Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4126 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2006, o 13:47

Gelo pisze:
rob7 pisze:tylko ze przy problemach Gdańska, najprawdopodobniej trzy drużyny awansują do powiększonej e-ligi więc nie ma sensu ładować kasy w poważne zmocnienia, poważne wzmocnienia i poważna kasa to będzie potrzebna po ewentualnym awansie nawet z trzeciego miejsca

A jesteś pewny, że my z obecnym składem wygramy walkę o 3 miejsce z Gorzowem, Rybnikiem i Grudziadzem? Bo ja za to głowy nie dam.

Gorzow to moze byc powazny rywal[chociaz stracil niezlych juniorow]. Grudziac tez moze namieszac... Natomiast pokico jestem spokojny o Rybnik. Na dzien dzisejszy sa slabsi jak w ostatnim sezonie [brak Czerwinskiego] a liga jest mocniejsza. Traca tez atut juniorow. Teraz, w przeciwienstwie do sezonu 2005, Lublin, Zielona i Ostrow ma porownywalnych/lepszych.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

rob7
Senior

#4127 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 13:48

pewności nie mam ale żaden skład niczego nie gwarantuje o czym przekonali się w poprzednim sezonie W Cz-wie jednak właściwe gospodarowanie środkami finansowymi jest też potrzebne a jak w tym sezonie nadarza się okazja awansować i nie przepłacać to czemu nie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4128 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 13:56

Obawiam się że "nie przepłacać" i "awansować" to wzajemnie sie wyklucza. Raz nam sie udało przecietnym składem dojść do barażu - ale jak to sie stało - nikt chyba nie wie - łącznie z harrym. Nasz obecny skład wydaje sie mocny, ale ma za dużo niewiadomych. Dla mnie wypuszczenie go do walki z Gorzowem, Grudziądzem i Rybnikiem to ryzyko. A my ryzykować "nie przepłacaniem" nie możemy - musimy awansować za wszelką cenę i już. Wszystkie środki są do tego dobre. Jak mamy zaoszczędzić (tylko pozornie) i potem wylądować na 4 miejscu - to lepiej od razu poszukać gałęzi i sznurka.

rob7
Senior

#4129 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 14:26

tylko że na rynku nie ma już wolnych zawodników o których warto toczyć
boje, Chrzanowski podpisze w e-lidze jeszcze Rzeszów, Wrocław, Częstochowa nie zakończyli budowania drużyny
cytat
"Klub winien jest pieniÄ…dze również „Chrzankowi”, ale ten potwierdziÅ‚, że nikt nawet nie próbowaÅ‚ rozmawiać z zawodnikiem. Gdy Wybrzeże nie otrzyma licencji na starty w ekstralidze, Chrzanowski stanie siÄ™ wolnym zawodnikiem. On sam nie wierzy w start Lotosu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Otrzymuje wciąż wiele ofert startów w klubach ekstraligowych, a chÄ™tny klub bÄ™dzie mógÅ‚ nabyć zawodnika bezpÅ‚atnie."

Danio

#4130 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 14:28

Sądze że nasi działacze dobrze wiedzą że muszą jeszcze jednego dobrego zawodnika zakontraktować, ale widzę że niektórzy nie doceniają Rybnika a Grudziądz wręcz przeceniają! Dla mnie Rybnik jest lepszy od GKM-u! W Grudziądzu nie mają Obco dobrego oraz żadnego z juniorów! przyzwoicie punktujących a "odpady" z extraligi nie robia na mnie wrażenia. Jeszcze w odrodzenie Krzyżaniaka jakoś mogę uwierzyć i solidne punktowanie Staszka, Fijałka ale Robak i Bajerek z pewnością solidnie punktować nie będą, bo pierwszy to tylko zawodnik toru w Bydgoszczy a Bajerek już miał tyle szans odbudowywania że to stało się żałosne ciągłe liczenie na niego. A I liga w tym roku wcale nie jest taka słaba :!:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4131 Postautor: Speedway » 3 stycznia 2006, o 14:49

To prawda, Rybnik bedzie pewnie mocniejszy od Grudziądza i Gorzowa. Mają młody, ambitny i perspektywiczny zespół. Druchniak i Pawlaszczyk robią błyskawiczne postępy i czuję że nie dadzą się zagranicznym juniorom. Obco też są u nas nowi i zechcą sie w Polsce wypromować

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4132 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 14:55

Tak gwoli ścisłości - Rybnik również nie ma obcokrajowca, który na kimkolwiek zrobiłby wrażenie. A jak odejdzie Czerwiński, a Poważny "utrzyma formę z drugiej części sezonu" to moim zdaniem są słabsi od Grudziądza.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4133 Postautor: kilar » 3 stycznia 2006, o 15:29

Nie ma znaczenia, czy RKM jest gorszy, czy Grudziadz. Najwazniejsze jest to, ze na ich terenie bedzie ciezko wygrac i trzeba jeszcze kogos "dorzucic" do skladu. Postwilbym na Czerwinskiego, ktory nie dosc, ze oslabilby rywala, to jeszcze moglby sie okazac dla nich katem w bezposrednim meczu w Rybniku.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4134 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 16:03

Z tym byciem katem róznie bywa - ani Knapp ani Piszcz w naszych barwach nie byli katami Grudziądza - tak naprawdę to ostatnio tylko Kłopotowi i Pietraszce się udało. Ale nie ma reguły. Chrzanowski jest po prostu pewniejszy i lepszy.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4135 Postautor: Dobromir » 3 stycznia 2006, o 17:18

Ja osobiście byłem przeciwny kontraktowaniu kolejnych seniorów ale niebiosa nam sprzyjają. Wybrzeże poleciało i nie pozostaje nic innego jak wywalczyć 3 lokate i mamy ekstralige. Taka szansa wejścia z 3 lokaty może sie już nie powtórzyć więc trzeba awansować ZA WSZELKĄ CENĘ!!!! tym bardziej że i tak nas to będzie mniej kosztowało niż Zieloną czy Ostrów.

Na papierze mamy obecnie skład na 3 miejsce ale najbardziej obawiam się gorzowa.Mają niezłych obcokrajowców nie wiadomo co pokaże Brzozowski, Paluch swoje pojedzie na własnym torze będą bardzo mocni a znając Gorzów to pewnie sprawią jakąś niespodzianke na wyjeździe ( oby nie u nas)

ReasumujÄ…c potrzebny nam jest jeszcze jeden klasowy senior i basta!!

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4136 Postautor: Nazir » 3 stycznia 2006, o 17:18

Gelo pisze: (...) Nasz obecny skład wydaje sie mocny, ale ma za dużo niewiadomych. Dla mnie wypuszczenie go do walki z Gorzowem, Grudziądzem i Rybnikiem to ryzyko (...).

A jesteś pewien dobrej postawy Robaka, Fijała, Krzyżaka, Bajera, Fencla, Madsena, Linharta, Gafurowa, Harissa, Gizatulina, Ruuda, Nermarka, Klingberga i Flisa oraz reszty ich kolegów startujących w wymienionych przez ciebie klubach???

Ryzyko jest wpisane w procedurę kontraktowania zawodników, uwolnienie rynku jeszcze bardziej to ryzyko zwiększyło. Jest wielu żużlowcow, którzy sporadycznie lub wogóle w Polsce nie startowali ponadto nie wiadomo jak e-ligowe "odpady" pojada w mocnej jak nigdy dotąd I lidze.

Tak więc Gelu wydaje się, że nie tylko skład TŻ ma dużo niewiadomych...

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4137 Postautor: wojtas » 3 stycznia 2006, o 17:25

Nazir pisze:Ryzyko jest wpisane w procedurę kontraktowania zawodników, uwolnienie rynku jeszcze bardziej to ryzyko zwiększyło. Jest wielu żużlowcow, którzy sporadycznie lub wogóle w Polsce nie startowali ponadto nie wiadomo jak e-ligowe "odpady" pojada w mocnej jak nigdy dotąd I lidze.

Dzieki otwarciu rynku ryzyko to znacznie sie zmniejszylo. Do wyboru jest znacznie wiecej riderow, wiec i ryzyko kontraktowania niewypalu automatycznie maleje. Rok temu ryzykowalismy z PietraszkÄ… i nie wyszlo. Gdyby w tym roku nie otworzyli rynku pewnie mielibysmy Jurczynskiego, a zawodnik ten jest wiekszym ryzykiem niz np. Shields czy Norris, ktorzy nie jezdzili by u nas gdyby nie zmiany przepisow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski