Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1251 Postautor: auganoff » 20 listopada 2005, o 09:20

Wstałem i widzę, że się działo w nocy :wink:
Czuję się pokrzywdzony faktem, że nikt nie odniósł się do mojego posta o Piszczu, a Lola była gwiazdą wieczoru :lol:
Lolu najdroższa Piszcz zawodzi coraz bardziej - z każdym kolejnym sezonem!!! Naprawdę uważasz, że nie ma znaczenia, że połamał Dominiczaka, a Jurka uratowało tylko to, iz jest nadczłowiekiem i to w dodatku doswiadczonym :lol: Czy miarą wierności drużynie jest bezkrytyczne podejście do zawodników?W takim razie niech zostaną wszyscy i zawsze - Franków, Śmieja, niech wróci Przygódzki!!! Najważniejsze jest pochodzenie z danego miasta?Zobacz jak kochają Śwista w Gorzowie. Ja 100 razy wolę grudziądzkiego Knappa od lublinian - Piszcza i Śledzia.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#1252 Postautor: prt » 20 listopada 2005, o 09:50

auganoff pisze:Czy określenie "solidny" pasuje do zawodnika, który większą część ostatnich 3 sezonów spędził na leczeniu przez siebie zawinionych (no może oprócz wypadku z Kuciapą) kontuzji? Czy naprawdę potrzeba nam gościa, który pakuje się w bandę sam, a jak ma dobry dzień - to jeszcze kogoś - także z własnej drużyny? Fakt Jurek i Krzyś nie stanowili w tym sezonie o sile naszej drużyny, ale czy musimy czekać aż połamie kogoś, kto zdobywa dużo punktów?

choć masz taki trochę szpiegowski nik, Auganoff, to dla mnie i tak jesteś ważniejszy niż Lola, nasza nowa gwiazdka na forum. mała rzecz a cieszy. może to ta Lola z piosenki Bajmu czy tam Beaty?

odnośnie Piszcza: trudno tu wyrokować, Piszcz ma swoje plusy i minusy. moim zdaniem, jeżeli finansowo da się z Nim uzgodnić kwoty adekwatne do Jego jazdy i postawy, to jestem za. i koniecznie jakaś klauzula o kontuzjach zawinionych.

odnośnie Pietraszki: czytałem, że Ryanair ma teraz bezpośrednie połączenia Londyn - Rzeszów. może byśmy kopsnęli naszego Focusa do Stali? oni tam biorą wszystko, co lubelskie z pocałowaniem ręki, bo pachnie Im zachodem!

odnośnie Frankówa: minister infrastruktury zamierza urzędowo zmniejszyć odległość między Piłą a Lublinem. może jest szansa żeby pilski młody technik częściej pojawiał się na Zygmuntowskich?

odnośnie Mordela: turnieje posezonowe pokazały, że nie zapomniał jak się jeździ. nie sprawdza się jednak jako "zapchajdziura", więc może lepiej (jeśli nie uda sie zmontować składu na walkę o ekstraligę) dać Mu szansę na częstsze pojawianie się na torze
albo (jeśli dobrą pakę uda się zmontować) dać Mu wolną rękę w wyborze klubu. niech sobie jeszcze parę złotych dorobi.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1253 Postautor: _piotrusss » 20 listopada 2005, o 09:58

Sorry za OT... Lolu stajesz się większą gwiazdą niż swego czasu bartexs :D Kolejna radosna i śmieszna twórczość :) Polecam zapisanie się do Przeglądu żużlowego i tam będziesz mogła prawie bez ograniczeń wychwalać swojego brata bliźniaka...

Może się powtórzę, ale Piszcz nie jest zawodnikiem który ma budować pierwszy skład TŻ-tu. Owszem może być rezerwowym, bo najzwyczajniej w świecie nie zasłużył sobie na miejsce w składzie.
Piszesz droga lolu, że się cieszymy jak wygrywa Piszcz a jak przegrywa to juz jedziemy po Nim. Oczywiście, jak Franków wygrywa też sie cieszymy (jakaś to jest radość!!! ;)) ale o to chodzi by zakontraktować zawodników którzy wygrywają często a nie "od święta". Przytoczenie w tym momencie przez Ciebie hasła "Dumni po porażce, wierni po zwycięstwie" było cholernie nieodpowiednie :P Nie mówię, że Tomek specjalnie wywozi innych na bande, ale faktem jest, że potrafi pojechać szalenie nieodpowiedzialnie, a taka jazda moze doprowadzić do tragedii na torze.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1254 Postautor: papi » 20 listopada 2005, o 10:03

