Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#501 Postautor: Lublin_Fan » 29 września 2005, o 12:31

Czyli jedynymi celami wartymi uwagi jest walka o awans lub obrona przed spadkiem? A gdzie czysto sportowa chęć wygrania z Hlibem, Paluchem, Kuciapą, Śledziem, Węgrzykiem, Jędrzejakiem, Staszkiem, Knappem czy innymi lepszymi od niego zawodnikami nie wspominąc już o obcokrajowcach? Kasa też się nie liczy?
Fakty są takie, że startowiec Pietraszko wcale startów nie ma a na trasie grajersko gubi mnóstwo punktów. Zamiast przyznać się wprost, że jest słaby to mydli nam oczy bajkami o braku stawki w większości meczów.

Pozdr.

JAG
Senior

#502 Postautor: JAG » 29 września 2005, o 13:15

Saint pisze:Ja odniosłem zupełnie inne wrażenie... powiedział wyraźnie że był w stanie zrezygnować z Anglii jadąc o "coś".... Ja mu się wcalę nie dziwię jeżdzenie dla samej jazdy i "wożenie" dołu tabeli... po prostu facet jest ambitny...

nie wiem czy mam brac ten wpis na serio??
chyba jednak nie.jak mozna wygadywac takie bzdury jak Pietraszko??
gdyby nie jego i innych naszych gwiazd postawa to nie musieliby jeździć o nic.sami są sobie winni.czytając takie wywiady człowiekowi odechciewa się żużla.
Adama juz dawno nie chciałam oglądać (zresztą nie tylko jego) w naszej drużynie a po takiej jego wypowiedzi tylko się utwierdzam w swojej ocenie tego zawodnika.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#503 Postautor: sadychor » 29 września 2005, o 15:37

Cytat za bożyszczem tłumów, Mariuszem F.:
"(...)Nie narzekam, bo w klubie jest mi dobrze, ale trzeci sezon tak dalekich dojazdów, to jest problem, bo przecież mieszkam w Pile. Pięćset kilometrów, które muszę pokonać, żeby dojechać do Lublina, nie jest trudne(...)"(za Tygodnikiem Żużlowym")
No to jest czy nie jest :?: Pięć razy to czytałem i dalej nie rozumiem. Najpierw brednie o E-lidze, teraz to. Redaktorzy powinni zwracać uwagę przed wywiadem, czy od Franka nie wali jakąś wodą brzozową, ewentualnie budaprenem, bo potem straszne głupoty z tego wychodzą.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Kalhorn
Junior

#504 Postautor: Kalhorn » 29 września 2005, o 23:22

Odnośnie "Focusa" to z jednej strony... plecie totalne brednie. Jakby każdy tak sądził jak on, że "jedzie się o coś" (czy też nie) to cała drużyna z takim podejściem nic by nie osiągnęła. A z drugiej strony, po co inwestować (dużą) kasę po to aby kogoś wyprzedzić w jakichśtam nieważnych zawodach o nic i jedyne co zarobić to "pieniądze na papierze", które kiedyś może mu zostaną wypłacone. A może lepiej pojechać w Angli/Szwecji gdzie wypłata jest pewna? Bo to jeden zawodnik przejechał się już na polskiej lidze gdzie w magiczny sposób kluby znikają i powstają (a do długów wobec zawodników nikt się nie przyznaje).

Edit: Text z TŻ: Mariusz Franków popełnił kilka błędów w przygotowaniu sprzętu" rządzi. :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#505 Postautor: Koper » 3 października 2005, o 00:06

W dzisiejszym Lubelskim Sport Expressie wywiad z Glogowskim i Tomaszem Piszczem (przynajmniej tak bylo mowione na TVP3 Lublin).

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#506 Postautor: $korzen$ » 4 października 2005, o 08:55

Moglby ktos wrzucic jakiegos skana ? dzieki z gory

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#507 Postautor: kilar » 4 października 2005, o 09:37

Nawet zebysmy walczyli o extralige, to i tak focus nie pogodzi swoich sobotnich wystepow w anglii i niedzielnych w Polsce. Jest na to za malo czasu i zawsze bedzie zmeczony dlugimi podrozami. To jest taka zaslona dymna jego slabych wynikow u nas, wiec gadanie o tym ze "nie mam motywacji" jest poprostu idiotyczne.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#508 Postautor: czaszka » 14 października 2005, o 13:31

W Tygodniku Żużlowym są dwa wywiady z naszym dyrektorem. Nie ma to jak optymizm - "Myślę, że do połowy października będzie znany już człon naszego zespołu. Potem ewentualnie dokonamy jeszcze jakiś drobnych korekt personalnych, ale wierze, że zespół będziemy mieć zakontraktowany w październiku.." Czekamy 8) :lol: A w drugim wywiadzie kolejne wypociny dyrektora: "Od razu chcę zaprosić kibiców na kolejne zawody. Jeszcze w październiku, ale dokładna data nie jest znana. Wystąpią w nim zawodnicy, z którymi będziemy bardzo blisko sfinalizowania kontraktów. Mam taką wizję, żeby były to otwarte mistrzostwa Lublin( :shock: - dop. czaszka :wink: ), z udziałem Joonasa Kylmaekorpi. Wtedy podpisalibyśmy z nim umowę na nowy sezon" :shock: Się rozchulał nasz dyro :lol:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#509 Postautor: sadychor » 14 października 2005, o 13:37

Szacunek czaszka. Ja nawet nie byłem w stanie zabrać się za przeczytanie tych wywiadów. "Będziemy znali człon zespołu"-klub już ma człona, jakiego nie miał daaawno :D :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Davv
Kadrowicz

#510 Postautor: Davv » 14 października 2005, o 18:43

W sumie to może czasem troszkę śmieszny jest nasz "dobrodziej", ale ja bym tak na to nie patrzył. Mówi o niektórych rzeczach, które dla nas wydają się nierealne, bo przyzwyczajenie miernotą tego sezonu mamy mniejsze oczekiwania. Może pan dyrektor ma strasznie duże ambicje (za duze chyba jak na możliwości) a to może okazać się zgubne dla lubelskiego żużla. Wcale bardzo bym się jednak nie zdziwił gdyby Kolodziej zaryzykował i stworzył nam naprawdę mocną pakę. Pewnie bez żadnych gwarancji finansowych, ale wszystko się może zdarzyć. Ja czekam na pierwsze efekty działania Kolodzieja - pozytywne lub negatywne...

Pozdro...

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#511 Postautor: ZÅ‚oty » 15 października 2005, o 09:51

Przeczytalem wywiad z Pietraszka i wyszlo wszystko. Po prostu jest slaby i tyle. Glupie tlumaczenie ze jest zmeczony, a co on jeden jezdzi w sobote poza Polska?A ten jego brak motywacji to juz wogole bzdura jakiej dawno nie slyszalem. Kazdy mecz jest o cos, chocby o to ze nawet jak jedziemy z Ostrowem czy Gorzowem to warto powalczyc o jak najwiecej punktow i pokonac lepszego rywala od siebie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#512 Postautor: Madlene » 15 października 2005, o 16:25

moze ktoś by skanem zarzucił :wink: ?

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#513 Postautor: Prymus » 16 października 2005, o 18:15

Artykuł autorstwa redaktora bartexsa trzeba chyba traktować z duuuużym dystansem...

Koper
Trener
Kontakt:

#514 Postautor: Koper » 18 października 2005, o 02:38

Moze to nie jest jeszcze wywiad z zawodnikiem TZ Sipma Lublin ale wszyscy zgodnie chcemy aby nim byl w sezonie 2006 :wink:
Z Pawłem Staszkiem, żużlowcem GTŻ Grudziądz rozmawia Piotr Pawłat

Wychowanek lubelskiego Motoru Paweł Staszek przed laty wyemigrował do Grudziądza, gdzie jeździ do tej pory. Przez kilka sezonów startował tam z innym lubelskim żużlowcem Robertem Dadosem. Obaj kiedyś z powodzeniem jeździli w ekstraklasie. Teraz Staszek wygrał I memoriał Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa, czyli swojego trenera i kolegi.

Piotr Pawłat: - W wielkim stylu powrócił Pan na lubelski tor...

Paweł Staszek: Bardzo chciałem tu dobrze wypaść i powalczyć o zwycięstwo. Przecież tu stawiałem swoje pierwsze kroki na żużlu. Cieszę się bardzo, że mi się udało zakończyć dobry dla mnie sezon tak mocnym akcentem. Chciałem podziękować sponsorom, żonie, rodzinie i lubelskim kibicom, którzy tak sympatycznie mnie przyjmowali.

Czy jakoś specjalnie przygotowywał się Pan do tych zawodów, chodzi także o motocykle?

- Przy sprzęcie raczej nic nie zmieniałem, to były te maszyny, które tak dobrze spisywały się w tym sezonie i nic przy nich nie kombinowałem. Mam bardzo dobre silniki, które przygotowuje mi Jacek Filip. Są świetnie dopasowane i cieszę się, że w końcu mam sprzęt, na którym da się szybko pojeździć.

Dochodzą słuchy, że jeden z głównych sponsorów Pana klubu - GTŻ Grudziądz, firma Jagr zapowiedziała, swoje wycofanie się ze speedweya...

- Coś o tym słyszałem. W ostatnich dniach w Grudziądzu było spotkanie zarządu i dotarły do mnie takie wiadomości. Rzeczywiście sponsor oficjalnie wycofał się z pomocy dla klubu, ale nadal będzie w jakiś sposób wspierał żużel.

Czy te kłopoty mogą ułatwić podjęcie decyzji o odejściu Pawła Staszka z Grudziądza?

- Nie chciałbym nic przesądzać. Na pewno będę rozmawiał z TŻ Sipma, zresztą już to robię, ale jaki będzie tego wynik, trudno powiedzieć. Sezon praktycznie dopiero się kończy, tak że jest jeszcze dużo czasu na rozmowy i zbliżenie stanowisk. Usiądziemy spokojnie i będziemy się zastanawiać. Zobaczę, co lubelscy działacze mogą zaoferować.

Podczas memoriału spotkał się Pan z mulitimedalistą mistrzostw świata Hansem Nielsenem, powspominaliście trochę dawne czasy?

- Jako bardzo młody zawodnik jeździłem z Hansem w Motorze. Jednak za dużo nie porozmawialiśmy. Na przeszkodzie stanęła bariera językowa, ale przez tłumacza udało się parę słów zamienić. Muszę jednak powiedzieć, że było to bardzo sympatyczne spotkanie.
Zrodlo:Gazeta Wyborcza

Davv
Kadrowicz

#515 Postautor: Davv » 18 października 2005, o 13:27

Wczoraj wreszczie natrafilem na relacje z Pardubic w PULSIE. Na koniec pan komnetator rozmawiał z naszą gwiazdą Dżesperem. Stencel pytał go o przyszły sezon i starty w Polsce. Pulpet na to odpowiedział, że bardzo chętenie bo lubi polską publiczniść i jest lubiany przez wielu kibiców :twisted:. O ile się nie mylę to Jensen ma zakaz startów w Polsce ze względu na oszałamiającą średnią :lol: Później Stencel pytał o starty w Lublinie. Pulpecik tak ładnie się tłumaczył. Troszkę kłopotów ze sprzętem miał, troszkę ze sobą. Jednak na koniec stwierdził, że chyba :D w Lublinie go niechcą.

PS. Chyba schudło mu się i to sporo... :twisted:
PS2. Qrwa jaki on mały... :wink:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#516 Postautor: K.A.M.I.L. » 19 października 2005, o 08:32

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089884491

Wywiad z Danielem Jeleniewskim.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

sledzio

#517 Postautor: sledzio » 7 grudnia 2005, o 01:34

Koper
Trener
Kontakt:

#518 Postautor: Koper » 8 grudnia 2005, o 00:20

sledzio pisze:Wywiad z Jackiem Rempała http://www.kurierlubelski.pl/modules.ph ... &sid=21320

I jeszcze jeden wywiad z Jackiem z portalu http://www.gazeta.pl:
PotrzebujÄ™ trochÄ™ luzu

Rozmowa z Jackiem Rempałą, żużlowcem TŻ Sipma

Piotr Pawłat: W jaki sposób zdołano Pana przekonać do podpisania umowy z Sipmą?

Jacek Rempała: Nie ukrywam, że spory wpływ na moją decyzję ma to, że dyrektorem klubu w Lublinie został dobrze mi znany Bogusław Kasiński. On się do mnie zgłosił i zdołał przekonać. Z tego co mi przekazał, w Lublinie jest grupa ludzi zainteresowanych żużlem, a klub chce awansować do ekstraligi. Cel jest konkretny i ja chcę pomóc w jego zrealizowaniu. Powstaje ciekawa drużyna, jest Knapp, jestem ja, do tego ten Australijczyk Shields. Z tego co wiem, blisko porozumienia są też Jeleniewski, Kylmaekorpi, a rozmowy prowadzone są z kolejnymi żużlowcami. Coś nowego się tworzy, zrobię wszystko, żeby pomóc kolegom.

Czy przejścia z ekstraligi do niższej klasy rozgrywkowej nie odbiera Pan jako sportowej degradacji?

- Na pewno nie, tu też można coś udowodnić. Tym bardziej że mam zamiar być w czołówce najskuteczniejszych zawodników I ligi. Zrobię wszystko, aby po rundzie zasadniczej być w trójce najlepszych zawodników ligi, taki mam swój indywidualny cel. To pozwoli mi startować w Złotym Kasku i być może pokazać się w eliminacjach do mistrzostw świata.

Jazda w I lidze to dla Pana jednoroczna przygoda?

- Na to liczę. Ja traktuję żużel poważnie i postaram się to udowodnić w Lublinie. Chciałbym z Sipmą wejść do ekstraligi. Wiem, że będzie ciężko, ale liczę, że swoją postawą na torze pomogę w osiągnięciu tego celu. Powiem wprost - przyszedłem tu po to, aby awansować.

Czy finansowo Pan stracił na przejściu do I ligi?

-Trudno powiedzieć. To wyjdzie w trakcie sezonu. W Lesznie miałem sponsora, który mi bardzo dużo pomagał. Zobaczymy, ile będę zdobywał punktów, ale ostatni rok w Unii nie był dla mnie zbyt dobry z finansowego punktu widzenia. Chcę mieć troszkę spokoju, luzu i chcę się odbudować w I lidze. Postaram się być liderem lubelskiego zespołu. W rodzinie jestem najstarszym z czwórki jeżdżących braci Rempałów, każdemu z nich pomagałem i każdy z nich mógł na mnie liczyć i może nadal. W lubelskim klubie, też zrobię wszystko, żeby dzielić się doświadczeniem.

Co z Pana startami w Danii?

- Rozsypała się trochę moja drużyna, ale dalej będę wierny Brovst. W Szwecji zmieniłem klub na I-ligowy. Będę startował w drużynie Team Bikab na torze w Eskilstunie, w jednym zespole z Pawłem Staszkiem.

meesha
Trener
Kontakt:

#519 Postautor: meesha » 8 grudnia 2005, o 01:03

Jacek Rempała powiedział a Wyborcza pisze:Chciałbym z Sipmą wejść do ekstraligi

Ot naiwny :D :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#520 Postautor: Fork » 8 grudnia 2005, o 17:41

meesha pisze:

No wsumie z SIPMĄ może wejść, gorzej z tż lublin....

pozdrawiam
trening czyni mistrza.

Koper
Trener
Kontakt:

#521 Postautor: Koper » 9 grudnia 2005, o 02:15

meesha pisze:

A mi sie podoba to zdanie:"Rozsypała się trochę moja drużyna, ale dalej będę wierny Brovst." Po pierwsze to sentyment do Brovst jest oczywisty, po drugie ladnie to zabrzimialo polaczenie "Brovst" i "bede wierny", mysle ze przy wyplatach w lidze dunskiej gdzie nie rzadzi pieniadz tak bardzo jak w naszej lidze bycie wiernym moze byc wartoscia na porzadku dziennym, a ktora w naszej lidze ma zastosowanie dla niewielu zawodnikow:Piotr Paluch, Jerzy Mordel, Andrzej Huszcza, Robert Wardzala, Wieslaw Jagus tak bez wiekszego zastanawiania sie przychodza mi na mysl wlasnie te nazwiska, a z obcokrajowcow w polskiej lidze najblizszy temu jest Leigh Adams. Ciekawe czy gdyby nie wprowadzone przepisy ograniczajace starty zawodnikow z GP w pierwszej lidze w sezonie 2006 4 sezon z rzedu bylby wierny Lublinowi Lee Richardson...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#522 Postautor: grzesieck » 9 grudnia 2005, o 07:21

Koper pisze:Ciekawe czy gdyby nie wprowadzone przepisy ograniczajace starty zawodnikow z GP w pierwszej lidze w sezonie 2006 4 sezon z rzedu bylby wierny Lublinowi Lee Richardson...

taaaa, tak jak Peter i Joonas :?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#523 Postautor: Koper » 9 grudnia 2005, o 14:09

grzesieck pisze:
Koper pisze:Ciekawe czy gdyby nie wprowadzone przepisy ograniczajace starty zawodnikow z GP w pierwszej lidze w sezonie 2006 4 sezon z rzedu bylby wierny Lublinowi Lee Richardson...

taaaa, tak jak Peter i Joonas :?
No nie zgodze sie z Toba grzesieck bo Lee w przeciwinstwie do tej dwojki po jendym sezonie spedzonym w Lublinie podpisal kontrakt na starty w kolejnym sezonie...

Snys
Zawodowiec

#524 Postautor: Snys » 12 grudnia 2005, o 13:57

Rozmowa z Danielem Jeleniewskim
• Gdzie bÄ™dziesz startowaÅ‚ w nadchodzÄ…cym sezonie?
– Nie powiem nic ponad to, że prowadzÄ™ zaawansowane rozmowy z TÅ» Sipma. Wiele wskazuje na to, że siÄ™ dogadamy. Na razie jednak kontraktu jeszcze nie podpisaÅ‚em.
• Na tegorocznej liÅ›cie transferowej jesteÅ› jedynym zawodnikiem TÅ», za którego klub żąda pieniÄ™dzy. (Jerzy Mordel, Tomasz Piszcz i Mariusz Franków sÄ… na niej „bezpÅ‚atnie” – red.).
– To, że na liÅ›cie przy moim nazwisku widnieje kwota 80 tysiÄ™cy, nie jest zależne ode mnie. TakÄ… cenÄ™ ustalili lubelscy dziaÅ‚acze. Czy siÄ™ z tego cieszÄ™? Nie do koÅ„ca. Gdybym znalazÅ‚ siÄ™ na tej liÅ›cie bezpÅ‚atnie, na pewno miaÅ‚bym szerszÄ… drogÄ™ przy wyborze klubu.
• Masz inne oferty?
– Na pewno w I lidze znalazÅ‚bym sobie klub.
• Jak oceniasz zmianÄ™ w regulaminie, dotyczÄ…cÄ… zniesienia limitu obcokrajowców?
– Trudno cokolwiek na ten temat powiedzieć. Uważam, że ta zmiana nie wnosi wiele. Nie jest to zÅ‚e rozwiÄ…zanie, ale na pewno ma też swoje minusy. WydawaÅ‚o siÄ™, że zniesienie limitu stranieri wpÅ‚ynie na ceny zawodników krajowych, że pójdÄ… one w dół. Nie wiem czy do koÅ„ca tak siÄ™ staÅ‚o. Wciąż jest zbyt maÅ‚a grupa zawodników zagranicznych, która mogÅ‚aby na równi konkurować z zawodnikami krajowymi.
• Czy znajÄ…c skÅ‚ady innych pierwszoligowców, uważasz że SipmÄ™ w skÅ‚adzie z tobÄ… stać na awans.
– Na pewno nie przyszÅ‚oby to Å‚atwo. Trzeba by byÅ‚o walczyć i... zdobywać punkty.
• Podobno w tym roku trochÄ™ przespaÅ‚eÅ› termin podpisywania kontraktów w Szwecji?
– RzeczywiÅ›cie, trochÄ™ siÄ™ to skomplikowaÅ‚o. Kiedy siÄ™ zreflektowaÅ‚em, byÅ‚o już po terminie. Ale nie ma tego zÅ‚ego... ZobaczÄ™, jak bÄ™dÄ™ sobie radziÅ‚ w lidze polskiej. JeÅ›li wszystko bÄ™dzie w porzÄ…dku, to po szeÅ›ciu kolejkach mogÄ™ podpisać umowÄ™ z drużynÄ… ze Szwecji. Otwiera siÄ™ wtedy okienko transferowe i mógÅ‚bym to wykorzystać.
• Może już czas pomyÅ›leć też o Anglii.
– MyÅ›lÄ™, że na AngliÄ™ jest jeszcze za wczeÅ›nie. Na razie nie chcÄ™ siÄ™ rozdrabniać. Zanim siÄ™ zdecydujÄ™ na starty na Wyspach, chcÄ™ już coÅ› znaczyć w żużlu. Także sprzÄ™towo trzeba siÄ™ przygotować do walki w lidze angielskiej. MusiaÅ‚bym dysponować dwoma kolejnymi motocyklami. Na razie Anglia to wciąż otwarty temat.
• Jakim sprzÄ™tem bÄ™dziesz dysponowaÅ‚ w nadchodzÄ…cym sezonie?
– BÄ™dÄ™ miaÅ‚ przygotowane dwa motocykle oraz dwa dodatkowe silniki. W dalszym ciÄ…gu bÄ™dÄ… to silniki marki GM.
• Którymi siÄ™ zajmie....
– Bardzo dobry polski mechanik. Nie chcÄ™ zdradzać kto to taki. MogÄ™ tylko powiedzieć, że przygotowywaÅ‚ motocykle najlepszym polskim zawodnikom.

Awatar użytkownika
nem

#525 Postautor: nem » 12 grudnia 2005, o 16:14

W dzisejszym sport expressie jest wywiad z B. Kasinskim ... moze ktos wrzucic skana/foto lub przeklepac...
z gory dzieki.
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>