Skład na sezon 2006
-
sledzio
Pojawila sie na forum propozycja Andreasa Messinga jako juniora: 18 lat, na razie zadnych znaczacych dokonan, ale podobno bardzo utalentowany zawodnik. W Danii (fakt - liga obecnie slabiutka) srednia biegowa 2,579 - tez fakt, ze zaledwie w 3 meczach. W szwedzkiej Allsvenskan bardzo solidne wystepy - srednia 2,000 - lepsza od Gomolskiego, Piszcza czy Staszka Burzy. Mlodziutki zawodnik, bardziej "melodia przyszlosci" niz dwucyfrowki "na teraz", ale moze rzeczywiscie warto? Skoro E-lidze przydaje sie David Ruud czy Simon Stead... Pewnie - jezeli chce sie rozwijac - zalezec mu bedzie na wiekszej ilosci startow, a ze nie ma dorobku - to i nie ma podstaw do "wolania" duzych pieniedzy. Szanse mozna dac, jezeli nie zawiedzie - to bedzie dostawal zaproszenia, jezeli rozczaruje - to mu sie podziekuje. Gdyby mial papiery na jazde, to mozna droga Czestochowy podpisac na 2-3 lata - chlopak jeszcze przez kilka lat bedzie mlodziezowcem. Nie ma ograniczen w kontraktowaniu, niczym nie ryzykujemy, a moze sie przydac.
PS I jeszcze raz - JOONAS KYLMAEKORPI, ALES DRYML (warto!) i ADAM SHIELDS (tu jestem oryginalny) do MOTORU a jak sie da to "wyrwac" Zielonce LINDGRENA!
PS I jeszcze raz - JOONAS KYLMAEKORPI, ALES DRYML (warto!) i ADAM SHIELDS (tu jestem oryginalny) do MOTORU a jak sie da to "wyrwac" Zielonce LINDGRENA!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Robal666 pisze:Może Jacek Gollob , może Słaboń następnymi w Tż ?? Kto wie, Kto wie ... To też post nie na temat ??
Z tym że Jacuś jest dostępny w pakiecie z bratem, a dokładnie to on jest dodatkiem do Tomka to każdy wie hehe
Jednak sprawa ma się tak obaj pojawią się na liście transferowej za niecałe 20 min, a kwota przy nich widniejąca będzie konkretna
Nie żeby OT ale taki dodatek

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
Panowie moderatorzy!! wchodze na tą stronę od kliku dni. Po co są posty pogrupowane na tematy, skoro wiekszość z nich odbiega od wątku. Piszecie o m.in kibicach i nie tylko w temacie "skład 2006."
P.S. Paweł Staszek w Szwecji wystartował w 2 biegach więc logiczne że jego średnia jest nie wysoka 0(0,-,-,0) i niższa od Messinga czy jak tam go swał.
P.S. Paweł Staszek w Szwecji wystartował w 2 biegach więc logiczne że jego średnia jest nie wysoka 0(0,-,-,0) i niższa od Messinga czy jak tam go swał.
Jacek Rempała w Lublinie
Wczoraj pisaliśmy o negocjacjach 34-letniego Jacka Rempały z działaczami TŻ Sipma. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że żużlowiec leszczyńskiej Unii, wychowanek Unii Tarnów, niedawno odwiedził Lublin i wszystko wskazuje na to, że dogadał się w sprawie przyszłorocznych startów w barwach TŻ. Z naszych informacji wynika, iż najstarszy z klanu Rempałów zaakceptował warunki umowy, która wstępnie została parafowana. Prawdopodobnie w sobotę dojdzie do oficjalnej prezentacji zawodnika i podpisania kontraktu.
(tor)
za dziennikiem wschodnim[/i]
Czarek pisze:Realnie rzecz biorąc wzmacniamy się. W sobotę pewnie jeszcze Jonasz i Daniel. Będzie zatem (po roku przerwy) dużo dobrych meczy, w tym na wyjeździe i to się liczy najbardziej.
