Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#151 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 13:17

Wysadzili Wieczorka z TŻ-u, zrobiło mu się przykro ;) i postanowił, że sie zemści na wszystkich i założy swój klub :lol:
Już parę lat był taki jeden. Nawet udało mu się powołać nowy klub i szumnie wypowiadał sie w prasie o swoich wizjach i planach. Ambicji starczyło na zorganizowanie jednego turnieju młodzieżowego. Dostał facet finansowo po dupie i sie uciszył.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gemeran

#152 Postautor: Gemeran » 12 sierpnia 2005, o 18:52

Gawrzyk pisze: Ale powdem powstania tego klubu nie jest raczej żużel. Sprawa jest polityczna. Chodzi o rozbicie elektoratu Z. Wojciechowskiego przez team Szydłowski-Sierakowska- Wieczorek. Akurat obudzili się przed wyborami, bo jest pare głosów do zgarnięcia wsród kibiców żużla.

Oho, widzę że polityka wkracza do lubelskiego żużla. Żałosne. Chcę zaznaczyć że wypowiadam się tu jako gość niewtajemniczony w mechanizmy sterujące lubelskim żużlem, jako zwykły kibic mający cokolwiek pojęcie o tym sporcie. Mam nadzieję że żaden kibic żużla nie będzie tą grą przedwyborczą się sugerował w czasie wyborów. Może ja nie wiem, ale co takiego pan Wojciechowski zrobił dla lubelskiego żużla? Ja się nie czepiam tylko chcę wiedzieć, konkretnie? Czy to jego pokazywanie się na meczu to coś innego jak gra z kibicami? Znowu jest dużo obietnic, a potem co. Obiecywano już wiele, obiecywał i pan Wojciechowski, i co? stodołę nam zafundował na trybunie? co więcej. Nadal oglądamy mecze na ruinie stadionu. Mam nadzieję że myślący ludzie nie dadzą się zwodzić, po reakcjach kibiców na wystąpienie tego pana od kopca na prezentacji z Rzeszowem trochę mi ulżyło. Na szczęście go wygwizdano. To była szopka przedwyborcza. Jeśli z tym nowym klubem to też szopka to już niedługo sprawa upadnie.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#153 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 21:04

Przede wszystkim Wojciechowski załatwił klubowi sponsoring Sipmy.

Davv
Kadrowicz

#154 Postautor: Davv » 12 sierpnia 2005, o 21:35

No i za to panu Wojciechowskiemu będziemy wdzięczni do końca życia. Napewno cała rzesza kibiców TŻ Lublin pójdzie na wybory i odda głos na szanownego pana Wojciechowskiego. Panie Wojciechowski jest pan wielki... Takiego sponsora mamy dzieki panu. :wink: :x Lublin_Fanie daj spokój. Gdyby nam załatwił taką Marmę, czy kogoś kto da przynajmniej tyle kasy co p. Półtorak to nawet bym na niego zagłosował, pomimo iz nie biorę udziału w tej szopce jaką są wybory. Brawo Brawo niech żyje nam p. Wojciechowski... Polityka i sport się wykluczają chyba że ktoś naprawdę kocha sport a nie używa go tylko do zebrania głosów....

Szacuneczek

Pebas
Szkółkowicz

#155 Postautor: Pebas » 12 sierpnia 2005, o 22:29

Przemawia przez ciebie żal, że nie mamy takiego sponsora jak Marma, ale spójrz wstecz. Kiedy Sipma wsparła TŻ? Kto maczał w tym ręce? I jakie inne kluby drugoligowe miały lub mają sponsorów strategicznych na miarę Sipmy? Śmiem postawić tezę, że gdyby nie pomoc Sipmy w tamtym momencie ,mielibyśmy nadal drugą ligę, lub na żużel pomykalibyśmy do Rzeszówka. Zachowaj trochę zdrowego rozsądku a nie patrz teraz na Sipmę przez pryzmat ostatniego sezonu. O tym co teraz robi Sipma jako sponsor główny można podyskutować, ale w innym temacie i chyba wszyscy będziemy mieli podobne opinie.

Davv
Kadrowicz

#156 Postautor: Davv » 12 sierpnia 2005, o 22:39

No dobra. Wsparła nas w trudnym momencie. Zgoda. Ale to było dawno. Teraz nie można używać tego jako argumentu. Zresztą mi chodziło o podkreślenie tego, że p. Wojciechowski chce użyć klubu do własnych celów. I nie można stawiać mu pomnika za to jak napisał Lublin_Fan, że pozyskał Sipmę jako sponsora. Jeśli chce zdobyć głosy niech się wykaże teraz czymś więcej niż tylko wyjściem do prezentacji z drużyną. Niech nam teraz załatwi sponsora na miarę 1 ligi, ewentualnie wyciągnie więcej kasy od Sipmy. Bo dla mnie to bez różnicy kto będzie dawał kasę. Ważne żeby jej nie brakowało...

Shack
Administrator

#157 Postautor: Shack » 12 sierpnia 2005, o 22:48

Jeszcze poparcie wsród najwyższych władz nie zaszkodziło żadnemu klubowi, jest szansa trzeba sprobować wepchnać gościa.... Stracić na tym nie stracimy

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#158 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 23:14

Davv pisze:No i za to panu Wojciechowskiemu będziemy wdzięczni do końca życia. Napewno cała rzesza kibiców TŻ Lublin pójdzie na wybory i odda głos na szanownego pana Wojciechowskiego. Panie Wojciechowski jest pan wielki... Takiego sponsora mamy dzieki panu. :wink: :x Lublin_Fanie daj spokój.

Co dać spokój? masz ze dwie szare komórki?
Ja stwierdzam fakty. Gdyby nie wejście Sipmy w żużel to nie byłoby awansu, Knappa, Piszcza, Śledzia, Richardssona, Karlssona czy Joonasa. Dla nas żużel na jako-takim poziomie zaczął sie właśnie dzięki Sipmie. Oni jako jedyni postanowili wesprzeć leżący na łopatkach klub. Za obecnym sezon można mieć uzasadnione pretensje, ale pamiętać należy o jednym: gdyby nie Sipma to zapewne dzielilibyśmy los Krakowa i Świętochłowic.

No dobra. Wsparła nas w trudnym momencie. Zgoda. Ale to było dawno. Teraz nie można używać tego jako argumentu

Nie tyle można co nawet trzeba. Nic sie nie dzieje bez przyczyny. Jedne wydarzenia są nastepstwem drugich. Wojciechowski to bodajże jedyny polityk, którego starania na rzecz klubu przyniosły wymierne korzyści.

I z góry uprzrdzę. Nie robię tu nikomu kampanii wyborczej.

Pozdr.

meesha
Trener
Kontakt:

#159 Postautor: meesha » 13 sierpnia 2005, o 00:15

Lublin_Fan pisze:Dla nas żużel na jako-takim poziomie zaczął sie właśnie dzięki Sipmie.
Ooooj, chyba Cię troszkę poniosło :D Chyba, że za początek żużla w Lublinie przyjmujesz rok 2001 :lol: :wink:
Ale w sumie to nie chce mi się znów zaczynać tego tematu... Sipma to, Sipma tamto, Sipma sramto :? :roll: Żałosne to się robi a i ja za stary jestem na to :(
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#160 Postautor: Davv » 13 sierpnia 2005, o 12:33

No to mnie przekonałeś Lublin_Fanie. Od dziś zostanę wielkim fanem p. Wojciechowsiego i Sipmy. Miałem zamiar kupić samochód w najbliższym czasie, ale jednak wesprę naszego sponsora i kupie sobie coś z ich asortymentu. NIECH ŻYJĄ NAM p. Wojciechowski I NASZ WIELKI SPONSOR :wink: SIPMA.

PS. Macie może jakieś plakaty z p. Wojciechowskim (najlepiej na tle maszyn naszego sponsora)?

PS2. WIWAT SIPMA

Awatar użytkownika
Gemeran

#161 Postautor: Gemeran » 13 sierpnia 2005, o 13:33

Ja jednak uważam że ta pomoc bezinteresowna nie jest a klub ma pomóc temu panu w karierze. Poza tym, pan Wojciechowski nie pomaga za własne pieniądze.

lucki73
Kontakt:

#162 Postautor: lucki73 » 13 sierpnia 2005, o 20:07

Come back, ale wyjÄ…tkowo dyskretny i bez komentarzy.

pozdrawiam tych, którzy mają wiedzę i którym zależy na dobru tego klubu

szacunek
Nowy-Lucki73

EDIT: Komu się nie podoba mój avatar??? Miej odwagę się przyznać. To Forum "włazidupców" czy miejsce swobodnego wyrażania myśli, także w formie graficznej?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2005, o 00:57 przez lucki73, łącznie zmieniany 3 razy.
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#163 Postautor: Lublin_Fan » 13 sierpnia 2005, o 22:36

meesha pisze:Ooooj, chyba Cię troszkę poniosło :D Chyba, że za początek żużla w Lublinie przyjmujesz rok 2001 :lol: :wink:

Po tym co pisze Davv doszedłem do wniosku, że dla niego żużel rozpoczął się całkiem niedawno. Dlatego taka była moja wypowiedź.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#164 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2005, o 23:02

Nowy-Lucki73 pisze:Come back, ale wyjÄ…tkowo dyskretny i bez komentarzy.

szacunek
Nowy-Lucki73

HJERTELIG VELKOMMEN HER TIL LUBELSKIE FORUM ŻUŻLOWE BY!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#165 Postautor: Kaka » 14 sierpnia 2005, o 00:30

Nowy-Lucki73...stare gadanie...czyli cytowania książek od marketingu ciąg dalszy, witam serdecznie z powrotem :) Nie daj sie prosić, nie badź dyskterny i daj swoje komentarze, juz dawno nie czytałem Twoich wybitynch dzieł, np: "Jak idealistycznie powinien być prowadzony klub żużlowy, czyli 102 rady Lucki'ego z markektingu i zarządzania" albo "Jak przewidzieć wynik meczu i konkretny przebieg zawodów, czyli 102 recepty Lucki'ego na czytanie statystyk i obserwowanie drużyny z oddali (czyt. z Wa-wy)." :D .
Pozdrawiam serdecznie 8) .

Davv
Kadrowicz

#166 Postautor: Davv » 14 sierpnia 2005, o 03:20

Lublin_Fan pisze:
meesha pisze:Ooooj, chyba Cię troszkę poniosło :D Chyba, że za początek żużla w Lublinie przyjmujesz rok 2001 :lol: :wink:

Po tym co pisze Davv doszedłem do wniosku, że dla niego żużel rozpoczął się całkiem niedawno. Dlatego taka była moja wypowiedź.

Pozdr.

Ale kręcisz... Czy meesha jest Twoim guru, że tak mu się tłumaczysz? Nie masz racji i tyle. A żużel dla mnie rozpoczął się wcześniej niż Ci się wydaje...

lucki73
Kontakt:

#167 Postautor: lucki73 » 14 sierpnia 2005, o 03:25

Kaka pisze:Nowy-Lucki73...stare gadanie...czyli cytowania książek od marketingu ciąg dalszy, witam serdecznie z powrotem :) Nie daj sie prosić, nie badź dyskterny i daj swoje komentarze, juz dawno nie czytałem Twoich wybitynch dzieł, np: "Jak idealistycznie powinien być prowadzony klub żużlowy, czyli 102 rady Lucki'ego z markektingu i zarządzania" albo "Jak przewidzieć wynik meczu i konkretny przebieg zawodów, czyli 102 recepty Lucki'ego na czytanie statystyk i obserwowanie drużyny z oddali (czyt. z Wa-wy)." :D .
Pozdrawiam serdecznie 8) .

Pooglądaj Bundy`ego, to Twój poziom (jak w avatarze). Widać, że edukację czerpiesz z tej klasyki filmu.

cmoknij mnie
Nowy-Lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#168 Postautor: Kaka » 14 sierpnia 2005, o 10:26

Nowy-Lucki73 pisze:
Pooglądaj Bundy`ego, to Twój poziom (jak w avatarze). Widać, że edukację czerpiesz z tej klasyki filmu.

cmoknij mnie
Nowy-Lucki73

Powiedział co wiedział wielce wykształcony i oczytany pan Lucki, skad ja czerpie(czerpałem) edukacje to moja sprawa, natomiast rozrywke czerpie między innymi z Bundy'ego i Twoch postów (podobny poziom i dawka śmiechu).

PS Na pieszczoty to trzeba sobie zasłużyć.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#169 Postautor: Kiry » 14 sierpnia 2005, o 11:29

OT

trzymajcie sie tematu, a pieszczoty na prv :twisted:

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#170 Postautor: auganoff » 15 sierpnia 2005, o 19:45

-Nowy-Lucki73- pisze:Come back, ale wyjÄ…tkowo dyskretny i bez komentarzy.

szacunek
Nowy-Lucki73

EDIT: Komu się nie podoba mój avatar??? Miej odwagę się przyznać. To Forum "włazidupców" czy miejsce swobodnego wyrażania myśli, także formie graficznej?

