Tyle czekałem na zwycięstwo w tym sezonie, że teraz mam radochę jakbyśmy conajmniej Rzeszów objechali
Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]
mozna powiedziec i odetchnac , ze nareszcie zwyciestwo i szkoda ze tak pozno...ale jednak, teraz troszke spokojniej mozna podejsc do calej sytuacji, mysle ze i zawodnicy maja teraz zdjety przyslowiowy noz z gardla i moze teraz bedzie latwiej i zwyciestwo wplynie mobilizujaco
oczywiscie dzis Focus byl nie do zastapienia przez nikogo, rewelacyjna postawa, pokazal ze potrafi odpowiednio sie przygotowac , mimo krotkiego czasu na odpoczynek ( mecz w krosnie juz pomijam ) i mysle ze wielu kibicow odetchnelo z ulga. zreszta Adam mial dzis porachunki z klubem z opola , mial zapewne dodatkowa mobilizacje ,zeby zagrac na nosie opolskim dzialaczom.
nareszcie pozostali dorzucili cenne punkty, joonas zrobil tez swoje ( w najwazniejszym momencie, czyli w biegu 13 pokazal ze warto bylo zakontraktowac wlasnie jego , przywiozl tyle ile potrzeba bylo ) . no i bardzo dobrze sie stalo i warto docenic rowniez punkty K. Dominiczaka ( szczegolnie te 2 z 1 biegu, bo potem to musial tylko dojechac do mety
)
oczywiscie dzis Focus byl nie do zastapienia przez nikogo, rewelacyjna postawa, pokazal ze potrafi odpowiednio sie przygotowac , mimo krotkiego czasu na odpoczynek ( mecz w krosnie juz pomijam ) i mysle ze wielu kibicow odetchnelo z ulga. zreszta Adam mial dzis porachunki z klubem z opola , mial zapewne dodatkowa mobilizacje ,zeby zagrac na nosie opolskim dzialaczom.
nareszcie pozostali dorzucili cenne punkty, joonas zrobil tez swoje ( w najwazniejszym momencie, czyli w biegu 13 pokazal ze warto bylo zakontraktowac wlasnie jego , przywiozl tyle ile potrzeba bylo ) . no i bardzo dobrze sie stalo i warto docenic rowniez punkty K. Dominiczaka ( szczegolnie te 2 z 1 biegu, bo potem to musial tylko dojechac do mety
Nareszcie zwycięstwo
Nasi żużlowcy po raz kolejny nie oszczędzili nam nerwow. Kiedy prowadzili 23:31 byłem pewny ze jest po meczu. Ważne że wygrali. W koncu wszyscy pojechali na niezlym poziomie, nikt nie zawiodl jak to bywalo do tej pory. Troche wiecej spodziewalismy sie po Joonasie, ale nie ma co narzekac, pomyslmu ile przywiozlby Jesper
........ Wielkie brawa dla Adama, Kolejarz na pewno zaluje ze go wypuscil, ale skoro nie mieli kasy to co mogli zrobic. Kolejny dobry mecz Daniela i nareszcie Frankow, choc narazie sie wstrzymam z pochwalami do rewanzu. Jak w Lublinie przywiezie tyle punktow to bedzie niezle. No i brawa dla Krzyśka, szczegolnie za te 2 punkty w 1 biegu. Co o drugiego juniora to chociaz nie bylem na treningu jak Wrona objezdzal Szymona to moim zdaniem i Bałabuch powinien dostac szanse. Krzysiek jechal 2 mecze przywiozl 0 punktow, no ale zwyciezcow sie nie sadzi, bedzie jeszcze sporo czasu zeby sie nad tym zastanowic
. Teraz czekamy na kolejne zwyciestwa 
Nasi żużlowcy po raz kolejny nie oszczędzili nam nerwow. Kiedy prowadzili 23:31 byłem pewny ze jest po meczu. Ważne że wygrali. W koncu wszyscy pojechali na niezlym poziomie, nikt nie zawiodl jak to bywalo do tej pory. Troche wiecej spodziewalismy sie po Joonasie, ale nie ma co narzekac, pomyslmu ile przywiozlby Jesper
-
Zaratustra
- Kadrowicz
No i humor od razu lepszy
Troche nerwów było, ale grunt, że są 2 pkt. Adam dzisiaj fenomenalnie, Joonas swoje zrobił (szczególnie w ważnym 13 biegu), Jeleń i o dziwo Franek tak samo, no i mamy zwycięstwo. Prawda jakie to proste
Poprawna nota należy się też Dominie za pierwszy bieg. Teraz należałoby liczyć, że Opole się nie podda i u siebie wygra z Krosnem co nam wyprostuje sytuację w przypadku zwycięstwa Krosna z Grudziądzem, pozdr.
