Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Holly

#3751 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 15:16

Walasek, Okoniewski, Jędrzejak a może także Krzyżaniak i Staszewski.

Okoniewski i Staszewski ? ty chyba źle sie czujesz , nie rozśmieszaj ludzi na forum !
Zresztą twoje wypociny brane są z przymróżeniem oka , więc sie nie podniecaj.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3752 Postautor: Łoptymista » 20 grudnia 2005, o 15:18

czaszka pisze:A z Jeleniewskim dziwna sprawa jeszcze w ostanim Tygodniku Żużlowym mówił, że zostanie w Lublinie.. Pewnie stary był to wywiad. Szkoda przydalby sie jeden wychowanek w drużynie :cry:

A po co?! Wychowanek do otwierania bramek? 8) Wizja kadry TŻ Sipma Lublin bez rodowitych lublinian jakoś w cale mnie nie przeraża. Skoro możemy mieć lepszych z innych miast to po co promowac lokalne gwiazdy zdolne inaczej?

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3754 Postautor: WojtekF » 20 grudnia 2005, o 15:23

Okoniewski i Staszewski ?

Spokojnie, grzeczny jestem wiec nie reaguj wybuchowo.

Okoniewski- przed kontuzjami notowal znacznie lepsze sezony, znacznie lepsze wyniki niz Swist

Staszewski- Przez lata byl owszem w cieniu Swista, ale przez lata w cieniu Swista byl tez np. Kosciecha. Niemniej jednak obydwaj zawodnicy-rzemieslnicy(Kosciecha i Staszewski) wlozyli duzo pracy aby stac sie lepszymi jezdzcami i tak w sezonie 2005 Staszewski(choc tez ten sezon nie byl najlepszym w Jego karierze) mial srednia biegowa wyzsza od Swista natomiast w sezonie 2004(a ten sezon byl naprawde dobry w wykonaniu Swista) Staszewski mial srednia biegowa ze Swistem porownywalna(Swist 1,92, Staszewski 1,89).

Nalezy dodac, ze Swist jest najstarszy z wymienionej trojki a forma zawodnikow po przekroczeniu pewnego wieku (dla kazdego ta granica jest inna) jest bardzo chwiejna i niestabilna(np.Drabik, Huszcza).
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#3756 Postautor: Saint » 20 grudnia 2005, o 15:36

WojtekF pisze:

Okoniewski- przed kontuzjami notowal znacznie lepsze sezony, znacznie lepsze wyniki niz Swist

Staszewski- Przez lata byl owszem w cieniu Swista, ale przez lata w cieniu Swista byl tez np. Kosciecha. Niemniej jednak obydwaj zawodnicy-rzemieslnicy(Kosciecha i Staszewski) wlozyli duzo pracy aby stac sie lepszymi jezdzcami i tak w sezonie 2005 Staszewski(choc tez ten sezon nie byl najlepszym w Jego karierze) mial srednia biegowa wyzsza od Swista natomiast w sezonie 2004(a ten sezon byl naprawde dobry w wykonaniu Swista) Staszewski mial srednia biegowa ze Swistem porownywalna(Swist 1,92, Staszewski 1,89).

Nalezy dodac, ze Swist jest najstarszy z wymienionej trojki a forma zawodnikow po przekroczeniu pewnego wieku (dla kazdego ta granica jest inna) jest bardzo chwiejna i niestabilna(np.Drabik, Huszcza).

Wojtek nie rozumiem dlaczgo próbujesz przekonac wszystkich na siłę że zrobiliśmy wielki błąd zatrudniając Śwista i, że każdy zawodnik z waszej drużyny jest od niego lepszy... Czyżbyś sie czegoś obawiał... :wink: :twisted: że jednak okaże się lepszy niż wasze gwiazdy???

Holly

#3757 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 15:44

Jakby u nas podpisali Okoń i Staszewski a u nich zostały by Świst byłoby na odwrot , ze Świst jest o niebo lepszy od naszych , tak pierd.....
Mam nadzieje że im Świst sie odpłaci.
Wygramy z ZG ( u siebie) i w dodatku otrzymamy bonus , mówie wam. Już bardziej sie boje Grudziadza i Gorzowa niż Zielonej Góry.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3758 Postautor: bkapusta » 20 grudnia 2005, o 15:46

WojtekF pisze:

Nalezy dodac, ze forma zawodnikow przed przekroczeniem tego wieku jest takze niestabilna(np.Miskowiak, Okoniewski). Zaloz sobie http://www.swistjestzlymzawodnikiem.prv.pl i tak produkuj sie na ten temat. Tu stajesz sie nudny, popadasz nawet w upierdliwosc. Ok wyraziles raz, drugi zdanie o starym, niestabilnym, chamie jezdzacym dla kasy i rozumiemy to. Ale po co na sile ciagle nas probujesz tym zaiteresowac?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3759 Postautor: WojtekF » 20 grudnia 2005, o 16:06

Wojtek nie rozumiem dlaczgo próbujesz przekonac wszystkich na siłę że zrobiliśmy wielki błąd zatrudniając Śwista i, że każdy zawodnik z waszej drużyny jest od niego lepszy... Czyżbyś sie czegoś obawiał...

Alez oczywiscie, ze sie obawiam, gdyz wiem i doceniam to co Swist w swojej dlugiej i bogatej w sukcesy karierze osiagnal. Niemniej jednak biore pod uwage Jego postawe w ostatnich kilku sezonach, mam swiadomosc, ze w 1 lidze sa inni zawodnicy majacy papiery na jazde(tak swoja droga to po Walasku i Okoniu 3cim zawodnikiem krajowym o najwiekszych mozliwosciach i stosunkowo mlodym jeszcze jest Bajerski) i porownuje Ich, uwzgledniam przede wszystkim postawe Swista w ostatnich kilku sezonach, uwzgledniam takze, ze w 1 lidze bedzie sie Mu jezdzilo znacznie latwiej niz w e-lidze.

Zaloz sobie http://www.swistjestzlymzawodnikiem.prv.pl i tak produkuj sie na ten temat. Tu stajesz sie nudny, popadasz nawet w upierdliwosc. Ok wyraziles raz, drugi zdanie o starym, niestabilnym, chamie jezdzacym dla kasy i rozumiemy to. Ale po co na sile ciagle nas probujesz tym zaiteresowac?

Ja tylko odpowiadam, poniewaz cytujecie moje posty. Absolutnie nie jestem negatywnie do Swista nastawiony, obawiam sie tego zawodnika, tylko doceniam tez klase innych jezdzcow z 1 ligi.

Już bardziej sie boje Grudziadza i Gorzowa

A tak szczerze mowiac to Gorzow sie Lublina absolutnie nie boi wlasnie ze wzgledu na Swista. Oni dopiero przesadzaja.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#3760 Postautor: wojtas » 20 grudnia 2005, o 16:22

WojtekF pisze: Niemniej jednak biore pod uwage Jego postawe w ostatnich kilku sezonach, mam swiadomosc, ze w 1 lidze sa inni zawodnicy majacy papiery na jazde(tak swoja droga to po Walasku i Okoniu 3cim zawodnikiem krajowym o najwiekszych mozliwosciach i stosunkowo mlodym jeszcze jest Bajerski) i porownuje Ich, uwzgledniam przede wszystkim postawe Swista w ostatnich kilku sezonach, uwzgledniam takze, ze w 1 lidze bedzie sie Mu jezdzilo znacznie latwiej niz w e-lidze.

Zdecyduj sie pod jakim wzgledem porownujesz zawodnikow. Skoro porownujesz Swista pod wzgledem postawy w ostatnich kilku sezonach to tak samo porownaj tez Bajerskiego. Bajerski w ostatnich sezonach prezentowal żenujący poziom (od Swista znacznie slabszy) wiec tym trzecim zawodnikiem na pewno by nie byl. Okoniewski zreszta tez nie, biorac pod uwage ostatnie sezony. Jak juz porownujesz zawodnikow to wg tych samych kryteriow.
Obrazek

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#3761 Postautor: pav4u » 20 grudnia 2005, o 17:03

skoro nasze megagwiazdy( Czerwinski,Jeleniewski,Piszcz czy kto tam jeszcze) stawjajÄ… wygorowane warunki trzeba szukac dalej... a najlepiej daleko :)
mi by sie mażyło jeszcze dwóch "shackship'ow" w składzie R.Shlein i T. Betchelor
to dopiero byłaby jazda... i przy okazji sporo luzu i zabawy a przeciez o to w tym całym speedway'u chodzi nieprawdaż? :wink:

Ausie do boju!!!

pzdr.
pav4u

Holly

#3762 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 17:08

Jaka trójka wzmocni Tż ? nie wiem i pewnie się tak szybko nie dowiem.
Proponuje nowÄ… ankiete !
kilka nazwiska co przyszło mi do głowy :

Dave Watt
David Howe
Joe Sceen
Chris Louis
Roni Pedersen
Emiliano Sanchez
Tomas Suchanek
Antonin Svaab
Siergiej Darkin
Edward Kennett
Troy Batechlor
Sebastian Alden
Steen Jensen
Jesper Jensen
Izaak Santej
Marian Jirout
Sam Ermolenko
Steve Johnston
Jason Lyons
Lars Gunnestad

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3763 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2005, o 17:13

Ta dziwna niechęć do Śwista przewijająca się u naszego kolegi to nic innego jak strach - chociaż oczywiście nikt sie do tego nie przyzna. Zarówno Kargule jak i zapewne Gorzów mają pełne gacie, bo wiedzą, że Śwista stać na wywalczenie przynajmniej po 10 punktów w każdym meczu z ich drużynami i że akurat do nich podejdzie szczególnie zmobilizowany. Jeżeli będzie miał tylko mozliwość wywieźć kogoś w płot lub wystraszyć np. tchórza Okonia - z pewnością to zrobi. Czego jak czego ale odwagi i ambicji Świstowi odmówić nie można. Wiec obawy naszych rywali są jak najbardziej uzasadnione.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3764 Postautor: WojtekF » 20 grudnia 2005, o 17:48

Gelo

W jednym zpowyższych postów napisałem:

Alez oczywiscie, ze sie obawiam, gdyz wiem i doceniam to co Swist w swojej dlugiej i bogatej w sukcesy karierze osiagnal.

a chwilę później Ty piszesz:

Ta dziwna niechęć do Śwista przewijająca się u naszego kolegi to nic innego jak strach - chociaż oczywiście nikt sie do tego nie przyzna.

W związku z tym przyznaję się do tego, iż obawiam się, że Śwista stać na bardzo dobrą postawę w 1 lidze, jak również na dobra postawę na torze przy Wrocławskiej.

Jeśli zaś chodzi o kibiców Stali Gorzów, to chociaż nie jestem psychologiem, wydaje mi się, iż duża część kibiców Stali na tyle nienawidzi Śwista, że nie są Oni w stanie nawet spróbować obiektywnie wnioskować o Jego umiejętnościach.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3765 Postautor: bkapusta » 20 grudnia 2005, o 17:54

pav4u pisze:skoro nasze megagwiazdy( Czerwinski,Jeleniewski,Piszcz czy kto tam jeszcze) stawjajÄ… wygorowane warunki trzeba szukac dalej... a najlepiej daleko :)
mi by sie mażyło jeszcze dwóch "shackship'ow" w składzie R.Shlein i T. Betchelor
to dopiero byłaby jazda... i przy okazji sporo luzu i zabawy a przeciez o to w tym całym speedway'u chodzi nieprawdaż? :wink:

Ausie do boju!!!

pzdr.
pav4u

Z CZerwinskim, jak ktos to pisal, to jest inny problem. Cena na liscie: 250 000 ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3766 Postautor: SpeeDFan » 20 grudnia 2005, o 18:43

Miejmy taką nadzieję w sumie to bogaty klub więc co im tam opuścic o te parę groszy ;)
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#3767 Postautor: Saint » 20 grudnia 2005, o 18:45

[quote="Robal666"][/quote]
Robal ja wszystko rozumiem... ale tego chyba nie powinieneś podawać... (jeśli to prawda)... mam nadzieje, że to w niczym nie przeszkodzi.... Takie informacje powinny być tajne żeby nas nikt nie przebił - chyba że to jakaś celowa dezinformacja :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3768 Postautor: Cooper » 20 grudnia 2005, o 18:54

robal, nie wiem kim jestes, i malo mnie to obchodzi, ale zastanow sie na czyja korzysc dzialasz? Naprawde czujesz sie taki fajny, ze sprzedajesz szczegoly negocjacji na forum? Szukasz poklasku? Mnie to wali za ile kupimy Czerwinskiego i w jaki sposob przekonamy go do jazdy w Lublinie, ale doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze inne kluby tez mu sie przypatruja. Moze lepiej nie ryzykowac tego, ze mozna cos utrudnic?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

gollob

#3769 Postautor: gollob » 20 grudnia 2005, o 18:55

SpeeDFan pisze:Miejmy taką nadzieję w sumie to bogaty klub więc co im tam opuścic o te parę groszy ;)

jeżeli chcemy myśleć o awansie to trzeba zakontraktować Czerwińskiego starać się zbić cenę i dogadać się z Częstochową konkurencja nie śpi niebawem poznamy skład Gniezna a napewno Krosno też broni nie składa, wogóle szykuje się ciekawy sezon liga będzie napewno wyrównana nie bedzie mecz do jednej bramki

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3770 Postautor: Marcinex » 20 grudnia 2005, o 18:58

Holly pisze:Jaka trójka wzmocni Tż ? nie wiem i pewnie się tak szybko nie dowiem.
Proponuje nowÄ… ankiete !
kilka nazwiska co przyszło mi do głowy :

...
Roni Pedersen
...

Ten zawodnik napewno nas nie wzmocni, gdyż zakończył karierę żużlową. Przerzucił się na rajdy samochodowe. :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3771 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2005, o 19:03

A ja sie zastanawiam po cholerę nam Czerwiński. Poza tym, że nie jezdziłby Rybniku, nie znajduję większego uzasadnienia do kontraktowania go. A płacić niemałe pieniadze za to zeby nie jezdził gdzieindziej... bardziej mi to pasuje do Ostrowa niż Lublina. Biorąc pod uwagę fakt, ze liga będzie bardzo mocna, okaże się że Czerwinskiemu będzie bardzo trudno o punkty - bo żadną gwiazdą nie jest. I jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby pozbawił miejsca w składzie Grześka albo Jacka. A na to by sie zanosiło. To trzeba dokladnie przemyślec

gollob

#3772 Postautor: gollob » 20 grudnia 2005, o 19:11

Gelo pisze:A ja sie zastanawiam po cholerę nam Czerwiński. Poza tym, że nie jezdziłby Rybniku, nie znajduję większego uzasadnienia do kontraktowania go. A płacić niemałe pieniadze za to zeby nie jezdził gdzieindziej... bardziej mi to pasuje do Ostrowa niż Lublina. Biorąc pod uwagę fakt, ze liga będzie bardzo mocna, okaże się że Czerwinskiemu będzie bardzo trudno o punkty - bo żadną gwiazdą nie jest. I jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby pozbawił miejsca w składzie Grześka albo Jacka. A na to by sie zanosiło. To trzeba dokladnie przemyślec

zapraszam do statystyk z ubiegłego roku i zobaczysz że Czerwiński warty jest tych pieniędzy mało tego ja bym jeszcze dodał Piszcza i ewentualnie Dawid Howe lub Keneth Bjerrre dopiero wtedy możemy zastanawiać się nad awansem

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3773 Postautor: mikas » 20 grudnia 2005, o 19:11

Wywaliłem posta Gobala666 te informacje nie są nikomu do szczęścia potrzebne.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

rob7
Senior

#3774 Postautor: rob7 » 20 grudnia 2005, o 19:14

... po co nam zawodnik z piąta średnią (2,29) w ub.sezonie? to ja juz czegoś nie rozumię
a wśrod "naszych" był drugi tuż za Kuciapą (2,32) myślę że należy zrobić wszystko żeby u nas podpisał i najlepiej na dwa sezony, przecież to młody,rozwojowy zawodnik...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3775 Postautor: kilar » 20 grudnia 2005, o 19:30

rob7 pisze: myślę że należy zrobić wszystko żeby u nas podpisał i najlepiej na dwa sezony, przecież to młody,rozwojowy zawodnik...

A po co on nam w extralidze :?: :wink: 8)