Mnie się nie podoba Twój avatar i nie rozumiem, co odwaga ma z tym wspólnego. Bazuje na prymitywnych skojarzeniach. Stary Lucki73 charakteryzował się większą finezją.

hayabusarider

#171 Postautor: hayabusarider » 15 sierpnia 2005, o 20:21

A ja czekam kiedy PERŁA wyprze Sipme ze Sponsornigu!!
To będą początki E-klasy!

P.S. dla speców od Marketingu Perły:
Dlaczego nie zrobicie Perłowego Lata na Wybrzeżu???

Awatar użytkownika
KOTI

#172 Postautor: KOTI » 16 sierpnia 2005, o 09:01

No rzeczywiscie, podobno perla miala wesprzec klub pozadna dawka gotowki, jesli utrzymamy sie w 1-wszej lidze :) i co z tym dalej bedzie :roll:

lucki73
Kontakt:

#173 Postautor: lucki73 » 13 września 2005, o 13:16

Jak widzę, takich nawiedzonych osób na punkcie profesjonalizacji życia żużlowego w klubach jest więcej i nie tylko w Lublinie.

Pozwalam sobie wkleić list otwarty kibiców z Rybnika do Zarządu RKM-u Rybnik, w którym to oszołomstwo podobne do mnie postuluje o lepszą jakość żużlowego życia w Rybniku.

kibice RKM Rybnik, za Przegladzuzlowy.pl pisze:List otwarty rybnickich kibiców do Zarządu Rybnickiego Klubu Motorowego 4 września 2005 czara pełna goryczy runęła pod ciężarem swojej zawartości na ziemię rozlewając wokół smak klęski i zmuszając nas do działania. Nie potrafimy już dłużej patrzeć na niemoc organizacyjną panoszącą się w naszym klubie oraz nie chcemy dłużej oglądać skutków niezrozumiałej, choć jakże radosnej polityki prowadzonej przez osoby nim zarządzające. Przyczyną naszego protestu jest nie tylko to, że na własną prośbę przegraliśmy tydzień temu sezon, ale rozgoryczenie i wściekłość, które narastały w nas przez blisko 2 lata. Dziś jednak mówimy - dość. Koniec z tym - my już dłużej tego nie będziemy znosić. Od dawna od Prezesa Zarządu słyszymy wciąż to samo. Słyszymy o stabilności budżetu, terminowości regulowania zobowiązań, o profesjonalizmie, o tym jaki mamy piękny stadion, o (o zgrozo!!) nadwyżce budżetowej... Pytamy więc dlaczego w takim razie dlaczego po każdym sezonie nasza drużyna osłabia się, pozwalając na odejście najlepszych zawodników? Zamiast wzmocnień ciągle słuchamy o młodości i perspektywach stojących przed naszą drużyną. Pytamy: Jakie to perspektywy i co zostanie z tej drużyny w kolejnym sezonie? Zbudujemy nową - jeszcze młodszą i jeszcze bardziej perspektywiczną? Przypominamy Panu, panie Prezesie o tym, że pierwszorzędnym celem działalności klubu jest sukces sportowy a nie generowanie zysków czy też "nadwyżek". Taka polityka naszym zdaniem oddala a nie przybliża oczekiwany przez nas awans. Proszę spojrzeć na przykład klubu z Zielonej Góry. Tam kilka dni po porażce w Gdańsku, która oznaczała spadek dla ZKŻ-u odbyło się spotkanie prezesa z kibicami w którym zapewnił on, że celem klubu w następnym sezonie jest awans. Zaznaczył również, że już w przyszłym tygodniu zarząd siada do rozmów z zawodnikami na temat kontraktów na przyszły sezon. Pytamy jak wygląda ta sprawa w naszym klubie? Czy ktoś myśli o wzmocnieniach na przyszły sezon? Czy też jak zwykle ?mamy czas? i Zarząd idąc śladem trenera Łosia ma zamiar czekać i popijać ciepłą herbatkę? Porażka z drużyną Stali Rzeszów była bardzo bolesna. Okazało się jednak, że zabolała wyłącznie nas - kibiców. Po tej rzezi, ku naszemu zdumieniu, nie usłyszeliśmy od strony klubu żadnej nuty smutku, nie dostrzegliśmy złości, nie było śladu rozgoryczenia. Pomijamy oczywiście takie drobiazgi jak brak słowa "przepraszam" - to byłoby już dla Was zbyt trudne. Czyżby nic się nie stało? Czyżbyście nie popełnili żadnego błędu? Usłyszeliśmy natomiast znowu stek sloganów z ust Prezesa Aleksandra Szołtyska (którymi zresztą raczy nas coraz częściej) na temat piękna naszego stadionu, młodości drużyny, oraz tego jakie to wspaniałe warunki były stworzone zawodnikom. Pojawiła się też wyraźna sugestia, że zrobiono wszystko, co możliwe, a winę ponoszą tylko zawodnicy. Po meczu 4 września w parkingu panowała radosna atmosfera, a jeden z mechaników biegał i śpiewał nawet naszą - kibiców - piosenkę pt. "Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię..." co zakrawało już na kpinę. Pytamy: Czy tak miało być? Czy tak Wam dobrze w tej pierwszej lidze, że postanowiliście w niej zostać? Jeśli tak jest, to doradzamy zmianę klubu - bo my tego nie chcemy. Nie chcemy dłużej słuchać o tym, że posiadanie strategicznego sponsora nie jest dla klubu priorytetem. O tym, że nie ma możliwości, żeby takiego sponsora pozyskać. Możliwości są - świadczą o tym przykłady innych klubów. Niech o tym, że posiadanie sponsora strategicznego jest kluczem do sukcesu sportowego świadczy fakt, że wszystkie bez wyjątku drużyn zajmujące w tabeli ekstra i I ligi miejsca wyższe od nas sponsora takiego posiadają. Uważamy jednak, że dopóki struktura klubu będzie niejasna, dopóki mechanizmy nim rządzące będą owiane mgiełką tajemnicy, dopóki klub będzie towarzystwem wzajemnej adoracji a nie transparentną machiną, dopóty nikt przy zdrowych zmysłach nie zgodzi się zainwestować w niego tak poważnych pieniędzy, jakie są potrzebne. Pan Prezes powtarza ciągle, że głównym priorytetem Zarządu jest dbanie o drobnych sponsorów. Jak jednak w świetle tej wypowiedzi wygląda dbałość o tych najdrobniejszych, a jednocześnie najwierniejszych i najbardziej stałych sponsorów, czyli posiadaczy karnetów? Kolejki przy bramach, niekompetencja ochrony, uwłaczający godności kibica sposób sprawdzania oryginalności karnetów, to tylko kilka z przykładów ?dbania? o kibica. Jeżeli w taki sam sposób dba się o pozostałych sponsorów, to już wiemy, dlaczego jest ich z sezonu na sezon coraz mniej. Oświadczamy, że nie pozwolimy dłużej wciskać sobie takich bzdur. Nie jesteśmy bandą głupców i doskonale widzieliśmy sprzętową przepaść pomiędzy naszymi a rzeszowskimi żużlowcami. Wiemy też o problemach z wypłatami pieniędzy dla zawodników, które wystąpiły niedługo po oświadczeniu Prezesa o płynności finansowej klubu. Wiemy o wielu konfliktach pojawiających się na wszelkich płaszczyznach (zawodnicy, trener, zarząd, pracownicy klubu) - wiemy jak bardzo zła jest w klubie atmosfera na skutek tych przepychanek. Wiemy ostatecznie o żałosnym amatorstwie kluczowych osób zatrudnionych przez klub. Uprzejmie informujemy Pana, panie Prezesie, że kibice nie są grupą bezwolnych idiotów zasiadających na stadionie i jeżdżących za Wami po całej Polsce niezależnie od stawki meczu. Widzimy to, co się w klubie dzieje i jesteśmy zdolni do oceny Waszych działań. Co więcej, mamy do niej prawo. Sport jest dla kibiców a nie dla działaczy i bez kibiców zginie.

Poniżej przedstawiamy listę podstawowych warunków, których spełnienie według naszej oceny jest jedyną szansą na wyrwanie się z marazmu, średniactwa i byle jakości:

? powołanie Sportowej Spółki Akcyjnej, której zasady działania będą regulowały odpowiednie przepisy prawa, dzięki czemu stanie się ona strukturą transparentną i prężną. Uważamy, że budżet klubu żużlowego to zbyt wielkie pieniądze, żeby dysponować nimi społecznie w ramach stowarzyszenia. Będzie to również pierwszy krok do stworzenia odpowiednich warunków dla strategicznego sponsora.

? wszystkie kluczowe osoby pracujące na rzecz klubu (od Prezesa i członków Zarządu począwszy) powinny być zwyczajnie zatrudnione przez w/w Spółkę, co pozwoli na jasne określenie celów, zakresu obowiązków oraz odpowiedzialności każdej z tych osób. Pozwoli to również na ich kontrolę oraz rozliczanie przez organy Spółki i zlikwiduje raz na zawsze mętność zasad oraz brak jasnego zakresu odpowiedzialności wynikające z działalności "społecznej".
? przed Spółką należy okresowo stawiać cele, z których jej pracownicy będą rozliczani. Chcemy wiedzieć, o co jedzie drużyna.
? Żądamy powrotu do tradycji żużla w Rybniku - przede wszystkim do członu "ROW" w nazwie oraz do barw klubowych. Uważamy, że dotychczasowy dorobek rybnickiego żużla jest tak znaczący, że należy mu się poszanowanie i szczególne względy.
? Żądamy podjęcia intensywnych działań w celu pozyskania silnego sponsora strategicznego. Chcemy działań podjętych przez władze klubu. Uważamy, że nie wolno opierać się w tych kwestiach wyłącznie na przychylności i wielkiej pomocy Miasta Rybnika.
? wejście do Ekstraligi i pozostanie w jej szeregach powinny być nadrzędnym i trwałym celem postawionym przed spółką. Uważamy, że nasze miasto, nasz klub oraz jego kibice w pełni na to zasługują. Chcemy, aby nasza drużyna oraz władze klubu pragnęły tego ponad wszystko. Obecnie takiego pragnienia nie widzimy.

Chcemy głośno wyartykułować nasze oczekiwania i zaznaczyć, że nie pozwolimy, aby dłużej było tak jak jest teraz. Uważamy, że czas na zmiany już nadszedł i chcemy je zapoczątkować. Apelujemy do wszystkich, którym zależy na rybnickim żużlu, o włączenie się do dyskusji i przedstawienie swojej wizji rozwoju naszej ukochanej dyscypliny. Żądamy zmiany polityki, sposobu myślenia i działania ludzi kierujących klubem. Równocześnie deklarujemy z naszej strony wszelką pomoc, jaka okaże się potrzebna w budowie lepszych struktur klubu.

Niniejszy list przesyłamy do wiadomości Pana Prezydenta Miasta Rybnika oraz do redakcji wszelkich mediów, do których jesteśmy w stanie dotrzeć.

Kibice

I bez komentarza na koniec. Ci, którzy krytykowali niech się wstydzą. A którzy to? Oni sami wiedzą.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#174 Postautor: Cooper » 13 września 2005, o 13:59

lucki73 pisze:Ci, którzy krytykowali niech się wstydzą. A którzy to? Oni sami wiedzą.

ukłony
lucki73

Wydaje mi sie, ze wystarczy zmienic w tym liscie slowo "Rybnik" na slowo "Lublin" i kazdy z kibicow udzielajacych sie na tym forum podpisalby sie pod tym listem obiema rekami. Nie przypominam sobie, by ktos krytykowal na tym forum koniecznosc zmierzania ku profesjonalizacji klubu. Uprzedzajac Twoja replike lucki, chodzi o fakt, ze ludzie popieraja dzialania zmierzajace do profesjonalizacji klubu itd., ale nie zawsze sie zgadzaja z Twoim jakze czasami utopijnym podejsciem do tych spraw. Teraz Twoje pisane kiedys posty kojarza mi sie z zachowaniem Tuska w debacie z Cimoszewiczem u Lisa, gdzie caly czas mowil o marzeniach, natchnieniu i tym podobnych pierdolach. A dzialan i pomyslow konkretnych zero. Choc przepraszam, jesli chodzi o konkretne pomysly to bijesz Donalda na glowe. (bez ironii). W kazdym razie ludzi meczyl raczej sposob w jaki przekazywales swe madrosci, meczone w kolko jak mantra jakas. Ale miedzy wierszami zawarte byly rzeczy godne uwagi i uwierz mi, ze nie jestes w tych pomyslach odosobniony.

P.S. Jak zauwazyles, ostatnio nasze relacje sie poprawily i mam nadzieje, ze bedziemy potrafili prowadzic dyskusje rownie kulturalnie jak Donald z Cimoszenka, tyle, ze o wiele bardziej ciekawie :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

lucki73
Kontakt:

#175 Postautor: lucki73 » 13 września 2005, o 14:09

Uderz w stół, a Cooper się odezwie :) Dziękuję Cooper, czekam na następnych skruszonych.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa