Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#226 Postautor: Manitou » 22 maja 2005, o 16:25

NARESZCIE :lol: :mrgreen: :lol:

Tyle czekałem na zwycięstwo w tym sezonie, że teraz mam radochę jakbyśmy conajmniej Rzeszów objechali :mrgreen: Brawo FOCUS, reszta też wreszcie pojechała w miarę równo i nawet Domino dorzucił trójeczkę :lol: Teraz może być już tylko lepiej... :D

woocash
Szkółkowicz

#227 Postautor: woocash » 22 maja 2005, o 16:25

mozna powiedziec i odetchnac , ze nareszcie zwyciestwo i szkoda ze tak pozno...ale jednak, teraz troszke spokojniej mozna podejsc do calej sytuacji, mysle ze i zawodnicy maja teraz zdjety przyslowiowy noz z gardla i moze teraz bedzie latwiej i zwyciestwo wplynie mobilizujaco

oczywiscie dzis Focus byl nie do zastapienia przez nikogo, rewelacyjna postawa, pokazal ze potrafi odpowiednio sie przygotowac , mimo krotkiego czasu na odpoczynek ( mecz w krosnie juz pomijam ) i mysle ze wielu kibicow odetchnelo z ulga. zreszta Adam mial dzis porachunki z klubem z opola , mial zapewne dodatkowa mobilizacje ,zeby zagrac na nosie opolskim dzialaczom.

nareszcie pozostali dorzucili cenne punkty, joonas zrobil tez swoje ( w najwazniejszym momencie, czyli w biegu 13 pokazal ze warto bylo zakontraktowac wlasnie jego , przywiozl tyle ile potrzeba bylo ) . no i bardzo dobrze sie stalo i warto docenic rowniez punkty K. Dominiczaka ( szczegolnie te 2 z 1 biegu, bo potem to musial tylko dojechac do mety ;-) )

Awatar użytkownika
papi
Trener

#228 Postautor: papi » 22 maja 2005, o 16:39

Nareszcie zwycięstwo :!:
Nasi żużlowcy po raz kolejny nie oszczędzili nam nerwow. Kiedy prowadzili 23:31 byłem pewny ze jest po meczu. Ważne że wygrali. W koncu wszyscy pojechali na niezlym poziomie, nikt nie zawiodl jak to bywalo do tej pory. Troche wiecej spodziewalismy sie po Joonasie, ale nie ma co narzekac, pomyslmu ile przywiozlby Jesper :lol: ........ Wielkie brawa dla Adama, Kolejarz na pewno zaluje ze go wypuscil, ale skoro nie mieli kasy to co mogli zrobic. Kolejny dobry mecz Daniela i nareszcie Frankow, choc narazie sie wstrzymam z pochwalami do rewanzu. Jak w Lublinie przywiezie tyle punktow to bedzie niezle. No i brawa dla Krzyśka, szczegolnie za te 2 punkty w 1 biegu. Co o drugiego juniora to chociaz nie bylem na treningu jak Wrona objezdzal Szymona to moim zdaniem i Bałabuch powinien dostac szanse. Krzysiek jechal 2 mecze przywiozl 0 punktow, no ale zwyciezcow sie nie sadzi, bedzie jeszcze sporo czasu zeby sie nad tym zastanowic :wink:. Teraz czekamy na kolejne zwyciestwa :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#229 Postautor: Manitou » 22 maja 2005, o 16:42

sadychor pisze:...Daniel w miarę cały :?: Dajcie jakieś info.

No chyba w miarę cały skoro wystartował w 14 biegu...i całe szczęście, bo teraz juz nie możemy sobie pozwolić na kontuzje.

natka
Kontakt:

#230 Postautor: natka » 22 maja 2005, o 16:45

no nareszcie zwycięstwo...może wreszcie zła passa się odwróci, a swoją drogą gdyby już wcześniej jeździł Fin zamist Jensena.....

Zaratustra
Kadrowicz

#231 Postautor: Zaratustra » 22 maja 2005, o 17:01

No i humor od razu lepszy :) Troche nerwów było, ale grunt, że są 2 pkt. Adam dzisiaj fenomenalnie, Joonas swoje zrobił (szczególnie w ważnym 13 biegu), Jeleń i o dziwo Franek tak samo, no i mamy zwycięstwo. Prawda jakie to proste :?: :wink: :) Poprawna nota należy się też Dominie za pierwszy bieg. Teraz należałoby liczyć, że Opole się nie podda i u siebie wygra z Krosnem co nam wyprostuje sytuację w przypadku zwycięstwa Krosna z Grudziądzem, pozdr.

sledzio

#232 Postautor: sledzio » 22 maja 2005, o 17:05

ehhhh wkoncu 2 pkt !!! tak jestem szczęśliwy jakby byśmy zdobyli Mistrzostwo Polski !!! brawa i jeszcze raz brawa !!! nie było dzisiaj dziur w składzie noi zwycieństwo dla Lublina i oby tak już zostało i 6 miejsce dalej realne !!! Wielkie brawa dla Adasia za komplecik z bonusami oby tak dalej Jonnas jak przystało na FIGHTERA bardzo łądnie oby tak dalej Jeleń z frankiem tak trzymać i będzie luzik Juniorzy zawsze moglo być lepiej ale jest dobrze !!! brawa brawa i jeszcze brawa !!!

kylong
Junior
Kontakt:

#233 Postautor: kylong » 22 maja 2005, o 17:11

wszyscy oprócz wrony bardzo dobrze
wszyscy co słuchali relacji w radiu lublin chyba się ze mną zgodzą że ten prezenter jest chyba gejem.........>> po ostatnim biegu "kocham cię pawełku" :D
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

meesha
Trener
Kontakt:

#234 Postautor: meesha » 22 maja 2005, o 17:18

sknerus pisze:wszyscy oprócz wrony bardzo dobrze
wszyscy co słuchali relacji w radiu lublin chyba się ze mną zgodzą że ten prezenter jest chyba gejem.........>> po ostatnim biegu "kocham cię pawełku" :D

Ale Pawełek też nieźle dał do pieca myśląc, że już go nie ma na antenie :lol: Nie przytoczę tej wypowiedzi bo bym sobie musiał dać ostrzeżenie 8) :mrgreen:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#235 Postautor: grzesieck » 22 maja 2005, o 17:27

meesha pisze:

Ale Pawełek też nieźle dał do pieca myśląc, że już go nie ma na antenie :lol: Nie przytoczę tej wypowiedzi bo bym sobie musiał dać ostrzeżenie 8) :mrgreen:

No ogolnie te relacji na linii Gawrzyk-prezenter sa jakies niezrozumiale... :wink:

Najpierw sluchalem radia w samochodzie, to ze smiechu prawie pieszego potracilem... :roll:

A co do meczu to na pochwaly zasluguje chyba cala druzyna...Focus rewelacja, Joonas dzielnie go wspieral, Daniel pokazal ze na wyjazdach tez jechac potrafi, a Franek to i tak jest dupa i mam gdzies jego dobry wystep dzisiaj, za duzo meczy wczesniej zawalil zeby go teraz chwalic (co nie zmienia faktu ze pojechal dzisiaj dobrze) :mrgreen:

Po pierwszym zwyciestwie i przy slicznej pogodzie na dworze, jest szansa ze w Lublinie ze 2500 przyjdzie na mecz :P
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#236 Postautor: skuba » 22 maja 2005, o 17:29

Wreszcie.... wkońcu mamy te 2 punkty. Najbardziej się wkurzyłem, bo mi padł net po 4 biegu i nie mogłem śledzić wyników na bierząco :cry: . Ale jest dobrze. A co do meczu. No Adam pokazał klase. 16 punktów to nie byle co. A nasz Fin też nieźle. Może nie był taki skuteczny jak z Gorzowem, ale 11 punktów do bardzo przyzwoity wynik. Zaskoczył mnie również Franek i Jeleń. Bardzo przyzwoite wyniki. Wiadomo, Franek to Franek, a Jeleń ma problemy na wyjeździe. A tu proszę. Miło, bardzo miło. A i Krzysiu skubnął trzy punkciki :wink: Zaczynamy odrabiać straty i teraz będzie tylko lepiej!

Ps. Adam dostał jakieś nowy silnik czy jeździł na swoim starym sprzęcie, bo dzisiaj wymiatał :?:
To jechalismy przez ta Serbie:)

Awatar użytkownika
shasdil

#237 Postautor: shasdil » 22 maja 2005, o 17:33

No nareszcie sie udalo,
wielkie slowa uznania dla Focusa, po mimo slabszych wystepow w piatek i wczoraj w Anglii potrafil sie pozadnie zmobilizowac na chyba najwazniejszy dla nas mecz w rundzie zasdaniczej,
bardzo dobrze, ze Jelen zpunktowal na wyjezdzie, Franki o dziwo tez (ale w koncu tor w Opolu jest podobny do tego w Pile :? ),
natomiast Joonasowi nie podpasil chyba opolski owal (w porownaniu z piatkowym wystepem w Lublinie oczywiscie, bo do jego zdobyczy punktowej nie mozna miec zadnych zastrzezen),
a Dominiczak wreszcie zdobyl jakies punkty nie na trupie :twisted:

wygrywajac ten mecz zdecydowanie przyblizylismy sie do 6 miejsca(powinna wystarczyc druga wygrana z opolem i wygranie dwumeczu z Krosnem)

pozdrawiam

shsdl

Awatar użytkownika
Kazinski

#238 Postautor: Kazinski » 22 maja 2005, o 17:38

meesha pisze:

a moglibyscie strescic o co chodzi?? bo jestem bardzo ciekaw, z góry dziekuje:)

Geest
Senior

#239 Postautor: Geest » 22 maja 2005, o 17:42

relacja w radiu fajna, szkoda tylko, ze przerywana muzyka. w ogole jak w takich nerwach sluchac muzyki? nie slyszalem "wpadki" korespondenta, ale przeciez tez czlowiek :wink:

oby teraz poole, eee, opole wzielo brhela na nastepny mecz, tj. z krosnem, bo jak sobie juz zupelnie dadza spokoj, to nic nam w korespondencyjnym pojedynku z wilkami dzisiejsze zwyciestwo nie da. osobiscie wydaje mi sie, ze beda chieli jednak z krosnem wygrac, zeby podtrzymac nadzieje na utrzymanie sie w lidze. jesli bowiem beda walczyc o nie z krosnem i pojada na wyjazd z brhelem, to maja jakies szanse.

emes

#240 Postautor: emes » 22 maja 2005, o 17:42

Uff doczekaliśmy się wreszcie zwycięstwa :D
Teraz trzeba będzie wygrać z Krosnem u siebie wysoko i jeśli nie wydarzy się coś nieprzewidzianego to bedziemy mieli pierwszą 6 :D
Chyba dziesiejsza piękna pogoda niektórym dała się we znaki
"Mimo, fatalnego urazu Kacper już myśli o powrocie na tor. - Jak tylko dojdę do zdrowia zaczynam treningi. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za chłopaków chłopaków i dobry wynik w Opolu. "

Awatar użytkownika
KOTI

#241 Postautor: KOTI » 22 maja 2005, o 18:01

CZYLI wychodzi na to ze Kacper zwyzywal naszych zawodnikow od pedałów :wink:

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: dannie » 22 maja 2005, o 18:03

bardzo wazne zwyciestwo!
brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Adasia! super!
Jelen i Franek pojechali na tyle na ile trzeba bylo... ale zawsze moze byc lepiej...
Joonas juz nie tak rewelacyjnie jak w piatek, ale swoje zrobil... obco ma wozic okolo 10 ptk i sa... jak to sie mowi: wygranych sie nie sadzi...

wynik ten nie tylko praktycznie gwarantuje nam 7 miejsce, ale takze otwiera szeroko drzwi do walki o 6 lokate... teraz wygrac z Opolem i Krosnem wysoko u siebie i jest 6 miejsce (przyjmujac ze Krosno wygra z Opolem i Grudziadzem + bonus = 9 ptk.... tyle co my... ale lepszy bilans Lublina daje nam play-offy)

Dzieki chlopaki! Tego mi trzeba... pierwsza wygrana od 10 pazdziernika...
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#243 Postautor: Koper » 22 maja 2005, o 18:31

dannie pisze:wynik ten nie tylko praktycznie gwarantuje nam 7 miejsce, ale takze otwiera szeroko drzwi do walki o 6 lokate...
Z tego co mi sie wydaje to 7 lokata niewiele rozni sie od 8 bo o ile sie nie myle po sezonie zasadniczym 7 z 8 jada mecz i rewanz o to ktora druzyna spadnie bezposrednio a ktora pojedzie w barazu, nie czytalem przed tym sezonem regulaminow ale tak mi sie wydaje. Na szczescie wszystko wskazuje ze te rozwazania juz nas nie dotycza, teraz trzeba nie tylko jechac po 6 miejsce ale w kazdym meczu nawet przegranym starac sie wkladac duzo serca do walki a wtedy bedziemy ogladali takie widowiska jak mecz z Gorzowem kiedy wielkie serce do walki pokazal Jelen, a jesli tak jak dzis w jednym meczu nie zawiedzie tzw. druga linia bedziemy mogli cieszyc sie z wygranej tak jak dzis.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#244 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 22 maja 2005, o 18:37

aż tyle trzeba było czekać?? szkoda, ale i tak się cieszymy bo w końcu nam się coś należało. BRAWO

Awatar użytkownika
shasdil

#245 Postautor: shasdil » 22 maja 2005, o 18:42

dokladnie tak, 7 czy 8 miejsce nie robi roznicy, o koncowej kolejnosci na dwoch ostatnich miejscach zadecyduje dwumecz druzyn z pozycji 7 i 8. (miejmy nadzieje, ze to bedzi dumecz Krosno - Opole)

tak jak napisal przedmowca nam prawie na pewno na zajecie 6 miejsca wystarczy wygrac za dwa tygodnie z Opolem, i wygrac z Krosnem roznica wieksza niz 10 punktow, wtedy niezaleznie od innych wynikow Krosna (z Grudziadzem i Opolem bo zakladam ze reszte tak jak my przegraja) Motor zostanie na 6 pozycji, gdyby natomiast Krosno jakims cudem przegralo w Opolu (malo prawdopodobne) lub z Grudziadzem (dosc prawdopodobne), to wystarczy po prostu wygrac z Krosnem

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#246 Postautor: Maciek » 22 maja 2005, o 18:45

Nareście zwycięstwo jestem zaskoczony postawą Adama!!:D słuchałem relacji na żywo w radiu i momentami było gorąco ale sie udało teraz czekam na relacje pomeczową na stronce:) u siebie z Krosnem i Opolem wygramy :) i bedziemy chyba w dobrej sytuacji mam nadzieje !! pozdro <jupi> :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Geest
Senior

#247 Postautor: Geest » 22 maja 2005, o 18:46

dannie pisze:(przyjmujac ze Krosno wygra z Opolem i Grudziadzem + bonus = 9 ptk.... tyle co my... ale lepszy bilans Lublina daje nam play-offy)

no wlasnie, wiele sie wyjasni juz za tydzien. jesli Opole pojedzie z Brhelem, to prawdopodonie jednak wygra...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#248 Postautor: Manitou » 22 maja 2005, o 18:55

A ja z nudów podliczyłem ile "zarobiliśmy" dziś na ZZ.:

2. Joonas Kylmaekorpi - 1 pkt.
5. Daniel Jeleniewski - 0 pkt.
8. Mariusz Franków - 3 pkt. :shock: :wink:
13. Adam Pietraszko - 2 pkt.
15. Adam Pietraszko - 3 pkt.

W sumie 9 punktów...czyli wynik zdecydowanie w zasięgu Tomka :lol: Chłopaki godnie więc go zastąpili.

P.S.: Czy ktoś może wie dlaczego do 15 biegu wystawiono Tomka, a Adam jechał jako ZZ :?: :roll: Nie można było normalnie wystawić od razu Adama :?: (tak podają SyFy, może im się coś pomyliło :?: )

meesha
Trener
Kontakt:

#249 Postautor: meesha » 22 maja 2005, o 19:22

Manitou pisze:P.S.: Czy ktoś może wie dlaczego do 15 biegu wystawiono Tomka, a Adam jechał jako ZZ :?: :roll: Nie można było normalnie wystawić od razu Adama :?: (tak podają SyFy, może im się coś pomyliło :?: )
Na pewno coś im się pomyliło - po pierwsze jak można wystawić w 15 biegu zawodnika, który przed biegami nominowanymi nie zdobył żadnego punktu :?: i po drugie - Pietraszko już wcześniej zastępował Piszcza i raczej ten sam zawodnik drugi raz nie może jechać jako ZZ :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
stalg3
Kontakt:

#250 Postautor: stalg3 » 22 maja 2005, o 19:29

Tak myślałem że Joonas pierwszy mecz pojedzie rewelacyjnie, a następne poniżej średniej 2.0
. Oczywyście Wasm tego nie życzę i mam nadzieję, że Joonas będzie robił po 13 pkt w 5 startach. I oczywiście gratuluję zwycięstwa oraz życzę utrzymania się w lidze bez baraży.
Obrazek<-Zapraszam !
http://www.stalgorzow.bo.pl - Tutaj też zapraszam :D