Nasi rywale w sezonie 2006
Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jest
czy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
Jeżeli się myle to proszę mnie poprawić
Clyde pisze:Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jestczy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
10 zespolow
obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:
10 zespolow
obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi
grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.
Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie"
Clyde pisze:grzesieck pisze:
10 zespolow
grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.
Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie"
Warianty są dwa - Z I ligi automatycznie awansują dwie drużyny, a trzecia jedzie z ostatnią drużyną Ekstraligi baraże. Druga mozliwość - ostatnia dryżyna Ekstraligi spada, trzy pierwsze z I ligi awansują - kwestia czy przedostatnia drużyna ekstraligi ma jechać baraże z 4 drużyną I ligi.
...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
do dyskusji jest czy przedostatnia z e-ligi jedzie baraż z czwartą z I-ligi
tak było u kopaczy gdy powiększali ligę w przeciwnym wypadku
byłoby zbyt dużo meczy o przysłowiową pietruszkę a taki Gdańsk (o ile wystartuje a jak nie to co Ostrów?) nastawiałby się tylko na odjechanie baraży
do dyskusji jest czy przedostatnia z e-ligi jedzie baraż z czwartą z I-ligi
tak było u kopaczy gdy powiększali ligę w przeciwnym wypadku
byłoby zbyt dużo meczy o przysłowiową pietruszkę a taki Gdańsk (o ile wystartuje a jak nie to co Ostrów?) nastawiałby się tylko na odjechanie baraży
...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Moim zdaniem ostatnia drużyna w E-lidze bedzie jechać baraż o utrzymanie... nikt nie spadnie bezpośrednio. Za duża jest różnica pomiędzy najsłabszymi zespołami w E-lidze a tymi ze środka tabeli I-szej ligi. Oczywiście głównym warunkiem jazdy będzie najpewniej licencja.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Gelo pisze:...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
A co dziwnego w podrozy Gdanska np. do Krakowa? Przegrywaja sezon to znaczy, ze sa slabi. Nalezy im sie degradacja. Jesli by byli dobrym zespolem to by nie spadli
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Gelo pisze:Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
Wedlug mnie Gdansk i tak w sezonie 2007 bedzie w II lidze. Jak sie nie rozsypie to spadnie bezposrednio, albo po barazach np. z nami (jest to realne, gdyz na chwile obecna jestesmy mocniejsi od nich, a oni juz sie zbytnio nie wzmocnia bo juz nie ma kim). A w tej II lidze wcale nie musza byc faworytem, bo jak nie beda mieli sponsora takiego jakim jest LOTOS, to beda jezdzic na poziomie Rybnika czy Gorzowa.
Tak, jak to bylo rozwiazane przed barazem z Zielona - jezdzcy z GP zostaliby dopuszczeni do druzyny pierwszoligowej (Karlsson negocjowal wowczas stawke za baraz, a my na wszelki wypadek rozwazalismy chyba Nichollsa czy Bjarne Pedersena). Problem moze byc taki, ze wtedy byli jeszcze sensowni obco do wziecia - teraz zostanie moze Zagar i Lindbaek. Chyba, ze dopuszcza zawodnikow z druzyn, ktore juz zakoncza rozgrywki - ale czy bedzie zgoda na reprezentowanie przez jednego zawodnika barw 2 druzyn w jednym sezonie? Wowczas pierwszoligowiec "wypozyczy" na baraz Rickardssona i Crumpa i jazda 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
według mnie w tym sezonie poziom będzie naprawdę wyrównany różnica pomiędzy 7 drużyną eligi a 3 czy 4 1ligi bedzie w zasadzie taka sama. Obok nas jest przeciez też Gorzów, Grudziądz które maja naprawdę silne składy. Poza tym to że gdańsk w sezonie 2007 nie będzie się miał z kim ścigać to już nie nasz problem 
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!
Gelo pisze:Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj GdaÅ„sk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma siÄ™ GdaÅ„sk Å›cigać po połączeniu lig? Zostaje GrudziÄ…dz, kadÅ‚ubowy Gorzów, Rybnik i caÅ‚e drugoligowe taÅ‚atajstwo - trochÄ™ to dziwne jakby GdaÅ„sk jechaÅ‚ na mecz do Krakowa czy Åodzi. Z drugiej strony zespoÅ‚y z koÅ„ca Ekstraligi muszÄ… mieć teraz jakiÅ› bat nad sobÄ…, żeby mieć o co jechać, a np. GdaÅ„sk po spadku i tak pójdzie w rozsypkÄ™ - ale mimo wszystko zal ich na II ligÄ™.
Po otwarciu ligi dla obcokrajowcow zostalo sporo potencjalnie zawodnikow, ktorym nie widzi sie zapewnie II liga, a w I ich nie bardzo chca (ot Franków
Gelo pisze:.... a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.
taaaa a szczegolnie za txt w kierunku naszych kibicow na meczu w Gdansku 2004 i spalonej flagi........
P.S a Norbiego to malo niezabili wtedy.........
wojteko pisze:Gelo pisze:.... a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.
taaaa a szczegolnie za txt w kierunku naszych kibicow na meczu w Gdansku 2004 i spalonej flagi........![]()
Jest takie brzydkie okreslenie na nich...........ale nieprzytoczÄ™ bo odrazu bana dostane
![]()
P.S a Norbiego to malo niezabili wtedy.........
Nie wnikam w to - Gdańsk ma może fanatycznych kibiców ale duże miasta (nie takie jak Zielona Dziura) powinny mieć dobry speedway. Ja akurat źle trafiłem - byłem na meczu Wybrzeża z Falubazami czyli "meczem przyjaźni" i to co pokazali gdańszczanie (kibice) - u nas w Lublinie jest na razie poza zasięgiem. Podoba mi się to, że w dniu meczu pół miasta jeździ z szalikami w oknach samochodów - o oprawie nie wspomnę. Przyznam, że na Długie Ogrody dotarłem jadąc za samochodami kibiców - oczywiście mocno "oznakowanymi". Dlatego Gdańsk zasługuje na Ekstraligę. Jakoś nie widzę ich jadących na mecz do Miszkolca
-
Holly
Co do meczów barażowych to uważam, że pierwszoligowiec ma malutkie szanse. Bardzo ciężka sprawa. Szkoda, że jeszcze nie ma regulaminów, bo nie znamy zasad spadków i awansów. Może okazać się że nikt z ekstra nie spada
Musi ktoś spaść , takie są zasady sportowe.
Jeżeli miałby nikt nie spaść , bo po co jeździć np playoff 5-8 ?
Powinien spaść ostatni zespół a awansować 3 pierszwe z 1 ligi , to by było sprawiedliwe.
Holly pisze:Musi ktoś spaść , takie są zasady sportowe.
Jeżeli miałby nikt nie spaść , bo po co jeździć np playoff 5-8 ?
Powinien spaść ostatni zespół a awansować 3 pierszwe z 1 ligi , to by było sprawiedliwe.
Najlepiej jakby jeszcze przedostatnia drużyna z ekstraligi jechała w barażu z czwartą z I ligi. To zapewnia emocje do końca rozgrywek w obydwu ligach. Jeśli w ekstralidze byłby zespół znacznie odstający poziomem od reszty, to pozostała trójka z dolnej czwórki walczyła by aby nie jechać w barażach. To samo dotyczy I ligi. W górnej czwórce zespoły walczyły by aby wejść bezpośrednio do ekstraligi.
Jak narazie Wybrzeże ma mizerny skład i jeśli wystartuje i 3 drużyba 1 ligi(zakładam TŻ) pojedzie baraż z 8 z eligi - zakładam Gdańsk to śmiało możemy wygrać tą rywalizację!!Po drugie przy 10 zespołach w elidze dwie ostatnie powinny spadać bezpośrednio w 2007 roku!!Gawrzyk pisze:Co do meczów barażowych to uważam, że pierwszoligowiec ma malutkie szanse. Bardzo ciężka sprawa. Szkoda, że jeszcze nie ma regulaminów, bo nie znamy zasad spadków i awansów. Może okazać się że nikt z ekstra nie spada.