Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#176 Postautor: Lublin_Fan » 21 maja 2005, o 10:49

Cz@rek pisze:Jednak co do Joonasa mialem racje.Ale Gawrzyk powiedz mi jak Adam
ma przejechać 400km.w niecałe 3 godz. :?: :!: Będzie jecheł śrenio 130km.na/h :?:
CoÅ› kiepsko to widzÄ™ :|

A ja tu widzÄ™ Merola Kompressora ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#177 Postautor: mikas » 21 maja 2005, o 11:01

Lublin_Fan pisze:
Cz@rek pisze:Jednak co do Joonasa mialem racje.Ale Gawrzyk powiedz mi jak Adam
ma przejechać 400km.w niecałe 3 godz. :?: :!: Będzie jecheł śrenio 130km.na/h :?:
CoÅ› kiepsko to widzÄ™ :|

A ja tu widzÄ™ Merola Kompressora ;)

Pozdr.

A ja dodam że jadąc za nim prawie 180km/h i tak po niecałej minucie znika z przodu na horyzoncie,wiec 3 godziny to az nadto żeby się wyrobić :wink: 8)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#178 Postautor: Cz@rek » 21 maja 2005, o 11:15

Chyba zapominacie że będzie jechał polskimi drogami :!: ,a nie autostradą w Niemczech.
Jechanie przez nasz kraj ŚREDNIO 130km/h jest praktycznie niemożliwe.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#179 Postautor: prt » 21 maja 2005, o 11:28

Cz@rek pisze:Chyba zapominacie że będzie jechał polskimi drogami :!: ,a nie autostradą w Niemczech.

chyba ze bedzie sie jechalo w niedzielne popoludnie droga zbudowana za resztke forsy pozyczonej przez towarzysza Gierka od zachodnich towarzyszy :P
(ekipie zycze pustego lewego pasa i slepych policjantow!)

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#180 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 maja 2005, o 11:37

Mógłby ktoś z dobrze poinformowanych podać składy awizowane na jutrzejszy mecz.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#181 Postautor: mikas » 21 maja 2005, o 11:38

Cz@rek pisze:Chyba zapominacie że będzie jechał polskimi drogami :!: ,a nie autostradą w Niemczech.

Ehhh musisz uwierzyc na słowo że jest to możliwe 8) A poza tym droga Warszawa-Częstochowa jest bardzo dobra i na tej trasie wyniki są zdecydowanie lepsze niz srednia 130 na godzinę :wink: a z Cz-wy to Opola to już potem tylko niecałe 100km dziurami :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#182 Postautor: Cooper » 21 maja 2005, o 11:47

Ja nie watpie w to, ze Pietraszko zdazy...jest tylko jeszcze kwestia tego, jak on reaguje na takie "wpadanie" na stadion w ostatniej chwili, od razu na probe toru, albo nawet i nie... Jesli Krosno ma byc jakims wykladnikiem... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#183 Postautor: Lublin_Fan » 21 maja 2005, o 14:22

Ponawiam pytanie zadane w innym temacie. Czy dysponuje ktoÅ› wolnym miejscem w samochodzie na jutrzejszy wyjazd?

Kontakt na gg: 4058466

Pozdr.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#184 Postautor: Saint » 21 maja 2005, o 17:20

A założysz się? :wink: ... a ja naprawdę sporo jeżdżę po całej Polsce

Geest
Senior

#185 Postautor: Geest » 21 maja 2005, o 23:35

ja tam mam dosc tej jego Anglii. sprzetu u nas nie ma (nie ma czasu zrobic??), nie wiem jak czesto bywa na naszych treningach, bo sam z braku czasu nie chodze (moze on ma podobny problem). Dyma juz z Bandytow wywalili, za srednie wyniki i niesatysfakcjonujaca dyspozycyjnosc. tymczasem Pietraszko stawia sie tam na kazdym meczu, by potem wpadac na nasze mecze w ostatniej chwili. dwoch srok za ogon nie zlapie i lepiej, zeby sie zaczal sie bardziej na Polsce koncentrowac, bo powoli wszystkim wychodzi ta Anglia bokiem...

inna sprawa, ze Opole wyznaczylo dziwaczna dosc godzine i jakby mogli, to pewnie zrobiliby mecz o 12 :evil:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#186 Postautor: boxing » 21 maja 2005, o 23:58

Ja w Opolu obawiam sie o naszego tradycyjnego kandydata do zawalania meczow chociaz tor w Opolu jest "troche podobny do tego w Pile" :wink: My pewnie w tym meczu nie bedziemy miec okazji do zastosowania rezerwy taktycznej, takze ani Joonas ani Jelen nie pojada po 7 razy. Ciekaw jestem jak sobie poradzi nasz nowy straniero na krotszym torze, gdzie trudniej bedzie napedzac sie po duzej. U Joonasa licze co najmniej na 14 punktow. Jeleniowi bedzie troche trudniej sie wyrobic niz na naszym torze, ale po dobrych wyjsciach spod tasmy powinien w 6 startach ze 12 punktow przywiezc. Adam Pietraszko - tor bardzo dobrze znany, starty niezle - nie powinien sie tak dac objezdzac jak na naszym. Musi przywiezc 11-12. Na juniorow nie ma co liczyc: Wrona nie przywiezie nic (chyba ze punkt na "trupach"), Dominiczak moze ze 2-4 punkty. Pozostaje Mariusz Frankow: musi przywiezc wiecej punktow niz liczba biegow w ktorych wystartuje. 7-9 punktow to absolutne minimum - ze slabym rywalem Frankie nie ma innego wyjscia. Tak jak my nie mamy wyjscia i nie mozemy wrocic z Opola z "zerem" meczowym. I - o ile nie bedzie zadnych przykrych urazow w trakcie meczu - chyba wreszcie cos przywieziemy. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Davv
Kadrowicz

#187 Postautor: Davv » 22 maja 2005, o 00:14

Opole to baaaardzo słaba drużyna. Nasz nie jest słaba ale mamy słabego zawodnika - Franio.

Joonas - Moze zrobi jakiÅ› komplecik :lol: W 6 startach te 15 pkt powinien zrobic
Daniel - Jeżeli sprzęt nie odmówi posłuszeństwa to 10 pkt przywiezie.
Adam - W końcu cały tamten sezon jeździł na tym torze. Tor sie troche zmienił, ale te 10 pkt powinien zrobić
Mariuszek - No tu jest loteria :( Może być 2 pkt albo 10 pkt. Wole to drugie ale stawiam na okolo 6 pkt
Krzyś D. - Tu powinno być ze 3 pkt. O wiecej bedzie ciezko
Junior nr 2 - 1 pkt max

I wychodzi remis :wink: Będzie cięzko.

sledzio

#188 Postautor: sledzio » 22 maja 2005, o 00:27

dzisiaj kolejny meczyk i mam nadzieje że doczekam się pierwszej wygranej w tym sezonie jakze ważnego !! do boju Teżecie !!!!!!

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#189 Postautor: kezman » 22 maja 2005, o 00:56

Krzyś D. - Tu powinno być ze 3 pkt. O wiecej bedzie ciezko

Z całym szacunkiem dla Dominiczaka, ale jeśli rywale nie będą mieli pecha typu defekt, to przywiezie raczej 1 punkt, w pierwszym biegu i na tym zakończy "punktowanie". Schmidt i Sekula są o wiele lepszymi zawodnikami, tym bardziej, że jadą u siebie, co jest ich ogromnym atutem. Naszym juniorom pokazali na własnym torze gdzie ich miejsce. A nie sądze, aby Krzysiek podjął walkę z seniorami Opola.

Co do samego meczu to wydaje mi się, że macie lepszą drużynę, lepszego obcokrajowca, solidniejszą krajówkę, jedynie juniorzy słabsi. Aututem Lublina powinien być też Pietraszko, który tor Kolejarza zna jak własną kieszeń i który na pewno coś będzie chciał udowodnić. Druga sprawa to, to czy się nie spali?

Stawiam wynik 41:49 dla Was.

pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: Koper » 22 maja 2005, o 06:29

W Opolu jest goraco o czym swiadczy wywiad jakiego udzielil prezes opolskiego klubu dla Gazety Wyborczej
Mówi prezes Kolejarza

Nie wpadamy w panikę. Poddanie się i rozwalenie klubu to nie sztuka - mówi Jerzy Drozd

Arkadiusz Kuglarz: Kolejarz Opole przegrał komplet sześciu spotkań w I lidze, w niedzielę doznał pogromu w Krośnie różnicą aż 32 punktów. Co zamierza zrobić zarząd, by Kolejarz zaczął w końcu wygrywać?

Jerzy Drozd: Nie wpadamy w panikę. Poddanie się i rozwalenie klubu to nie sztuka. To kwestia kilku minut. Ponad dwa lata budowałem ten zespół, klub, by wydobyć się z drugiej ligi. Za dużo czasu, pracy i pieniędzy w to włożyliśmy, by się poddać.

Wyników jednak nie ma.

- Jest mi wstyd, ale nie chcę robić na razie rewolucji, dolewać oliwy do ognia. Przed nami mecz z Lublinem i trzeba go wygrać. Wiem, że przed każdym spotkaniem mówię o zwycięstwie, ale to już ostatni dzwonek. Zresztą porozmawiam z zespołem szczerze i otwarcie, muszą zdać sobie sprawę, o jaką stawkę idzie gra.

Zawodnicy ciągle narzekają na sprzęt.

- Zawodowcy podpisali kontrakty, wzięli po około 25 tys. zł, mogli za to kupić nowe silniki. Mówią, że zainwestowali. Pytam: w co? Nie wiem. Sprzęt nie jedzie, ale to oni za niego odpowiadają. Teraz chcą znów pieniędzy na motory. Możemy im je dawać do końca sezonu, tylko że oni nie wygrali jeszcze meczu. Zresztą w Krośnie jechali na sprzęcie pożyczonym od Dobruckiego czy Poważnego.

Nie boi się Pan, że kibice w niedzielę Pana wygwiżdżą?

- Można mnie krytykować, jednak część kibiców rzuca we mnie w internecie obelgami i wyzwiskami, a to jest przykre. Nie zamierzam się chować, ale jeśli kogoś drażni mój widok, mogę siedzieć w parku maszyn. Proszę kibiców, by przyszli i wspomogli zespół. Regulamin rozgrywek jest taki, że nie wszystko jeszcze stracone. Popełniam błędy jak każdy, ale chcę dobrze.

Zamiast dać żużlowcom pieniądze, mógł Pan kupić im sprzęt.

- Chciałem jak najlepiej. Kupiłbym sprzęt, to mówiliby, że nie taki, jak chcieli. Doszliśmy do wniosku, że damy im kasę, by wybrali motocykle po swojemu. I wybrali. W życiu nie dam już zawodnikom pieniędzy na sprzęt do ręki. Chciałem dobrze, miało być wzajemne zaufanie, rodzinna atmosfera, a jak jest, każdy widzi.

Rozmawiał Arkadiusz Kuglarz

Marcin29
Kontakt:

#192 Postautor: Marcin29 » 22 maja 2005, o 11:31

Gdzie mamy wygrać jak nie w Opolu!?Klinkercopi zrobi swoje pokazał że potrafi jeżdzić,zresztą jest w dobrej formie oby tak dalej!Wielką niewiadomą jest reszta zawodników?Pietraszko mimo że zna ten tor to ostatnio ma spore problemy sprzętowe,ale jest zawodnikiem które będzie próbowaó się pokazać jak znajlepszej strony tego mo życze 15p.Jeleń jest w dobrej kondycji fizycznej i sprzętowej ale czy da sobie rade na tym torze wielka niewiadoma.O Frankowie to szkoda pisać zawodzi chyba sam siebie niwmówiąc o kibicach i działaczach.Młodzieżowcy na nich też niema co liczyć.Tak więc naszym żużlowcom trzeba życzyć powodzenia i wygranej oby!!!!!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#193 Postautor: K.A.M.I.L. » 22 maja 2005, o 11:42

Kolejna symulacja :

Motor Lublin

1.Pietraszko (1,3,1*,2,3,3) 13+1
2.Piszcz Z/Z
3.Jeleniewski (2,1,2,3,2,3) 13
4.Franków (0,0,2,1,0,0) 3
5.Kylmaekorpi (3,3,3,3,2*,2*) 16+2
6.Wrona (0,-,-,0,-) 0
7.Dominiczak (1,0,0,0) 1

Kolejarz Opople

9.Trumiński (2,2,2,3,0) 9
10.Rembas (0,1*,0,0) 1
11.Czechowicz (1,2,1*,1,1*) 6+2
12.Pawliczek (3,0,2,3,2) 10
13.Brhel (2,3,3,1,1) 10
14.Schmidt (2*,1*,-,-,-) 3+2
15.Sekula (3,1,0,1) 5

1.Sekula,Schmidt,Dominiczak,Wrona 5:1
2.Kylmaekorpi,Trumiński,Pietraszko,Rembas 2:4 ( 7:5 )
3.Pawliczek,Jeleniewski,Czechowicz,Franków 4:2 ( 11:7 )
4.Kylmaekorpi,Brhel,Schmidt,Dominiczak 3:3 ( 14:10 )
5.Pietraszko,Czechowicz,Jeleniewski,Pawliczek 2:4 ( 16:14 )
6.Brhel,Jeleniewski,Sekula,Franków 4:2 ( 20:16 )
7.Kylmaekorpi,Trumiński,Rembas,Dominiczak 3:3 ( 23:19 )
8.Brhel,Franków,Pietraszko,Sekula 3:3 ( 26:22 )
9.Jeleniewski,Trumiński,Franków,Rembas 2:4 ( 28:26 )
10.Kylmaekorpi,Pawliczek,Czechowicz,Wrona 3:3 ( 31:29 )
11.Trumiński,Jeleniewski,Sekula,Franków 4:2 ( 35:31 )
12.Pawliczek,Pietraszko,Czechowicz,Dominiczak 4:2 ( 39:33 )
13.Pietraszko,Kylmaekorpi,Brhel,Rembas 1:5 ( 40:38 )
14.Pietraszko,Pawliczek,Czechowicz,Franków 3:3 ( 43:41 )
15.Jeleniewski,Kylmaekorpi,Brhel,Trumiński 1:5 ( 44:46 )

Jeleniewski może nie przywiezie tyle punktów, ale nadrobić to powinien Franków. Z uwagi na to tak jak napisał Gawrzyk, że Jeleniewski nie jest tak skuteczny na twardych torach. Zawieść nie powinien Adam, któremu odpowiadają bardziej tory twarde niż przyczepne. Mam nadzieję, że Joonas pojedzie niczym u nas bojowo i skutecznie. Tak więc obstawiam minimalne zwycięstwo Motoru.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#194 Postautor: kilar » 22 maja 2005, o 13:01

Nie pozostaje nic innego, jak zdobyc dzisiaj 2 punkty, to ostatni dzwonek, by potem nie bylo nerwowki przed rewanzem w Lublinie, ze trzeba odrabiac starcone punkty.
Ja obstawiam, ze pokonamy Kolejarz w granicach 8-10pt, bo ostatni ich mecz z Krosnem utwierdzil mnie w przekonaniu, ze rewelacyjna druzyna to oni nie sa i mozna z nimi skutecznie powalczyc.

Czy wiadomo moze, czy jest juz Focus na stadionie, w koncu jeszcze tylko godzina do meczu :roll: ??

Pozdro

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#195 Postautor: kezman » 22 maja 2005, o 13:02

witam,

Będzie może gdzieś transmisja tego meczu w necie? Chodzi mi o radio? Np. Lublin?

pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#197 Postautor: Cooper » 22 maja 2005, o 13:13

Wyszlo mi, dosyc obiektywnie liczac, ze przed wyscigami nominowanymi bedziemy przegrywac 38:40... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#198 Postautor: meesha » 22 maja 2005, o 13:14

kezman pisze:Będzie może gdzieś transmisja tego meczu w necie? Chodzi mi o radio? Np. Lublin?

No i oczywiście zapraszamy na http://zuzel.lubelski.pl/chat.htm :D (coś na razie cisza na czacie, czyżby wszyscy pojechali do Opola :?: :shock: )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#199 Postautor: Manitou » 22 maja 2005, o 13:27

Nie wszyscy, nie wszyscy...Ja na przykład będę na czacie, dziwię się natomiast, że Ty meesha siedzisz przed kompem, a nie w busie. Czyżby wyjazd nie wypalił :?:

meesha
Trener
Kontakt:

#200 Postautor: meesha » 22 maja 2005, o 13:41

Manitou pisze:Nie wszyscy, nie wszyscy...Ja na przykład będę na czacie, dziwię się natomiast, że Ty meesha siedzisz przed kompem, a nie w busie. Czyżby wyjazd nie wypalił :?:
Czyżby nie wypalił :? :( Nie ułatwiają nam zadania nasi żużlowcy. Ciężko znaleźć choćby 20 chętnych na wyjazd... A że ja siedzę przed kompem to z przyczyn ode mnie niezależnych - jak to sie mówi :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...