Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#551 Postautor: Regdal » 5 stycznia 2006, o 13:53

Pokemon pisze:Tak krótko w temacie Tomka: chyba zagubił się trochę w dzisiejszej rzeczywistości, ale mam nadzieję że ochłonie, bo szkoda sezonu...
Lepiej pojechać rzadziej a skuteczniej (w końcu będzie zawsze pod ręką), niż przekiblować sezon.
Druga sprawa, iż Tomek jest mistrzem swojego toru, tak jak większość naszych wychowanków, więc nie dziwmy się, że tu mu idzie najlepiej. Tak samo i Daniel, choć chłopaki się objeżdżają i przynajmniej powinien być progres.
Tak czy siak, Tomek podpisz! Pojedziesz parę spotkań i życzę Ci abyś trzasnął parę kompletów! 8)

Ja również krótko :

O Tomka możesz być spokojny,napewno się nie zagubił i wie co robi,a co będzie czas pokaże.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#552 Postautor: Gelo » 5 stycznia 2006, o 14:13

O Tomka możesz być spokojny,napewno się nie zagubił i wie co robi,a co będzie czas pokaże.

A co robi?

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#553 Postautor: prt » 5 stycznia 2006, o 14:26

Gelo pisze:A co robi?

u Nich to siÄ™ chyba nazywa "negocjuje".

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#554 Postautor: Regdal » 5 stycznia 2006, o 15:44

Gelo pisze:

A co robi?

Przygotowuje się do sezonu 2006,w Anglii wystartuje już w marcu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#555 Postautor: istred » 5 stycznia 2006, o 21:30

Trochę przesadzacie, z Piszczem. Jeśli prawdą to co się pisze (i tutaj i w wywiadach) to uważam, że to klub teraz powinien się odezwać do Tomka, a nie Tomek dowiadywać się czy go chcą czy nie.
Zarówno Piszcz jak osoby zajmujące się kontraktami są dorosłe i śmieszne się wydaje zarzucanie, że "nie dzwoni" (czy to klub czy Piszcz)...szczególnie że wolę żeby Tomek startował w Lublinie moją obie strony.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#556 Postautor: Marcinex » 12 stycznia 2006, o 15:32

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#557 Postautor: Nazir » 12 stycznia 2006, o 15:42

O ile mnie pamięć nie myli ten wywiad z Jeleniem pochodzi z "Dziennika Wschodniego" a przeprowadzony był ponad miesiąc temu, więc tak bardzo aktualny nie jest...

Awatar użytkownika
Arkadiusz

#558 Postautor: Arkadiusz » 12 stycznia 2006, o 15:42

Marcinex pisze:http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=7461 - wywiad z Jeleniem

Powinnismy zalozyc nowy cykl . Z cyklu 'redaktor bartex zerznal'.
Wywiad sprzed miesiaca tylko zamieniona kolejnosc pytan :).
Oryginal 2 strony wczesniej w tym topicu.

BR
Senior

#559 Postautor: BR » 12 stycznia 2006, o 16:44

A.Pietraszko pisze:Wymagań dużych niema, cztery punkty na mecz. Myślę, że są to punkty, które powinienem osiągać jeśli wszystko będzie się dobrze układać

zyczymy sukcesów (1,0,1,1,1) ;-)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#560 Postautor: dilucio » 23 stycznia 2006, o 11:49

Wywiad z Piszczem
– WyglÄ…da, że to już koniec twoich startów w Lublinie?
– A skÄ…d takie informacje?
– StÄ…d, że klub otwarcie zapowiada, że jedynym zawodnikiem, który pozostanie z ubiegÅ‚orocznego skÅ‚adu, bÄ™dzie Daniel Jeleniewski... – Skoro tak twierdzi dyrektor KasiÅ„ski, to widocznie majÄ… takie plany. Ja braÅ‚em pod uwagÄ™ różne warianty, miÄ™dzy innymi i taki, że nie zostanÄ™ w Lublinie. Tak, że nie jest to dla mnie specjalne zaskoczenie. W rozmowach z TÅ» nic siÄ™ w ostatnim czasie nie zmieniÅ‚o. Po ostatnim wywiadzie, jaki ukazaÅ‚ siÄ™ w Lubelskim Sport Expressie, spotkaÅ‚em siÄ™ jeszcze raz z dyrektorem klubu, ale bez żadnego efektu. Trudno.
– Podobno jest możliwe, że podpiszesz w Lublinie tzw. umowÄ™ warszawskÄ… i zostaniesz wypożyczony do innego klubu.
– Zobaczymy, być może rzeczywiÅ›cie tak bÄ™dzie. GdaÅ„sk? Trudno mi powiedzieć, tam jest niejasna sytuacja i nie wiadomo, co siÄ™ wydarzy. Niewykluczone, że zdecydujÄ™ siÄ™ w ogóle zrezygnować ze startów w lidze polskiej i bÄ™dÄ™ siÄ™ Å›cigaÅ‚ jedynie w ligach zagranicznych. To siÄ™ wyjaÅ›ni, ale biorÄ™ pod uwagÄ™ takie rozwiÄ…zanie.
– To prawda, że w Anglii masz wystartować aż w dwóch klubach? – PodpisaÅ‚em już umowÄ™ z Workington Comets, w najbliższym czasie podpisujÄ™ drugi kontrakt z Peterborough Panters. Ookazji do startów w tym roku mi nie zabraknie

http://www.sportexpress.pl

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#561 Postautor: Fork » 23 stycznia 2006, o 18:49

No to sytuacja Tomka powoli się wyjaśnia...
Ogólnie chciałbym żeby jezdził w Lublinie.
Jeżeli miałby forme to mógłby jezdzic w podstawowym składzie.
No ale cóż nie mnie to oceniać.
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#562 Postautor: Prymus » 25 stycznia 2006, o 18:38

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#563 Postautor: boxing » 25 stycznia 2006, o 18:58

Wywiad chyba sprzed dwoch lat :roll:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#564 Postautor: jas » 25 stycznia 2006, o 19:03

Jurica Pavlic pisze:Mateja Ferjana i Zagara, przez co popularność żużla w tym kraju powoli idzie do góry. Gdyby któremuś z nich udało się teraz awansować do Grand Prix byłoby to dobrym sygnałem do rozwoju speedwaya także u nas.

biorac pod uwage, ze Zagar dostal dzika karte juz jakis czas temu, mozna by pozemizowac ze "swiezoscia" tego wywiadu :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#565 Postautor: boxing » 25 stycznia 2006, o 19:05

Napisalem, ze sprzed dwoch lat czytajac zdanie:
(...) Jason Crump (...) Bardzo się cieszę, że wreszcie w tym roku zdobył mistrzostwo świata.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Kalhorn
Junior

#566 Postautor: Kalhorn » 25 stycznia 2006, o 19:06

Data: 20.01.05 13:14, Autor: Maciej Węgrzyn<>, Źródło: Inf. własna Czyli wywiad udzielany rok temu (+kilka dni) :wink:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#567 Postautor: kdsz » 31 stycznia 2006, o 08:20

Kasiński dla GW:

Piotr Pawłat: Czym się Pan kierował, budując skład Sipmy na nowy sezon?

Bogusław Kasiński, dyrektor TŻ Sipma Lublin: Chcieliśmy pozyskać przede wszystkim zawodników doświadczonych, którzy np. nie będą mieli problemów z rozpoznaniem nawierzchni, dopasowaniem sprzętu. Moim zdaniem właśnie takich ludzi potrzebowaliśmy, aby walczyć o awans. Są też zawodnicy, którzy mogą wydawać się anonimowi, ale dla mnie nie są. Np. Adama Shieldsa obserwowałem od kilku sezonów. Według mnie to solidny zawodnik. W Polsce jest mało znany, ale dlatego, że dotychczas w naszej lidze obowiązywał przepis o jednym obcokrajowcu w drużynie w danym meczu. W klubach woleli stawiać na bardziej renomowanych zawodników, niż podjąć ryzyko.

Na papierze skład wygląda na solidny. Czy na torze będzie tak samo?

- Na to liczę i za to odpowiadam. Kontraktowaliśmy takich zawodników, na jakich nas stać. Wierzę, że ich stać na skuteczną walkę o ekstraligę. Takie mamy zadanie, po to kierownictwo TŻ Sipmy ściągnęło mnie do Lublina. Liczę na to, że Jacek Rempała, Piotr Świst czy Grzegorz Knapp nie zejdą poniżej pewnego poziomu i zagwarantują odpowiednie zdobycze punktowe. Zawodnicy zagraniczni też moim zdaniem będą silnym punktem drużyny, choć chcę ją oprzeć przede wszystkim na Polakach. Kontrakty jakie podpisywaliśmy, nie były wygórowane, a sami żużlowcy nie dostawali astronomicznych kwot na - jak to niektórzy nazywają - "przygotowanie do sezonu". Pieniądze leżą przede wszystkim na torze. Jak każdy podejdzie odpowiedzialnie do swoich zadań, w Lublinie będzie ekstraliga.

W pierwszych spotkaniach kibice mogą mieć problem z rozpoznawaniem swoich zawodników. Z zeszłorocznego składu pozostał tylko Daniel Jeleniewski.

- Zgadza się, ale trzeba zaznaczyć, że poprzednia ekipa po prostu się nie sprawdziła. Chcieliśmy zatrzymać na rezerwie Tomka Piszcza, ale on wolał podpisać kontrakt w Rzeszowie, bo nam jakoś nie chciał zaufać. Jest Daniel Jeleniewski i są inni znani zawodnicy tacy jak Knapp, Rempała czy Świst. Jestem przekonany, że postawą na torze zjednają sobie sympatię kibiców, którzy będą mieli się z kim identyfikować.

Podpisuje Pan kontrakty, prawdopodobnie poprowadzi pan TŻ Sipmę w lidze. Rola menedżera i trenera to spore obciążenie.

- Czy poprowadzę zespół, nie jest jeszcze pewne, niemniej w swoją pracę wkładam sporo zdrowia. Przychodząc do Lublina wiedziałem, czego się podejmuję. Sam buduję skład, więc jeżeli się nie powiedzie, nie będę miał wymówki. Ja tu ściągałem zawodników i ja odpowiadam za ich wyniki.

Zawieracie kontrakty z zagranicznymi juniorami. Czy w Lublinie nie można wychować następców Włodzimierza Szwendrowskiego, Marka Kępy?

- W Lublinie jest zdolna młodzież, ale niekoniecznie gotowa do rywalizacji o ligowe punkty. Mamy jednak wychowanka Macieja Michaluka, mogę zapewnić, że będzie jeździł. Zagranicznych juniorów zatrudniałem wyłącznie do biegów młodzieżowych. W meczu będzie występował tylko jeden, praktycznie tylko w jednym wyścigu. Będziemy oczywiście szkolić młodzież. Teraz jednak ważniejszy jest wynik zespołu. Jeśli awansujemy, to do uprawiania żużla zacznie się garnąć więcej młodych talentów, wśród których łatwiej będzie wyłowić ten prawdziwy diament.

PS. Chyba trzeba będzie zmienić tytuł wątku, bo obecny nie do końca odaje co się tutaj w ogóle dzieje

meesha
Trener
Kontakt:

#568 Postautor: meesha » 31 stycznia 2006, o 08:23

Właśnie myślałem o tym samym zanim otworzyłem Twojego posta (ponieważ jestem już po porannej "prasówce" to właśnie wywiadu w dyrektorem sie spodziewałem i przeszło mi przez myśl, że on nie jest zawodnikiem :D )

No to niech siÄ™ stanie 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#570 Postautor: meesha » 4 lutego 2006, o 16:44

Jurica Pavlic powiedział albo pisze:Jako młody chłopak nigdy nie grałem w piłkę nożną[...]

Heh, staruszek... :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Geest
Senior

#571 Postautor: Geest » 4 lutego 2006, o 23:37

Kiedy miałem cztery lata (...) dorastałem oglądając żużlowe zawody w miejscowości Prelog.

coÅ› jak z muzykÄ… i Mozartem

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#572 Postautor: RadeKas » 4 lutego 2006, o 23:53

Gdyby to bylo cos jak z muzyka i Mozartem to on majac 4 lata bylby juz Mistrzem Swiata :D.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#573 Postautor: $korzen$ » 9 lutego 2006, o 11:29

Skany z najnowszego tygodnika, wywiad z Tadeuszem Waryszakiem wiceprezesem TZ-u Lublin

http://www.megaupload.com/?d=Y0DKY6BK 1 czesc
http://www.megaupload.com/?d=XLMCIVEW 2 czesc
http://www.megaupload.com/?d=XYGIAUSB 3 czesc

Enjoy ! :wink:

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#574 Postautor: Saint » 9 lutego 2006, o 11:49

Czy może ktoś to wrzucić w jakieś normalne miejsce????
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#575 Postautor: bkapusta » 9 lutego 2006, o 12:17

Ja, dajcie mi tylko chwilke. Na przyszlosc jak ktos chce umiescic cos styka PM do mnie a Ja umieszcze u siebie i mozna bedzie zassac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.