Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
BR
Senior

#1801 Postautor: BR » 3 stycznia 2006, o 20:33

Gawrzyk pisze:Zapodałem http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=391
Będą od jutra w Salonach Kangur i w klubie.

jeszcze info na http://www.tzlublin.com/klub/klub.html jest nieaktualne

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1802 Postautor: luCas » 3 stycznia 2006, o 20:35

Widzial ktos juz nowe karnety, jak wygladaja? Moglby ktos opisac lub skana zrobic i wrzucic na forum?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1804 Postautor: jas » 4 stycznia 2006, o 02:16

z rubryki "jozki pisza..." tym razem znow Falubazzini pisze:Ale zajadłe towarzystwo pachnące kiełbasą

do Pani Wojtek K .

Nie prosiłem cie nigdy o tłumaczenie moich teorii oraz argumentów , wiem swoje , trochę jeżdżę po tym biednym ale butnym jak widać na załączonym powyżej przykładzie kraju i walę jak z rękawa tym co ...widzę , myślę i co mi się podoba .
A jak czytam o 120 tysiącach studentów umcs to ...

A te twoje żałosne tłumaczenie każdemu co autor miał na myśli ze swoim komentarzem pseudoznawcy wszystkich dziedzin życia , gdzie mimo tego , że ktoś policzył ile ludzi mieszka w moim mieście i że warto tu zainwestować a nie w Lublinie , to ty piszesz , że to nie tak , to już się staje nudne i gdzie się coś napisze , przylatuje tłusta mucha o nicku Wojtek F , której nie można wręcz odgonić i wykłada swoje teorie popisując się półprawdami i ogólnikami , zresztą nie tylko tu , najpiękniejsze wykłady i satysfakcje z nich czerpie Wojtek ma na forum gorzowskim , gdzie licznie zalogowanym sympatycznym gorzowskim dzieciom tłumaczy co to jest prawo itp ...

Popisałeś się własnie debilizmem który dowodzi sztuczkowej wiedzy , twierdząc , że na atrakcyjność inwestycyjną korzystnie wpływa ... duże bezrobocie . Tu już odkryłeś karty , że gówno wiesz a piszesz w randze co najmniej doktora , wykładowcy KULu , kużni kadr Mocherów .

Ja myślałem , że na atrakcyjność inwestycyjną składa się infrastruktura regionu , kadra zarządcza , ciągi komunikacyjne , tereny , ich ilość , bliskość granic , rynków zbytu , jakość tejże infrastruktury , ilość podmiotów gospodarczych przypadających na 100 tys mieszkańców , każde dziecko wie , że Lubelskie to ogon wszystkich statystyk tego rodzaju .

Przyczepiło się też kilku do lotniska , wyśmiewając ...

Ok , skoro chcecie , to ... Przylep , najlepszy obecnie ośrodek szkolenia pilotów , ze znanych nazwisk , które spędziły tu kilka tygodni trenując pod okiem najlepszych w tej częsci Europy instruktorów wymieńmy Olbrychskiego , Wiśniewskiego i całą śmietankę polskiego biznesu na czele w prezesami poruszającymi się po tym ohydnym kraju prywatnymi helikopterami . Dowód ?

http://www.azl.pl/strona.html , polecam szczególnie info o szkoleniu .
Choć będąc sprawiedliwym , podlubelski Świdnik to również uznana kiedyś marka .

Ponadto pisząc o lotnisku krajowym chodziło mi o ...

http://www.lotnisko.zielonagora.pl/otwi ... ersja.html

Dziś to lotnisko pełni rolę buforowego lotniska cargo dla Berlina , z uwagi na mniejsze opłaty stąd odbywa się transport do samego Berlina .

Różni nas to , że wy operujecie ogólnikami a ja podaje fakty czyli wręcz musiałem czytając o "malutkim" , tudzież prowincjonalnym walnąć z liścia moimi argumentami bo zaswędziała mnie aż ręka a nie licytacytować się kto , ile i jakie proszki musi wziąć na łeb i ile razy puknąć się w głowę tudzież uszczypnąć w wentyl ... a wszystko w jednym zdaniu riposty .

Powyższe linki tego dowodzą , co wyklucza śmierdzenie tu w moim kierunku jakimiś małymi miastami , bo małe miasta nie mają tu nic do rzeczy .

Tyle tych połajanek , gdzie wyliczone 220 tysięcy mieszkańców nazywa się "malutkim miasteczkiem" ( mimo załączonego dowodu jakim jest podany link ) po za tym nie chodzi o żadne 30 km tylko o przedmieścia ZG , min wspomniany Przylep .

Póki co to domy letniskowe bez faktury co bogatszych Lubuszan przyjeżdżają tu budować ludzie ze wschodnim akcentem a nie na odwrót , mógłbym tak w nieskończoność dowodzić ale po co ?

Zresztą nie ma o czym mówić , przecież to nie jest tematem tego wątku a ja nawet nie czytałem do końca niektórych romantycznych inaczej wywodów mieszkańców stolicy bab w chustach , którzy tu tak licznie podnieśli głowy po transferze Śwista i Rempały od razu waląc projektem stadionu za 37 milionów , popartym póki co na razie makietą i dwoma zdaniami prezydenta ... Przypominam , że wybory samorządowe już na jesień a może i wcześniej ...

Całe szczęście , sportowa weryfikacja i zepsucie lubelskich humorów nastąpi wkrótce na torze i wrócimy do normalności .

Konkrety .
Co do remontu lubelskiego stadionu , to ... realnie 37 milionów jest w planach i fajnie , co oczywiście będzie podlegać korekcie i z pewnością , po kolejnym prawdopodobnie nieudanym sezonie w Lublinie ( Ostrów , Falubaz raczej wiodą prym w 2006 roku w I lidze ) zostanie odłożone po raz kolejny na półkę , co raczej jest pewne .

Póki co to o czym ja piszę na przykładzie Falubazu i jego stadionu jest realną sprawą w realizacji a nie tylko projektem . Nie jesteśmy dziećmi , żeby się tu licytować , czyj resorak ładniejszy .

Wszystkie tego rodzaju projekty muszą przejść przez głosowania Rady Miejskiej, wcześniej przez Komisje Inwestycji , Oświaty i Sportu , Infrastruktury , trzeba za poważne pieniądze napisać wniosek , zrobić dokumentację a potem jak wiadomo , zaczną się pretensje radnych , że są ważniejsze problemy jak stadion dla żużlowców i projekt może spaść na bliżej nieokreślony czas w niebyt .

Skończyłem już dyskusję , wracam na Zachód , Lublin to żużlowy Wietnam , z kozim ogonem w tle , nikt nie wygra z oddanymi partyzantami nie przejmującymi się już żadnymi argumentami a raczej wyżywającymi się dosadnością riposty nadużywając słowa malutkie .

Oczywiście , że wiele tu w tym tekscie niepotrzebnych rzeczy i niezwiązanych bezpośrednio z żużlem jako takim , ale jak mawiał Sztukmistrz z Lublyna , wiedzy o Polsce nigdy nie za wiele . Jak się masz czym chwalić , to się chwal

Przykro mi bo ... pękłem ze śmiechu .

Oj maluśki maluśki maluśki - budżecik maaaa Lublin ...

zuzlowi Wietnamczycy prosza o jeszcze, kocham jego posty... :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1805 Postautor: RadeKas » 4 stycznia 2006, o 07:06

Falubazzini wielkim poeta jest ! I basta ! :lol: :lol: :twisted:

Widzicie jak to sie mozna latwo dowiedziec, ze Lublin to wiocha przy takiej metropolii jak Zielona Dziura. Kurcze, chyba sie przeprowadzam bo az wstyd mieszkac :cry: :cry: :lol:. Zaluje tylko, ze Gwardia Warszawa nie jest konkurencja Dziurostanu w tym sezonie. Z radoscia poczytalbym jak to stolica jest niczym wobec potegi falubazowni :lol:.

Nieodgadnione sa scieszki ewolucji...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Czarek
Trener

#1806 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2006, o 07:50

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa możliwości odpisania sobie karnetu na imprezy sportowe od podatku?
I czy, taka jak w Krośnie, mozna przeznaczyć 1% z PIT-u na TŻ?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1807 Postautor: Talib » 4 stycznia 2006, o 09:33

jas pisze:zuzlowi Wietnamczycy prosza o jeszcze, kocham jego posty... :lol:

Zwróć także uwagę na jego interpunkcję :). Można bezbłędnie po niej poznać, kiedy tłuścioszek pisze pod wpływem... :)

Awatar użytkownika
tajfun

#1808 Postautor: tajfun » 4 stycznia 2006, o 10:29

a działu jozki mowia...
wypowiedz szanownej pani prezes Marty P o kibicach z tarnowa

szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)

no to biedactwa... jak ich mozna nie lubic ich... przeciez sa tacy mili... :D

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1809 Postautor: luCas » 4 stycznia 2006, o 10:53

Falubazzini to taki forumowy błazen, chyba juz nikt nie bierze na powaznie jego postow, a to ze czasami sobie tak popierduje, coz musi czasem sie czyms zająć, no bo co tu robic w takiej dziurze jak ZG :wink:
Polemika z nim nie ma najmniejszego sensu :lol: Hehehe czekam tylko na info o przeniesienu stolicy Polski do Zielonej Gory no bo przeciez tam jest wszystko i ludzie jakcys tacy "inni" hahahahaha
ponawiam prosbe dot. karnetow zrobcie skana i na forum

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1810 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 11:00

...
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2006, o 13:34 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1811 Postautor: Jaga » 4 stycznia 2006, o 12:11

tajfun pisze:a działu jozki mowia...
wypowiedz szanownej pani prezes Marty P o kibicach z tarnowa

szkoda tylko ze jest tez grupa kibicow szowinistycznych, z niezrozumialych powodow negatywnie nastawiona do stali rzeszow
(ostatni tygodnik zuzlowy)

no to biedactwa... jak ich mozna nie lubic ich... przeciez sa tacy mili... :D

Oj biedna pani Marta (kij jej w oko) czuje się pokrzywdzona i broi swych "kibiców" no strasznie straszne!! My tarnowianie to faktycznie prostacy (nowy nieoficjalny fanklub PROSTACY'05 :P ). Kurde no dziwne że tylko w Tarnowie józków się nie lubi hehe no strasznie straszne!!

Jak narazie widze to na józków spływaja same negatywne opinie z innych miast niż tych pozytywnych ... a odniosa kilka spektakularnych zwycięst w e-lidze to Bydzia czewa wrocław pewnie zacznie po nich jeździć że tak jak Unia 2 lata temu ma kase i myślą że z kasą mozna wszystko. I wtedy Martunia dowie się co to znaczy nienawiść innych kibiców i stwierdzi że to co tarnów wyprawia to jest pikuś!!!!
A jest to bardzo wkurzające jak inni uważają że beniaminek nie moze mieć wiecej kasy niż np taka Polonia :P

Ale walić to ;)

P.S.
Mikas czytaj PW i dajesz na gg
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1812 Postautor: Jaga » 4 stycznia 2006, o 13:09

Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1813 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 13:34

Kod: Zaznacz cały

Ewentualne baraże powinniÅ›my raczej wygrać , bo Ostrów pojechaÅ‚by je bez Maxa , który planuje powrót na tor dopiero w kwietniu , drugiej jego poÅ‚owie , gdzie nawet w swym angielskim klubie bÄ™dzie zastÄ™powany przez Rickardssona ( po to go wÅ‚aÅ›nie podpisali ), o czym nawet w Ostrowie kibice nie wiedzÄ… , bo rzadko kto tam umie angielski  i czyta angielskie fora internetowe i komunikaty , znajÄ… tylko nazwiska swoich obco , ależ jaka radość ze skÅ‚adu ...

Oto fragment o absencji Maxa , który leczy się i jeszcze trochę poleczy . Tony podpisał w Oxford Cheeta's na ... 6 tygodni od startu rozgrywek w Anglii , by co logiczne , zastąpić Maxa .

Oto framgment :
Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden however Lanney was distinctly non-committal: “There are several irons in the fire on the team front for when Tony leaves the side and it is far too early for me to be able to make a statement on who his replacement will be”.

Cały artykuł
http://www.crash.net/uk/en/news_view.asp?cid=19&nid=123470

[o Pedersenie]

Kod: Zaznacz cały

Trzebaby złożyć ofertę Rzeszowowi , choć ten na pewno najpierw odmówi , ale gdyby dać im z 3 zawodników z pakiecie to może by przemyśleli , plus jakieś drobne na cole i zwort sumy kontraktu .

Kolega F. czyli gwiazda forum S. ;-)
Pozdrawiam ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1814 Postautor: jas » 4 stycznia 2006, o 14:07

bkapusta pisze:
Ewentualne baraże powinniśmy raczej wygrać , bo Ostrów pojechałby je bez Maxa , który planuje powrót na tor dopiero w kwietniu , drugiej jego połowie , gdzie nawet w swym angielskim klubie będzie zastępowany przez Rickardssona ( po to go właśnie podpisali ), o czym nawet w Ostrowie kibice nie wiedzą , bo rzadko kto tam umie angielski i czyta angielskie fora internetowe i komunikaty , znają tylko nazwiska swoich obco , ależ jaka radość ze składu ...

Oto fragment o absencji Maxa , który leczy się i jeszcze trochę poleczy . Tony podpisał w Oxford Cheeta's na ... 6 tygodni od startu rozgrywek w Anglii , by co logiczne , zastąpić Maxa .

Oto framgment :
Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden however Lanney was distinctly non-committal: “There are several irons in the fire on the team front for when Tony leaves the side and it is far too early for me to be able to make a statement on who his replacement will be”.

Cały artykuł
http://www.crash.net/uk/en/news_view.as ... nid=123470

[o Pedersenie]

Kolega F. czyli gwiazda forum S. ;-)
Pozdrawiam ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moj angielski moze nie jest perfect (ale jakos sobie radze :wink: ), ale ktos tu rzeczywiscie ma z nim wieksze problemy ode mnie i bynajmniej nie sa to ostrowianie 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

JAG
Senior

#1815 Postautor: JAG » 4 stycznia 2006, o 15:13

bkapusta fajnie ze znalazłeś ten fragment,proponuję zebys go wkleił w msc w którym swoje wypociny wypisuje ten debil.no niezły ubaw z jego angielskiego:):):)
:),czasami :(

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1816 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 15:26

Mnie przeraza fakt, ze ten czlowiek ponoc jest prawnikiem. Tak przynajmniej napisal WojtekF. Normalnie mi sie slabo zrobilo jak pomyslalem, ze to moze byc moj kolega po fachu. Rozne sie indywidua spotyka w prawniczym swiatku ale ten chyba jest gwiazda numer jeden.
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2006, o 23:32 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1817 Postautor: luCas » 4 stycznia 2006, o 16:54

Przepraszamy, ale tylko mogą głosować w ankietach na tym forum

Co zaglosowaniu w ankiecie na stronie glownej wyskoczylo mi cos takiego :lol: gdzie tu sens gdzie logika :wink:
Z cyklu jozki pisza:
Sparingpartnerzy są odpowiedni. W krajowych składach (no moze z Karpowem bo trzeba mu dawac szanse w sparingach) mecze z ROW i Motorem beda w miare wyrównane, szczególnie z rybniczanami bo Lublin jest słaby

Cos mi sie wydaje ze nasz sklad krajowy nie jest znow taki slaby. Swist- Sledz, J.Rempala- T.Rempala i Baran- Knapp no ale coz, taka to juz jozkowa przypadlosc :wink:

hayabusarider

#1818 Postautor: hayabusarider » 4 stycznia 2006, o 19:59

luCas
PostWysłany: Wto 03.01.2006 20:35 Temat postu:
Widzial ktos juz nowe karnety, jak wygladaja? Moglby ktos opisac lub skana zrobic i wrzucic na forum?

Ja dzisiaj zakupiłem.Został mi podpisany moim nazwiskiem i wręczony,
z wyglądu nic szczególnego: jak bilet na zawody złożony na pół,na papierze kredowym.

P.S.
Osoba sprzedająca karnet zapisała tylko o moje nazwisko,czy to wystarczy do identyfikacji na bramce?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1819 Postautor: Torsen » 4 stycznia 2006, o 21:07

bkapusta pisze:Rozne sie indywidua spotyka w prawniczym swiadku

Åšwiadku? Jehowy czy koronny?
Proszę błędami ortograficznymi nie przynosić hańby i sromu prawniczemu światkowi, zwłaszcza krytykując innych jego przedstawicieli 8)

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1820 Postautor: Prymus » 4 stycznia 2006, o 23:25

Rumours have been rife that Rickardsson will be replaced by Mikael Max from Sweden

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moj angielski moze nie jest perfect (ale jakos sobie radze :wink: ), ale ktos tu rzeczywiscie ma z nim wieksze problemy ode mnie i bynajmniej nie sa to ostrowianie 8)

Rany, ja się głowię co to za rumours :lol: tu taaaakie buty! :D :D :D

Ech jak przyjemnie rozbawić się pod koniec cięzkiego dnia... :D

Regards :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1821 Postautor: bkapusta » 4 stycznia 2006, o 23:34

Torsen pisze:
bkapusta pisze:Rozne sie indywidua spotyka w prawniczym swiadku

Åšwiadku? Jehowy czy koronny?
Proszę błędami ortograficznymi nie przynosić hańby i sromu prawniczemu światkowi, zwłaszcza krytykując innych jego przedstawicieli 8)

To nie ortograf tylko zwykla literowka ;-) Zreszta juz poprawiona ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1822 Postautor: dilucio » 4 stycznia 2006, o 23:59

ciekawe czy uda im sie to zrealizowac :D :lol: :shock: :evil: :twisted: :roll: :wink:

Poniżej przedstawiamy klika najważniejszych punktów strategii funkcjonowania sportu żużlowego w Opolu na lata 2006-2010:

a) awans drużyny ligowej do najwyższej klasy rozgrywkowej w roku 2010;
b) utworzenie Sportowej Spółki Akcyjnej, o przejrzystym budżecie i zarządzie spółki, który prowadzi jasną politykę kadrową i finansową;
c) promocja klubu
- zapisy kontraktowe, na mocy których każdy zawodnik krajowy i zagraniczny przynajmniej raz w miesiącu uczestniczy w lokalnej imprezie (festyny, dni miast, dożynki, zloty) - prezentacja sprzętu, jazda pokazowa, okolicznościowe upominki (zdjęcia, widokówki, autografy), konkursy, darmowe wejściówki,
- "żużlowy" autobus MZK (jeżdżąca reklama),
- integracja ze środowiskiem lokalnym (kluby sportowe, instytucje kulturalno-oświatowe, domy pomocy, domy dziecka),
- pamiątki promujące klub, miasto, województwo,
- wydanie monografii żużla w Opolu (sprzedaż, rozesłanie do bibliotek, władz samorządowych, instytucji),
- spotkania z byłymi zawodnikami,
- galeria sław, kronika, księga pamiątkowa,
- strona internetowa.
d) żużel amatorski
- organizacja płatnych treningów (także z udziałem trenera) i turniejów dla amatorów,
e) w pierwszej fazie realizacji programu (2006-07) oparcie kadry na zawodnikach perspektywicznych, podnoszących nieustannie swoje kwalifikacje, awans do wyższej klasy rozgrywkowej,
f) w dalszej fazie realizacji programu (2008-09) oparcie kadry na zawodnikach, którzy osiągnęli zadowalający poziom sportowy, zawodnikach perspektywicznych (wychowankowie, draft),
g w ostatniej fazie realizacji programu (2010) oparcie kadry na liderach, zawodnikach, którzy osiągnęli zadowalający poziom sportowy, zawodnikach perspektywicznych (wychowankowie, draft), awans do najwyższej klasy rozgrywkowej.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1824 Postautor: Torsen » 5 stycznia 2006, o 14:03

@Jaga
Jaga, wiesz może, co się dzieje z niejakim Księdzem Dobrodziejem z Tarnowa? Kiedyś się u nas udzielał i wszyscy byli wniebowzięci, a teraz słuch po nim zaginął.

rickardson

#1825 Postautor: rickardson » 5 stycznia 2006, o 17:49

chciałem zauważyć,że w dziale kadra w juniorach nie ma polaków , a są tylko obcokrajowcy.