Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

#2276 Postautor: max3 » 3 grudnia 2005, o 15:31

Jestem ciekaw czy tym 3 zawodnikiem mial byc Jeleniewski czy moze jakis obcokrajowiec ,ale mam nadzieje,ze Harry wyjasni nam dlaczego i z kim nie podpisali umowy.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A wracajac do Kymlaekorpiego to wiem ,ze jest Finem ale z tego fragmentu wynika ,ze chodzi o niego .

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#2277 Postautor: Kaka » 3 grudnia 2005, o 15:32

Shields jak dla mnie wielka zagadka, patrząc na jego średnie: 32 w Anglii i 24 w Szwecji niby nic specjalengo...porównywalnie do Joonasa. Jak dla mnie Adam może pojechać super jak i całkiem przeciętnie, pewnie bedzie decydowała w jego przypadku dyspozycja dnia. Za Rempałą przemawia doświadczenie, ciekawe tylko czy nie zbraknie mu motywacji do walki na frontach 1 ligi.
Jak zwykle czas pokarze.
Obrazek

Michael

#2278 Postautor: Michael » 3 grudnia 2005, o 15:32

Jest o nich osobny temat

Ten zostawmy na nastepne tranfery :twisted: (o ile beda) :twisted:

Holly

#2279 Postautor: Holly » 3 grudnia 2005, o 15:37

Shields jak dla mnie wielka zagadka, patrząc na jego średnie: 32 w Anglii

lepszą średnią miał twój ulubiony zawodnik rodem z McDonaldsa :D

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#2280 Postautor: czaszka » 3 grudnia 2005, o 15:40

Boxing masz co chciałeś :) Oby Cie i nas nie zawiódł :twisted: Teraz kolej na mnie i kontrakt Messinga 8) Lindgren w ZG, trzeba dogadać się z Messingiem, ewentualnie są jeszcze James Wright, Edward Kennet czy Daniel King. Czołowi juniorzy swoich krajów i myśle że mogliby być czołowymi juniorami w I-lidze. Na pewno są lepsi od Wolberta, który trafił także do Zielonki..

max3
Zawodowiec

#2281 Postautor: max3 » 3 grudnia 2005, o 15:42

Czyli z tego wynika ,ze musimy zatrudnic dwoch zawodnikow gwarantujacyh10- 12 punktow.
1.Max/.Karlsson/Loram super mocny zawodnik ,ktory jest gwarantem 12 punltow!!!!
2.A.Shields
3.J.Rempala
4.G.Knapp
5.T.Bajerski/P.Swist /Gjede zawodnik na 10 punktow
6.Klimek/Jurga/Dominiczak
7.junior obcokrajowiec
8.D.Jeleniewski ale cos czuje ,ze numer 8 nie pasuje Danielowi i dlatego nei podpisali kontraktu jak nie on to jaki mlody ,perspektywiczny obcokrajowiec.!!!

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#2282 Postautor: Portek » 3 grudnia 2005, o 15:43

kilar pisze:Kylmaekorpi jest Szwedem z finskim paszportem :roll:

Jest Finem ze szwedzkim obywatelstwem...

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#2283 Postautor: Kaka » 3 grudnia 2005, o 15:44

toosexy pisze:
Shields jak dla mnie wielka zagadka, patrząc na jego średnie: 32 w Anglii

lepszą średnią miał twój ulubiony zawodnik rodem z McDonaldsa :D

No miał...ale nie bardzo wiem skąd wymyśliłeś, że Jensen to mój ulubieniec :?: :!: :shock:
Jak widać dobra średnia w Anglii wcale nie gwarantuje dobrych występów w Polsce.
Obrazek

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#2284 Postautor: jacur78 » 3 grudnia 2005, o 15:47

Michael pisze:Jest o nich osobny temat

Ten zostawmy na nastepne tranfery :twisted: (o ile beda) :twisted:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2285 Postautor: Cooper » 3 grudnia 2005, o 16:39

max3 pisze:Czyli z tego wynika ,ze musimy zatrudnic dwoch zawodnikow gwarantujacyh10- 12 punktow.
2.A.Shields
3.J.Rempala
4.G.Knapp
7.junior obcokrajowiec
8.D.Jeleniewski ale cos czuje ,ze numer 8 nie pasuje Danielowi i dlatego nei podpisali kontraktu jak nie on to jaki mlody ,perspektywiczny obcokrajowiec.!!!

Nie ten wiek... A Bajerski na 10 punktow :?: Hmm...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#2286 Postautor: czaszka » 3 grudnia 2005, o 16:42

Cooper pisze:
max3 pisze:Czyli z tego wynika ,ze musimy zatrudnic dwoch zawodnikow gwarantujacyh10- 12 punktow.
2.A.Shields
3.J.Rempala
4.G.Knapp
7.junior obcokrajowiec

Nie ten wiek...

Jeszcze będzie juniorem, ale mam nadzieje że nie u nas :twisted:

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2287 Postautor: wojtas » 3 grudnia 2005, o 16:42

Ja jeszcze, jako ze forum w koncu działa chciałbym napisac cos nie cos o przezyciach z konferencji. Jak obiecalem - polazlem o 12 do Sipmy i co widze?? Ano o 12 przyjezdza troche spozniony Grzywaczewski fajną furą... :lol: Ale lepsze jest to ze Uprzejmna Pani Recepcjonistka zezwoliła mi na wejscie na konferencje. Rzekla przy tym, cytuję: "kilku juz tam wbilo wiec idz!" Wiec poszedlem. Tutaj owacja dla Pani Recepcjonistki. Wiedzial Leszek kogo zatrudnia na ten etat 8)
Polazlem na konferencje, wszedlem na chwile, zobaczylem co sie dzieje i polazlem. Nie chcialem przeszkadzac, ale wniosek wyciagnalem doskonaly. Otoz na nastepna konferencje odpicuje sie w gajerek, pojde wczesniej i jestem na konferencji bez problemu. Takie doswiadczenie zyciowe mozna powiedziec :D

Pzdr
Obrazek

wojteko
Senior

#2288 Postautor: wojteko » 3 grudnia 2005, o 16:53

wojtas pisze:Polazlem na konferencje, wszedlem na chwile, zobaczylem co sie dzieje i polazlem. Nie chcialem przeszkadzac, .....

a czy przypadkiem niezostales wyproszony :?: :wink: no przyznaj sie "bez bicia" badz honorowy :!:

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2289 Postautor: wojtas » 3 grudnia 2005, o 17:10

wojteko pisze:a czy przypadkiem niezostales wyproszony no przyznaj sie "bez bicia" badz honorowy

Wyproszony to chyba za duze slowo :wink: Bylo kilku kibicow wiec jakbym sie uparl to pewnie moglbym zostac. Ale zadyma by byla jakbym chcial siadac bo przypadkowo polazlem nie tym wyjsciem i wlazlem w kulisy jesli mozna tak powiedziec.
Podszedl do mnie jakis koles w gajerku (moge tego drania na zdjeciu wskazac :wink: ) i zapytal skad jestem czy cos takiego. Powiedzial czy nie moglbym na zewnatrz poczekac bo potem bedzie cos w holu organizowane.
Cholera! Jak tak to czytam to rzeczywiscie mozna powiedziec ze zostalem wyproszony! Na poczatku tak nie myslalem. Alez mnie zniewazyli :evil: Ale na nastepnej i tak bede. 8)

Wojteko - ktory to Ty byles??

P.S. Za tę zniewagę rezygnuje z zakupu firmowej snopowiązałki. Nie zarobi na mnie Leszek :twisted: Od metra tego na magazynie maja...
Obrazek

wojteko
Senior

#2290 Postautor: wojteko » 3 grudnia 2005, o 17:15

wojtas pisze: Wojteko - ktory to Ty byles??

bez obawy.........to nie ja wypraszalem :wink: ale widzialem taka akcje ,wiec.........a co do spotkania live to bedzie organizowane spotkanie kibicow (info na http://www.fanklub.tzlublin.com) wtedy pogadamy.Pozdrawiam i zapraszam

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2291 Postautor: bkapusta » 3 grudnia 2005, o 17:32

Czyli zostaly nam dwa miejsca w druzynie :)

Stojanowski, Pecyna, Slabon...

Loram, Hamill, Jonas...

Jaka jest szansa, ze bedzie to ktos z nich?:)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Holly

#2292 Postautor: Holly » 3 grudnia 2005, o 17:49

Czyli zostaly nam dwa miejsca w druzynie

Loram, Hamill, Jonas...

Jaka jest szansa, ze bedzie to ktos z nich?

100jan i Pecyna to zawodnicy pokroju Franciszka.
Słaboń na 100% bedzie w ekstralidze.

Loram - 30%
Hamill - 15%
Jonas - 50 %

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2293 Postautor: boxing » 3 grudnia 2005, o 17:50

czaszka pisze:Boxing masz co chciałeś :) Oby Cie i nas nie zawiódł :twisted: Teraz kolej na mnie i kontrakt Messinga 8) Lindgren w ZG, trzeba dogadać się z Messingiem, ewentualnie są jeszcze James Wright, Edward Kennet czy Daniel King. Czołowi juniorzy swoich krajów i myśle że mogliby być czołowymi juniorami w I-lidze. Na pewno są lepsi od Wolberta, który trafił także do Zielonki..

Chcialem Adama Shieldsa, dlugo jako jedyny agitowalem za nim na forum no i rzeczywiscie mam :D Zeby bylo jasne, to w moich wpisach umieszczalem "kangura" na trzecim miejscu - za Joonasem Kylmaekorpim i Alesem Drymlem - i dalej uwazam, ze jednego z nich musimy jeszcze zakontraktowac. Patrzylem realnie na nasze mozliwosci finansowe i konkurencje e-ligi, dlatego przestalem myslec o Karlssonie, Maxie i Loramie. Mam swiadomosc, ze Adam Shields nie bedzie robil kompletow jak Karlsson, ale bardzo solidnie jezdzi w Anglii, dobrze w Szwecji wiec u nas licze na wyniki dwucyfrowe. Jezeli sie dobrze zorganizuje, to bedzie dobrze, choc warto powiedziec mu o przypadku Jensena: polska 1 liga przy fatalnym podejsciu sprzetowym przerosla bylego dunskiego mistrza swiata juniorow. W przyszlym roku bedzie jeszcze trudniej - warto zeby Adam o tym pamietal.

Mamy Knappa, Shieldsa i Jacka Rempale - ale to jeszcze nie cala druzyna wiec agitujemy dalej. O Joonasie Kylmaekorpim i Alesie Drymlu juz napisalem i nic sie nie zmienia. Co do juniorow - nr 1 Lindgren podpisal w Zielonej wiec odpada. Obecnie moja lista zyczen to (w tej wlasnie kolejnosci):
Edward Kennett
Andreas Messing
James Wright
Troy Batchelor

Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2294 Postautor: bkapusta » 3 grudnia 2005, o 17:53

toosexy pisze:

Loram, Hamill, Jonas...

Loram - 30%
Hamill - 15%
Jonas - 50 %

Sam jestes pokroju Franciszka. Zarowno Stojanowski jak i Pecyna w swoich startach w 1 lidze wykrecili srednia bliska 2. Franciszek nawet nie lezal kolo takiej sredniej. Stojanowski byl LIDEREM w Gdansku kiedy ten wywalczyl awans.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

harry
Trener

#2295 Postautor: harry » 3 grudnia 2005, o 17:53

Tak dla orientacji: Z Joonasem klub rozliczył się do końca, już ponad tydzień temu.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2296 Postautor: boxing » 3 grudnia 2005, o 17:55

bkapusta pisze:
toosexy pisze:

Loram, Hamill, Jonas...

Loram - 30%
Hamill - 15%
Jonas - 50 %

Sam jestes pokroju Franciszka. Zarowno Stojanowski jak i Pecyna w swoich startach w 1 lidze wykrecili srednia bliska 2. Franciszek nawet nie lezal kolo takiej sredniej. Stojanowski byl LIDEREM w Gdansku kiedy ten wywalczyl awans.

Liderami byli Kosciecha i Chrzanowski.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Pebas
Szkółkowicz

#2297 Postautor: Pebas » 3 grudnia 2005, o 17:56

moim zdaniem swietny wybor. strzal w 10. oczywiscie pod warunkiem ze ma byc uzpelenieniem skladu tak jak mial byc pietraszko czy frankow. patrzylem jego wyniki. czy wyobrazacie sobie frankowa, piszcza albo pietraszke na miejscu sheildsa i takie wyniki (zobaczcie na wyniki DPS w szewcji, albo mecze ligi szwedzkiej gdzie robil dwucyfrowki i wygrywal z najlepszymi. gratulacje dla zarzadu. teraz czekamy na jonasa i jeszcze jednego obco (Max, Karlsson)

Holly

#2298 Postautor: Holly » 3 grudnia 2005, o 17:59

człowieku weż ty sie zastanów co ty piszesz , Stojanowski nigdy nie był nigdzie liderem , jak mógłbyć liderem skoro jeździł w Gdańsku u boku Kościechy i Chrzanowskiego.
a Pecyna miał średnią po Paluchu i Hlibie to jak mógłbyć liderem ? ilu jest liderów w drużynie ??? dobranoc

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2299 Postautor: bkapusta » 3 grudnia 2005, o 17:59

boxing pisze:
bkapusta pisze:
toosexy pisze:

Loram, Hamill, Jonas...

Loram - 30%
Hamill - 15%
Jonas - 50 %

Liderami byli Kosciecha i Chrzanowski.

Fakt z tym liderem mnie ponioslo, faktycznie Kostek i Chrzanowski robili tam za lokomotywe :)

Ale Stojanowski mial srednia bliska 2.0 [nie pamietam dokladnie nie mam statystyk pod reka], i ciezko to porownywac do 'osiagniec' Frankowa. Troche powagi.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2300 Postautor: bkapusta » 3 grudnia 2005, o 18:02

toosexy pisze:

człowieku weż ty sie zastanów co ty piszesz , Stojanowski nigdy nie był nigdzie liderem , jak mógłbyć liderem skoro jeździł w Gdańsku u boku Kościechy i Chrzanowskiego.
a Pecyna miał średnią po Paluchu i Hlibie to jak mógłbyć liderem ? ilu jest liderów w drużynie ??? dobranoc

Mhm nom mowie z liderem mnie ponioslo faktycznie.

Ale daj spokoj jak mozna Stojana i Pecyne poroiwnywac do Frankowa? Nie sa oni zdecydownaie zawodnikami czolowki krajowej, ale w pierwszej lidze sa to zawodnicy na 10ptk. A Franek to dobrze, ze pamietam w ktora strone sie skreca.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,