Sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
wojteko
Senior

#51 Postautor: wojteko » 1 sierpnia 2005, o 13:06

Kiry pisze:...Nie wiemy czy Ci którzy ciagna ten wozek nie posluchają rad "forumowych znawców" i nie dadza soie spokoju z żużlem zaoszczedzając przy tym sporo zdrowia, czasu, kasy itp i co wtedy...

Kiry napisales w/w ot-tak sobie czy cos moze powazniejszego sugerujesz :?: pzdr

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#52 Postautor: _piotrusss » 1 sierpnia 2005, o 13:07

Kiry pisze:Dlatego proponowałbym zamknąc ten temat i otorzyć go ewentualnie w przerwie zimowej , jak juz nie bedzie zupelnie o czym sie rozwodzic.

Ale co Ci to przeszkadza??? Czy wszystkie posty na forum muszą być w 100% nie budzące wątpliwości co do ich przydatności i w 100% sensowne??? Jak widzisz jest zainteresowanie. Ludzie lubią rozmawiać na takie tematy i nie widzę najmniejszego powodu by go zamykac... myślę, że nie tylko ja.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#53 Postautor: Talib » 1 sierpnia 2005, o 14:14

Kiry pisze:Play offy przed nami a wy snujecie plany na 2006 rok :lol:
Nie wiemy czy nie bedzie zmian w regulaminie (wieksa ilość tzw stranieri)
Nie wiemy jak zakonczymy sezon 2005, byc moze awansujemy do extra z pierwszego miejsca lub po barazu :lol:
Nie wiemy czy Ci którzy ciagna ten wozek nie posluchają rad "forumowych znawców" i nie dadza soie spokoju z żużlem zaoszczedzając przy tym sporo zdrowia, czasu, kasy itp
I co wtedy...

Dlatego proponowałbym zamknąc ten temat i otorzyć go ewentualnie w przerwie zimowej , jak juz nie bedzie zupelnie o czym sie rozwodzic.

PS aha, poruszacie sie w tym watku w starasznie hermetycznej grupie zawodnikow.
Skoro mają to być fantazjo-propozycje to nie zapominajcie ze istanieja jeszcze takie "asy" jak Burza, Kłopot, Puszakowski, 100jan, Smith, Robacki, Wardzała itp :lol:

No to ja postaram się nieco rozszerzyć ten hermetyczny kaftan. Oto moje propozycje: Jurczyński i Ermolenko. :)

sledzio

#54 Postautor: sledzio » 1 sierpnia 2005, o 14:16

_piotrusss pisze:
Kiry pisze:Dlatego proponowałbym zamknąc ten temat i otorzyć go ewentualnie w przerwie zimowej , jak juz nie bedzie zupelnie o czym sie rozwodzic.

Ale co Ci to przeszkadza??? Czy wszystkie posty na forum muszą być w 100% nie budzące wątpliwości co do ich przydatności i w 100% sensowne??? Jak widzisz jest zainteresowanie. Ludzie lubią rozmawiać na takie tematy i nie widzę najmniejszego powodu by go zamykac... myślę, że nie tylko ja.

Właśnie po co zamykać ?! , może nasz szanowny Pan Dyrektor Siwek czyta to i może zrobi nam taką drużyne jaka wypisujemy więc ja poprosze Leigh'a Adamsa na obcokrajowca :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#55 Postautor: Gelo » 1 sierpnia 2005, o 15:14

Cooper pisze:
Gelo pisze:. Na pozycji obco - oczywiscie Peter - nie żaden Lee. Moja propozycja na dziś:
1. Piszcz, 2. Staszek/Pietraszko, 3. Śledź, 4. Trumiński/Knapp, 5. Karlsson, 6. Kępa, 7. Klimek
Drugi obco - na słabszych rywali - Joonas. Pytanie co z Jeleniewskim - zupełnie nie rozumiem, jak można widziećJelenia w składzie i chcieć pozbyć się Pietraszki. Dla mnie Jeleniewski to żaden żużlowiec. Niech się nauczy jeździc regularnie i na wyjazdach, zamiast cwiczyć jazdę na jednym kole - wtedy zmienię zdanie. A tymczasem - puszczałbym go tylko w Lublinie.

Tylko nie Sledz i Karlsson... :?

W ogole Gelu napisales jakos tak jak nie Ty... Pietraszko ma walczyc o skald ze Staszkiem, a Knapp z Trumna?

Tak, ponieważ priorytetem w tej koncepcji jest lubelskie pochodzenie, a nie poziom sportowy. Nie wiem czy jest to słuszny klucz, ale wiem, że jazda swoimi wychowankami ma u nas wielu zwolenników. Ja do nich nie należę, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w Golloba w TŻ-cie. Dlatego jest to jedna z koncepcji, moim zdaniem dość realna i ciekawa. A co do zdania - "tylko nie Śledź i Karlsson" to powstrzymam się od komentarza. Chyba że naprawdę uważasz, że Jeleniewski jest lepszy od Śledzia a np. Joonas od Petera... Wtedy współczuję.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#56 Postautor: papi » 1 sierpnia 2005, o 15:27

Twój skład jest na pewno dobry tylko jak napisałem wcześniej, zarówno Staszek jak i Knapp dostaną zapewne po kilka ofert i będą mogli wybierać. Chciałbym by TŻ sprostał ich wymaganiom finansowym, ale nie da się ukryć że będzie to bardzo trudne. Jeśli chodzi o Śledzia to jestem zdecydowanie na nie :!: Jeszcze rok temu mogłem zapomnieć, że zostawił drużyne, ale przed sezonem zachował sie nie fair wobec TŻ-u. Odszedł do drużyny która jakby nie patrzeć od zawsze rywalizowała z lubleskim klubem. Mam nadzieje, że to nauczy naszych działaczy i Śledź nie będzie nawet kandydatem do jazdy w Lublinie. Jestem zwolennikiem jazdy wychowankami, Śledziowi też źle nie życze, ale nie chciałbym by ponownie jeździł w plastronie z koziołkiem :x Natomiast nie wiem dlaczego jestes tak przeciwny Richardsonowi. Wczoraj w DPŚ udowodnił że umie jeździć, zdobył czysty komplet, a moim zdaniem zrobił więcej dla TZ-u niż Karlsson. Peter jeździł dobrze, ale nie identyfikował się z drużyną, nie pomagał zawodnikom na torze. Po prostu przyjeżdżał, zdobywał punkty, odbierał pieniądze i tyle. Do nastepnego meczu. Natomiast Lee zachowywał się inaczej wobec kolegów na torze, lubił tu jeździć, był prawdziwym ulubieńcem kibiców i mam nadzieje że wróci w następnym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#57 Postautor: Gelo » 1 sierpnia 2005, o 15:27

Bimmer pisze:Gelu, osobiście uważam, że Jeleniewski poczynił w tym sezonie znaczące postępy i nadal znajduje się na fali. Moim zdaniem obecnie jest bardzo solidnym startowcem, popełnia znacznie mniej błędów, a te szkolne, które często zdarzały mu się jeszcze w zeszłym roku, chyba całkowicie wyeliminował. Trudno go dzięki temu wyprzedzić, szczególnie w Lublinie. Na wyjazdach, natomiast, zaczyna jechać - jeśli byłeś ostatnio w Rzeszowie, to widziałeś.
Chłopak jest zadziora, ambitny i zaczłął profesjonalnie podchodzić do swoich obowiązków. W zimie trenował jak się patrzy, zainwestował też w dobry sprzęt. Moim zdaniem więc wypuszczenie go w tym momencie z ręki byłoby niemądre.
Witam po urlopie :)

Wszystko ładnie, pięknie - tylko, że to o czym piszesz pozwala Jeleniowi na zajęcie 38 miejsca w I lidze (tylko dwa oczka wyżej do niejakiego Dawidka Stachyry) i dopiero piątej średniej w drużynie. Mnie to na kolana nie zwala, a wyniki mówią same za siebie. Wyjazd w Rzeszowie na osłabionym rywalu i inne pozostałe jednostkowe i bardzo sporadyczne wybryki nie zmieniają faktu, że Jeleń to dętka wyjazdowa, na którą absolutnie liczyć nie można.
Do papiego - widzę, że w dyskusji kierujesz sie argumentami niemerytorycznymi. Co mnie obchodzi jak się Śledź zachował rok temu, skoro Piszcze, Jeleniewskie i Frankowy mogę tylko pomarzyć o jego poziomie sportowym - nawet teraz)? Nie mam nic do Lee, ale Petera uważam za lepszego żużlowca, a na pewno pewniejszego i mniej delikatnego. Nie obchodzi mnie czy jeden z drugim powie coś pod publikę w prasie. Peter robił to, co do niego należało - był maszynką do robienia punktów. A i Lee moim zdaniem jest w słabszej formie niż przed dwoma laty.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#58 Postautor: sadychor » 1 sierpnia 2005, o 15:36

Gelo pisze:Tak, ponieważ priorytetem w tej koncepcji jest lubelskie pochodzenie, a nie poziom sportowy. Nie wiem czy jest to słuszny klucz, ale wiem, że jazda swoimi wychowankami ma u nas wielu zwolenników. (...) A co do zdania - "tylko nie Śledź i Karlsson" to powstrzymam się od komentarza. Chyba że naprawdę uważasz, że Jeleniewski jest lepszy od Śledzia a np. Joonas od Petera... (...)

Ja jestem sceptycznie nastawiony do powrotu Śledzia i Petera do składu z kilku względów. Po pierwsze: co z tym odmładzaniem składu? Nie twierdzę, ze ci zawodnicy są już wypaleni, ale swoje lata mają. Joonas czy Lee to zawodnicy młodzi i jeszcze posiadający "iskrę". To dla kibica jest też ważne, z całym szacunkiem dla Petera-nie ta szkoła jazdy. Darek już trochę dorabia do emerytury jazdą, hodowlą czy tam innym handlem :wink: i tu Daniel ma przewagę. Jemu do końca kariery (oby) jest trochę dalej i ciągle ma perspektywy. Może nie na IMP, ale przynajmniej na dobrego zawodnika. A "trop lubelski" jest bardzo dobry, oby działacze poszli tym torem. Pozdrawiam.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#59 Postautor: Cooper » 1 sierpnia 2005, o 16:26

Gelu piszesz, ze "co mnie obchodzi, jak sie Sledz zachowal rok temu, skoro teraz robi punkty". To sie chyba nazywa niewyciaganie wnioskow.

Jestem przeciwny Sledziowi i Peterowi dlatego, ze w przypadku takich zawodnikow nigdy nie wiadomo, ktory sezon bedzie ich ostatnim...(tzn. w trakcie sezonu przestana "jechac"). Poza tym nigdy Petera nie lubilem, odnoszac wrazenie, ze jest caly czas "poza" druzyna itp. Wole zawodnikow bardziej identyfikujacych sie z druzyna, choc wiem, ze czasy teraz nie na szlachetne gesty i liczy sie tylko kasa. Ale wole ogladac zawodnikow budzacych moja sympatie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#60 Postautor: Smirnek » 1 sierpnia 2005, o 16:38

Wariant tarnowski jak najbardziej mi pasuje, i Burza i Wardzała i Rempała byliby dobrymi zawodnikami. Na obco wole Lee od Petera bo jeździł ładniej i bardziej zespołowo. Jeszcze można spróbować jakiegoś zawodnika 22letniego np. Kościuch, przykład Szczepaniaka pokazuje że można z tego mieć niezły zysk. Kogoś z Gorzowa bo po awansie do e-ligi to mogą tam zajść duże zmiany tym bardziej że sponsor jest, czyli Flis albo nawet Rajkowski. Śledź myślę że nie odejdzie z Rzeszowa chyba że awansują i "marma Marta" wyłoży trochę kasy. Trumiński by się przydał i napewno on odejdzie z Opola bo chyba nie zostanie w 2lidze.
Ciekawe jeszcze czy Krosno będzie w stanie zatrzymać Wilka. Osumek odpada bo on jest nawet za słaby na 1lige. Na juniora jakiegoś nasego typu Klimek, bo i tak o e-lige w następnym sezonie nie jedziemy.
To tyle tych moich rozmyślań :wink:

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#61 Postautor: cheeroke_re » 1 sierpnia 2005, o 16:45

IMO zdrajców nam nie potrzeba dlatego śledzik powinien odejść w zapomnienie, wystarczy ten syf który tu pozostawił po sobie. A jak już raz zdradził to może i kolejny dlatego niech siedzi w rzeszowie i tam niech ta "bomba" cyka, może kiedyś znów będzie "lepsza" pogoda na wypad nad jeziorko a nie na stadion.

pozdrawiam
"che"
Obrazek

rob7
Senior

#63 Postautor: rob7 » 1 sierpnia 2005, o 17:14

optymista Gawrzyk jesteś, myśle że dwoch obco to byłoby to i nie łudź się że na stadion przyjdą tłumy jeśli w drużynie będzie zbyt dużo przeciętnych obcokrajowców,
a co do dyskusji gdy nie znamy regulaminu na przyszły rok to masz w zupełności racje

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#65 Postautor: wojtek_78 » 1 sierpnia 2005, o 17:30

Gawrzyk pisze:A ja swoją koncepcję przedstawię jak będą znane zasady jazdy w przyłym roku. Jeśli będzie można wystawić np trzech obcokrajowców albo zawodnika z Grand Prix powyższe wpisy będą nic nie warte...

Dokładnie. Jaki sens mają dywagacje, skoro nie wiadomo:

1. Jaki kształt będzie miała liga (tj. jedna, dwie czy trzy klasy rozgrywkowe)
2. Ilu i jakich stranieri będzie można kontraktować
3. Ilu zawodników będzie tworzyło drużynę (7 czy 8)
4. Czy będą sponsorzy, a jeżeli tak to ile dadzą

i jeszcze kilka wątpliwości.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#66 Postautor: mikas » 1 sierpnia 2005, o 17:34

Dla tych co swego czasu twierdzili,że rozmowy z zawodnikami którzy mogliby wzmocnic w przyszłym sezonie klub, prowadzone w lecie to zdecydowanie za wcześny termin odsyłam do fragmentu wypowiedzi prezesa Stali Gorzów:
Jeśli chodzi o przyszłość gorzowskiej Stali to Mariusz Guzenda przekonywał, że rozmowy o zawodnikach, którzy po ewentualnym awansie mogli by wzmocnić Stal są już prowadzone.

cytat pochodzi z tego newsa

I ja nadal sie upieram przy tym że mimo,że regulamin nie jest znany to są zawodnicy którzy napewno będą przydatni niezależnie od tego jak w przyszłym sezonie skonstruowany będzie regulamin. My nawet jestesmy w lepszej sytuacji, bo wiemy w której lidze za rok będziemy jeździć w przeciwieństwie do Gorzowa. Już dawno nastąpił ten czas gdy trzeba zasiąść do rozmów ze sponsorami i ustalac wstępny budżet na przyszły sezon, aby następnie gdy tylko regulamin będzie znany jak najszybciej kontraktować zawodników którzy będą stanowić trzon naszego zespołu za rok. Mam nadzieję,że te rozmowy ze sponsorami już trwają(to że trwają z zawodnikami nie wierze,bo to by było za piękne w naszym klubie żeby było możliwe,zresztą w rozmowy ze sponsorami też nie wierze :twisted: ) bo w innym wypadku znów obudzimy się z ręką w przysłowiowym nocniku i zostaną nam odpady z których będziemy musieli budowac skład na następny sezon.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

rob7
Senior

#67 Postautor: rob7 » 1 sierpnia 2005, o 17:39

Gawrzyk pisze:Ale ja nie twierdzę że będzie ich trzech. To był przykład pierwszy z brzegu.
A co do tego, że ludzie nie przyjdą to się akurat nie zgodzę. Wile osób wolałoby oglądac jazdę Joonasa w parze np z Lindgrenem i Jelenia z Richardsonem czy innym Gafurowem niż popisy Franka czy Mordela...A takich zawodników jak Joonas jeszcze paru się uchowało...

no tak tylko wówczas zatrudnienie w e-lidze miało by 24 obco i w pierwszej 24 obco
to razem 48 więc nie wierze że w TZ jeździliby ci których podałeś ale dwóch to byłoby dobre rozwiązanie i o to należy powalczyć z GKSŻ

Zaratustra
Kadrowicz

#69 Postautor: Zaratustra » 1 sierpnia 2005, o 17:59

Dałbym sobie spokój z Karlssonem. Też za nim nie przepadam. Każdy może mieć własny punkt widzenia, ale ja wolałbym za taką kasę jaką trzeba będzie dać Karlssonowi innego zawodnika. Fakt, robił najczęsciej to czego od niego oczekiwano, czyli zdobywał sporo punktów. Może to dziwnie zabrzmi, ale ten zawodnik jest jak dla mnie po prostu zbyt nudny :wink: Pieniądze, które trzeba będzie mu zaoferować starczą spokojnie na zawodnika, który też te punkty będzie robił, ale dodatkowo będzie jeździł widowiskowo i pomagał drużynie na torze nie tylko przywożąc trójki. Jedyna sytuacja, w której nie marudziłbym :wink: z tego powodu, że jeździ u nas wiąże się z "rozluźnieniem" rynku, zwiększeniem liczby obcokrajowców itp. Jak będzie miał trudności ze znalezieniem klubu to zmniejszy swoje oczekiwania i wtedy można będzie o nim pomyśleć.
Co do Śledzia to nie jestem wielkim zwolennikiem jego powrotu. Wolę Staszka, mimo że Rybka jest jeszcze od niego lepszy. Cóż, sentymenty to sentymenty, każdy ma swoje :wink: :D
"Powolimy" sobie jeszcze przez jakiÅ› czas, ale chyba o to chodzi w przypadku forum, pozdr.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#70 Postautor: papi » 1 sierpnia 2005, o 18:09

Gawrzyk pisze:Takie rozmowy Mikas to normalna sprawa i one są przy różnych okazjach prowadzone. Na temat startów w TŻ, czy planów na kolejne lata były już rozmowy (mniej czy bardziej oficjalne) z pięcioma zawodnikami (o ile dobrze licze). Ale póki nie będzie konkretów w sprawie regulaminu to to wszystko jest gdybanie...Zresztą póki co to nie wiadomo co będzie do końca tego sezonu i po nim z naszym klubem.

podaj nazwiska, pomożemy Ci policzyć :P Narazie przynajmniej tyle dobrego, choć również uważam, że bez wzgledu na regulamin z kilkoma zawodnikami można juz teraz rozmawiać bardzo poważnie na temat następnego sezonu :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: mikas » 1 sierpnia 2005, o 18:37

Gawrzyk jeśli są takie rozmowy prowadzone to się bardzo cieszę, mam nadzieje,że są one bardziej oficjalne od takich jakie ja mogłbym przeprowadzić podchodząc np. do Daniela i pytając czy chciałby u nas jeździć w następnym sezonie i otrzymując na to pytanie odpowiedź twierdzącą :wink: oraz że odbywają się również z zawodnikami którzy w tej chwili reprezentuja inne kluby i mogliby być dla nas w przyszłym sezonie wzmocnieniami a nie tylko z tymi których mamy teraz u siebie w drużynie.
Mam również nadzieję,że to co napisałeś odnosi się także do sponsorów, bo te rozmowy są jeszcze ważniejsze od rozmów z zawodnikami. Wiem,że szuka się ich cały rok,chodzi mi juz jednak teraz o konkretne ustalenia co do kwót jakie poszczególne firmy będą mogły przeznaczyć na klub w następnym sezonie, bo takie ustalenia powinny zacząć juz zapadać i mam nadzieję,że powoili tak się będzie działo.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#72 Postautor: Regdal » 1 sierpnia 2005, o 22:14

A czy przypadkiem od sezonu 2006 nie wchodzi w zycie "prawo bosmana" ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#73 Postautor: papi » 1 sierpnia 2005, o 22:56

no właśnie wchodzi prawo bosmana i dlatego chyba lepiej rozpocząć rozmowy z zawodnikami gdy większośc klubów jest zajęta walką o jak najlepsze miejsce :wink: w TŻ jest ten "komfort" że na awans nie ma co liczyć i dlatego wypadałoby to wykorzystać :P

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#74 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 1 sierpnia 2005, o 23:25

papi pisze:no właśnie wchodzi prawo bosmana i dlatego chyba lepiej rozpocząć rozmowy z zawodnikami gdy większośc klubów jest zajęta walką o jak najlepsze miejsce :wink: w TŻ jest ten "komfort" że na awans nie ma co liczyć i dlatego wypadałoby to wykorzystać :P

ale to jest na serio czy nie, bo sie gubie... zdaje mi sie że nie..

Awatar użytkownika
Kyniak

#75 Postautor: Kyniak » 2 sierpnia 2005, o 07:19

Gawrzyk pisze:...Zresztą póki co to nie wiadomo co będzie do końca tego sezonu i po nim z naszym klubem.

Paweł ???????? Aż mi szorty opadły. Może gdzieś się zawieruszył jakiś kwitek?
Obrazek