niby tak ale to dopiero pół drużyny, trzech seniorów (brakuje dwóch)
Jeleń pewnie pod 8/16 a o juniorach to nawet pół słowa nikt nie napisał bo jeśli ktoś wierzy że młodzi którzy w ub.roku uzyskali licencje będą jakieś punkty przywozić to gratuluje dobrego samopoczucia (wrecz konieczny jest jakiś peryspektywiczny"zagraniczny" junior)
Wczoraj wieczorem nie mogÅ‚em zasnąć i kombinowaÅ‚em, kto może być tym jajkiem-niespodziankÄ…, o którym tajemniczo pisali Åoptymista i Gelo. JeÅ›li to ma być zawodnik, który gwarantuje minimum 10 pkt, a jednoczeÅ›nie realna jest przeprowadzka do Lublina to prawdopodobne i sensowne wydajÄ… mi siÄ™ tylko 2 kandydatury Åšwist i ewentualnie Pecyna. Åšwist mi siÄ™ nie uÅ›miecha bo to cham nad chamy, a chamstwu kibicować nie chcÄ™.
Pecyna z kolei... Zastanawiam się, czy on może być aż tak skuteczny, zazwyczaj jest chimeryczny, a jak czytam z nim wywiady to mnie krew zalewa - wiecznie skrzywdzona panienka, która zawsze planuje zakup sprzętu na najwyższym poziomie, ale to się z sezonu na sezon odwleka bo jest potwornie traktowany i oszukiwany przez kolejnych pracodawców.
Więc to chyba jednak nie chodzi o Pecynę
Myślałem o Gapińskim i Słaboniu, ale wtedy to już umysł popadał w senne ootępienie
Pecyna z kolei... Zastanawiam się, czy on może być aż tak skuteczny, zazwyczaj jest chimeryczny, a jak czytam z nim wywiady to mnie krew zalewa - wiecznie skrzywdzona panienka, która zawsze planuje zakup sprzętu na najwyższym poziomie, ale to się z sezonu na sezon odwleka bo jest potwornie traktowany i oszukiwany przez kolejnych pracodawców.
Więc to chyba jednak nie chodzi o Pecynę
Myślałem o Gapińskim i Słaboniu, ale wtedy to już umysł popadał w senne ootępienie
Pecyna i Franek to zbizony poziom. Jeden juz pokazal na co go stac, drugiego wole nie sprawdzac. Zgadzam sie z Toba, to chimeryczny zawodnik, na pewno pewniakiem do zdobycia 10 punktow nie jest
W Swista jakos nie wierze, ale cos mi sie wydaje, ze w tej 3 moze byc Huszcza. Poczatkowo nie wierzylem, bylem sceptycznie nastawiony, jednak kiedy sie mowi o skladzie ZKZ chyba ani razu Tomek nie przewinal sie wsrod kandydatow. Nie zdziwie sie jesli to on jest ta niespodzianka
Niemalze pewniakiem jest J. Rempala. Ciekawi mnie tylko obcokrajowiec
Po tym jak ostatnio Joonas probuje znalezc klub w e-lidze nie bylbym pewny czy to on jest tym zawodnikiem. Rozmowy zapewne prowadzone byly, ale czy to on podpisze w sobote 
Świst mi się nie uśmiecha bo to cham nad chamy, a chamstwu kibicować nie chcę.
My coÅ› na ten temat wiemy. Dlatego szczerze odradzam.
Pecynka to dobry rajder, obawiam się tylko by "nie zszarzał" u was jak Franków.
Myślę, ale to chyba mało realne, że dobrym duchem i wzmocnieniem dla Was byłby Rafał Wilk. On na prawdę wiele potrafi, a poza tym ma nieprzeciętne IQ jak na żużlowca. No i wszystko co z tego faktu wynika. Ale on chyba zarezerwowany dla Krosna...
Przeciwko głupocie, sku*wielom i niecnocie...
hmmm.....fajnie. wiek ktoś może ilu konkretnie ma być zaprezentowanych zawodników w sobotę? Mi osobiscie by wystarczył swist i rempała, niezatapialnego nie chcę bo on ma już swoje lata i boje się o jego jazdę. ciekawi mnie natomiast obco. Ej czy Scott Nicols i Aleś Dryml sa do wzięcia ???
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!
Seewy nie mieszaj! Mr. Green
Wilk już dawno w Krośnie podpisał!
Ok, sorki, nie wiedziałem...
Wexcie go sobie w przyszłym sezonie, jak spadniecie!
Te "uprzejmości" całkiem nie potrzebne... Ja naprawdę Wam dobrze życzę.
Ciężko to pojąć, prawda?
Przeciwko głupocie, sku*wielom i niecnocie...