harry pisze:Tak dla orientacji: Z Joonasem klub rozliczył się do końca, już ponad tydzień temu.
A kiedy rozliczy się z pozostałymi zawodnikami sezonu 2005 ?
Ale daj spokoj jak mozna Stojana i Pecyne poroiwnywac do Frankowa? Nie sa oni zdecydownaie zawodnikami czolowki krajowej, ale w pierwszej lidze sa to zawodnicy na 10ptk. A Franek to dobrze, ze pamietam w ktora strone sie skreca
toosexy pisze:Ale daj spokoj jak mozna Stojana i Pecyne poroiwnywac do Frankowa? Nie sa oni zdecydownaie zawodnikami czolowki krajowej, ale w pierwszej lidze sa to zawodnicy na 10ptk. A Franek to dobrze, ze pamietam w ktora strone sie skreca
a tak można porównać Franka co Stojana i Pecyny że raz pojechali na 10-12 ptk (jak Franek) raz po 4 czy 5 ptk.
Mimo że darzysz ich sympatią to Harry nie ma zamiaru ściągać do Lublina takich dziadów.
bkapusta pisze:Nom prawda jest taka, ze z Polakow mozna juz liczyc tylko na zawodnikow na 8-12ptk. Czyli takich poziomu Knappa, Jacka czy Stojana. Jedyne pewniaki do dwucyfrowek to obcokrajowcy... A moze Holta trafi do nas?:)
boxing pisze:Wyglada na to, ze liga AD 2006 (takze pierwsza) bedzie silniejsza niz poprzednio - daj nam Boze jeszcze seniorow na te 12 pkt, ale obawiam sie, ze wspomniany przez Ciebie Stojan nie ma szans na wykrecenie sredniej meczowej 12 pkt. Dolna granica tych "widelek" czyli 8 pkt to max, na co go stac. Gdybym mial typowac, to dalbym mu na koniec (jezeli rzecz jasna pojedzie w 1 lidze) srednia biegowa 1,5 punkta.
kilar pisze:Pecyna![]()
Typowy sredniak...zbedny. Stojanowski nie blyszczal w extralidze, wiec ryzyko spore, a gwarancji sukcesu nie ma. Wedlug mnie szukac wzmocnien nalezy wsrod takich zawodnikow, ktorzy w miare dobrze czuja sie na naszym torze... ze Staszkiem sie nie udalo niestety, ale zostaje jeszcze przeciez niezatapialny Andriu Huszcza (Jelen mam nadzieje, ze tez podpisze), z obcokrajowcow na pewno warto przyjrzec sie Ferjanowi... Loram ? Hamill ? - malo realne.
Ciekawe co bedzie z Tomkiem... Piszczem
boxing pisze:Musze sie powtorzyc, ale coz - grzecznie odpowiadam: Proponuje juz tradycyjnie Joonasa i Alesa DrymlaZ juniorow Edwarda Kennetta, Andreasa Messinga (dlugo dlugo nic) albo Jamesa Wrighta czy Troya Batchelora. Rozumiem, ze pytasz tez o seniora z PL-ka w paszporcie - tu sytuacja troche trudniejsza (liczylem troche na Drabika, ale podpisal w Czestochowie): nie wiem jakie sa szanse na Slabonia, moze Krzyzaniak (pomimo slabego turnieju i generalnie bojazliwej jazdy po kontuzji), moze Norbert Kosciuch. Daniel Jeleniewski na nr 8, a jezeli Tomek Piszcz spusci z tonu do normalnych warunkow - to tez bym z niego nie rezygnowal, bo lubie zawodnikow twardo walczacych. Zdecydowanie NIE mowie Swistowi, Bajerskiemu, Karolowi Baranowi i rzecz jasna Frankowi. Na razie mamy tylko 3 sensownych zawodnikow, sporo wzmocnien jeszcze potrzebujemy przy czym nie upieram sie, ze mamy miec tylko 2 obco w skladzie - jezeli klasa sportowa i wzgledy finansowe to uzasadniaja, to mozemy miec ich wiecej.
bkapusta pisze:Czy Ja wiem? W Zielonej Gorze chyba najlepiej potrafia ocenic jego mozliwosci, skoro definitywnie z niego rezygnuja cos to musi oznaczac. Pozatym ostatni sezon mial naprawde fatalny.
Metalliczny pisze:Kościuch jest na liście z tego co pamiętam za 600 tys.więc raczej odpada
. Dla mnie całkiem rozsądne byłoby zakontraktowanie Puszaka - myśle że to solidny zawodnik, a średnią miał nieco lepszą od Stojana.
boxing pisze:Musze sie powtorzyc, ale coz - grzecznie odpowiadam: Proponuje juz tradycyjnie Joonasa i Alesa DrymlaZ juniorow Edwarda Kennetta, Andreasa Messinga (dlugo dlugo nic) albo Jamesa Wrighta czy Troya Batchelora.