Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#426 Postautor: papi » 14 września 2005, o 19:35

Fork pisze:Mam jedno pytanko...
Czy Marek Czerwiński, brat Zbigniewa Cz. jest zawodnikiem WTS-u czy CKM-u ??
Ponieważ jedni piszą żę zdawał licencję jako adept szkółki z Wrocławia jedni mówią że z Częstochowy a jeszcze inni że z Rybnika. To ja już nic nie rozumiem :/
Pozdrawiam.

zdał jako zawodnik WTS-u Wrocław, natomiast okoliczności w jakich do tego doszło nie do końca są jasne, prawdopodobnie Drabol wie coś więcej :roll:

PS. na forum KSŻu Krosno ktoś napisał, ze propozycje zdawania licencji jako zawodnicy WTS mieli młodzi żużlowcy z Piły, ale nie na to nie zgodzili. Prawdopodobnie $$$ skusiły Czerwińskiego i on przystał na propozycje Ru$ki, ale pewny nie jestem :roll:

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#429 Postautor: Drabol » 14 września 2005, o 20:41

Fork pisze:Mam jedno pytanko...
Czy Marek Czerwiński, brat Zbigniewa Cz. jest zawodnikiem WTS-u czy CKM-u ??
Ponieważ jedni piszą żę zdawał licencję jako adept szkółki z Wrocławia jedni mówią że z Częstochowy a jeszcze inni że z Rybnika. To ja już nic nie rozumiem :/
Pozdrawiam.

Jest zawodnikiem WTSu. Dawno pogadywał z Ruską i wkońcu się dogadali, zdawał jako nasz zawodnik. Kase ma podobna jak w Czewie z ta różnicą że u nas nie ma tylu juniorów, ma poprostu ułatwione zadanie, jedynie Jamroży i Pacholak mogą mu stanąc na przeszkodze w rozwoju.

A żeby kontraktowac obco na sezon przyszły sezon musi zdac jeszcze jeden chłopak. Będzie to już "nasz" adept, który mieszka we Wrocławiu i z niczym innym nie ma ic wspólnego - Mateusz Jaworski. Rusko zabiega nawet o licencje we Wrocławiu żeby było mu łatwiej zdać...

Tak więc Marek Czerwiński od wczoraj do końca kariery będzie miał "wpisane" "wychowanek WTS Wrocław" - jak to zabawnie brzmi :P Ale to już inny temat ;)
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
papi
Trener

#430 Postautor: papi » 14 września 2005, o 20:43

pav pisze:Tylko należałoby się zastanowić co jest tą chorobą, bo według mnie absurdalny przepis o niemożliwości zatrudnienia obcokrajowca w przypadku niewyszkolenia w odpowiednim okresie wlasciwej liczby juniorów, który to przepis obchodzi się w taki właśnie sposób jak zrobił to Wrocek.

no właśnie przepis jest ratunkiem dla polskiego zużla :!: Każdy klub jest przez to zmuszony do pracy z juniorami czy tego chceczy nie. Przyklad Ru$ki jest specyficzny. Gośc ma kase, ale jest strasznie skąpy (przykład Dadiego, czy sposób w jaki ściągnął do siebie Miśkowiaka, Gapińskiegi i Hampela za smieszne pieniądze), ale kiedy boi się, że moga nadejść złe czasy nie waha się sięgnąć do kieszeni, czego przykładem jest próba ściągania adeptów z innych klubów.

Dla mnie chorobą jest to, że jeśli adept jest szkolony w danym klubie, i właśnie w nim ma pełną dokumentacje dotychczasowej kariery to właśnie w nim powinien przystępowac do egzaminu licencyjnego. Dlaczego Czerwiński wogle miał możliwość zdawania jako zawodnik WTS :?: Przecież do tej pory nie miał z tym klubem żadnego powiązania :roll: po prostu Ru$ko jest typem, ktory idzie po trupach do celu, ważne jest by to osiągnąć ale w jaki sposób to nie ma znaczenia. Pamiętam jak zobaczyłem, że Wrocław ma tylko 1 wyszkolonego zawodnika w sezonach 2003-2005 Drabol odpowiedział, że gdyby się nie udało do Ru$ko załatwi paszport dla obcokrajowca :x Byc może powiedział to tylko w żartach :roll: ale moim zdaniem ten człowiek jest zdolny o takich czynów.

Mimo wszystko Wrocław jest poza TŻ-em moim ulubionym klubem. Metody Ru$ki są bardzo kontrowersyjne, ale jest człowiekiem przedsiębiorczym i widać że wszystko co robi - robi z myślą o klubie :wink:

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#431 Postautor: Drabol » 14 września 2005, o 20:54

papi

to było w żartach acz trener Cieślak niedawno żartował że musi Andersenowi załatwić polskie obywatelstwo. Może to jakaś sugestia? ;)

My kibice na to co robi Rusko nie mamy najmniejszego wpływu, wiadomo robi to dla klubu, ale w jaki sposób to już jego prywatny folwark ;)
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

lucki73
Kontakt:

#432 Postautor: lucki73 » 14 września 2005, o 20:55

A w przyszłym roku wyszkolą... Rafała Klimka :(

lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Zulu
Junior

#433 Postautor: Zulu » 14 września 2005, o 21:01

A jakie powiązania z Lublinem miał adept szkółki rzeszowskiej Stali - Dawid Stachyra? Nie przypominam sobie, żeby ktoś na tym forum pisał o chorobie polskiego żużla, gdy Dawid, od urodzenia mieszkający w Rzeszowie, zdawał egzamin na liencję Ż w plastronie TŻ. Pamięć jest krótka (jak widać, moja też :wink: ).

Awatar użytkownika
kaczka

#434 Postautor: kaczka » 14 września 2005, o 21:32

Ciekawe co z Mackem Michalukiem sie teraz dzieje :?: Slyszalem ze na egzaminie jakis zawodnik upadl przed nim i Maciek wjechal na niego i z impetem wylecial jakies dobre 2 metry w powietrze. Potem jak obil glowe to chcial jechac na swoim rozbitym motorze, ale ostatecznie Karol pozyczyl mu swoj. Ponoc Maciek ma teraz porzadnie obity kregoslup, bark i prawdopodobie zlamane zebro, nie wliczajac licznych siniakow i zadrapan :x

Maciek, 3m sie :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#435 Postautor: Regdal » 14 września 2005, o 21:48

lucki73 pisze:A w przyszłym roku wyszkolą... Rafała Klimka :(

lucki73

8) 8) 8)

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#436 Postautor: Fork » 15 września 2005, o 10:09

kaczka pisze:Ciekawe co z Mackem Michalukiem sie teraz dzieje :?: Slyszalem ze na egzaminie jakis zawodnik upadl przed nim i Maciek wjechal na niego i z impetem wylecial jakies dobre 2 metry w powietrze. Potem jak obil glowe to chcial jechac na swoim rozbitym motorze, ale ostatecznie Karol pozyczyl mu swoj. Ponoc Maciek ma teraz porzadnie obity kregoslup, bark i prawdopodobie zlamane zebro, nie wliczajac licznych siniakow i zadrapan :x

To prawda ?? Może kierownik coś wyjaśni ?
trening czyni mistrza.

ivan.m

#437 Postautor: ivan.m » 15 września 2005, o 10:10

lucki73

z klimkiem to nic pewego przeciez ojciec grozi klubowi ze rafal bedzie zdawał licencje w innym miescie. A narazie drugim juniorem bedzie Maciek

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#438 Postautor: Maciek » 15 września 2005, o 12:55

Fork pisze:
kaczka pisze:Ciekawe co z Mackem Michalukiem sie teraz dzieje :?: Slyszalem ze na egzaminie jakis zawodnik upadl przed nim i Maciek wjechal na niego i z impetem wylecial jakies dobre 2 metry w powietrze. Potem jak obil glowe to chcial jechac na swoim rozbitym motorze, ale ostatecznie Karol pozyczyl mu swoj. Ponoc Maciek ma teraz porzadnie obity kregoslup, bark i prawdopodobie zlamane zebro, nie wliczajac licznych siniakow i zadrapan :x

To prawda ?? Może kierownik coś wyjaśni ?

To ja wyjasnie hehe tak moze drastycznie to nie wygląda jak napisal kaczka :] dziś byłem u chirurga i jest podejrzenie o pękniecie łopatki albo ponadrywane miesnie w okolicy barku, żebra poobijane i naciągniety kark :/ i to by było na tyle :cry: pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kyniak

#439 Postautor: Kyniak » 15 września 2005, o 13:03

Maciek trzymaj się , zdrówka życzę i szybkiego powrotu na tor. Pozdr
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#440 Postautor: meesha » 15 września 2005, o 13:04

Maciek pisze:podejrzenie o pękniecie łopatki albo ponadrywane miesnie w okolicy barku, żebra poobijane i naciągniety kark
Nie no, rzeczywiście pikuś... Ach ci żużlowcy :roll: :wink:
Coś nie masz Maciek szczęścia do tych egzaminów na licencję. Dobrze, ze już więcej ich nie będzie 8) No i oby to był już ostatni taki upadek
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#441 Postautor: Regdal » 15 września 2005, o 13:45

ivan.m pisze:

lucki73

z klimkiem to nic pewego przeciez ojciec grozi klubowi ze rafal bedzie zdawał licencje w innym miescie. A narazie drugim juniorem bedzie Maciek

Nie sięj zamętu,relacje pomiędzy nowym dyrektorem ,a papą Klimkiem układają się o niebo lepiej ,aniżeli z panem Siwkiem.Ja tutaj nie widzę,żadnych gróźb.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#443 Postautor: Fork » 15 września 2005, o 16:59

Maciek pisze:To ja wyjasnie hehe tak moze drastycznie to nie wygląda jak napisal kaczka :] dziś byłem u chirurga i jest podejrzenie o pękniecie łopatki albo ponadrywane miesnie w okolicy barku, żebra poobijane i naciągniety kark :/ i to by było na tyle :cry: pozdrawiam

Nie no pewnie drastycznie to w ogóle nie jest.... tylko pęknięcie łopatki naciąnięty kark i poobijane żebra. No ale cóż taki jest czarny sport. Nic, zdrowia życze !!!
Pozdraiwam.
trening czyni mistrza.

Shack
Administrator

#444 Postautor: Shack » 15 września 2005, o 19:32

a ja czuje z nasza gwiazda będzie podobnie :? są pokepywania z nowym dyrektorem, deklaracji pewnie nie ma dalej :?

Koper
Trener
Kontakt:

#445 Postautor: Koper » 15 września 2005, o 21:34

Pare cytatow w sprawie Czerwinskiego z pzld
szymon pisze:A pierwszy raz podchodzil w sierpniu do licenci (mowa o czerwinskim)
Podchodzil w barwach CKMu i nie zdal jej.
Moze zatem zmienic barwy zespolu, kiedy przystepuje ponownie do licencji?

Sebastian Walawander pisze:Czemu juz wowczas Rybnik nie robil burzy
po tamtym egzaminie skoro nie reprezentowal
ow adept klubu z tego miasta??

Zbenio pisze:pewnie prezes Szołtysek nie chciał tworzyć precedensu,
jak ma w zwyczaju mawiać ;))
Czerwińscy już raz wywyneli taki numer,
wtedy Zbigniew po szkoleniu w Rybniku zdobył
licencje w barwach CKM.

Michal Widera pisze:Czerwinski nie zostal dopuszczony z powodu zamieszania
wlasnie przynaleznosci klubowej i nie zostal dopuszczony do licencji.
Marek trenowal u nas na torze w Sw-cach dwa razy(startowal ze startu nawet z
jednym amatorem ;) ,
stad znam sprawe.Jezdzi bardzo poprawnie technicznie, ma niezla sylwetke i
co tu ukrywac
predyspozycje do tego sportu.
W Rybniku caly czas trenowal na swoim sprzecie, "lojlaki" nie podpisal,
wiec mogli zabronic treningow- nie zabronili... A Papa Czerwinski to
" nader ciekawy" :) człowiek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#446 Postautor: Regdal » 15 września 2005, o 21:37

Shack pisze:a ja czuje z nasza gwiazda będzie podobnie :? są pokepywania z nowym dyrektorem, deklaracji pewnie nie ma dalej :?

Wszystko w swoim czasie,ważne aby zwyciężył rozsądek, a nie arogancja.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#447 Postautor: sadychor » 15 września 2005, o 22:30

Regdal pisze:(...)Wszystko w swoim czasie,ważne aby zwyciężył rozsądek, a nie arogancja.

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :D :D :D Regdal możesz się wyrażać jaśniej i bardziej jednoznacznie :?:
Chciałbym wyrazić swój podziw dla hartu ducha Maćka Michaluka. Wracaj do zdrowia jak najszybciej.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#448 Postautor: Fork » 19 listopada 2005, o 19:11

" Także szkółka jest naszym strategicznym celem długoletnim. Jej działalność nadzoruje wiceprezes Tadeusz Waryszak. Chcemy umożliwić młodzieży szeroki dostęp do szkółki. Planujemy, że trenować będzie kilkadziesiąt osób... " za http://www.tzlublin.com

Mam nadzieje że słowa nie zostaną tylko "słowami" i faktycznie szkółka będzie się dobrze rozwijała :)
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#449 Postautor: Maciek » 19 listopada 2005, o 23:01

Fork pisze:" Także szkółka jest naszym strategicznym celem długoletnim. Jej działalność nadzoruje wiceprezes Tadeusz Waryszak. Chcemy umożliwić młodzieży szeroki dostęp do szkółki. Planujemy, że trenować będzie kilkadziesiąt osób... " za http://www.tzlublin.com

Mam nadzieje że słowa nie zostaną tylko "słowami" i faktycznie szkółka będzie się dobrze rozwijała :)
pozdrawiam.

a ja dziś od kolegi ktory trenował w szkólce dowiedziałem sie że już nie bedzie szkólki w lbn, na ile to prawda to nie mam pojęcia??:/
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#450 Postautor: Fork » 20 listopada 2005, o 10:39

No właśnie... jak to będzie ??

Przeciez w Lublinie potrzebne jest szkolenie młodzieży...
Przykładem jestes Ty Maciek i Karol Polak.

Może więcej wyjaśni dzisiaj L.Kępa w magazynie sportowym redaktora Jasint :wink:
trening czyni mistrza.