Puchar MACEC

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
K.
Kontakt:

#51 Postautor: K. » 26 maja 2005, o 08:36

Krzysztof pisze:Witam.
Klub wg mnie poszedł na całość, co będę się starać udowodnić. W obsadzie tego "dziwnego
" turnieju jest spora większość zawodników niedokońca objechanych, nie tylo w Polsce, ale też na innych torach.
Wydaje mi się, że klub się poprostu w*********ł w organizacje tego typu impreze, a walcząc o jakikolwiek zarobek (pomijając obecną syt...) z imprezy stara się jak może.

Cóż, zdaje się,że nie masz racji. Imprezę dotuje PZM, więc pan Dyrektor nie ponosi żadnych kosztów, nawet jeśli przyjdzie 50 osób. Biletów mogłyby więc nie być. Tylko po co skoro nawet na tak kiepskich nazwiskach można zarobić na... (wpisz cokolwiek - każdy ma inne potrzeby :-) )
Pozdrawiam!

Snys
Zawodowiec

#52 Postautor: Snys » 26 maja 2005, o 11:27

No wlasnie co z programami ?? Nie ma zadnego info, ale chyba nie bedą po 5 zł :shock: ?

Aha, czy program z indyw. zawodów np. Złotego Kasku bedzie tu pasował ??
Niby zawodnikow tyle samo ale nie wiem co z biegami ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#53 Postautor: Cooper » 26 maja 2005, o 13:37

bartexs1 pisze:spoko, karnet obejmuje wszytskie sportowe imprezy odbywane w Lbn czyli (MACEC, MDMP i 1/2 finału BK) i oczywiscie liga ;)

Jest to prawdziwa informacja bo kierownik drużnyny lubleskiej bardzo dobrze mnie zna i ja jego też ;P a dla pewnosci to potwierdzi Pan Jarosław Siwek, który mi podał listę startowa jako pierwszemu, obaj ją pisaliśmy w gabinecie prezesa ...

woooow :shock: , ej, moge Cie dotknac?

:roll: :roll: :roll:

A tak przy okazji: MOTOR LUBLIN :!:

P. S. Wracajac do tematu-zdecydowanym faworytem wydaje sie Daniel, ale mysle, ze kompletu nie zrobi. A jesli chodzi o pietraszke, to ten chlopak powinien jezdzic jak najwiecej po naszym torze. I najlepiej zakazac mu jazdy przy krawezniku na tym turnieju.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#54 Postautor: Manitou » 26 maja 2005, o 18:59

Hehe, ale te rozgrywki prestiżowe, nawet nie ma relacji live na SyFach :lol:
Wklejcie proszę ostateczną kolejność, bo na stronce to pewnie dopiero jutro będzie... :roll:

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#55 Postautor: halu_uche » 26 maja 2005, o 19:29

Plis dajcie wyniki turnieju.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#56 Postautor: Apocalips » 26 maja 2005, o 19:34

1. D.Jeleniewski (Polska) - 15 pkt.
2. A.Pietraszko (Polska) - 14
3. R.Wilk (Polska) - 13
4. P.Baran (Polska) - 12
5. Z.Bencze (Węgry) - 10
6. F.Sitera (Czechy) - 9
7. V.Visvader (Słowacja) - 7
8. A.Toma (Rumunia) - 7
9. J.Hejral (Czechy) - 7
10. R2. J.Ślączka (Polska) - 6 (w dwóch biegach)
11. R1. S.Bałabuch (Polska) - 5 (w trzech biegach)
12. K.Wrona (Polska) - 4 (dwie taśmy, czyżby sprzęgło do dupy :?: :? )
13. M.Agrisan (Rumunia) - 4
14. S.Senko (Ukraina) - 3
15. M.Yurechak (Ukraina) - 2
16. J.Golenya (Węgry) - 2
17. I.Myronov (Ukraina) - 0 (zaliczył 4 upadki :lol: )
18. W.Koval (Ukraina) - 0

Ogólnie sielanka. Tor twardy, zero walki. Rumun Toma pokazał się naprawdę z niezłej strony. Jakby miał lepszy motor to kto wie kto wie :wink:
Daniel, Adam, Wilk i Baran nie mieli sobie równych. Wygrywali starty i dojeżdżali tak do mety. Widać to było po osiąganych czasach 71-74 s. W ostatnim biegu decydującym o zwycięstwie w zawodach wygrał Jeleniewski przed Pietraszko i Wilkiem. Daniel wyszedł na pierwsze miejsce po ładnym ataku po szerokiej na drugim łuku. Bencze i Sitera byli jedynymi zawodnikami starającym się nawiązać walkę z reprezentantami Polski. Pozostali zawodnicy bardziej walczyli z torem i z motorem niż z przeciwnikami :wink: Niezłe wrażenie pozostawili po sobie jeszcze Hejral, Visvader i wspomniany wcześniej Toma. Na uwagę zasługuje też bardzo twardy dzisiejszego dnia Ivan Myronov :) Dla którego utrapieniem był drugi łuk z nawierzchnią którego zapoznał się 4 razy :lol: Mimo to na pokrzywionej ramie dojeżdżał do mety :D
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#57 Postautor: Maciek » 26 maja 2005, o 19:53

Zajefajny był finał ale Jelonek pocisnął po szerokiej!! podium dla TZ-u :) szkoda że Krzyskowi sprzęgło ciagnęlo :( by chycił kilka punktów więcej :( pozdro for all
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sledzio

#58 Postautor: sledzio » 26 maja 2005, o 19:59

I tak najlepszy był Ivan Myronov !!! w pięciu swoich startach 4 razy się wywracał a co najgorsze na tym samym łuku

JAG
Senior

#59 Postautor: JAG » 26 maja 2005, o 20:02

dla tej jednej akcji Daniela na 2 łuku warto było obejrzec te zawody.bardzo odważnie i ryzykownie pojechał zważywszy na naszą zdziesiątkowaną kadrę.szkoda ze tak mało było biegów w których miał sie z kim poscigać.
co sie dzieje ze sprzęgłem w motorach Wrony i Szymka??
ogólnie poziom słaby,niektórzy z lubelskimi amatorami by przegrali!!!

a ja jutro miałam mieć rektorskie :evil:
:),czasami :(

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#60 Postautor: Metalliczny » 26 maja 2005, o 20:03

Piknik jak cholera. Wesoło, sympatycznie i śmiesznie. Pomimo wydanych az 10 zł nie żałuję, bo fajnie jest popatrzeć na żużlowców ze wschodu. Najlepsze wrażenie pozostawił po sobie V.Koval, który wystartował, zatrzymał sie po kilku centymetrach i koniec. Chłopak sobie nie pojeździł. Mnie podobał sie Visvader, miał fajny i śmieszny motocykl. No i Rumuni, zamykający gaz w połowie prostej. Ogólnie sielankowo i sympatycznie.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#61 Postautor: K.A.M.I.L. » 26 maja 2005, o 20:09

Niestety nie mogłem być na zawodach. Szkoda bo pewnie atmosfera była sympatyczna :wink: . Mam jeszcze pytanie jaka była frekwencja tak na oko.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#62 Postautor: Metalliczny » 26 maja 2005, o 20:15

wg. mnie było ok 250-300 osób. norma jak na takie zawody. mogę się mylić co prawda, bo to słońce tak grzało, aż chciało się usiaść na trawce i pomarzyć.... o czym to ja ? tak, ten tego. Tak jak mówiłem, więcej niż 300 osób jak dla mnie nie było.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#63 Postautor: _piotrusss » 26 maja 2005, o 20:15

Taka mała ciekawostka... w kasach sprzedawane byly dwa typy programów:
Typ I. Można nazwać naklejkowym ;) Na nim widnieje Krzysio Wrona w 100%:
Obrazek

Typ II. Wydrukowany na zwykłym papierze. I jest mały problem... bo tak na oko to tutaj jest 80% Krzysia Wrony i 20% Mariusza Frankowa :D:D:D Może ktoś znajdzie w tej postaci jakichś innych żużlowców? Kto wie... może to noga Crumpa!
Obrazek

ps. Można się też pobawić... kto znajdzie wiecej różnic? :D
ps2. Właściciel tego drugiego programu dał pomysł... aby na każdy mecz robić różne programy. Wtedy w kasie możnaby np. mówić... "Proszę bilet ulgowy i program z Frankowem :D, albo 25% Franka, 25% Piszcz i 50% Joonasa ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#64 Postautor: czaszka » 26 maja 2005, o 20:25

Ach co to były za zawody :lol: Jedna ładna akcja Jelenia w ostatnim biegu 8) Nie można zapomnieć o fantastycznych mijankach naszych jubiorów :wink: :lol: Co tu dużo gadać, są tragiczni. Starty tragiczne, technika słaba, sprzęt słaby ale w porównaniu z Rumunami czy Ukraińcami, fury że ho ho :wink: I dlatego zdobyli pare punktów. Mnie podobał się M.Agrisan, na takich rzęchach miał całkiem niezłe starty :roll: A z ubioru i sylwetki podobny jest do Pawła Waloszka albo Józefa Jarmuły :wink:

Pozdro.

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#65 Postautor: halu_uche » 26 maja 2005, o 21:14

Możecie powiedzieć na kogo przypuścił ten atak Daniel Jeleniewski, o którym tyle się rozpisujecie ?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#66 Postautor: Dobromir » 26 maja 2005, o 21:18

Mam pytanie wszyscy jeździli na "leżakach" ?? :)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#67 Postautor: czaszka » 26 maja 2005, o 21:22

halu_uche pisze:Możecie powiedzieć na kogo przypuścił ten atak Daniel Jeleniewski, o którym tyle się rozpisujecie ?

W ostatnim wyścigu Jeleń przegrał start i na wyjsciu z drugiego łuku bardzo efektownym atakiem po dużej minał Adasia Pietraszko

Dobromir pisze:Mam pytanie wszyscy jeździli na "leżakach" ?? :)

Leżaki zdominowały dzisiejsze zawody, nie odnotowano żadnego stojaka :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#68 Postautor: DonKamizi » 26 maja 2005, o 21:27

Wrona i Bałabuch tragedia...Czas chyba dać sobie spokój z jazdą na żużlu.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Krychs
Senior

#69 Postautor: Krychs » 26 maja 2005, o 21:28

Wszyscy jeździli na leżakach, chociaż rumuńscy żużlowcy mieli kombinezony jak Motorowcy w latach 80 :lol:

[ Dodano: Czw 26 Maj, 2005 21:32 ]
DonKamizi pisze:Wrona i Bałabuch tragedia...Czas chyba dać sobie spokój z jazdą na żużlu.

Podzielam w całej rozciągłości. Mimo kilku lat startów technika tragiczna, zero startów, brak kondycji. Prawda jest taka, że zarówno z Szymka jak i Krzyśka nie będzie dobrych żużlowców. Mimo wyraźnie lepszego sprzętu często nie potrafili objechać bardzo słabiutkich rywali.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#70 Postautor: Apocalips » 26 maja 2005, o 21:34

Mało tego, że na leżakach to Vladimir Visvader jechał na silniku marki BM :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

RavLit
Szkółkowicz

#71 Postautor: RavLit » 26 maja 2005, o 21:40

Wyjątkowo piknikowe zawody, ale chyba nikt kto się choć trochę zna na żużlu nie spodziewał się jakichś pojedynków na poziomie GP.
Gdy okazało się, że nie przyjedzie Stefani, a Ukrainę będą reprezentować zawodnicy z Czerwonogradu i Lwowa, a nie z Równego wiadomo było, że "ligowi" Polacy nie będą mieli najmniejszego zagrożenia i między sobą rozstrzygną kolejność. I lekko na okrasę mogliśmy oglądać ciekawe pojedynki Baran-Wilk w XI i Jeleniewski-Pietraszko w XX.
Poza tym Bencze i Sitera prezentowali się sprzętowo i technicznie na poziomie II ligi.
Wyścigi z udziałem Wrony i Bałabucha w sumie można określić jako najciekawsze, ponieważ obaj starty obaj przegrywali notorycznie ze wszystkimi i swoje punkty zrobili na dystansie. W przypadku Bałabucha bardzo niepodobała mi się jednostronna jazda do krawężnika, ale wiadomo, że nauki jeszcze bardzo dużo przed obydwoma.
Rumuni zaprezentowali się jako jeźdzcy z innej epoki. Kombinezony to chyba mają te same od początku kariery (a zaczynali w latach 80tych), chociaż sprzęt już faktycznie leżący, ale prędkości współczesnych to on nie rozwijał. Chociaż Toma faktycznie na tle innych prezentował się przyzwoicie.
Gorzej od nich zaprezentowali się Ukraińcy. Szczególnie in minus pokazał się Senko, który jeszcze kilka lat temu uważany był za tamtejszy największy talent (liczne medale IM Ukrainy jun.) Ale Mironowa i tak nikt nie przebił. 4 razy w tym samym miejscu bączek rzadko się widuje.
A już w środę kolejne piknikowe ściganie i znów się będzie można poopalać przy piwku i żużlu :)
PS.: Z programami jeszcze był taki myk, że ja mam okładke kredową, a w środku gorszy papier, a kumpel miał odwrotnie zewnątrz zwykły, środek "śliski" :)

Czarek
Trener

#72 Postautor: Czarek » 26 maja 2005, o 21:55

Wrona miał starty najgorsze ze wszystkich (gorsze nawet od Rumunów!). Tak naprawdę trudno mi przypomnieć sobie zawodnika, który tak notorycznie pcha się w taśmę, a gdy nie uda mu się jej dotknąć zostaje w miejscu czekając aż inni wystartują. I on tak robił w każdym biegu! Bałabuch nie wiele lepiej. Jeśli klub wypożycza juniorów z innych ośrodków to niech bierze kogokolwiek, każdy będzie lepszy od Wrony.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#73 Postautor: boxing » 26 maja 2005, o 22:00

Apocalips pisze:Mało tego, że na leżakach to Vladimir Visvader jechał na silniku marki BM :)

To jakas tajlandzka podrobka GM-a? :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#74 Postautor: InDorka » 26 maja 2005, o 22:04

boxing pisze:
Apocalips pisze:Mało tego, że na leżakach to Vladimir Visvader jechał na silniku marki BM :)

W/g informacji spikera BM - to czeska produkcja - Bohemia Model

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#75 Postautor: grzesieck » 26 maja 2005, o 22:17

InDorka pisze:
boxing pisze:

W/g informacji spikera BM - to czeska produkcja - Bohemia Model

a nie Bohemia Motors czy cos takiego?

nie slyszalem dobrze, ale jakos tak mi sie zdawalo :P
METHANOL ADVENTURE TEAM