Nasi rywale w sezonie 2006
Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jest
czy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
Jeżeli się myle to proszę mnie poprawić
Clyde pisze:Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jestczy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
10 zespolow
obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:
10 zespolow
obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi
grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.
Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie"
Clyde pisze:grzesieck pisze:
10 zespolow
grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.
Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie"
Warianty są dwa - Z I ligi automatycznie awansują dwie drużyny, a trzecia jedzie z ostatnią drużyną Ekstraligi baraże. Druga mozliwość - ostatnia dryżyna Ekstraligi spada, trzy pierwsze z I ligi awansują - kwestia czy przedostatnia drużyna ekstraligi ma jechać baraże z 4 drużyną I ligi.
...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
do dyskusji jest czy przedostatnia z e-ligi jedzie baraż z czwartą z I-ligi
tak było u kopaczy gdy powiększali ligę w przeciwnym wypadku
byłoby zbyt dużo meczy o przysłowiową pietruszkę a taki Gdańsk (o ile wystartuje a jak nie to co Ostrów?) nastawiałby się tylko na odjechanie baraży
do dyskusji jest czy przedostatnia z e-ligi jedzie baraż z czwartą z I-ligi
tak było u kopaczy gdy powiększali ligę w przeciwnym wypadku
byłoby zbyt dużo meczy o przysłowiową pietruszkę a taki Gdańsk (o ile wystartuje a jak nie to co Ostrów?) nastawiałby się tylko na odjechanie baraży
...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Moim zdaniem ostatnia drużyna w E-lidze bedzie jechać baraż o utrzymanie... nikt nie spadnie bezpośrednio. Za duża jest różnica pomiędzy najsłabszymi zespołami w E-lidze a tymi ze środka tabeli I-szej ligi. Oczywiście głównym warunkiem jazdy będzie najpewniej licencja.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Gelo pisze:...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
A co dziwnego w podrozy Gdanska np. do Krakowa? Przegrywaja sezon to znaczy, ze sa slabi. Nalezy im sie degradacja. Jesli by byli dobrym zespolem to by nie spadli
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Gelo pisze:Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
Wedlug mnie Gdansk i tak w sezonie 2007 bedzie w II lidze. Jak sie nie rozsypie to spadnie bezposrednio, albo po barazach np. z nami (jest to realne, gdyz na chwile obecna jestesmy mocniejsi od nich, a oni juz sie zbytnio nie wzmocnia bo juz nie ma kim). A w tej II lidze wcale nie musza byc faworytem, bo jak nie beda mieli sponsora takiego jakim jest LOTOS, to beda jezdzic na poziomie Rybnika czy Gorzowa.