Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#751 Postautor: Fork » 11 września 2005, o 20:02

Trzeba zorganizowac jakas Litanie lub pielgrzymke w intencji wygranej KM Ostrów w Rzeszowie :D:D:D
A tak na serio to moze i dobrze Józki awansuja ? Bedzie mozna jezdzic na mecze z ekstraligowcem a poza tym spadna z HUKIEM, odejdzie wtedy sponsor i... nie wiem co dalej pisac :) wszytko co najgorsze :) "joke"

Ciekawie robi sie w Tarnowie :) narazie 16:8
trening czyni mistrza.

lucki73
Kontakt:

#752 Postautor: lucki73 » 12 września 2005, o 13:45

A ja z wielką ochotą pogratuluję zespołowi z Rzeszowa awansu do e-ligi. Stawiałem na Rzeszów i nie pomyliłem się. Profesjonalizm, to profesjonalizm i musi odbić się na wyniku, pozytywnie.

Żal troche Gorzowa, bo obserwując zachowania jego głównego sponsora pana Kałamagi mogę przypuszczać, że mariaż z MARS AGD RTV zakończy się po tym sezonie i może być w Gorzowie ciężej z finansami niż w tym roku.

RZESZOWOWI JUŻ TERAZ SKŁADAM GRATULACJE, bo nie wierzę że ta 4 punktowa strata nie zostanie odrobiona. Zostanie i to juz w pierwszym biegu przez Dawida i Miesiąca. Pewien tego jestem na 100%. Szkoda tylko, że nie będzie w przyszłym sezonie tych meczów ze smaczkiem pomiędzy naszą drużyną a drużyną rzeszowskiej Stali. Ale to pocieszające, że to już druga drużyna z południowo-wschodniej Polski, która z powrotem gościć będzie w najwyższej klasie rozgrywek. Teraz pora na Lublin.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#753 Postautor: ZÅ‚oty » 12 września 2005, o 15:31

lucki73 pisze:A ja z wielką ochotą pogratuluję zespołowi z Rzeszowa awansu do e-ligi. Stawiałem na Rzeszów i nie pomyliłem się. Profesjonalizm, to profesjonalizm i musi odbić się na wyniku, pozytywnie.

A ja nie, bo profesjonalizm obejmuje takze kibicow, ktorzy potrafia dopingowac swoja druzyne, a nie zajmowac sie zaczepkami. A i ochrona w Rzeszowie ma jeszcze daleka droge do profesjonalizmu.

[quote=''lucki73'']Pewien tego jestem na 100%. Szkoda tylko, że nie będzie w przyszłym sezonie tych meczów ze smaczkiem pomiędzy naszą drużyną a drużyną rzeszowskiej Stali.
[/quote]

Pamietaj ze jeszcze rewanz, Gorzow juz sie sparzyl; a co az tak tesknisz za Rzeszowem?
Obrazek

lucki73
Kontakt:

#754 Postautor: lucki73 » 12 września 2005, o 15:38

Złoty pisze:
lucki73 pisze:A ja z wielką ochotą pogratuluję zespołowi z Rzeszowa awansu do e-ligi. Stawiałem na Rzeszów i nie pomyliłem się. Profesjonalizm, to profesjonalizm i musi odbić się na wyniku, pozytywnie.

A ja nie, bo profesjonalizm obejmuje takze kibicow, ktorzy potrafia dopingowac swoja druzyne, a nie zajmowac sie zaczepkami. A i ochrona w Rzeszowie ma jeszcze daleka droge do profesjonalizmu.

lucki73 pisze: Pewien tego jestem na 100%. Szkoda tylko, że nie będzie w przyszłym sezonie tych meczów ze smaczkiem pomiędzy naszą drużyną a drużyną rzeszowskiej Stali.

Pamietaj ze jeszcze rewanz, Gorzow juz sie sparzyl; a co az tak tesknisz za Rzeszowem?

Odnośnie pierwszej części: kibice z Lublina nie są lepsi. Wystarczyło w gorącym okresie spojrzeć na sygnaturki, avatary i treści postów, które co po niektórzy produkowali. Zwłaszcza zaś Ci, którzy tutaj pouczają innych, także w zakresie kultury osobistej.

Odnośnie drugiej części i moją tęsknotą za Rzeszowem: a wiesz, że jakoś mi tak trochę żal, że z trzech drużyn z południowo-wschodniej Polski już tylko my zostaliśmy poza e-ligą i jeszcze borykamy się z tak dużymi problemami. Więc z radością i zazdrością spoglądam na Rzeszów, że w końcu odbił się i ma szansę powalczyć z innymi najlepszymi. Animozje na linii Lublin-Rzeszów uważam za idiotyczne, a ogień podsyca kilku tutejszych (forumowych) gimnazjalistów, licealistów i niestety studentów.

Jest takie stare powiedzonko: "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje". I ja wolę wariant "zgoda", zwłaszcza z najbliższymi sąsiadami.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#755 Postautor: Smirnek » 12 września 2005, o 15:41

Nie ładnie zapominać o Krośnie. Oni też są z południowo-wschodniej Polski i będą jeździć w 1lidze.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#756 Postautor: prt » 12 września 2005, o 17:34

lucki73 pisze: Więc z radością i zazdrością spoglądam na Rzeszów, że w końcu odbił się i ma szansę powalczyć z innymi najlepszymi. Animozje na linii Lublin-Rzeszów uważam za idiotyczne, a ogień podsyca kilku tutejszych (forumowych) gimnazjalistów, licealistów i niestety studentów.
ukłony
lucki73

zazdrość... bardzo brzydka rzecz! :lol: (az chyba po Twoim, Lucku, powrocie na forum, zaczne sie czesciej udzielac).

cos mi mowi, ze jesli Rzeszow wejdzie do Ekstraligi to mozemy juz sie szykowac na powrot sprzedawcy roku, komornika i Jego syna. dobrze mysle?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

lucki73
Kontakt:

#757 Postautor: lucki73 » 12 września 2005, o 19:08

prt pisze:
lucki73 pisze: Więc z radością i zazdrością spoglądam na Rzeszów, że w końcu odbił się i ma szansę powalczyć z innymi najlepszymi. Animozje na linii Lublin-Rzeszów uważam za idiotyczne, a ogień podsyca kilku tutejszych (forumowych) gimnazjalistów, licealistów i niestety studentów.
ukłony
lucki73

zazdrość... bardzo brzydka rzecz! :lol: (az chyba po Twoim, Lucku, powrocie na forum, zaczne sie czesciej udzielac).

cos mi mowi, ze jesli Rzeszow wejdzie do Ekstraligi to mozemy juz sie szykowac na powrot sprzedawcy roku, komornika i Jego syna. dobrze mysle?

"Sprzedawca roku" pewnie będzie do wzięcia i... aż sam sobie się dziwię, ale... zmieniłem poglądy i... jestem za zakontraktowaniem Śledzia na przyszły rok do Motoru. Serio. Myślę, że czas wyleczył rany i stąd moje pro-Śledziowe podejście. I myślę, że w ubiegłym roku w konflikcie Śledź-klub dużo do postawy Darka przyłożyły się nasze klubowe władze. Teraz się one zmieniły, więc i powrót Darka na stare śmieci zaczął mi przychodzić do głowy.

A co do Stachyrów... myślę że nie będą do wzięcia. Dawida cały czas uważam za "pękalskiego", ale ten rok chcąc nie chcąc może uważać za w miarę udany i zanotował progresję wyników. W parze z Miesiącem są u siebie dość mocni i patrząc na młodzieżowców, którzy w przyszłym roku będą na e-ligowym rynku myślę, że nie będą oni (Miesiąc i Stachyra) pozbawieni szans na zdobywanie punktów, zwłaszcza na swoim torze.

W myśl dobrej zasady obowiązującej wśród hazardzistów: wygranego zakładu się nie zdejmuje, przekonany jestem że Jasiek Stachyra znajdzie zatrudnienie w Stali także w przyszłym sezonie.

ukłoniki
lucki73

PS. Sadychor: tutaj nikt nic nie pisał o żadnym FK. Czyżby nożyce się odezwały, gdy uderzono w stół? :)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#758 Postautor: kilar » 12 września 2005, o 19:22

lucki73 pisze:jestem za zakontraktowaniem Śledzia na przyszły rok do Motoru.

Po takim przywitaniu jakie zgotowali mu kibice podczas meczow w Lublinie, nie sadze, zeby Sledz byl zainteresowany powrotem na stare smieci...

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#759 Postautor: RadeKas » 12 września 2005, o 19:45

Mysle, ze Sledz kocha przede wszystkim pieniazki i jesli nasz klub sypnie mu odpowiednia iloscia zielonych, to Rybosom nie bedzie patrzyl czy go ktos wygwizdal czy nie tylko zalozy plastron Motoru i pojedzie. I tu wlasnie rodzi sie problem, bo skad niby klub wytrzasnie kase na zawodnika, ktory ma, badz co badz, udany sezon i raczej nie bedzie mial juz ochoty jezdzic na amatorskim kontrakcie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#760 Postautor: Gelo » 13 września 2005, o 12:13

"Sprzedawca roku" pewnie będzie do wzięcia i... aż sam sobie się dziwię, ale... zmieniłem poglądy i... jestem za zakontraktowaniem Śledzia na przyszły rok do Motoru.

Przypominam o prawach autorskich tego pomysłu ;). Zdaje się, że przed sezonem na tym forum tak naprawdę tylko ja z Bimmerem byliśmy za Śledziem w Lublinie. Tak się nieszczęśliwie złożyło, że stało się to, co przewidziałem czyli Śledź zagwarantował Józkom przynajmniej drugie miejsce. Co do jego startów u nas - takie rzeczy jak wygwizdanie na prezentacji go nie obchodzą. Jak mówi nie dziwi się kibicom , w swojej karierze tyle razy to już przechodził, że spływa to po nim jak po kaczce. Jak klub będzie umiał go upilnować i zapewni mu sprzęt, możemy mieć z Rybki jeszcze wielką pociechę - bo to zawodnik niezwykle doświadczony i wiele potrafiący. W Rzeszowie sobie nawet przypomniał, że w żużlu się także wyprzedza, o czym u nas przez dwa lata zapomniał. Problem tylko jak Józki postąpią po ewentualnym awansie. Jeżeli będą chcieli przebudować cały skład to ok, ale jak tylko połowę, to akurat Śledź nie jest do odstrzału - prędzej Rempała czy Baran.

Shack
Administrator

#761 Postautor: Shack » 13 września 2005, o 12:39

Baran ma kontrakt na dwa lata...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#762 Postautor: Gelo » 13 września 2005, o 12:53

Shack pisze:Baran ma kontrakt na dwa lata...

I co z tego? Nie można go wypożyczyć?

Shack
Administrator

#763 Postautor: Shack » 13 września 2005, o 12:57

Chyba jozki kombinowały, że nawet po awansie do ekstraligi będzie ich zawodnikiem. Całego składu przecież nie wymienią. A tak

Ciapa (2 lata)
Baran (2 lata)
Stachyry (2 lata)

reszta nowi. Oczywiście każdy jozek jest z natury zdradziecki wiec różnie może być.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#764 Postautor: Kiry » 13 września 2005, o 14:10

Gelo pisze:Zdaje się, że przed sezonem na tym forum tak naprawdę tylko ja z Bimmerem byliśmy za Śledziem w Lublinie.

Nie do końca jest to prawdą :)

Jak na moje oko to tylko Kuciapa i Sledzio na e-lige sie nadaja. A ze sezon jeszcze sie nie skonczył i przed rewanżem w Rzeszowie mamy MPPK z udzialem zawodników Stali, to wszystko jest mozliwe -> patrz przypadkowa kolizja Kuciapszczaka i tego co niby zdetronizował Golloba ;)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#765 Postautor: Łoptymista » 13 września 2005, o 17:51

Gelo pisze:
"Sprzedawca roku" pewnie będzie do wzięcia i... aż sam sobie się dziwię, ale... zmieniłem poglądy i... jestem za zakontraktowaniem Śledzia na przyszły rok do Motoru.

Przypominam o prawach autorskich tego pomysłu ;). Zdaje się, że przed sezonem na tym forum tak naprawdę tylko ja z Bimmerem byliśmy za Śledziem w Lublinie. Tak się nieszczęśliwie złożyło, że stało się to, co przewidziałem czyli Śledź zagwarantował Józkom przynajmniej drugie miejsce.

Medalu chcecie czy co? 8) :wink:
A tak troche poważniej to nie tylko sam Śledź zagwarantował Stali... przepraszam Marmie Polskie Folie (buhahaha) taki wynik. Było jeszcze kilku innych ojców sukcesu. Na przykład taki Max, Kuciapa czy para juniorów, która wiele spotkań zaczęła od 5:1.
A co do człowieka ryby. Sezon 2005 kończy się, ale ja uparcie zdania o Śledziu nie zmienię. Dla mnie jest to nadal istota całkowicie niegodna zaufania. Kołodziej będzie naiwniakiem jeśli go zatrudni... no chyba że zapłaci też dwóm facetom, którzy non stop będą pilnowali Ś. i jego sprzetu. Wtedy może z Dareczka będzie pożytek. Może...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#766 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 13 września 2005, o 22:45

A czy klub doświadczony już przykrymi wydarzeniami z poprzedniego sezonu, kontraktując dajmy na to takiego Dariusa Ś. nie może sie przed takimi "wpadkami" zabezpieczyć w kontrakcie? Wtedy myślę, że można takiego pana D kontraktować nie bojąc sie o jakieś wybryki...

pozdro

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#768 Postautor: sadychor » 13 września 2005, o 23:05

I psa przewodnika może jeszcze. Wg mnie marne są szanse na powrót Śledzia. Chciejstwo( :shock: ) nie zawsze starcza, kasa jest języczkiem u wagi, a u nas z nią nienajlepiej.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#769 Postautor: ZÅ‚oty » 16 września 2005, o 16:54

http://stal.rzeszow.pl/news/fullnews.php?id=91

wypowiedz darka sledzia przed meczem rewanzowym z ostrowem
Obrazek

rob7
Senior

#770 Postautor: rob7 » 17 września 2005, o 10:21

sadychor pisze:I psa przewodnika może jeszcze. Wg mnie marne są szanse na powrót Śledzia. Chciejstwo( :shock: ) nie zawsze starcza, kasa jest języczkiem u wagi, a u nas z nią nienajlepiej.

no właśnie kasa, kasa, kasa....
jeśli w przyszłym sezonie będzie mogło jeździć dwóch obco to pytanie czy Darek zalapie sie do e-ligi, tak więc poczekajmy na wydarzenia w meczu rewanżowym...

max3
Zawodowiec

#771 Postautor: max3 » 19 września 2005, o 18:18

W niedziele mecz o extralige Rzeszow-Ostrow dwa bogate kluby.Kazdy zadaje sobie pytanie kto wygra? a ja bym zadal inne pytanie kto sprzeda mecz ?.Dzialacze rzeszowscy robia juz podchody, podobno jak wypowiada sie sponsor Dyma. Dymowi zaproponowali 10tys za kazde 0 ,a znajac chciwosc zawodnikow rzeszowskich( chodzi mi szczegolnie o dwoch zawodnikowi) i jednego wychowanka motoru to takiej oferty raczej by nie odzucili,wiec mecz zapowiada sie ciekawie .

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#772 Postautor: Dobromir » 19 września 2005, o 18:52

Te bzdury można przeczytać na kilku forach. Jaki idiota proponowałby Dymowi stówke za każde zero skoro będzie on najgorszym seniorem w składzie Ostrowa na ten mecz i nie sądze żeby mu sie udału więcej niz 2 punkty uciułać w rzeszowie. Zakładając jeszcze że Rzeszów odskoczy na kilka punktów to za Dyma pójdą taktyczne i pojedzie góra w 2 biegach. Jeśli już to takie coś mogli by kombinować z Jędrzejakiem albo Szczepaniakiem no z węgrzykiem w porywie desperacji

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#774 Postautor: Dobromir » 19 września 2005, o 21:00

Na sportsboardzie i na forum unii tarnów widziałem noi na rzeszowskim

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#775 Postautor: Kiry » 20 września 2005, o 07:44

haha dobre, uderzać z propozycja do najgorszego zawodnika w skladzie, szkoda ze do Bruchajzera nie uderzyli :lol:
Jak ktos miałby dać ciała to najpredzej Karlsson ze dwa razy na 5-1 da się przywiesc i po zawodach.
Obrazek