jesli mamy walczyc o extralige to zatrzymanie Piszcza powinno byc wazna sprawa. Na pewno nie jako lidera, ale jako zawodnika 2 linii :wink: Co by o nim nie mowic (ja rowniez nie ukrywalem ze w tym sezonie mnie bardzo rozczarowal, ze czesto jezdzi zupelnie bez glowy) to jednak jest to zawodnik, ktory przynajmniej na naszym torze jest w stanie przewiezc kazdego 1-ligowca :!: Jesli ktos ma inne zdanie to jego sprawa. Faktem jest, ze w Lublinie Tomek wygrywal z Kuciapa, Jedrzejakiem i zawodnikami ZKZ-u rok temu w barazach. Ostatni sezon byl duzo slabszy i dlatego warunki kontraktu trzeba zdecydowanie zmienic. Natomiast uwazam, ze odpuszczenie Piszcza byloby sporym bledem. Niestety, ale jest to jedyny zawodnik TZ z zeszlego sezonu, ktory moze przywozic w kazdym meczu przynajmniej te 9 punktow. Jelen mimo ze zrobil postepy i ciezko pracuje to nie jest jeszcze zawodnikiem klasy Piszcza. Co nie oznacza, ze Daniela nie widze w druzynie.
Chcialbym zeby sklad seniorski byl nastepujacy: Knapp, Staszek, Burza, Piszcz, Jelen. Mysle ze 5 powinno wystarczyc, w razie czego 6 moze byc Jurek - on zawsze bedzie wierny barwom 8)

Zobaczymy co bedzie z obco :roll: Tutaj jednak zgadzm sie z Gelem. Jesli mamy walczyc o e-lige obawiam sie, ze Joonas to za malo :x Powinnismy powalczyc o Maxa, Karlssona ew. Andersena, choc nie jestem przekonany czy jego powrot bylby dobrym pomyslem.

A z juniorami :?: Skoro ma byc walka o awans to jednak jednego juniora trzeba sciagnac z innego klubu. Mam nadzieje, ze bedzie to Wolsztynski, z zawodnikow ktorym ZKZ lub Leszno pozweli odejsc, on chyba ma najwieksze objezdzenie i mysle to wlasnie on powinien byc glownym kandydatem do obsadzenia miejsca juniora :wink:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, o 10:06 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#1255 Postautor: prt » 20 listopada 2005, o 10:06

papi pisze: jest to zawodnik, ktory przynajmniej na naszym torze jest w stanie przewiezc kazdego 1-ligowca :!:

zdefiniuj jeszcze przewieźć i będziemy mieli pełną jasność w tym temacie.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1256 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 10:17

No wg tego co pisala Lola, to wszyscy zawodnicy powinni dostac kolejna szanse. Po co brac nowych jak mozna dac szanse tym co sÄ…?? Wystarczy kupic wreszcie sprzet Piszczowi, zeby mogl sie na nim bujac w Anglii, Frankiemu zeby go dojezdzal w Pile, Jurkowi bo on chyba nigdy nie mial sprzetu, Wronie bo moze doczekamy sie przeblysku geniuszu itd. itp. W ten sposob jedziemy do e-ligi...Moze nawet taniej wyjdzie i na Makovskiego starczy bo przeciez on tez powinien dostac u nas kolejnÄ… szanse...

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#1257 Postautor: kuba » 20 listopada 2005, o 10:26

Przewieźć-zafundowac bezpłatną wycieczke na Staszica :wink:
Ja osobiscie wolał bym dac pierwsza szanse Baranowi i wypozyczyc go niz dawać czwartą Piszczowi bo prezentuja chyba podobny poziom a wrazie czego Barana bedzie latwiej linczowac bo nie bedzie mial swojego bodyguarda no forum :D
A tak poza tym to dal bym szanse Frankowi bo jest od nich obu lepszy technicznie :twisted:

baranek
Junior

#1258 Postautor: baranek » 20 listopada 2005, o 10:46

czytając ostatnie posty to najlepszym rozwjązaniem będzie, jechanie w tym samym składzie co w tym roku :D :twisted: :P :lol: :wink: :mrgreen: ,

a co do Frankowa jest to dobry zawodnik ale klub do sprawy podszedł troche bez głowy, powinni mu wynająć jakiś domek i by był normalnie na treningach a nie w pile i jeszcze przyjedzie do Lublina 1h przed meczem i ma jechać, a Piszczowi to ja bym podziękował już w tym sezonie, Jureczkowi tak samo, siedzi na meczu chleje browar, taki zawodnik powinien siedzieć z młodzieżowcami i coś im pokazywać, który zawodnik podczas biegu popełnił błąd, jak oni powinni się zachować w danej sytuaci na torze

go!
Trener

#1259 Postautor: go! » 20 listopada 2005, o 10:50

baranek
Junior

#1260 Postautor: baranek » 20 listopada 2005, o 10:57

ale z niego geniusz :lol: ale klub troche po chamsku się zachował że nie zaprosili go na te turnieje, przecież na początku sezonu był liderem drużyny, a puźniej pieniędzy nie było, to i wyników nie było

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1261 Postautor: papi » 20 listopada 2005, o 11:00

z tego co slyszalem to Profesor zdecydowal sie przerwac kariere zuzlowa - ma zamiar calkowicie poswiecic sie nauce :lol: natomiast nie wyklucza jazdy w Anglii jesli ktos go bardzo poprosi :P

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1262 Postautor: auganoff » 20 listopada 2005, o 11:04

papi pisze: to jednak jest to zawodnik, ktory przynajmniej na naszym torze jest w stanie przewiezc kazdego 1-ligowca :!: Niestety, ale jest to jedyny zawodnik TZ z zeszlego sezonu, ktory moze przywozic w kazdym meczu przynajmniej te 9 punktow.

Na dwuznaczność słowa przewieźć zwrócili już uwagę prt i Kuba - problem w tym, że najczęściej na torze Tomek spotyka się z kolegami z drużyny i to oni sa najbardziej narażeni na "przewiezienie".

Wybacz papi, ale myśmy chyba na inne mecze chodzili. Naprawdę uważasz, że Piszcza stać na przywiezienie co najmniej 9 punktów w każdym meczu?Zacznijmy od faktu, że Tomek w większości meczów nie jeździ bo ma gips. Po drugie nawet jak nie, to zazwyczaj jest bezpośrednio po. A jeśli wyjątkowo nie, to i tak nigdy nie wiadomo jak pojedzie. Na pewno byłeś na inauguracji z Rzeszowem. Spiker wywołał go jako "krajowego lidera" i co było potem? Parę punktów, z których, z tego, co pamiętam, żaden nie został wywalczony na przeciwniku!(nie sprawdzałem w programie, ale nie mylę się zbytnio)
Mogę się ewentualnie zgodzić na twierdzenie, że "zawsze może się zdarzyć, że Piszcz przywiezie co najmniej 9 punktów", ale to już zupełnie co innego.
pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1263 Postautor: Radzio » 20 listopada 2005, o 11:22

Fajnie, że Knapp podpisał, ale to dopiero początek budowania drużyny.
Jeśli do Knappa dołączą Jeleń, Staszek to będzie bardzo dobrze, ale obawiam się, że w walce o awans będzie nam potrzebny jeden zawodnik krajowy, który gwarantuje min 10 pkt na mecz, bez takiego zawodnika będzie ciężko walczyć z ZG.
Do tego solidny obcokrajowiec, który też minimum 10 pkt na mecz przywoziłby.
Co do juniorów to nie liczę na to aby juniorzy robili w sumie więcej niż 6 pkt. Dla tego trzeba mieć solidnych seniorów.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#1264 Postautor: jacur78 » 20 listopada 2005, o 11:29

Papi ma racje... 5 seniorow, z ktorych 1 w kluczowych miejscach traci miejsce w skladzie na rzecz obcokrajowca.
Knapp Staszek Burza Jelen i Piszcz. Z Tomkiem rzecz jasna nalezy podpisac kontrakt na inych zasadach, bo zawodnik ktory osiaga srednia 1,6pkt na bieg nie moze byc traktowany jako lider zespolu. Jednak uwazam ze wypuszczenie Tomka z Lublina to bedzie blad bowiem juz gorszego sezonu nie bedzie mial. Moznaby ewentualnie zabronic mu startow w Anglii..
Podstawa to regularny udzial wszystkich zawodnikow na treningach i dowiezienie nowej nawierzchni. Obcokrajowiec.. Mikael Max, pewnie Gelo sie z tym nie zgodzi ale to znacznie lepszy zawodnik od Petera.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1265 Postautor: kilar » 20 listopada 2005, o 11:34

Radzio pisze:
Co do juniorów to nie liczę na to aby juniorzy robili w sumie więcej niż 6 pkt.

A skad Ci nagle tyle punktow wyszlo :?: Przeciez juniorzy najczesciej w tym roku lacznie zdobywali 1-2 pt. Jezeli nie przyjdzie wzmocnienie z zewnatrz, to nawet nie ma co liczyc na jakis wiekszy progres.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1266 Postautor: Radzio » 20 listopada 2005, o 11:44

kilar pisze:
Radzio pisze:
Co do juniorów to nie liczę na to aby juniorzy robili w sumie więcej niż 6 pkt.

A skad Ci nagle tyle punktow wyszlo :?: Przeciez juniorzy najczesciej w tym roku lacznie zdobywali 1-2 pt. Jezeli nie przyjdzie wzmocnienie z zewnatrz, to nawet nie ma co liczyc na jakis wiekszy progres.

Dołącz jeszcze do tego wygubionego tekstu wcześniejsze wyrazy:) "Nie liczę na to" 8)
Czyli chodzi o to, że nawet po wzmocnieniu pozycji juniora nie będą oni robić więcej niż 6 pkt chyba, że jakiegoś dobrego juniora byśmy ściągnęli, ale na dobrego to nas raczej nie stać:( Dla tego trzeba za wszelką cenę wzmocnić pozycje seniora takim zawodnikiem, który będzie robił minimum 10 pkt na mecz. Czyli tak jak obcokrajowiec. Chyba, że jednak wprowadzą do rozgrywek dwóch obcokrajowców w meczu. To zmieni postać, żeczy:D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1267 Postautor: istred » 20 listopada 2005, o 12:01

Piszcz może być bardzo silną drugą linią zespołu i zakontraktowanie go właśnie w tej roli powinno być jednym z priorytetów, szczególnie wobec uzupełnienia nawierzchni. Słusznie ktoś zauważył, że Tomek w Lublinie, jako jeden z nielicznych, jest w stanie, obiechać każdego zawodnika zawodnika łącznie z Walaskiem i przywieźć komplet.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1268 Postautor: kilar » 20 listopada 2005, o 12:03

1. "Nie liczysz na 6pt", wiec liczysz na gora 5, a ja jestem przekonany ze z 3 pt bedzie problem.
2. Dwoch obco w skladzie, jeden jedzie w meczu.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1269 Postautor: papi » 20 listopada 2005, o 12:05

z przewozeniem rzeczywiscie troche dwuznacznie wyszlo :P jednak moim zdaniem jesli Tomek bedzie w formie i omina go kontuzje to moze okazac sie mocnym punktem druzyny. Jednak na chwile obecna bylby zawodnikiem 2 linii i jesli mialoby dojsc do podpisania to na pewno nie za taka kase jak w tym roku. Z tymi 9 punktami - fakt troche przesadzilem, ale Piszcz nie jest slabym zuzlowcem. Problem w tym by wreszcie zaczal jezdzic na miare swoich mozliwosci. Gdyby liderem byl Staszek czy Burza na Tomka nikt by nie wywieral takiego nacisku jak to mialo miejsce w tym sezonie. Byc moze jego wyniki wygladalyby wtedy inaczej :roll: W kazdym razie wole ogladac jego niz Barana czy Dyma. Jezdzi niebezpiecznie to fakt, ale mysle ze przy sytuacji finansowej naszego klubu raczej trudno jest sciagac zawodnikow spoza Lublina, ktorzy prezentuja podobny do niego poziom. Niestety nie jestesmy Wroclawiem, ktory ma pieniadze na czolowych zawodnikow i moze sobie olac wychowankow, ktorych i tak nie ma za wielu. My musimy albo postawic na swoich albo brac przecietniakow takich jak Frankow. Dlatego moim zdaniem powinno zatrzymac sie i Jelenia i Piszcza, dac im szanse by jezdzili jako ta 2 linia, natomiast sciagnac przynajmniej jednego z dwojki Burza - Staszek i to w nich upatrywac lidera druzyny :wink:

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#1270 Postautor: Drabol » 20 listopada 2005, o 12:17

kilar pisze:2. Dwoch obco w skladzie, jeden jedzie w meczu.

