Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#851 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 10:31

To pokaż mi w pierwszej lidze obcokrajowca, ktory jest pewniejszy od Petera? Podaj jedno konkretne nazwisko - takie, z którego będziesz zadowolony i za ktore dasz sobie głowę obciąć , że cały sezon będzie ciął po 12 oczek...

Jego brat :lol:[/quote]
No właśnie - takiej odpowiedzi sie spodziewalem. Nikt nie przypuszczał że Max będzie tak śmigał. Trzy sezony pod rząd - po prostu bardzo słabe - chwała Rzeszowowi że zaryzykowali i trafili. Ale Max jest zawodnikiem ogólnie słabszym od Petera, a z pewnością bardziej chimerycznym. Jestem przekonany, że jakby przejechał do końca sezonu bez kontuzji spadłby w klasyfikacji na drugie miejsce.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#852 Postautor: prt » 26 września 2005, o 12:09

Gelo pisze: To pokaż mi w pierwszej lidze obcokrajowca, ktory jest pewniejszy od Petera? (...) Zdaje się że Peter nie musi nikomu udowadniać, a tym bardziej sobie, ze jest znakomitym zawodnikime jak na I ligę.
Aha - czyli klasą jest nie dawać nadziei przez cały sezon i cieniować, a potem walnąć komplet w jednym meczu. Problem tylko w tym, jak ze słabą jazdą do tego meczu awansować, a to raczyłeś chyba nielogicznie pominąć.

1. nie napisałem, że są pewniejsi od Petera, lecz to, że po takich końcówkach sezonu trudno mówić o Nim, że jest pewniakiem. zachęcam do czytania ze zrozumieniem. pełnym zrozumieniem.
jak już zostało wyżej napisane, nie sposób patrzeć w statystyki i się ekscytować średnią. choć nie można też odmówić Peterowi solidności w głównej fazie sezonu.
znam jednak takich wojowników, którzy w głównej fazie bitwy mieli przeciwnika na deskach a i tak ostatecznie przegrywali. są powszechnych źródłem żartów i docinków. dobrze, że to nie ten sport. :lol:

2. otóż właśnie takimi "przypadkowo podobnymi do siebie występami" podkopuje swoją reputację.

3. co do Panskiego wnioskowania (a contrario to się w logice nazywa? kto tu jest fachowcem od tego?), jest ono błędne. ze zdania "nie jest dobry ten, kto robi dobrze dużo a na końcu źle" nie można wnioskować, że "jest dobry ten, kto robi dużo źle a na końcu dobrze". przykład: budujesz dom, stawiasz dobre fundamenty, prościutkie ściany, robisz dobrą ciesielkę na dachu a potem ni stąd ni zowąd dziurawy dach kładziesz. to dobre nie jest.
podobnie jak dobre nie byłoby postawienie sprawy do góry nogami: fundamenty na odwal się, ściany aby stały a dach mistrzostwo świata.
proste?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#853 Postautor: Cooper » 26 września 2005, o 12:16

Gelo pisze: Jestem przekonany, że jakby przejechał do końca sezonu bez kontuzji spadłby w klasyfikacji na drugie miejsce.

Gelu, odpowiem Ci w Twoim stylu: Twoje przekonanie nie ma zadnego znaczenia i nie jest zadnym argumentem. Za to faktem jest, ze Peter po raz kolejny daje dupy w waznym momencie. I to mocno zastanawia.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

lucki73
Kontakt:

#854 Postautor: lucki73 » 26 września 2005, o 14:02

Gawrzyk pisze:...Po raz kolejny potwierdzilo sie to ze przy dobrej kasie mozna wywalczyc awans w jeden sezon...

Nie przy dobrej kasie, tylko przy właściwych ludziach na właściwym miejscu. Jak owi potrzebni ludzie znajdą się już na właściwych miejscach to wtedy i kasa znajdzie się w mig. Szkoda, że wciąż wiele osób tego nie umie zrozumieć, tylko kurczowo trzyma się (bądź trzymało) klubowych stołków myśląc o sobie jako o doskonałych managerach.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

lucki73
Kontakt:

#855 Postautor: lucki73 » 26 września 2005, o 14:10

Cooper pisze:
Gelo pisze: Jestem przekonany, że jakby przejechał do końca sezonu bez kontuzji spadłby w klasyfikacji na drugie miejsce.

Gelu, odpowiem Ci w Twoim stylu: Twoje przekonanie nie ma zadnego znaczenia i nie jest zadnym argumentem. Za to faktem jest, ze Peter po raz kolejny daje dupy w waznym momencie. I to mocno zastanawia.

Przyczepiliście się do Gela jak rzep do psiego ogona. Spójrzcie sobie do statystyk i sprawdźcie, kto był najlepszym stranieri w bieżącym sezonie. Był nim nie kto inny jak... Peter Karlsson (oprócz jego brata oczywiście). Więc nie wiem o co tu się kłócić? Peter był najlepszy i tyle. I ja uważam tak samo. Pleciecie coś o zawalaniu ostatniego meczu: bierzecie pod uwagę, że to jest najtrudniejszy mecz w całym sezonie? O największą stawkę? Ze swoistego rodzaju smaczkiem? To nie potyczka z Opolem czy Lublinem, tylko z drużyną, która awansowała do e-ligi, czy to się komuś podoba czy nie. Stal Rzeszów była w tym sezonie najmocniejszą drużyną i jeśli Karlssonowi nie wychodzi mecz o e-ligę z liderem tabeli, najtrudniejszy mecz w sezonie, o największą stawkę, to jest od razu sprzedawczykiem? Ehh, znajdziecie każdy powód by nie potrafić się cieszyć z rzeszowskiego sukcesu, tylko zarzucić nieuczciwość bo to po Waszemu "Józki" (co za określenie). Zaczęliście najeżdżać na Rzeszów za Kaczmarków i ubiegłe sezony zapominając, jakie manewry stosował sam Lublin niejednokrotnie, bo pamięć co poniektórzy mają krótką i wybiórczą.

Z miłą chęcią zobaczyłbym Karlssona w przyszłym roku w Lublinie. Bo takiego pewnego stranieri nie mieliśmy już bardzo, bardzo dawno, oj bardzo. A Karlssonowi praktycznie wpadki się nie zdarzają (góra 1-2 w sezonie).

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#856 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 14:21

nie napisałem, że są pewniejsi od Petera, lecz to, że po takich końcówkach sezonu trudno mówić o Nim, że jest pewniakiem. zachęcam do czytania ze zrozumieniem. pełnym zrozumieniem.

A może bez pseudopopisywania sie ?
jak już zostało wyżej napisane, nie sposób patrzeć w statystyki i się ekscytować średnią. choć nie można też odmówić Peterowi solidności w głównej fazie sezonu.
Czyli w playoffach jezdził gorzej - tak? Proszę obwieścić te rewelacje w Gorzowie - tam z pewnością to potwierdzą. I jeszcze proszę to powiedzieć józkom, bo w końcu nastukał im tylko 14 punktów
otóż właśnie takimi "przypadkowo podobnymi do siebie występami" podkopuje swoją reputację.

Chyba tylko u kompletnych laików. Mówimy o jednym - słownie jednym meczu zapominając, że dzieki znakomitej jezdzie Petera przez cały sezon Ostrów w ogóle znalazł się w finale. Mógł chłopina jeździć słabiej - w finale pojechałby Gorzów a Karlsson nie byłby narażony na domysły. A tak jeden słabszy występ i już niektórzy maja pożywkę do snucia teorii spiskowych. Fakt pojechał słabiej - ale to jest taki sport - każdemu się to zdarza. Pech Karlssona polega na tym, ze swoją dobrą jazdą doprowadza zespół na szczyty.
Reszty wpisu nie komentujÄ™, bo sie nie da.

meesha
Trener
Kontakt:

#857 Postautor: meesha » 26 września 2005, o 14:25

Nie wiem czemu nikt tego nie zauważył ale ostatni mecz dopiero przed Okularnikiem 8) Jeszcze baraże zostały więc zwolennicy "spiskowej teorii ostatniego meczu" powinni się jeszcze wstrzymać ze 4 tygodnie :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#858 Postautor: kilar » 26 września 2005, o 14:52

Karlsson wygasa. Kontraktowanie tego zawodnika, ktory z roku na rok traci na swej wartosci, jest bezsensownym posunieciem. W barazach z wiele trudniejszym przeciwnikiem bedzie mu jeszcze ciezej o punkty.

lucki73
Kontakt:

#859 Postautor: lucki73 » 26 września 2005, o 15:03

Wolałbym, abyśmy operowali faktami i nie naciągali ich pod swoje potrzeby (vide "kończenie się" Karlssona). Bo fakty wyglądają tak:

2002 RKM Rybnik I liga 8-miejsce średnia 2,193[pkt/bieg
2003 Unia Tarnów I liga 4-miejsce średnia 2,385pkt/bieg
2004 Motor Lublin I liga 1- miejsce średnia 2,580pkt/bieg
2005 KM Intar Ostrów I liga 2- miejsce średnia 2,626pkt/bieg

Zlitujcie się więc już i nie pierdzielcie głupot, że facet się kończy, że jest niepewny etc. Osiągnął najlepszy wynik nawet w cyfrach od 4 lat, a ktoś pisze, że się kończy??? Operujmy faktami, bo lania wody ostatnimi czasy aż nadto jest w TV (choć nie przeczę, że przenosi się to na końcowy sukces, czego efekty były wczoraj). Tutaj lać wody nie musimy, wystarczy spojrzeć do statystyk, co niniejszym uczyniłem by pokazać, że niektórzy wypisują zwykłe androny.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#860 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 15:12

kilar pisze:Karlsson wygasa. Kontraktowanie tego zawodnika, ktory z roku na rok traci na swej wartosci, jest bezsensownym posunieciem.
:shock: Wyśpij się kolego.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#861 Postautor: DonKamizi » 26 września 2005, o 15:12

Na usprawiedliwienie Karlssona mozna tylko dodać to, że (jak wcześniej napisałem) oprócz Ogóra reszta pojechała baaaardzo słabo.Dym, Szczepaniak i bezmyślny Węgrzyk.Swoją rozmową z sędzią wykluczył się z meczu z Wybrzeżem...
Oj nie tęgą minę miał trener Grabowski po meczu w parku maszyn.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Dudi
Junior

#863 Postautor: Dudi » 26 września 2005, o 15:14

Gelu! Lucky! Z kim Wy dyskutujecie? Sprawa Petera jest tak oczywista, ze aż niedobrze się robi od tych filozofii i dyletanctwa...Juz naprawdę nie mogę czytać tych bzdur!

Snys
Zawodowiec

#864 Postautor: Snys » 26 września 2005, o 15:16

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#865 Postautor: Lublin_Fan » 26 września 2005, o 15:35

Popieram poglądy Gela i Luckiego w kwestii Karlssona. Mając wyborny sezon (kolejny z rzędu) nie opłaca mu się sprzedawać, bo niby po co? Wydaję mi się, że jego gorsze wystepy w ostatnich meczach spowodowane są podejściem do sprawy. "Cały sezon trzaskałem komplety to i teraz nie powinno być źle". A tymczasem przeciwnicy jego jako pierwszego biorą na celownik w najważniejszym meczu. Kogo józki miały obrać sobie za cel wymijania? Dyma i juniorów? To niedorzeczne. Wiadomo było od początku, że punkty Jedrzejaka, Węgrzyka i Petera będą sie liczyć najbardziej i to z nimi trzeba wygrywać.A to jak widać józkom wyszło dobrze.

pozdr.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#866 Postautor: DonKamizi » 26 września 2005, o 15:52

Gawrzyk pisze:
Węgrzyk.Swoją rozmową w sędzią wykluczył się z meczu z Wybrzeżem...

a nie ze ZK ?

Zawsze myślałem, że jest to kara meczu a nie zawodów ale głowy za to nie dam.
Zresztą Węgrzyk jest 2 rezerwowym i nie wiem jak to wygląda w takim przypadku.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#867 Postautor: prt » 26 września 2005, o 15:56

a ja na koniec tej dyskusji (wszak temat wątku trochę inny niż sedno naszych sporów) podkreślę raz jeszcze, że nie chce mi się wierzyć, żeby Karlsson opychał za parę eurozłotych najważniejsze mecze w sezonie. powody słabszej postawy w tych potyczkach mogą być różne. i też o nich powyżej pisałem i ja i inni. więc proszę nie wrzucać wszystkich po kolei do wora zwolenników spisków, laików, pseudomędrców i tak dalej.
com napisał, napisałem - niechże ktoś pokaże, gdzie w tym są błędy.
fakty pozostają faktami - "Okularnik" traci prawie połowę swojej wysokiej wartości w najważniejszych momentach sezonu.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#868 Postautor: kilar » 26 września 2005, o 15:57

Dla mnie to moze i miec srednia 3.0 na bieg i tak zdania nie zmienie. Jest to zawodnik na pewno duzo mniej pewniejszy niz np. Max i nie mam go zamiaru ubostwiac, bo statystyki tak naprawde gowno znacza.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#870 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 16:28

kilar pisze:Dla mnie to moze i miec srednia 3.0 na bieg i tak zdania nie zmienie. Jest to zawodnik na pewno duzo mniej pewniejszy niz np. Max i nie mam go zamiaru ubostwiac, bo statystyki tak naprawde gowno znacza.

Statystyki gówno znaczą - Max jest pewniejszy bo młodszy, przystojniejszy i ma ładniejszy kevlar - w koncu w żużlu nie chodzi o punkty.

lucki73
Kontakt:

#871 Postautor: lucki73 » 26 września 2005, o 16:32

kilar pisze:Dla mnie to moze i miec srednia 3.0 na bieg i tak zdania nie zmienie. Jest to zawodnik na pewno duzo mniej pewniejszy niz np. Max i nie mam go zamiaru ubostwiac, bo statystyki tak naprawde gowno znacza.

A co więcej znaczy? Twoje "widzi mi się"? Jeśli tak, to przepraszam.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#872 Postautor: kilar » 26 września 2005, o 17:00

Statystyka to srednia wynikow calego sezonu, ale nie pokazuje slabszej jazdy w meczu (tak jak to bylo wczoraj). Po niedzielnym meczu i tak Karlsson bedzie mial srednia powyzej 2, mimo iz w spotkaniu kiepsko pojechal.

Mnie tam wyglad czy kevlar Maxa malo interesuje. Najwazniejsze jest to, ze jest zdecydowanie lepszy niz Peter. Mam nadzieje, ze do ligi beda trafiac nowe, mlodsze sily, ktore skutecznie ze skladow wygryza zuzlowych emerytow.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#873 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 17:18

Mnie tam wyglad czy kevlar Maxa malo interesuje. Najwazniejsze jest to, ze jest zdecydowanie lepszy niz Peter.

Lepszy? Zdecydowanie? Zanim kolejny raz walniesz taką bzdurę postaraj się łyknąć trochę wiedzy o żużlu. Przeczytaj sobie to:
http://www.sportowefakty.pl/statelitserien.htm
i to
http://www.sportowefakty.pl/statelite.htm
A może jeszcze chcesz cos z ubiegłego roku, sprzed dwóch lat, itd?
Ponieważ jak przypuszczam statystyki sa gówno warte wiec Cie oświecę, że w tym roku obaj bracia spotkali się przeciwko sobie czterokrotnie. Wynik tych pojedynków jest 2:2.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#874 Postautor: kilar » 26 września 2005, o 18:07

A czego nie pokazesz statystyki z polskiej ligi, tylko wyjezdzasz mi tu z zagranicznymi, gdzie Peter odjechal duzo wiecej meczow niz brat i mogl sobie ponabijac srednia szczegolnie z kelnerami?

To ja Ci teraz cos pokaze: http://www.sportowefakty.pl/stat1liga.htm - opraw to w ramke, zanies do szklarza i na sciane sobie powies (o ile masz jeszcze miejsce, bo sadzac po Tobie caly pokoj pewnie jest w plakatach Petera :lol:)

Shack
Administrator

#875 Postautor: Shack » 26 września 2005, o 18:53

co do Karlssona to chyba każdy kto widział mecz w TV widzial co jest grane :) jeszcze ten glupi usmieszek podczas wywiadu :) cały Peter :)