Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3676 Postautor: WojtekF » 19 grudnia 2005, o 14:19

Uważam, że twoje edukowanie naszego skromnego grona to przegięcie. Osoba, która nie zna znaczenia trudnego słowa WY powinna szykowac sie do wyjścia na zajęcia do wieczorówki a nie tracić czas na forum.

Loptymisto odpusc sobie. Ja na codzien edukuje bardzo zdolnych ludzi w wieku 19-24 a z racji swojego zawodu sam edukuje sie intensywnie przez cale zycie rowniez. Nie zabraniaj mi zagladania na forum, zwlaszcza gdy komputer wykonuje potezne Monte Carlo symulacje.

kazdym Twoim postem utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie wiesz o czym rozmawiasz. Czerwinski to zawodnik ktory sie rozwija. Dlatego wyniki jego sa z roku na rok coraz lepsze. I nie wyjezdzaj z standardowym tekstem kibicow z Zg o dwoch roznych swiatach: elidze i pierwszej lidze. Bo Staszewski w 2003 w pierwszej ldize wyciagnol srednia 1.8, troche mocniejsze 1.8 mial w 2004 w elidze. Jakos nie widac na tym przykladzie 'dwoch swiatow' 'przepasci' itp. itd. jarasz sie pobytem waszych seniorow w ekstralidze ale prawda jest taka, ze czy przepasc jest, czy nie zalezy od zawodnika. Nie ulega watpliwosci, Czerwinski byl drugim Polakiem w piewrszej ldize.

Moze troche przesadzilem, przypominajac srednia Czerwinskiego z e-ligi. Wiem, ze jest to zawodnik postepowy i fakt przejscia do nizszej klasy rozgrywkowej nie jest jedyna przyczyna poprawy jazdy u Niego. Niemniej jednak wielokrotnie przytaczalem srednie biegowe zawodnikow, ktorzy przechodzili z e-ligi do 1 ligi i wszyscy poprawili swoje srednie biegowe a wiekszosc z Nich w sposob znaczacy. Owszem w druga strone ta zasada nie dziala, czego dowodza takie nazwiska jak chociazby Staszewski, Kosciecha, Sawina, ale zawodnikowi przechodzacemu z e-ligi do 1 ligi jezdzi sie latwiej. Dlatego tez ja doceniam klase Jacka Rempaly czy Piotra Swista, ale rowniez mam swiadomosc, ze poprawia znaczaco swoje wyniki z sezonu 2005 Walasek, Staszewski czy Okoniewski.

hahahahaha popatrz na wypowiedzi Twoich kolegow falubazow, i na ich stosunek do naginania rzeczywistosci, rzeczywiscie niektorzy z Lublinian przesadzaja ale to tylko ulamek procenta farmazonow zielonogorskich

Nie zaprzeczam. Wielu kibicow ZG przesadza oceniajac sile Falubazu.

Szczegolnie bylo to widac podczas meczu barazowego w Lublinie

Ja nie watpie w to, ze wynik przy Al.Zygmuntowskich moze byc podobny do tego z sezonu 2004, jednak wnioskuje ze ZG wygra u siebie wyzsza roznica.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Michael

#3677 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 14:36

Davv przytaczajc Krosno czy Gniezno mialem na mysli poziom druzyn.
A czy mi chodzilo o TZ to tak.
Bo to ma byc druzyna walczaca o ekstralige.

Wiec nie wiem skad pojawil sie ten usmiech.

Snys
Zawodowiec

#3678 Postautor: Snys » 19 grudnia 2005, o 15:11

Były mistrz świata Mark Loram podpisał dziś kontrakt z Unią Leszno.

Davv
Kadrowicz

#3679 Postautor: Davv » 19 grudnia 2005, o 15:18

Michael'u no dobra. To sądzisz, że Jeleń pójdzie do drużyny z poziomu Krosna lub Gniezna? Już chyba lepiej zostać w Lublinie i jeździć jako rezerwowy. :lol: A co do walki do Elige to masz rację. :wink: W końcu nawet Krosno walczy o Eligę, zresztą jak każda drużyna 1-ligowa. Ale szanse, jak każdy wie, ma bardzo małe. :lol:

Holly

#3680 Postautor: Holly » 19 grudnia 2005, o 15:40

Lublinie i jeździć jako rezerwowy

Jak ja bym byl na miejscu Jelenia to bym poszedł do Krosna itp , bo w Krośnie jechałbym 5 biegów w każdym meczu i dostawałbym kase za punkt , w Lublinie a noż pojade 1 bieg z rezerwy albo wogóle.
Finansowo napewno lepiej byłoby w Krośnie i jazda cały sezon w podstawowym składzie.