Pisałem już w innym wątku - PZM nie zatwierdziło decyzji ZG PZM a we wtorek jest spotkanie prezesów ekstraligi z Witkowskim na który będą przekonywali go aby zmienił decyzje ZG PZM - i napewno nie jest to niemozliwe.

Jeśli chodzi o skład TŻ to wezcie od uwage ze to dopiero początek macie raptem 1 zawodnika a juz iktorzy mysla o awansie "wystarczy ściągnąć" i 5 nazwisk - wezcie tylkopod uwage ze to wcale nie jest takie proste ;)

Pożyjemy zobaczymy :)

Klusek

#1271 Postautor: Klusek » 20 listopada 2005, o 13:03

jas pisze:
Klusek pisze:niektorzy sa za Piszczem na kolejny sezon a inni nie, jak widac trudno czasem przekonac do swoich racji. czy nigdy nie miales swojego ulubienca, takiego ktoremu wybacza sie wszystkie wpadki? jakos mam wrazenie ze jak Gelo pisze o Peterze Kalrssonie to forumowicze traktuja to bardziej normalnie nawet jak maja inne zdanie.

ja osobiscie jestem wielkim zwolennikiem zostawienia Piszcza, ale na litosc boska nie porownujmy go do Petera Karlssona :roll:

nie porownalam Piszcza do Petera tylko reakcje na to kiedy Gelo pisze o Peterze sa inne niz teraz te o Piszczu, ze wtedy potrafila sie wywiazac bardziej normalna dyskusja. chociaz teraz takze w tym temacie tu sie taka zaczyna.

max3
Zawodowiec

#1272 Postautor: max3 » 20 listopada 2005, o 13:06

Musimy zatrudnic zawodnika gwarantujacego 12 punktow moze Jacek Rempala?? Slabon??

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1273 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 13:12

Klusek pisze:nie porownalam Piszcza do Petera tylko reakcje na to kiedy Gelo pisze o Peterze sa inne niz teraz te o Piszczu, ze wtedy potrafila sie wywiazac bardziej normalna dyskusja. chociaz teraz takze w tym temacie tu sie taka zaczyna.

Bo mimo ze nie wszyscy lubia Karlssona to jednak wiekszosc bylaby szczesliwa gdyby podpisano z nim kontrakt bo w koncu jest to zawodnik gwarantujacy te min. 12 pkt w meczu. Natomiast Piszcz to zawodnik nic nie gwarantujacy a jedynie "mogacy pojechac dobrze", mimo ze np. ja darze go wielka sympatia.

max3 pisze:Musimy zatrudnic zawodnika gwarantujacego 12 punktow moze Jacek Rempala?? Slabon??

Jesli pozostanie regulamin z 1 obcokrajowcem w meczu to nie ma szans zeby ci dwaj jezdzili w I lidze. Słabon zostaje we Wroclawiu, a Rempała raczej zostanie w Lesznie. Chociaz po tym co zrobil Walasek to juz niczego nie mozna byc pewnym...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1274 Postautor: mikas » 20 listopada 2005, o 13:23

lola pisze:
Łoptymista pisze:Droga lolu
Nie wiem dokladnie jaki sprzet mieli. Ale zwroc uwage, ze nasze orlu cieniowaly nie w ekstra, ale w I lidze. Nie wiem czy wiesz, ale jest to nizsza klasa rozgrywkowa.

ja nie wiem czy ty jestes pijany czy co? w koncu sobota jest.....bla bla bla

Patrz jak wyczuła :D Jednak przed babami nawet na odległość i przez internet nic się nie ukryje :wink: Droga Lolu załuj że Cie nie było i nie piłaś z nami :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1275 Postautor: auganoff » 20 listopada 2005, o 13:29

papi pisze: jesli Tomek bedzie w formie i omina go kontuzje

Kontuzje to mogą sobie Tomka omijać, on nie w ciemę bity i zawsze jakąś złapie :lol: :lol: :lol:

Zostaniemy - każdy przy swoim zdaniu, ja w każdym razie wiem już, co czuł Andrzej, gdy powtarzał niestrudzenie (dopóki nie doznał iluminacji parę dni temu :lol: ), że Balcerowicz musi odejść. :wink: