Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#2301 Postautor: Regdal » 3 grudnia 2005, o 18:04

harry pisze:Tak dla orientacji: Z Joonasem klub rozliczył się do końca, już ponad tydzień temu.

A kiedy rozliczy się z pozostałymi zawodnikami sezonu 2005 ? 8) 8)

Holly

#2302 Postautor: Holly » 3 grudnia 2005, o 18:05

Ale daj spokoj jak mozna Stojana i Pecyne poroiwnywac do Frankowa? Nie sa oni zdecydownaie zawodnikami czolowki krajowej, ale w pierwszej lidze sa to zawodnicy na 10ptk. A Franek to dobrze, ze pamietam w ktora strone sie skreca

a tak można porównać Franka co Stojana i Pecyny że raz pojechali na 10-12 ptk (jak Franek) raz po 4 czy 5 ptk.
Mimo że darzysz ich sympatią to Harry nie ma zamiaru ściągać do Lublina takich dziadów.

harry
Trener

#2303 Postautor: harry » 3 grudnia 2005, o 18:05

W swoim czasie. A co masz jakiÅ› procent u nich?

sledzio

#2304 Postautor: sledzio » 3 grudnia 2005, o 23:00

Kiedy teraz Panie Harry następne kontrakty z Tż ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2305 Postautor: papi » 3 grudnia 2005, o 23:57

Pilan zostawmy w spokoju, jeden nam juz napsul krwi wiec po co ryzykowac 8) Pecyna moze i mial niezla srednia, ale uwazam ze jest jeszcze kilku lepszych zawodnikow, ktorych mozna u nas zatrudnic za podobna cene. Nad Stojanem juz bym sie zastanawial. Uwazam, ze od Pecyny jest lepszym zawodnikiem, choc i od niego znajda sie lepsi. Pozostaje czekac na nowe kontrakty, miejmy nadzieje, ze sa kwestia najblizszych dni, bo jest w kim wybrac, a rozmowy zapewne trwaja :wink:

PS. Harry, czy ten zawodnik o ktorym mowiles, ze w ostatnich dniach dostal oferty z e-ligi to J. Rempala :roll: :roll:

meridol

#2306 Postautor: meridol » 3 grudnia 2005, o 23:59

Panie Jarku gratuluje udanych negocjacji i podpisania kontraktow. dobry wybor, oby tak dalej, czekamy teraz na liderow naszej przyszlorocznej druzyny... trzymam kciuki !!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2307 Postautor: bkapusta » 4 grudnia 2005, o 00:00

toosexy pisze:
Ale daj spokoj jak mozna Stojana i Pecyne poroiwnywac do Frankowa? Nie sa oni zdecydownaie zawodnikami czolowki krajowej, ale w pierwszej lidze sa to zawodnicy na 10ptk. A Franek to dobrze, ze pamietam w ktora strone sie skreca

a tak można porównać Franka co Stojana i Pecyny że raz pojechali na 10-12 ptk (jak Franek) raz po 4 czy 5 ptk.

Mimo że darzysz ich sympatią to Harry nie ma zamiaru ściągać do Lublina takich dziadów.

Milo, ze zostales rzecznikiem harrego :)

Szczerze mowiac gratuluje podejscia jesli tych zawodnikow nazywasz dziadami. Jednakze wystarczy spojrzec na rynek... Sa to seniorzy na 10ptk, jesli nie maja kosmicznych wymagan nalezy ich sciagac. Wiadomo lepiej by bylo miec kogos do strzelania kompletow, ale gdzie my teraz znajdziemy takiego Polaka? Wszystki tu pojawiajace sie nazwiska Polakow [Huszcza, Burza, Krzyzaniak, Jurczynski :)] to zawodnicy porownywalni, ew. slabsi. Jedyny, realny do zakontraktowania Polak, od ktorego mozna by wymagac zdobyczy na poziomie 14ptk. to chyba Swist. Ale to nie jest pewniak, bo nie wiadomo czy tendencja znizkowa mu sie nie utrzyma... Jest niby jeszcze Jedrzejak ale czy jest jakas sila ktora go wyrwie z Ostrowa? A kogos zakontraktowac trzeba. Zakladajac optymistycznie, ze bedziemy mieli solidnego obco, ktory da gwarancje 12-15ptk to i tak potrzebujemy seniora [albo i 2:P] i tutaj jest miejsce na kogos takiego jak Stojanowski czy Pecyna [ew. Krzyzaniak czy Huszcza - chociaz do nich akurat mam mniej przekonania:P].

Tak z ciekawosci toosexy kogo widzisz w naszym skladzie? Zakladam, ze wiekszosc nazwisk z ankiety w tym topicu z gory skreslamy [Osumki, Wardzaly, Skornickie, KLopoty itp.].
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2308 Postautor: boxing » 4 grudnia 2005, o 00:13

Trudno liczyc na wyrwanie "Ogora" z Ostrowa: we wtorek ostrowscy kibice maja podobno poznac sklad na sezon 2006 i ma to byc sklad na walke o e-lige. Zadnych szczegolow co do zawodnikow nie znam, ale skoro nastawiaja sie nawet na walke z Zielonka to nie sadze, zeby pozbyli sie swego krajowego lidera. Niektorzy hurraoptymisci pisza nawet o Holcie czy Sullivanie albo Hlibie :lol: Ciekawe, czy Ostrow rzeczywiscie we wtorek zaskoczy super-skladem - jezeli tak, to nawet na baraz trzeba sie bedzie mocno napracowac ale liga bedzie ciekawsza.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2309 Postautor: bkapusta » 4 grudnia 2005, o 00:20

Nom prawda jest taka, ze z Polakow mozna juz liczyc tylko na zawodnikow na 8-12ptk. Czyli takich poziomu Knappa, Jacka czy Stojana. Jedyne pewniaki do dwucyfrowek to obcokrajowcy... A moze Holta trafi do nas?:)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#2310 Postautor: FantyÅ› » 4 grudnia 2005, o 00:26

bkapusta pisze:Nom prawda jest taka, ze z Polakow mozna juz liczyc tylko na zawodnikow na 8-12ptk. Czyli takich poziomu Knappa, Jacka czy Stojana. Jedyne pewniaki do dwucyfrowek to obcokrajowcy... A moze Holta trafi do nas?:)

Z tego co wiem Holta już podpisał z Czestochową więc raczej już nie zawita :P
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2311 Postautor: boxing » 4 grudnia 2005, o 00:28

Wyglada na to, ze liga AD 2006 (takze pierwsza) bedzie silniejsza niz poprzednio - daj nam Boze jeszcze seniorow na te 12 pkt, ale obawiam sie, ze wspomniany przez Ciebie Stojan nie ma szans na wykrecenie sredniej meczowej 12 pkt. Dolna granica tych "widelek" czyli 8 pkt to max, na co go stac. Gdybym mial typowac, to dalbym mu na koniec (jezeli rzecz jasna pojedzie w 1 lidze) srednia biegowa 1,5 punkta.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2312 Postautor: bkapusta » 4 grudnia 2005, o 00:31

boxing pisze:Wyglada na to, ze liga AD 2006 (takze pierwsza) bedzie silniejsza niz poprzednio - daj nam Boze jeszcze seniorow na te 12 pkt, ale obawiam sie, ze wspomniany przez Ciebie Stojan nie ma szans na wykrecenie sredniej meczowej 12 pkt. Dolna granica tych "widelek" czyli 8 pkt to max, na co go stac. Gdybym mial typowac, to dalbym mu na koniec (jezeli rzecz jasna pojedzie w 1 lidze) srednia biegowa 1,5 punkta.

Mozliwe... mozliwe... A tak z Ciekawosci kogo proponujesz?:)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2313 Postautor: kilar » 4 grudnia 2005, o 00:35

Pecyna :shock: :?: Typowy sredniak...zbedny. Stojanowski nie blyszczal w extralidze, wiec ryzyko spore, a gwarancji sukcesu nie ma. Wedlug mnie szukac wzmocnien nalezy wsrod takich zawodnikow, ktorzy w miare dobrze czuja sie na naszym torze... ze Staszkiem sie nie udalo niestety, ale zostaje jeszcze przeciez niezatapialny Andriu Huszcza (Jelen mam nadzieje, ze tez podpisze), z obcokrajowcow na pewno warto przyjrzec sie Ferjanowi... Loram ? Hamill ? - malo realne.

Ciekawe co bedzie z Tomkiem... Piszczem :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2314 Postautor: bkapusta » 4 grudnia 2005, o 00:46

kilar pisze:Pecyna :shock: :?: Typowy sredniak...zbedny. Stojanowski nie blyszczal w extralidze, wiec ryzyko spore, a gwarancji sukcesu nie ma. Wedlug mnie szukac wzmocnien nalezy wsrod takich zawodnikow, ktorzy w miare dobrze czuja sie na naszym torze... ze Staszkiem sie nie udalo niestety, ale zostaje jeszcze przeciez niezatapialny Andriu Huszcza (Jelen mam nadzieje, ze tez podpisze), z obcokrajowcow na pewno warto przyjrzec sie Ferjanowi... Loram ? Hamill ? - malo realne.

Ciekawe co bedzie z Tomkiem... Piszczem :)

Czy Ja wiem? W Zielonej Gorze chyba najlepiej potrafia ocenic jego mozliwosci, skoro definitywnie z niego rezygnuja cos to musi oznaczac. Pozatym ostatni sezon mial naprawde fatalny.
Ostatnio zmieniony 4 grudnia 2005, o 00:48 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2315 Postautor: boxing » 4 grudnia 2005, o 00:48

Musze sie powtorzyc, ale coz - grzecznie odpowiadam: Proponuje juz tradycyjnie Joonasa i Alesa Drymla :D Z juniorow Edwarda Kennetta, Andreasa Messinga (dlugo dlugo nic) albo Jamesa Wrighta czy Troya Batchelora. Rozumiem, ze pytasz tez o seniora z PL-ka w paszporcie - tu sytuacja troche trudniejsza (liczylem troche na Drabika, ale podpisal w Czestochowie): nie wiem jakie sa szanse na Slabonia, moze Krzyzaniak (pomimo slabego turnieju i generalnie bojazliwej jazdy po kontuzji), moze Norbert Kosciuch. Daniel Jeleniewski na nr 8, a jezeli Tomek Piszcz spusci z tonu do normalnych warunkow - to tez bym z niego nie rezygnowal, bo lubie zawodnikow twardo walczacych. Zdecydowanie NIE mowie Swistowi, Bajerskiemu, Karolowi Baranowi i rzecz jasna Frankowi. Na razie mamy tylko 3 sensownych zawodnikow, sporo wzmocnien jeszcze potrzebujemy przy czym nie upieram sie, ze mamy miec tylko 2 obco w skladzie - jezeli klasa sportowa i wzgledy finansowe to uzasadniaja, to mozemy miec ich wiecej.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2316 Postautor: bkapusta » 4 grudnia 2005, o 00:55

boxing pisze:Musze sie powtorzyc, ale coz - grzecznie odpowiadam: Proponuje juz tradycyjnie Joonasa i Alesa Drymla :D Z juniorow Edwarda Kennetta, Andreasa Messinga (dlugo dlugo nic) albo Jamesa Wrighta czy Troya Batchelora. Rozumiem, ze pytasz tez o seniora z PL-ka w paszporcie - tu sytuacja troche trudniejsza (liczylem troche na Drabika, ale podpisal w Czestochowie): nie wiem jakie sa szanse na Slabonia, moze Krzyzaniak (pomimo slabego turnieju i generalnie bojazliwej jazdy po kontuzji), moze Norbert Kosciuch. Daniel Jeleniewski na nr 8, a jezeli Tomek Piszcz spusci z tonu do normalnych warunkow - to tez bym z niego nie rezygnowal, bo lubie zawodnikow twardo walczacych. Zdecydowanie NIE mowie Swistowi, Bajerskiemu, Karolowi Baranowi i rzecz jasna Frankowi. Na razie mamy tylko 3 sensownych zawodnikow, sporo wzmocnien jeszcze potrzebujemy przy czym nie upieram sie, ze mamy miec tylko 2 obco w skladzie - jezeli klasa sportowa i wzgledy finansowe to uzasadniaja, to mozemy miec ich wiecej.

Ta glownie chodzi mi o Polakow, bo mimo wszystko wolabym druzyne oparta na Polakach... Chociaz obcych pokroju A.S, ktorzy nie licza sobie za podpis mozna zakontraktowac 3. Jako rezerwe i straszaka na Polakow :) Slabon, Krzyzaniak to nie sa jednak zawodnicy o ktorych z cala pewnoscia mozna powiedziec, ze sa lepsi od Stojana czy Pecyny. I zdecyodwanie z nich 2 postawil bym na Slabonia, Krzyzaniak chyba nadal jest w 'dalkiej podrozy' i obawiam sie, ze raczej nie wroci do siebie :P Tomek Piszcz na normalnych warunkach finasowych i bez gwarancji miejsca w skladzie. Kosciuch to zadne wzmocnienie. Nie jest to zawodnik od ktorego mozna by wymagac czegokolwiek, duza niewiadoma.

Jonas bardzo chetnie, zwlaszcza, jesli nie uda sie sciagnac Lorama czy Hamilla. Do Drymla nie mam przekonania chociaz nie przecze - solidnym sredniakiem moglby byc.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2317 Postautor: kilar » 4 grudnia 2005, o 01:00

bkapusta pisze:Czy Ja wiem? W Zielonej Gorze chyba najlepiej potrafia ocenic jego mozliwosci, skoro definitywnie z niego rezygnuja cos to musi oznaczac. Pozatym ostatni sezon mial naprawde fatalny.

Fatalny, ale jednak na tle Stojanowskiego wypadl troche lepiej. Poza tym pazdziernikowe turnieje pokazywaly, ze Huszcza dosyc dobrze radzi sobie na naszym torze, co w przypadku Stojana nie jest takie oczywiste.

Sober
Senior

#2318 Postautor: Sober » 4 grudnia 2005, o 01:02

Co do juniora to proponuje Kinga lub Kenneta z Anglii, ewnetualnie Aldena. Dodac do tego dwóch obco punktujących na poziomie 10-12 pkt. i możemy u siebie postraszyć Zielonke.
1.J.Kylmakorpi/N.Klignberg 2.Rempała 3.A.Dryml/M.Ferjan 4.A.Shields 5.G.Knapp 6.King/Kennet/Alden - ten skład jest w stanie powalczyć z Zielonką.
Ostatnio zmieniony 4 grudnia 2005, o 01:12 przez Sober, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#2319 Postautor: Regdal » 4 grudnia 2005, o 01:07

harry pisze:W swoim czasie.

Czy to dżentelmeńska deklaracja ? Czy tylko "lanie wody" ?

max3
Zawodowiec

#2320 Postautor: max3 » 4 grudnia 2005, o 02:49

A moze ktos w koncu napisze kto mial byc tym 3 seniorem???

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#2321 Postautor: Metalliczny » 4 grudnia 2005, o 09:09

Kościuch jest na liście z tego co pamiętam za 600 tys. :shock: więc raczej odpada :wink: . Dla mnie całkiem rozsądne byłoby zakontraktowanie Puszaka - myśle że to solidny zawodnik, a średnią miał nieco lepszą od Stojana.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#2322 Postautor: Smirnek » 4 grudnia 2005, o 09:18

Metalliczny pisze:Kościuch jest na liście z tego co pamiętam za 600 tys. :shock: więc raczej odpada :wink: . Dla mnie całkiem rozsądne byłoby zakontraktowanie Puszaka - myśle że to solidny zawodnik, a średnią miał nieco lepszą od Stojana.

Za Puszakowskiego trzeba zapłacić 50tys. a za Kościucha 600tys. Jeśli nas stać wydać te 50tys to napewno by się to zwróciło bo Puszakowski to dobry zawodnik, średnią miał porównywalną do Jacka Rempały i Rafała Okoniewskiego. A w 2004r. w Ilidze miał średnię wysoką nie pamiętam jaką ale 1.900 było napewno.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#2323 Postautor: czaszka » 4 grudnia 2005, o 09:34

boxing pisze:Musze sie powtorzyc, ale coz - grzecznie odpowiadam: Proponuje juz tradycyjnie Joonasa i Alesa Drymla :D Z juniorow Edwarda Kennetta, Andreasa Messinga (dlugo dlugo nic) albo Jamesa Wrighta czy Troya Batchelora.

Trzeba się z nimi spieszyć, żeby juniorzy w naszym wydaniu nie byli taką tragedią jak w tym sezonie :x Jak tych nam ktoś zwinie to znów będziemy się posiłkować odpadami z Cz-wy albo Rybnika i modlić się podczas pierwszego biegu, żeby przeciwnik przyliczył defekt :wink: Metalliczny wspomniał o Puzonie. Niedawno czytałem wywiad z Janem Ząbikiem, który stwierdził że nie wyobraża sobie składu bez niego, więc ciężko będzie go z Torunia wyrwać.. Świstowi, Baranowi czy Jurczyńskiemu także mówie zdecydowane NIE. Stojanowi też nie, typowy średniak. Jak jeździł w Gdańsku nabijał sobie w większości średnią u siebie na torze z cieniasami, gdy Lotos nie potrzebował obcokrajowca. Kilka dobrych występów, jak dla mnie nie przekonywujący zawodnik. Można pogadać z Krzyśkiem Słaboniem - to byłoby niezly transfer :)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2324 Postautor: boxing » 4 grudnia 2005, o 09:59

Co do Puszakowskiego - bylbym "za", gdyby rzecz jasna byl do "wyjecia" Toruniowi. Sa z tym chyba jednak pewne problemy. Jezeli chodzi o Kosciucha - nie sadzicie chyba, ze ktos za niego zaplaci 600 000 :lol: Byl nim zainteresowany reaktywujacy sie klub z Poznania. Kosciuch to mlody zawodnik, troche byl trapiony przez kontuzje, no i nie byl faworytem w Lesznie przy lobbingu Kasprzaka-seniora. Jest pewna szansa na powtorzenie przypadku ostrowskiego Szczepaniaka. Dodatkowy atut Norberta to wiek - mozna go wstawic na pozycje 8. Chyba, ze kwota transferowa przy jego nazwisku oznacza, ze Unia nie ma zamiaru sie go pozbywac.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#2325 Postautor: Smirnek » 4 grudnia 2005, o 10:08

No bo właśnie oni nie chcą go sprzedać bo mają zamiar go wstawiać na numer 8, bo Kasprzak będzie jeździł na seniorze.