Michael

#3681 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 15:46

Davv nie sadze ze pojdzie.

Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Pisalem ze nie sztuka jest jezdzic w takich druzynach jak Krosno czy Gniezno bo tam moglby miec stale miejsce w skladzie.
A u nas musialby walczyc o nie i wtedy mialby okazje sie wykazac, czy jest wart czegos czy nie.

A z ta ektraliga nadal nie wiem o co Ci chodzi.
Sklad jest w miare na to co moglismy wziac to wzielismy.
I powalczyc w gorze tabeli powinnismy.

Wiec nie wiem po co znow te usmieszki :twisted:

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3682 Postautor: Marcinex » 19 grudnia 2005, o 15:52

Snys pisze:Były mistrz świata Mark Loram podpisał dziś kontrakt z Unią Leszno.

Dobrze że nie wzmocnił naszych pierwszoligowych rywali Rybnika i Gorzowie :D Co do naszego składu to jak na nasz budżet jest bardzo dobry, ale jest wiele niewiadomych. W nadchodzącym sezonie 1 liga będzie najmocniejsza w historii i zagadką może być postawa Knappa i Brhela, którzy w ubiegły sezonie, gdy poziom był słabszy spisywali się w miarę dobrze, a jak będzie teraz niewiadomo. Kolejną zagadką jest Shields. Koleś nie ścigał się w Polsce, ale jest na tyle doświadczony, że powinniśmy mieć nadzieję że sobie poradzi. Niewiadomą jest również Norris. Kilka lat temu jeździł w Polsce z różnym skutkiem, ale wtedy był jeszcze dość młody. Teraz jest starszy, bardziej doświadczony i miejmy nadzieję że nie zawiedzie. Ważną rzeczą jest również zatrudnienie jeszcze jednego dobrego polaka. Wątpię abyśmy we wszystkich meczach jeździli wszystkimi obcokrajowcami, dlatego taki np.Czerwiński by nam się przydał.

BR
Senior

#3683 Postautor: BR » 19 grudnia 2005, o 16:02

nie wiem czy bylo juz, jak bylo to nie czytajcie ;-)
Żużlowiec Zbigniew Czerwiński za drogi dla RKM-u Rybnik pisze:Zbigniew Czerwiński, jeden z najlepszych zawodników I ligi, nie potrafi dojść do porozumienia z RKM-em. - Nie możemy mu przecież zapłacić trzy razy więcej niż miał w tym roku - denerwuje się prezes klubu Aleksander Szołtysek

Rybniczanie już trzy tygodnie temu rozpoczęli przygotowania do sezonu. - Biegamy, chodzimy na siłownię i odnowę biologiczną oraz gramy w piłkę - opowiada Roman Chromik. W zajęciach prowadzonych przez trenera Czesława Czernickiego udział bierze 12 zawodników, ale tylko trzech seniorów. Poza Chromikiem są to Roman Poważny i Zbigniew Czerwiński. Łukasz Romanek po wojażach w Australii dostał wolne, a Rafał Szombierski wkrótce ma dołączyć do zespołu,

Największy problem jest z Czerwińskim, który nadal nie ma podpisanego kontraktu z klubem. Wciąż jest zawodnikiem Włókniarza Częstochowa, w tym sezonie był tylko wypożyczony do Rybnika. - Rybniczanie mają prawo pierwokupu (nieoficjalnie mówi się, że RKM ma zapłacić 50 tys. zł). Jeśli klub dogada się z zawodnikiem, będzie on nadal startował w Rybniku - tłumaczy Marian Maślanka, prezes Włókniarza.

Czerwiński chce dalej być "Rekinem", ale zwleka z podpisaniem kontraktu. - W zeszłym tygodniu rozmawiałem z prezesem Szołtyskiem. Mówiłem mu, że zależy mi na jak najszybszym zawarciu kontraktu. Do wtorku mieliśmy się porozumieć. Tymczasem prezes w ogóle się ze mną nie skontaktował - mówi rozżalony zawodnik, który w tym sezonie po rundzie zasadniczej został sklasyfikowany na czwartym miejscu wśród najskuteczniejszych zawodników I ligi.

- Nie możemy mu przecież dać trzy razy więcej pieniędzy niż miał w tym roku - ripostuje Szołtysek.

Czerwiński ma oferty z innych klubów (m.in. z Sipmy Lublin, która zapowiada atak na ekstraligę) i nie chce już dłużej czekać. - Na rynku jest wielu wolnych zawodników. Poza tym kluby mogą zatrudniać nieograniczoną liczbę obcokrajowców. Jeśli nadal będę zwlekał, mogę zostać na lodzie. Inne kluby się rozmyślą, a ja będę musiał podpisać kontrakt z RKM-em na warunkach, które mi nie odpowiadają - żali się.

za: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3071221.html

Snys
Zawodowiec

#3684 Postautor: Snys » 19 grudnia 2005, o 16:04

Było :wink: Ja nie mam nic przeciwko gdyby do nas przyszedł.Ale wtedy to Knapp miałby kłopot :wink: albo w razie gdyby ktos z najemników całkowicie zawodzil
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005, o 16:12 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#3685 Postautor: rob7 » 19 grudnia 2005, o 16:09

Robal666 pisze:Jeleniewski w Rzeszowie to nieprawda... a jeśli chodzi o tego zawodnika polskiego mocnego to jest z nami dogadany ale problem tkwi w czym innym i nie wiem czy znajdą się na to pieniądze

Robal czy ten problem to 50 000 zł dla Cz-wy za Czerwińskiego? faktycznie przy otwartych granicach płacić ale może warto jeśli podpisze na pare sezonów
PS
może "cegiełki" tak jak w Grudziądzu
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005, o 16:10 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

Holly

#3686 Postautor: Holly » 19 grudnia 2005, o 16:09

Priorytetem jest zakontraktowanie jeszcze jednego juniora ! oraz zawodnika pod nr 8.
Po co nam 7 seniorów ???? 6 wystraczy jak i tak w meczu jedzie piątka.
Ale jeśli Tomickowi odbije palma , albo Messing będzie kontuzjowany to co wtedy ?
Moja propozycja jest taka :
Zatrudniamy 2 zawodników : Kennetta i Suchanka i starczy.

Michael

#3687 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 16:17

Od razu zatrudnijmy 10 juniorow :twisted:

Holly Ty nie masz co proponowac bo juniorow juz nie beda kontraktowac.

Bedzie jeszcze 3 seniorow i tyle.Nie ma co prowadzic dyskusji na ten temat.

Snys
Zawodowiec

#3688 Postautor: Snys » 19 grudnia 2005, o 16:19

Michael pisze:
Bedzie jeszcze 3 seniorow i tyle.Nie ma co prowadzic dyskusji na ten temat.

A wg dzisiejszego Dzien.Wsch. Ci trzej majÄ… byc z zagranicy.
No ciekawe jak to wyjdzie....

CytujÄ™....

Nieoficjalnie wiadomo, że do skompletowania składu potrzeba jeszcze kontraktów z dwoma lub trzema żużlowcami. Prawdopodobnie będą to zagraniczni zawodnicy. Powszechnie spodziewano się, że szóstym zawodnikiem, który podpisze umowę z TŻ Sipma, będzie lublinian Daniel Jeleniewski. Od dwóch tygodni zapowiadano, że strony są bardzo bliskie porozumienia, jednak w czwartek pojawiły się pewne komplikacje i w tej chwili wszystko wskazuje na to, że Jeleniewski będzie musiał poszukać innego klubu. Zdaniem zawodnika winę za fiasko negocjacji ponoszą klubowi działacze.

A co do juniorów to równiez troszkę podzielam obawy. W sumie jeden musi jechac w 2 biegach a drugi w 4. Takze byłoby nieciekawie w razie kontuzji.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005, o 16:24 przez Snys, łącznie zmieniany 3 razy.

Holly

#3689 Postautor: Holly » 19 grudnia 2005, o 16:20

Bedzie jeszcze 3 seniorow i tyle

Powiedz mi po ch.. nam 9 seniorów ???? to paranoja ! to bezsens i grecka tragedia !!!
Jeżeli z jakichś przyczyn nie pojadą w meczu Tomicek bądź Messing to co k.... wtedy ?
Michaluk i Polak z całym szacunkiem nie daliby rady Bębnowi i Trygarowi :D

spooko , tylko po co ???
Po co pytam sie zatrudniali Knappa skoro na dzień dzisiejszy jest najsłabszym seniorem w ekipie ??

Robal666

#3690 Postautor: Robal666 » 19 grudnia 2005, o 16:25

Chodzi o prawie dwukrotnie większą kwotę, my dajemy połowe tego co chce Częstochowa. No ale może im się zmieni jak Holta podpisze. Cegiełki chyba tu nic nie pomogą tylko sponsor, który wyłoży na niego kase...

Michael

#3691 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 16:29

Holly nie mnie sie pytaj.

Tylko jak juz to Harrego.

Widocznie taka maja koncepcje i tyle.
Chca wziac jeszcze Piszcza, Jelenia i Czerwinskiego jak wynika i to by bylo na tyle.

A to ze pozniej moze byc gdybanie co by bylo gdyb...smy zakontraktowali jeszcze jednego juniora....to to juz wynika z utartego powiedzenia "madry Polak po szkodzie" :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3692 Postautor: bkapusta » 19 grudnia 2005, o 16:31

Holly pisze:

Powiedz mi po ch.. nam 9 seniorów ???? to paranoja ! to bezsens i grecka tragedia !!!
Jeżeli z jakichś przyczyn nie pojadą w meczu Tomicek bądź Messing to co k.... wtedy ?
Michaluk i Polak z całym szacunkiem nie daliby rady Bębnowi i Trygarowi :D

spooko , tylko po co ???
Po co pytam sie zatrudniali Knappa skoro na dzień dzisiejszy jest najsłabszym seniorem w ekipie ??

A co nam szkodzi i 12? Jesli nie biora nic za podpis to moim zdaniem mozna zakontraktowac i 98. I dobrze bedzie w czym wybierac i bedzie walka o skald.

Co do juniorow z jednej strony chialo by sie miec pewniakow ale... Messing moim zddaniem ma szanse byc objawieniem sezonu ;-) Tomicek bedzie sredniakiem. A Michaluk i Polak maja szanse byc dobrymi juniorami, trzeba im dac szanse... Za duzo w tym roku w lidze nie posmigaja, zdecydowanie w meczach u nas z Krosnem czy Gnieznem powinni oni jechac. Mozna ew. dokontraktowac jednego obco bez gwarancji startow.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Holly

#3693 Postautor: Holly » 19 grudnia 2005, o 16:34

zdecydowanie w meczach u nas z Krosnem czy Gnieznem powinni oni jechac

zdajesz sobie sprawe z tego co mówisz ?

Skoro tak doświadczeni zaodnicy jak Bałabuch i Wrona :D przegrywają 1-5 z każdymi juniorami w lidze , to jakim cudem nowicjusze mają być lepsi ???
Nie zapominaj że juniorzy jadą teraz sporo biegów.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3694 Postautor: Marcinex » 19 grudnia 2005, o 16:34

Holly pisze:Powiedz mi po ch.. nam 9 seniorów ????

Po to aby była jakaś rezerwa i konkurencja w składzie. Poza tym wątpie byśmy jeżdzili we wszystkich meczach z Shieldsem, Norrisem i Brhelem, skoro w ubiegłym roku oszczędzano nawet na Joonasie i jeżdziliśmy w krajowym składzie. Dlatego teraz powinniśmy mieć min. 8 seniorów.

Holly

#3695 Postautor: Holly » 19 grudnia 2005, o 16:38

Po to aby była jakaś rezerwa i konkurencja w składzie. Poza tym wątpie byśmy jeżdzili we wszystkich meczach z Shieldsem, Norrisem i Brhelem, skoro w ubiegłym roku oszczędzano nawet na Joonasie i jeżdziliśmy w krajowym składzie. Dlatego teraz powinniśmy mieć min. 8 seniorów.

zaryzykujesz pojechanie z Rybnikiem , Gorzowem , Grudziądzem nie mówie już Ostrowem i Zg w nienajmocniejszym składzie ?
Owszem można pojechać dwu-mecze z Krosnem i Gnieznem w gorszym zestawieniu ale to tylko 4 spotkania , a reszta ????
Myśląc o ekstralidze trzeba pozostałe mecze jechać w najsilniejszym.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3696 Postautor: bkapusta » 19 grudnia 2005, o 16:38

Holly pisze:
zdecydowanie w meczach u nas z Krosnem czy Gnieznem powinni oni jechac

zdajesz sobie sprawe z tego co mówisz ?

Skoro tak doświadczeni zaodnicy jak Bałabuch i Wrona :D przegrywają 1-5 z każdymi juniorami w lidze , to jakim cudem nowicjusze mają być lepsi ???
Nie zapominaj że juniorzy jadą teraz sporo biegów.

Po pierwsze mysle, ze mozemy sobie pzowolic na starte paru ptk. w meczu z Krosnem / Gnieznem u siebie. Pozatym nie musza jechac odrazu obydwaj. Tak czy tak kazdy z nich powinien sprobowac sil w lidze.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3697 Postautor: Nazir » 19 grudnia 2005, o 16:42

Faktycznie może się wydawać (zwłaszcza po sobotniej konferencji) że pozycja Knappa moze być zagrożona. Nie skazywał bym go jednak na brak miejsca w składzie bo kto powiedzial ze w każdym spotkaniu kierownictwo TŻ bedzie wystawiać komplet obcokrajowców??!! Z drugiej strony jeżeli Knappol grzałby tylko u nas ławę to zawsze lepiej niż gdyby miał startować w jakimś innym klubie... Co do Czerwińskiego jakoś nie chce mi się wierzyć że w Lublinie znajdą się jeszcze pieniądze na takiej klasy zawodnika.
Chyba, że lubelscy działacze mają przecieki z PZMotu i liczą sie z możliwoscią wprowadzenia obowiązku startów minimum 5-ciu zawodników krajowych w meczu w danej drużynie. Zniesienie limitu dotyczyło możliwosci kontraktowania nieograniczonej liczby obco ale nie jest to równoznaczne z dopuszczeniem nieograniczonej liczby obco do startu w meczu.
Rempała, Świst, Knapp, Czerwiński?, Jeleniewski? do tego Brhel i Messing.
Krajówkę mamy cieszącą...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3698 Postautor: ravajas » 19 grudnia 2005, o 16:56

bkapusta pisze:Po pierwsze mysle, ze mozemy sobie pzowolic na starte paru ptk. w meczu z Krosnem / Gnieznem u siebie. Pozatym nie musza jechac odrazu obydwaj. Tak czy tak kazdy z nich powinien sprobowac sil w lidze.

tu raczej się nie zgodzę. przytoczę - bodajże Gela - że jesli mamy walczyć o Elige, to nie mozna odpuszczać nikomu. nawet jesli mielibyśmy ryzykowac słabszy skład na Gniezno czy Krosno, to moga sie przydarzyć niespodzianki w stylu minionego sezonu z II ligi, gdzie zawodnik, który upadł na torze, wstał, wsiadł na motor i wyprzedził jednego z rywali. O punkty trzeba walczyć z kazdym, bo przecież wiadomo, ze nie powtórzymy dorobku Unii Leszno z roku bodaj 1997 lub 98, kiedy to Unia awansowała do (najwyższej wówczas) I Ligi z kompletem zwycięstw.

pozdrawia:
Rafał Borowski

meesha
Trener
Kontakt:

#3699 Postautor: meesha » 19 grudnia 2005, o 17:03

ravajas pisze:wiadomo, ze nie powtórzymy dorobku Unii Leszno z roku bodaj 1997 lub 98, kiedy to Unia awansowała do (najwyższej wówczas) I Ligi z kompletem zwycięstw.
1996 ale to tak na marginesie...

Ja właśnie jestem ciekaw jak będzie rozwiązane w tym sezonie typowo lubelskie odpuszczanie meczów "z góry przegranych". Jeśli nic się nie zmieni to nie ma co myśleć o żadnym awansie...
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005, o 17:07 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Michael

#3700 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 17:05

Zmienil sie dyrektor moze i zmieni sie polityka klubu :wink: