Gawrzyk pisze:Zapodałem http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=391
Będą od jutra w Salonach Kangur i w klubie.
jeszcze info na http://www.tzlublin.com/klub/klub.html jest nieaktualne
Gawrzyk pisze:Zapodałem http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=391
Będą od jutra w Salonach Kangur i w klubie.
z rubryki "jozki pisza..." tym razem znow Falubazzini pisze:Ale zajadłe towarzystwo pachnące kiełbasą
do Pani Wojtek K .
Nie prosiłem cie nigdy o tłumaczenie moich teorii oraz argumentów , wiem swoje , trochę jeżdżę po tym biednym ale butnym jak widać na załączonym powyżej przykładzie kraju i walę jak z rękawa tym co ...widzę , myślę i co mi się podoba .
A jak czytam o 120 tysiącach studentów umcs to ...
A te twoje żałosne tłumaczenie każdemu co autor miał na myśli ze swoim komentarzem pseudoznawcy wszystkich dziedzin życia , gdzie mimo tego , że ktoś policzył ile ludzi mieszka w moim mieście i że warto tu zainwestować a nie w Lublinie , to ty piszesz , że to nie tak , to już się staje nudne i gdzie się coś napisze , przylatuje tłusta mucha o nicku Wojtek F , której nie można wręcz odgonić i wykłada swoje teorie popisując się półprawdami i ogólnikami , zresztą nie tylko tu , najpiękniejsze wykłady i satysfakcje z nich czerpie Wojtek ma na forum gorzowskim , gdzie licznie zalogowanym sympatycznym gorzowskim dzieciom tłumaczy co to jest prawo itp ...
Popisałeś się własnie debilizmem który dowodzi sztuczkowej wiedzy , twierdząc , że na atrakcyjność inwestycyjną korzystnie wpływa ... duże bezrobocie . Tu już odkryłeś karty , że gówno wiesz a piszesz w randze co najmniej doktora , wykładowcy KULu , kużni kadr Mocherów .
Ja myślałem , że na atrakcyjność inwestycyjną składa się infrastruktura regionu , kadra zarządcza , ciągi komunikacyjne , tereny , ich ilość , bliskość granic , rynków zbytu , jakość tejże infrastruktury , ilość podmiotów gospodarczych przypadających na 100 tys mieszkańców , każde dziecko wie , że Lubelskie to ogon wszystkich statystyk tego rodzaju .
Przyczepiło się też kilku do lotniska , wyśmiewając ...
Ok , skoro chcecie , to ... Przylep , najlepszy obecnie ośrodek szkolenia pilotów , ze znanych nazwisk , które spędziły tu kilka tygodni trenując pod okiem najlepszych w tej częsci Europy instruktorów wymieńmy Olbrychskiego , Wiśniewskiego i całą śmietankę polskiego biznesu na czele w prezesami poruszającymi się po tym ohydnym kraju prywatnymi helikopterami . Dowód ?
http://www.azl.pl/strona.html , polecam szczególnie info o szkoleniu .
Choć będąc sprawiedliwym , podlubelski Świdnik to również uznana kiedyś marka .
Ponadto pisząc o lotnisku krajowym chodziło mi o ...
http://www.lotnisko.zielonagora.pl/otwi ... ersja.html
Dziś to lotnisko pełni rolę buforowego lotniska cargo dla Berlina , z uwagi na mniejsze opłaty stąd odbywa się transport do samego Berlina .
Różni nas to , że wy operujecie ogólnikami a ja podaje fakty czyli wręcz musiałem czytając o "malutkim" , tudzież prowincjonalnym walnąć z liścia moimi argumentami bo zaswędziała mnie aż ręka a nie licytacytować się kto , ile i jakie proszki musi wziąć na łeb i ile razy puknąć się w głowę tudzież uszczypnąć w wentyl ... a wszystko w jednym zdaniu riposty .
Powyższe linki tego dowodzą , co wyklucza śmierdzenie tu w moim kierunku jakimiś małymi miastami , bo małe miasta nie mają tu nic do rzeczy .
Tyle tych połajanek , gdzie wyliczone 220 tysięcy mieszkańców nazywa się "malutkim miasteczkiem" ( mimo załączonego dowodu jakim jest podany link ) po za tym nie chodzi o żadne 30 km tylko o przedmieścia ZG , min wspomniany Przylep .
Póki co to domy letniskowe bez faktury co bogatszych Lubuszan przyjeżdżają tu budować ludzie ze wschodnim akcentem a nie na odwrót , mógłbym tak w nieskończoność dowodzić ale po co ?
Zresztą nie ma o czym mówić , przecież to nie jest tematem tego wątku a ja nawet nie czytałem do końca niektórych romantycznych inaczej wywodów mieszkańców stolicy bab w chustach , którzy tu tak licznie podnieśli głowy po transferze Śwista i Rempały od razu waląc projektem stadionu za 37 milionów , popartym póki co na razie makietą i dwoma zdaniami prezydenta ... Przypominam , że wybory samorządowe już na jesień a może i wcześniej ...
Całe szczęście , sportowa weryfikacja i zepsucie lubelskich humorów nastąpi wkrótce na torze i wrócimy do normalności .
Konkrety .
Co do remontu lubelskiego stadionu , to ... realnie 37 milionów jest w planach i fajnie , co oczywiście będzie podlegać korekcie i z pewnością , po kolejnym prawdopodobnie nieudanym sezonie w Lublinie ( Ostrów , Falubaz raczej wiodą prym w 2006 roku w I lidze ) zostanie odłożone po raz kolejny na półkę , co raczej jest pewne .
Póki co to o czym ja piszę na przykładzie Falubazu i jego stadionu jest realną sprawą w realizacji a nie tylko projektem . Nie jesteśmy dziećmi , żeby się tu licytować , czyj resorak ładniejszy .
Wszystkie tego rodzaju projekty muszą przejść przez głosowania Rady Miejskiej, wcześniej przez Komisje Inwestycji , Oświaty i Sportu , Infrastruktury , trzeba za poważne pieniądze napisać wniosek , zrobić dokumentację a potem jak wiadomo , zaczną się pretensje radnych , że są ważniejsze problemy jak stadion dla żużlowców i projekt może spaść na bliżej nieokreślony czas w niebyt .
Skończyłem już dyskusję , wracam na Zachód , Lublin to żużlowy Wietnam , z kozim ogonem w tle , nikt nie wygra z oddanymi partyzantami nie przejmującymi się już żadnymi argumentami a raczej wyżywającymi się dosadnością riposty nadużywając słowa malutkie .
Oczywiście , że wiele tu w tym tekscie niepotrzebnych rzeczy i niezwiązanych bezpośrednio z żużlem jako takim , ale jak mawiał Sztukmistrz z Lublyna , wiedzy o Polsce nigdy nie za wiele . Jak się masz czym chwalić , to się chwal
Przykro mi bo ... pękłem ze śmiechu .
Oj maluśki maluśki maluśki - budżecik maaaa Lublin ...
szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)
tajfun pisze:a działu jozki mowia...
wypowiedz szanownej pani prezes Marty P o kibicach z tarnowa
szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)
no to biedactwa... jak ich mozna nie lubic ich... przeciez sa tacy mili...

Kod: Zaznacz cały
Ewentualne baraże powinniśmy raczej wygrać , bo Ostrów pojechałby je bez Maxa , który planuje powrót na tor dopiero w kwietniu , drugiej jego połowie , gdzie nawet w swym angielskim klubie będzie zastępowany przez Rickardssona ( po to go właśnie podpisali ), o czym nawet w Ostrowie kibice nie wiedzą , bo rzadko kto tam umie angielski i czyta angielskie fora internetowe i komunikaty , znają tylko nazwiska swoich obco , ależ jaka radość ze składu ...
Oto fragment o absencji Maxa , który leczy się i jeszcze trochę poleczy . Tony podpisał w Oxford Cheeta's na ... 6 tygodni od startu rozgrywek w Anglii , by co logiczne , zastąpić Maxa .
Oto framgment :
Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden however Lanney was distinctly non-committal: “There are several irons in the fire on the team front for when Tony leaves the side and it is far too early for me to be able to make a statement on who his replacement will be”.
Cały artykuł
http://www.crash.net/uk/en/news_view.asp?cid=19&nid=123470
Kod: Zaznacz cały
Trzebaby złożyć ofertę Rzeszowowi , choć ten na pewno najpierw odmówi , ale gdyby dać im z 3 zawodników z pakiecie to może by przemyśleli , plus jakieś drobne na cole i zwort sumy kontraktu .
bkapusta pisze:Ewentualne baraże powinniśmy raczej wygrać , bo Ostrów pojechałby je bez Maxa , który planuje powrót na tor dopiero w kwietniu , drugiej jego połowie , gdzie nawet w swym angielskim klubie będzie zastępowany przez Rickardssona ( po to go właśnie podpisali ), o czym nawet w Ostrowie kibice nie wiedzą , bo rzadko kto tam umie angielski i czyta angielskie fora internetowe i komunikaty , znają tylko nazwiska swoich obco , ależ jaka radość ze składu ...
Oto fragment o absencji Maxa , który leczy się i jeszcze trochę poleczy . Tony podpisał w Oxford Cheeta's na ... 6 tygodni od startu rozgrywek w Anglii , by co logiczne , zastąpić Maxa .
Oto framgment :
Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden however Lanney was distinctly non-committal: “There are several irons in the fire on the team front for when Tony leaves the side and it is far too early for me to be able to make a statement on who his replacement will be”.
Cały artykuł
http://www.crash.net/uk/en/news_view.as ... nid=123470
[o Pedersenie]
Kolega F. czyli gwiazda forum S.
Pozdrawiam
Przepraszamy, ale tylko mogą głosować w ankietach na tym forum
Sparingpartnerzy są odpowiedni. W krajowych składach (no moze z Karpowem bo trzeba mu dawac szanse w sparingach) mecze z ROW i Motorem beda w miare wyrównane, szczególnie z rybniczanami bo Lublin jest słaby
luCas
PostWysłany: Wto 03.01.2006 20:35 Temat postu:
Widzial ktos juz nowe karnety, jak wygladaja? Moglby ktos opisac lub skana zrobic i wrzucic na forum?
Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moj angielski moze nie jest perfect (ale jakos sobie radze
), ale ktos tu rzeczywiscie ma z nim wieksze problemy ode mnie i bynajmniej nie sa to ostrowianie
Torsen pisze:bkapusta pisze:Rozne sie indywidua spotyka w prawniczym swiadku
Åšwiadku? Jehowy czy koronny?
Proszę błędami ortograficznymi nie przynosić hańby i sromu prawniczemu światkowi, zwłaszcza krytykując innych jego przedstawicieli