Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#201 Postautor: boxing » 17 maja 2005, o 21:30

Dorobek Joonasa przyzwoity - wszak przeciwnicy "pierwyj sort": Jonsson, Max, Karlsson, Andersen, do tego Ermolenko i Topinka. Ale nie udalo sie wygrac zadnego biegu - moze wciaz odczuwa skutki wypadku. Na uwage zasluguje dorobek Pawla Hliba - 10 punktow plus bonus. Pawla chyba rozpiera energia :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Zaratustra
Kadrowicz

#202 Postautor: Zaratustra » 17 maja 2005, o 22:35

Dorobek Joonasa bardzo przyzwoity. Na sportowych faktach jest napisane, że jechał 7 razy. Ma "na rozkładzie" między innymi Maxa i Andersena. Poza tym, niezła musi być z niego "zadziora", bo wykluczenia ma po upadkach. I właśnie takiego walczaka nam potrzeba. :) Mam tylko nadzieję, że nic mu się nie stało :roll: , pozdr.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#203 Postautor: Maciek » 17 maja 2005, o 23:03

No przyzwoity no ale jak na 7 startów z czego 2 razy wykluczony wiec jakiś pech no ale w Lublinie w piątek to ja licze na 16pkt w 6stratach:) hehe musi sie wiec bardzo starac:) ale nasz Jensen aliczyłprzyzwoity wynik buhehe :lol: :lol: w 2 startach o pkt skad ja to znam hehe pozdro JEBSEN rlz
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#204 Postautor: kilar » 17 maja 2005, o 23:17

Mam nadzieje, ze w piatek dojdzie do meczu ze Stala i w koncu zapoznamy sie z forma Joonasa. Dzisiaj pojechal poprawnie i pewnie uciulalby wiecej oczek, gdyby nie te wykluczenia.
Teraz czekaja nas dwa mecze w 3 dni i dobry wynik zalezy w nich rowniez od postawy Joonasa, mysle jednak, ze fin zaprezentuje sie ze swojej najlepszej strony i odniesiemy chociaz jedno zwyciestwo w weekend :)

Pozdro

Clyde

#205 Postautor: Clyde » 18 maja 2005, o 01:22

OK "Kylmek" zdobył przyzwoite punkt ale czy bierzecie pod uwagę, że Hlib go obiechał?
Czy to jest powód do dumy? Nie mówię, że będzie źle u nas jeździł ale przestrzegam przed zbyt dużym optymizmem. A jeżeli u nas zdobedzie 7-8 punktow to czy też będziemy zadowoleni?

Awatar użytkownika
shasdil

#206 Postautor: shasdil » 18 maja 2005, o 03:47

Pisanie, ze Hlib objechal Joonasa to moim zdaniem razace naduzycie ,, wystarczy zauwazyc ze obaj startowali w barwach tej samej druzyny. Moze wlasnie to Joonas go asekurowal przed natretnymi atakami Hansa Andersena (bieg nr 14) ??

Generalnie mozna zauwazyc ze Joonas zostal objechany w doslownym tego slowa znaczeniu przez braci Karlsonow i Andreasa Jonsona ... moim zdaniem zadnej ujmy mu to nie przynosi. W koncu nie w kazdym sezonie w TZ musi jezdzic najlepszy zawodnik I ligi :)

pozdrawiam

shasdil

Clyde

#207 Postautor: Clyde » 18 maja 2005, o 16:26

shasdil pisze:Pisanie, ze Hlib objechal Joonasa to moim zdaniem razace naduzycie
shasdil

Sorry zapomniałem wyraz objechał umieścić w "". Miałobyć "objechał".
Miałem na myśli to że Hlib zdobył więcej punktów niż "Kylmek". :(

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#208 Postautor: boxing » 18 maja 2005, o 22:52

Dzisiaj Joonas na wyspach slabiutko - tylko 3 punkty i znowu zaliczyl upadek:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=65983
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#209 Postautor: Cz@rek » 18 maja 2005, o 23:19

Szału nie ma :? Jak w piątek zrobi te 10 w 6 biegach,to będzie max :|

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#210 Postautor: skuba » 19 maja 2005, o 10:18

Czy te jego upadki świadczą o tym, że jest tak waleczny, że ryzykuje nawet upadek :? Jak tak to dobrze, ale żeby te upadki nie odbiły sie na jego formie i mam nadzieję, że w piątek zaprezentuje się tak, jak wszyscy liczą.
To jechalismy przez ta Serbie:)

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#211 Postautor: Soluk » 19 maja 2005, o 10:33

Mam tylko nadzieje ze Joonas nie jest takim fighterem jak piszczo :wink: bo wiadomo jak to sie konczy. A czy jego upadki nie sa spowodowane czasem nadmierna ambicja tak jak u tomka?- Patrzcie zdobywa punkty w meczu walczy o nie ale tez upada! A to czasem konczy sie kontuzja, oby w tym sezonie go omijaly, ale...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#212 Postautor: yamahaR1 » 19 maja 2005, o 11:28

Ja tylko się troche obawiam czy Jonas da radę pojechać na dobrym poziomie w niedzielę. Ostatnio Szwecja Anglia w piątek u nas z Gorzowem, w sobote Niemcy, w niedziele bardzo ważny dla nas mecz z Opolem . Widać, że Jonas się nie oszczędza upadki też mu się zdarzają, mam nadzieje, że da rade

Davv
Kadrowicz

#213 Postautor: Davv » 20 maja 2005, o 13:10

No to dzisiaj zobaczymy debiut FINKI w TŻ-cie. Pogoda jest super, padać niepowinno wiec mecz sie powinien odbyć. Szkoda, że nie zobaczymy Kamila Łyko, ale mam nadzieję, że nasz nowy obco pojedzie za dwóch i przywiezie dwucyfrowy wynik. Licze na 12 pkt. Zobaczymy co będzie po meczu. Powodzenia Joonas.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#214 Postautor: kilar » 20 maja 2005, o 18:21

Widzieliscie co on dzisiaj wyprawial !!!!!!!!!!!!! Takiego zawodnika nam trzeba !!!!!!
Lepszego debiutu nie mogl sobie wymarzyc :D

A najlepsze bylo jak jechal na pierwszym miejscu i zaczal reka machac w strone kibicow :wink: :mrgreen:

Teraz niech sie Opole boi o niedzielny mecz, bo w takiej formie jakiej jest Joonas to zawodnicy Kolejarza nie beda mieli nic do powiedzenia :P 8)

Pozdro

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#215 Postautor: Manitou » 20 maja 2005, o 18:32

Weź pod uwagę patryk kilar, że sam Joonas meczu nie wygra...jak sobie Pietruch nie przypomni jak się jeździ, to lipa będzie straszna...no i oczywiście Jeleń musi nadal spełniać rolę krajowego lidera tak jak dziś :)

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#216 Postautor: jas » 20 maja 2005, o 18:40

Manitou pisze:Weź pod uwagę patryk kilar, że sam Joonas meczu nie wygra...jak sobie Pietruch nie przypomni jak się jeździ, to lipa będzie straszna...no i oczywiście Jeleń musi nadal spełniać rolę krajowego lidera tak jak dziś :)

akurat o Focusa jestem w Opolu spokojny, mam obawy co do Jelonka natomiast - opolski tor jest zwyczajnie za dlugi dla niego. ale jesli przywiezie w niedziele 8 pkt, to bede szczesliwy i mysle, ze wtedy mamy szanse na 2 pkt.

a zeby bylo na temat - a nie mowilem, ze bedzie Janusz wymiatal :mrgreen: :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#217 Postautor: Soluk » 20 maja 2005, o 18:57

Nie ma slow by wyrazic to co czuje :wink: mamy w koncu obco z prawdziwego zdarzenia! Walczyl do konca, w 15 biegu jak wynik byl juz przesadzony to i tak nie odpuszczal! Fighter z niego pierwsza liga :wink: Dziekuje jonas za emocje

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#218 Postautor: Cz@rek » 20 maja 2005, o 19:00

Fin był dzisiaj fenomenalny :!: Fantastyczne spasowanie się z torem,ataki z każdej pozycji,
walka przez 4 okrążenia (jeśli było to konieczne),debiut marzenie :!:
Tak,to machanie do kibiców w jednym z biegów -mistrzostwo świata!
Trochę się obawiałem tego debiutu ale na szczęście to co zobaczyłem przerosło moje
oczekiwanie.
Brawo,brawo i tak trzymać :!:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#219 Postautor: Dobromir » 20 maja 2005, o 19:05

Akurat tak się składa , że tor w opolu jest krótszy bo ma 321 m także coś ci sie pomyliło

nienawidze-zstk

#221 Postautor: nienawidze-zstk » 20 maja 2005, o 19:17

Genialny debiut. Widać powróciło szczęście do obcokrajowców ;) Walczy ile może, chociaż było widać w ostatnich biegach zmęczenie (i chyba życiówke Palucha ;) ). Ten numer z machaniem do nas jak jechał na 1 miejscu to chyba 1. raz widziałem :lol: Nareszcie jedziemy w dobrym kierunku... GREAT WORK JOONAS !!!! THANK YOU :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2005, o 19:26 przez nienawidze-zstk, łącznie zmieniany 1 raz.
Nienawidze zstk

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#222 Postautor: skuba » 20 maja 2005, o 19:21

