink:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#484 Postautor: Regdal » 18 stycznia 2006, o 14:03

Pokemon pisze:Nie no dobry jest!!! :lol: Jedzie bez kolców, łamie maszynę itd. :lol:
Lepszy taki trening, jak żadny! :lol:
Swoją drogą, paru gapiów tam stało, jakby małyuslizg motocykla...brrr :x
A lód też nie wiadomo czy nie za cieniutki na jakieś 150 kg (chłopa +motocykl) plus podrywka koła.... :lol:
I będziesz Pan Panie Harry miał chłopa na sumieniu... :lol: :lol: :lol:
A poważnie: dawać tego Klimka do TŻ! Naobiecywać złote góry! Niech chłopak sie wykaże! A co! 8)
Na bok urazy i zaszłości! W końcu profesjonalnie zaczyna (tak jak Michaluk). Niech rywalizuja ze sobą... :wink:
A że ojciec pilnuje "krzywdy" syna, to chyba normalne...przykład: Marek Kępa i Kacper!
Chyba że są równi i równiejsi! :lol: - to już nie dotyczyło Kępów.
Pozdrawiam.

Skoro okazałeś wysoki stan swojej wiedzy w temacie jazdy na lodzie,więc mam dla ciebie specjalną dedykację:

http://img500.imageshack.us/my.php?imag ... 0156iy.jpg
http://img500.imageshack.us/my.php?imag ... 0160ah.jpg
http://img500.imageshack.us/my.php?imag ... 0138hy.jpg

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#486 Postautor: Fork » 18 stycznia 2006, o 16:47

Co do szkółki o ile mi wiadomo zajęcia z adeptami prowadzi już trener Bielecki. Są to treningi na hali (ogólnorozwojowe).
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

aytuy

#487 Postautor: aytuy » 22 lutego 2006, o 07:21

Po pierwsze witam, bo jestem na tym forum nowy (moje imię Artur). Co do szkółki powiem że jest źle. I choć nie oferuję pomysłów rozwiązań, wiem że Lublin nie sprzyja młodzikom. Od małego jestem fanem żużla i naturalnie myślałem o uprawianiu tego sportu. Parę lat temu nie było nawet co kierować swojego wzroku w stron al. Zygmuntowskich. Z oczywistych względów szkółka nie funkcjonowała poprawnie. Jednak, gdy usłyszałem, że w klubie zachodzą zmiany, również w szkółce, a w kurierze przeczytałem o naborach wybrałem się na stadion. Dowiedziałem się, że owszem jest możliwość, jednak klub nie ma sprzętu i trzeba wydać nań 10 000, czego oczywiście nie mam. NAwet gdybym posiadał taką kwotę wątpię, czy nie znając swoich możliwości, bowiem sama pasja nie gwarantuje zdolności, zainwestowałbym w siebie taką kwotę. Czytałem liczne zdania typu - chcesz jeździć to płać, w końcu nie może inwestować w wątpliwą młodzież. Fakt faktem, że jakimś cudownym cudem kiedyś do trenowania wystarczyła chęć i zgoda rodziców na piśmie, no i umiejętności, które wychodziły w praniu. Dziś każdy liczy grosz, a speedway zamknął się dla ludzi którzy mogą sobie pozwolić na hobby kosztujące miliony. Ja niestety milionów nie mam, a i czasu na czekanie na poprawę sytuacji klubowej mi brak. W tym roku skończę 17lat i żużel pozostanie mi oglądać z trybun i zza szklanego ekranu. I z pewnością nie ja jeden musiałem porzucić chęć aktywnego udziału w świecie żużla, a myślę że jeżeli nie ze mnie to z kogoś spośród tych niejajednych znalazł by się człowiek z talentem.

meesha
Trener
Kontakt:

#489 Postautor: meesha » 22 lutego 2006, o 12:23

Aytuy, chciałbym pójść na studia na Harvardzie 8) Jak myślisz, klub da mi na to pieniądze :?: :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

hayabusarider

#490 Postautor: hayabusarider » 22 lutego 2006, o 13:53

aytuy pisze:Po pierwsze witam, bo jestem na tym forum nowy (moje imię Artur). Co do szkółki powiem że jest źle. I choć nie oferuję pomysłów rozwiązań, wiem że Lublin nie sprzyja młodzikom. Od małego jestem fanem żużla i naturalnie myślałem o uprawianiu tego sportu. Parę lat temu nie było nawet co kierować swojego wzroku w stron al. Zygmuntowskich. Z oczywistych względów szkółka nie funkcjonowała poprawnie. Jednak, gdy usłyszałem, że w klubie zachodzą zmiany, również w szkółce, a w kurierze przeczytałem o naborach wybrałem się na stadion. Dowiedziałem się, że owszem jest możliwość, jednak klub nie ma sprzętu i trzeba wydać nań 10 000, czego oczywiście nie mam. NAwet gdybym posiadał taką kwotę wątpię, czy nie znając swoich możliwości, bowiem sama pasja nie gwarantuje zdolności, zainwestowałbym w siebie taką kwotę. Czytałem liczne zdania typu - chcesz jeździć to płać, w końcu nie może inwestować w wątpliwą młodzież. Fakt faktem, że jakimś cudownym cudem kiedyś do trenowania wystarczyła chęć i zgoda rodziców na piśmie, no i umiejętności, które wychodziły w praniu. Dziś każdy liczy grosz, a speedway zamknął się dla ludzi którzy mogą sobie pozwolić na hobby kosztujące miliony. Ja niestety milionów nie mam, a i czasu na czekanie na poprawę sytuacji klubowej mi brak. W tym roku skończę 17lat i żużel pozostanie mi oglądać z trybun i zza szklanego ekranu. I z pewnością nie ja jeden musiałem porzucić chęć aktywnego udziału w świecie żużla, a myślę że jeżeli nie ze mnie to z kogoś spośród tych niejajednych znalazł by się człowiek z talentem.

A na dosprzętowienie szkółki klub mógłby mieć pieniądze przez "nasz 1%".
Ale najpierw to trzeba chcieć!! te pieniądze od kibiców i sympatyków żużla.
Lubelski klub nic nie zrobił z tym do tej pory,a np.Zielona Góra wie jak pieniądze pozyskane w ten sposób zainwestować

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#491 Postautor: jas » 22 lutego 2006, o 14:48

hayabusarider pisze:Lubelski klub nic nie zrobił z tym do tej pory,a np.Zielona Góra wie jak pieniądze pozyskane w ten sposób zainwestować

tez uwazam, ze klub powinien postarac sie o mozliwosc odpisywania 1% podatku, ale z checia dowiedzialbym sie w jaki sposb inwestuje owe dochody Falubaz, bo rozumiem, ze skoro to napisales, to masz dokladne dane na ow temat.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#493 Postautor: bkapusta » 22 lutego 2006, o 15:20

Kod: Zaznacz cały

Na co zostały przeznaczone:

* ogólnie na dziaÅ‚ania statutowe
    * bieżącÄ… dziaÅ‚alność organizacji
    * wolne Å›rodki, rezerwa
    * jeszcze nie wiemy
    * konkretny program/cel
    * inne

Grunt to konkrety ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#494 Postautor: Cooper » 22 lutego 2006, o 16:02

meesha pisze:Aytuy, chciałbym pójść na studia na Harvardzie 8) Jak myślisz, klub da mi na to pieniądze :?: :roll:
Klub nie, ale Harvard, jesli bedziesz przejawial szczegolny talent i zdolnosci naukowe dofinansuej w znacznym stopniu Twoje studia :P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#495 Postautor: Manitou » 22 lutego 2006, o 16:04

Cooper pisze:
meesha pisze:Aytuy, chciałbym pójść na studia na Harvardzie 8) Jak myślisz, klub da mi na to pieniądze :?: :roll:
Klub nie, ale Harvard, jesli bedziesz przejawial szczegolny talent i zdolnosci naukowe dofinansuej w znacznym stopniu Twoje studia :P
Tak jak klub powinien w znacznym stopniu dofinansować aytuya :lol:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#496 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 16:31

Jaki Harvard?!
Oxford - to co innego!!! (3 tys. funciaków za semestr)

meesha
Trener
Kontakt:

#497 Postautor: meesha » 22 lutego 2006, o 16:39

Nazir pisze:Oxford - to co innego!!! (3 tys. funciaków za semestr)
Nielsenowi raczej się zwróciło, chociaż na profesurę pewnie trzeba więcej wyłożyć :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#498 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 16:42

meesha pisze:
Nazir pisze:Oxford - to co innego!!! (3 tys. funciaków za semestr)
Nielsenowi raczej się zwróciło, chociaż na profesurę pewnie trzeba więcej wyłożyć :wink:

O profesurÄ™ gra siÄ™ partiÄ™ golfa z rektorem :wink:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#499 Postautor: jas » 22 lutego 2006, o 16:57

Nazir pisze:Jaki Harvard?!

taka dosc znana szkola pod Bostonem :wink: ?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#500 Postautor: Nazir » 22 lutego 2006, o 17:16

jas pisze:
Nazir pisze:Jaki Harvard?!

taka dosc znana szkola pod Bostonem :wink: ?

A jak oni tego Harvarda pod tym Bostonem umieścili?