-
sledzio
ehhhh wkoncu 2 pkt !!! tak jestem szczęśliwy jakby byśmy zdobyli Mistrzostwo Polski !!! brawa i jeszcze raz brawa !!! nie było dzisiaj dziur w składzie noi zwycieństwo dla Lublina i oby tak już zostało i 6 miejsce dalej realne !!! Wielkie brawa dla Adasia za komplecik z bonusami oby tak dalej Jonnas jak przystało na FIGHTERA bardzo łądnie oby tak dalej Jeleń z frankiem tak trzymać i będzie luzik Juniorzy zawsze moglo być lepiej ale jest dobrze !!! brawa brawa i jeszcze brawa !!!
sknerus pisze:wszyscy oprócz wrony bardzo dobrze
wszyscy co słuchali relacji w radiu lublin chyba się ze mną zgodzą że ten prezenter jest chyba gejem.........>> po ostatnim biegu "kocham cię pawełku"
Ale Pawełek też nieźle dał do pieca myśląc, że już go nie ma na antenie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:sknerus pisze:wszyscy oprócz wrony bardzo dobrze
wszyscy co słuchali relacji w radiu lublin chyba się ze mną zgodzą że ten prezenter jest chyba gejem.........>> po ostatnim biegu "kocham cię pawełku"
Ale Pawełek też nieźle dał do pieca myśląc, że już go nie ma na antenieNie przytoczę tej wypowiedzi bo bym sobie musiał dać ostrzeżenie
![]()
No ogolnie te relacji na linii Gawrzyk-prezenter sa jakies niezrozumiale...
Najpierw sluchalem radia w samochodzie, to ze smiechu prawie pieszego potracilem...
A co do meczu to na pochwaly zasluguje chyba cala druzyna...Focus rewelacja, Joonas dzielnie go wspieral, Daniel pokazal ze na wyjazdach tez jechac potrafi, a Franek to i tak jest dupa i mam gdzies jego dobry wystep dzisiaj, za duzo meczy wczesniej zawalil zeby go teraz chwalic (co nie zmienia faktu ze pojechal dzisiaj dobrze)
Po pierwszym zwyciestwie i przy slicznej pogodzie na dworze, jest szansa ze w Lublinie ze 2500 przyjdzie na mecz
METHANOL ADVENTURE TEAM
Wreszcie.... wkońcu mamy te 2 punkty. Najbardziej się wkurzyłem, bo mi padł net po 4 biegu i nie mogłem śledzić wyników na bierząco
. Ale jest dobrze. A co do meczu. No Adam pokazał klase. 16 punktów to nie byle co. A nasz Fin też nieźle. Może nie był taki skuteczny jak z Gorzowem, ale 11 punktów do bardzo przyzwoity wynik. Zaskoczył mnie również Franek i Jeleń. Bardzo przyzwoite wyniki. Wiadomo, Franek to Franek, a Jeleń ma problemy na wyjeździe. A tu proszę. Miło, bardzo miło. A i Krzysiu skubnął trzy punkciki
Zaczynamy odrabiać straty i teraz będzie tylko lepiej!
Ps. Adam dostał jakieś nowy silnik czy jeździł na swoim starym sprzęcie, bo dzisiaj wymiatał
Ps. Adam dostał jakieś nowy silnik czy jeździł na swoim starym sprzęcie, bo dzisiaj wymiatał
To jechalismy przez ta Serbie:)
No nareszcie sie udalo,
wielkie slowa uznania dla Focusa, po mimo slabszych wystepow w piatek i wczoraj w Anglii potrafil sie pozadnie zmobilizowac na chyba najwazniejszy dla nas mecz w rundzie zasdaniczej,
bardzo dobrze, ze Jelen zpunktowal na wyjezdzie, Franki o dziwo tez (ale w koncu tor w Opolu jest podobny do tego w Pile
),
natomiast Joonasowi nie podpasil chyba opolski owal (w porownaniu z piatkowym wystepem w Lublinie oczywiscie, bo do jego zdobyczy punktowej nie mozna miec zadnych zastrzezen),
a Dominiczak wreszcie zdobyl jakies punkty nie na trupie
wygrywajac ten mecz zdecydowanie przyblizylismy sie do 6 miejsca(powinna wystarczyc druga wygrana z opolem i wygranie dwumeczu z Krosnem)
pozdrawiam
shsdl
wielkie slowa uznania dla Focusa, po mimo slabszych wystepow w piatek i wczoraj w Anglii potrafil sie pozadnie zmobilizowac na chyba najwazniejszy dla nas mecz w rundzie zasdaniczej,
bardzo dobrze, ze Jelen zpunktowal na wyjezdzie, Franki o dziwo tez (ale w koncu tor w Opolu jest podobny do tego w Pile
natomiast Joonasowi nie podpasil chyba opolski owal (w porownaniu z piatkowym wystepem w Lublinie oczywiscie, bo do jego zdobyczy punktowej nie mozna miec zadnych zastrzezen),
a Dominiczak wreszcie zdobyl jakies punkty nie na trupie
wygrywajac ten mecz zdecydowanie przyblizylismy sie do 6 miejsca(powinna wystarczyc druga wygrana z opolem i wygranie dwumeczu z Krosnem)
pozdrawiam
shsdl
meesha pisze:sknerus pisze:wszyscy oprócz wrony bardzo dobrze
Ale Pawełek też nieźle dał do pieca myśląc, że już go nie ma na antenieNie przytoczę tej wypowiedzi bo bym sobie musiał dać ostrzeżenie
![]()
a moglibyscie strescic o co chodzi?? bo jestem bardzo ciekaw, z góry dziekuje:)
relacja w radiu fajna, szkoda tylko, ze przerywana muzyka. w ogole jak w takich nerwach sluchac muzyki? nie slyszalem "wpadki" korespondenta, ale przeciez tez czlowiek
oby teraz poole, eee, opole wzielo brhela na nastepny mecz, tj. z krosnem, bo jak sobie juz zupelnie dadza spokoj, to nic nam w korespondencyjnym pojedynku z wilkami dzisiejsze zwyciestwo nie da. osobiscie wydaje mi sie, ze beda chieli jednak z krosnem wygrac, zeby podtrzymac nadzieje na utrzymanie sie w lidze. jesli bowiem beda walczyc o nie z krosnem i pojada na wyjazd z brhelem, to maja jakies szanse.
oby teraz poole, eee, opole wzielo brhela na nastepny mecz, tj. z krosnem, bo jak sobie juz zupelnie dadza spokoj, to nic nam w korespondencyjnym pojedynku z wilkami dzisiejsze zwyciestwo nie da. osobiscie wydaje mi sie, ze beda chieli jednak z krosnem wygrac, zeby podtrzymac nadzieje na utrzymanie sie w lidze. jesli bowiem beda walczyc o nie z krosnem i pojada na wyjazd z brhelem, to maja jakies szanse.
Uff doczekaliśmy się wreszcie zwycięstwa
Teraz trzeba będzie wygrać z Krosnem u siebie wysoko i jeśli nie wydarzy się coś nieprzewidzianego to bedziemy mieli pierwszą 6
Chyba dziesiejsza piękna pogoda niektórym dała się we znaki
"Mimo, fatalnego urazu Kacper już myśli o powrocie na tor. - Jak tylko dojdę do zdrowia zaczynam treningi. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za chłopaków chłopaków i dobry wynik w Opolu. "
Teraz trzeba będzie wygrać z Krosnem u siebie wysoko i jeśli nie wydarzy się coś nieprzewidzianego to bedziemy mieli pierwszą 6
Chyba dziesiejsza piękna pogoda niektórym dała się we znaki
"Mimo, fatalnego urazu Kacper już myśli o powrocie na tor. - Jak tylko dojdę do zdrowia zaczynam treningi. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za chłopaków chłopaków i dobry wynik w Opolu. "
bardzo wazne zwyciestwo!
brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Adasia! super!
Jelen i Franek pojechali na tyle na ile trzeba bylo... ale zawsze moze byc lepiej...
Joonas juz nie tak rewelacyjnie jak w piatek, ale swoje zrobil... obco ma wozic okolo 10 ptk i sa... jak to sie mowi: wygranych sie nie sadzi...
wynik ten nie tylko praktycznie gwarantuje nam 7 miejsce, ale takze otwiera szeroko drzwi do walki o 6 lokate... teraz wygrac z Opolem i Krosnem wysoko u siebie i jest 6 miejsce (przyjmujac ze Krosno wygra z Opolem i Grudziadzem + bonus = 9 ptk.... tyle co my... ale lepszy bilans Lublina daje nam play-offy)
Dzieki chlopaki! Tego mi trzeba... pierwsza wygrana od 10 pazdziernika...
brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Adasia! super!
Jelen i Franek pojechali na tyle na ile trzeba bylo... ale zawsze moze byc lepiej...
Joonas juz nie tak rewelacyjnie jak w piatek, ale swoje zrobil... obco ma wozic okolo 10 ptk i sa... jak to sie mowi: wygranych sie nie sadzi...
wynik ten nie tylko praktycznie gwarantuje nam 7 miejsce, ale takze otwiera szeroko drzwi do walki o 6 lokate... teraz wygrac z Opolem i Krosnem wysoko u siebie i jest 6 miejsce (przyjmujac ze Krosno wygra z Opolem i Grudziadzem + bonus = 9 ptk.... tyle co my... ale lepszy bilans Lublina daje nam play-offy)
Dzieki chlopaki! Tego mi trzeba... pierwsza wygrana od 10 pazdziernika...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Z tego co mi sie wydaje to 7 lokata niewiele rozni sie od 8 bo o ile sie nie myle po sezonie zasadniczym 7 z 8 jada mecz i rewanz o to ktora druzyna spadnie bezposrednio a ktora pojedzie w barazu, nie czytalem przed tym sezonem regulaminow ale tak mi sie wydaje. Na szczescie wszystko wskazuje ze te rozwazania juz nas nie dotycza, teraz trzeba nie tylko jechac po 6 miejsce ale w kazdym meczu nawet przegranym starac sie wkladac duzo serca do walki a wtedy bedziemy ogladali takie widowiska jak mecz z Gorzowem kiedy wielkie serce do walki pokazal Jelen, a jesli tak jak dzis w jednym meczu nie zawiedzie tzw. druga linia bedziemy mogli cieszyc sie z wygranej tak jak dzis.dannie pisze:wynik ten nie tylko praktycznie gwarantuje nam 7 miejsce, ale takze otwiera szeroko drzwi do walki o 6 lokate...
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
dokladnie tak, 7 czy 8 miejsce nie robi roznicy, o koncowej kolejnosci na dwoch ostatnich miejscach zadecyduje dwumecz druzyn z pozycji 7 i 8. (miejmy nadzieje, ze to bedzi dumecz Krosno - Opole)
tak jak napisal przedmowca nam prawie na pewno na zajecie 6 miejsca wystarczy wygrac za dwa tygodnie z Opolem, i wygrac z Krosnem roznica wieksza niz 10 punktow, wtedy niezaleznie od innych wynikow Krosna (z Grudziadzem i Opolem bo zakladam ze reszte tak jak my przegraja) Motor zostanie na 6 pozycji, gdyby natomiast Krosno jakims cudem przegralo w Opolu (malo prawdopodobne) lub z Grudziadzem (dosc prawdopodobne), to wystarczy po prostu wygrac z Krosnem
tak jak napisal przedmowca nam prawie na pewno na zajecie 6 miejsca wystarczy wygrac za dwa tygodnie z Opolem, i wygrac z Krosnem roznica wieksza niz 10 punktow, wtedy niezaleznie od innych wynikow Krosna (z Grudziadzem i Opolem bo zakladam ze reszte tak jak my przegraja) Motor zostanie na 6 pozycji, gdyby natomiast Krosno jakims cudem przegralo w Opolu (malo prawdopodobne) lub z Grudziadzem (dosc prawdopodobne), to wystarczy po prostu wygrac z Krosnem
A ja z nudów podliczyłem ile "zarobiliśmy" dziś na ZZ.:
2. Joonas Kylmaekorpi - 1 pkt.
5. Daniel Jeleniewski - 0 pkt.
8. Mariusz Franków - 3 pkt.
13. Adam Pietraszko - 2 pkt.
15. Adam Pietraszko - 3 pkt.
W sumie 9 punktów...czyli wynik zdecydowanie w zasięgu Tomka
Chłopaki godnie więc go zastąpili.
P.S.: Czy ktoś może wie dlaczego do 15 biegu wystawiono Tomka, a Adam jechał jako ZZ
Nie można było normalnie wystawić od razu Adama
(tak podają SyFy, może im się coś pomyliło
)
2. Joonas Kylmaekorpi - 1 pkt.
5. Daniel Jeleniewski - 0 pkt.
8. Mariusz Franków - 3 pkt.
13. Adam Pietraszko - 2 pkt.
15. Adam Pietraszko - 3 pkt.
W sumie 9 punktów...czyli wynik zdecydowanie w zasięgu Tomka
P.S.: Czy ktoś może wie dlaczego do 15 biegu wystawiono Tomka, a Adam jechał jako ZZ
Na pewno coś im się pomyliło - po pierwsze jak można wystawić w 15 biegu zawodnika, który przed biegami nominowanymi nie zdobył żadnego punktuManitou pisze:P.S.: Czy ktoś może wie dlaczego do 15 biegu wystawiono Tomka, a Adam jechał jako ZZ![]()
Nie można było normalnie wystawić od razu Adama
(tak podają SyFy, może im się coś pomyliło
)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

<-Zapraszam !