Ma ktoś może zdjęcie Joonasa w jakiejś lepszej jakości i większej rozdzielczości, to sobie wydrukuje, oprawie w ramki i powieższe nad łóżkiem :wink: :lol: . Jak widziałem co on wyprawia, to myślałem, że wyjde z siebie i stanę obok. Cudownie, przepięknie, genialnie :P
I tu teraz można sobie pogdybać: co by było gdyby Joonas był u nas od początku :?: Mydaje mi się, że nie walczylibyśmy o utrzymanie, ale o e-lige. No cóż. Debiut Joonasa pierwsz klasa :wink:
To jechalismy przez ta Serbie:)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#223 Postautor: papi » 20 maja 2005, o 19:30

Wielkie gratki za występ dla Joonasa :!: Pokazał sie ze świetnej strony, po epizodzie z Jensenem w koncu mozemy znowu powiedziec ze mamy mocnego obcokrajowca. Jak ktoś słusznie zauwazyl pod koniec jednak zabraklo mu sił, jadać z Adamem we dwoch na Palucha to sie powinno wygrać start i cholować Adama, ktory zaliczyc dzis bardzo slaby wystep. Jednak miał prawo być zmeczony i nie mam o ten bieg pretensji, po prostu szkoda, bo w przypadku zwyciestwa 5:1 szansa na zwyciestwo była dosyć spora. Jedno co mi sie nie podoba to jego technika jazdy, bo po tym co zobaczylm to nie dziwie sie ze w ferworze walki często upada :roll: . Techniką troche przypomina Frankowa, ale na szczęscie wyniki jego i Franka to niebo i ziemia :mrgreen: . Świetny debiut i oby tak dalej Joonas, ja wierze ze poprowadzi on nas do zwyciestwa w Opolu :wink:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#224 Postautor: Apocalips » 20 maja 2005, o 19:39

Technika ? Co Ci się w niej nie podobało ? Te pieknę nożyce ? Jeśli chodzi Ci o tą nogę przy wejściu w łuk to jest to poprostu jego styl jazdy. Technicznie jechał bardzo dobrze. Niewiele można mu zarzucić. Szybko znalazł optymalną ściężke, tor nie sprawiał mu raczej kłopotów. Dodatkowo był bardzo szybki i walczył o każdy centymetr toru. Starty może miał nienajlepsze ale dociąg do pierwszego łuku był OK :) Oby tak w każdym meczu. Upadki to już druga strona medalu...

Great job Joonas ! :)

P.S. Póki co nie wychwalajmy Go pod niebiosa. Niech potwierdzi swoją formę w kolejnych meczach. :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2005, o 19:44 przez Apocalips, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#225 Postautor: kilar » 20 maja 2005, o 19:42

Manitou pisze:Weź pod uwagę patryk kilar, że sam Joonas meczu nie wygra...jak sobie Pietruch nie przypomni jak się jeździ, to lipa będzie straszna...no i oczywiście Jeleń musi nadal spełniać rolę krajowego lidera tak jak dziś :)

Wiem, ze Joonas sam nam meczu nie wygra niestety, ale jestem optymista przed Opolem.
Wierze, ze Focus zechce sie poprawic, a ten dzisiajszy mecz wplynie na niego mobilizujaco.
Bardziej martwi mnie forma Franczeska, gdyz jak dzisiaj to bylo widac, moze on przywozic 3, ale rownie dobrze same zera... :roll:...Franek jest nieprzewidywalny, ale w niedziele nie moze zawalic meczu !!! W niedziele nie mozemy sobie pozwolic na porazke, trzeba jechac po zwyciestwo i tylko ono daje nam jeszcze jakies nadzieje na wejscie do 6-stki.

skuba pisze:Ma ktoś może zdjęcie Joonasa w jakiejś lepszej jakości i większej rozdzielczości, to sobie wydrukuje, oprawie w ramki i powieższe nad łóżkiem :wink: :lol: . Jak widziałem co on wyprawia, to myślałem, że wyjde z siebie i stanę obok. Cudownie, przepięknie, genialnie :P
I tu teraz można sobie pogdybać: co by było gdyby Joonas był u nas od początku :?: Mydaje mi się, że nie walczylibyśmy o utrzymanie, ale o e-lige. No cóż. Debiut Joonasa pierwsz klasa :wink:

Jak Joonas bylby od poczatku sezonu u nas to na pewno wygralibysmy z GTZ, powalczylibysmy z ROW-em i przede wszystkim z Krosnem, ale jeszcze nic straconego :)
Joonas jest u nas i to mnie bardzo cieszy...chyba dobrze sie stalo, ze Klingberg zwlekal z podpisaniem umowy :D, teraz mamy Joonasaaaaaaaaa i mysle ze bedzie dobrze :D :P :P

Pozdro