Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!
Narazie mozemy miec powody do zadowolenia z naszego obco. Joonas dzisaj jeździł na poziomie Karlssona (8 pt) jak i Lee Richardsona (11+2 pt). Jeśli i u nas będzie tak jeździł szanse na wygraną w niedzielę zwiększają się. Mam nadzieje, że Joonas nie zawiedzie 
To jechalismy przez ta Serbie:)
Joonas jezdzi swoje, dzisiaj 10 w Anglii, a jutro pewnie tez cos kolo tego w Szwecji.
Tylko szkoda, ze nie przyjedzie potrenowac do Lublina przed meczem ze Stala.
Chociaz i tak o jego dyspozycje w meczu jestem jakos dziwnie spokojny, mysle ze nie zawiedzie kibicow oraz dzialaczy i pokaze kawalek dobrego zuzla
Pozdro
Tylko szkoda, ze nie przyjedzie potrenowac do Lublina przed meczem ze Stala.
Chociaz i tak o jego dyspozycje w meczu jestem jakos dziwnie spokojny, mysle ze nie zawiedzie kibicow oraz dzialaczy i pokaze kawalek dobrego zuzla
Pozdro
kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić
nie powinniśmy się w ten sam sposób nastawiać jeśli chodzi o Joonas'a. lepiej poźniej rozczarowac się pozytywnie.chociaż też mam nadzieję i wierzę w to że będzie dużym wsparciem dla naszej drużyny.
nie powinniśmy się w ten sam sposób nastawiać jeśli chodzi o Joonas'a. lepiej poźniej rozczarowac się pozytywnie.chociaż też mam nadzieję i wierzę w to że będzie dużym wsparciem dla naszej drużyny.
benim pisze:kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić
Ja tam wcale się nie dziwię, że się tak ludzie nastawiają. Po prostu nie może już być 3 obco, więc albo będzie swoje przywoził, albo ... lepiej o tym nie myśleć. Co do Jensena ja osobiście również byłem przesadnym optymistą, jednak nie uważam, żeby "nie chciał" przyzwoicie jeździć, po prostu jest słaby jak kot na przednówku i tyle.
Edit by Sting: postaraj sie uzywac opcji "quote"(cytuj) bedzie wiadomo do czyjej wypowiedzi sie odnosisz a przy okazji bardziej przejrzyscie.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
benim pisze:kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić
Mimo, iż Joonas nie jest "100%-wym pewniakiem" na zdobycie określonej ilości punktów, to jednak w jego przypadku można mieć "racjonalną" nadzieję, że takową będzie przywoził. W przypadku Jensena były to tylko czysto teoretyczne spekulacje, bo jak wiadomo, przed sezonem praktycznie nie można go było zobaczyć na torze. Poza tym Duńczyk, jeżeli nawet miał w miarę przyzwoite występy w Anglii, to jednak nie wygrywał biegów. Joonas z tym problemów nie ma, dlatego można, a nawet trzeba
Geest pisze:co by jednak nie mowic, gdybysmy mieli go wczesniej, to i punktow i ludzi na stadionie byloby duzo wiecejteraz to juz trzeba wygrac z gorzowem, bo tylko takie zwyciestwo moze zaczac odbudowywac wizerunek zespolu. damy rade!
No wreszcie jakaś bratnia, pozytywnie nastawiona do życia dusza
Czy damy radę nie wiem, ale wiem, że nie ma powodu już ogłaszać, że przegraliśmy.
Co do Fina, to dobrze mu z tej wychudzonej (ale kto nie wyglÄ…da na wychudzonego
auganoff pisze:Co do Fina, to dobrze mu z tej wychudzonej (ale kto nie wygląda na wychudzonegoprzy naszym poprzednim asie) twarzyczki patrzy. Myślę, że będzie walczył i go polubimy.
Mam nadzieje, że Finka pokaże się z dobrej strony na meczu z Gorzowem, bo obawiam się, że jak Jonas będzie miał chwilową niedyspozycje (np. trema, kac
-
meridol
sti pisze:cudow nie ma, jesli Jonas robi ok 10 punktow w anglii czy Szwecji no to nie ma sily zeby co najmniej tyle zrobil w Opolu. oczywiscie zawsze moze go zaskoczyc Brhel czy Seba moze mu raz nie wyjsc start ale to wszystko. Reasumujac mysle ze te 12-13 punktow zrobi.
No w Opolu to napewno przywiezie ponad 10 punktór, ale przed nim najpierw mecz z Gorzowem i to przed własną publicznością. Mam nadzieję, że tu się pojawi z dobrej strony.
- jas
- Senior
- Kontakt:
Janusz dzisiaj zaliczyl sredeni wystep, ale mio wszystko jestem optymista. jego druzyna(Kaparna) ulegla na wlasnym torze Luxo Stars 40-56.
Janusz - (2,2,1*,3,1,1) 10+1 9w szeciu startach)
biegi z jego udzialem:
3. Karlsson, Kylmaekorpi, Andersen, Miskowiak 2-4
6. Max, Kylmaekorpi, Wegrzyk, Miskowiak 2-4
8. Jonsson, Hampel, Kylmaekorpi, Bajerski 3-3
11. Kylmaekorpi, Kramer, Bajerski, King 5-1
13. Karlsson, Max, Kylmaekorpi, Miskowiak 1-5
16. Karlsson, Max, kylmaekorpi, Miskowiak 1-5
dla porownania inni polscy I-ligowcy w tym meczu:
Karlsson 15 (3,3,3,3,3)
Max 12+2 (2,3,3,2*,2*)
Hlib 4+1 (2,1*,0,-,1)
Wegrzyk 2 (0,1,1,0)
a Klingberg pojechal tak samo slabo jak cala druzyna (ulegli Vastervik 63-33):
Klingberg 3 (1,1,0,1) wszystkie punkty na kolegach z druzyny
w tym samym meczu nowy stranieri Krosna Peter Ljung - 7+1 (2*,2,3,u)
a nasz Pulpecik natomiast zaliczyl kolejny fenomenalny wystep:
Jesper B. Jensen 2+1 (d,0,2*,) z kasprzakiem na 5-1 przywiozl Lanham i Sullivana
ps. jego druzyna przegrala 1 pkt (48-47), a Jensen defekt mial w biegu, ktory z powodu wczesniejszgo defektu Bjerre mogli zremisowac (jak i caly mecz). wystarczylo dojechac do mety
.
Janusz - (2,2,1*,3,1,1) 10+1 9w szeciu startach)
biegi z jego udzialem:
3. Karlsson, Kylmaekorpi, Andersen, Miskowiak 2-4
6. Max, Kylmaekorpi, Wegrzyk, Miskowiak 2-4
8. Jonsson, Hampel, Kylmaekorpi, Bajerski 3-3
11. Kylmaekorpi, Kramer, Bajerski, King 5-1
13. Karlsson, Max, Kylmaekorpi, Miskowiak 1-5
16. Karlsson, Max, kylmaekorpi, Miskowiak 1-5
dla porownania inni polscy I-ligowcy w tym meczu:
Karlsson 15 (3,3,3,3,3)
Max 12+2 (2,3,3,2*,2*)
Hlib 4+1 (2,1*,0,-,1)
Wegrzyk 2 (0,1,1,0)
a Klingberg pojechal tak samo slabo jak cala druzyna (ulegli Vastervik 63-33):
Klingberg 3 (1,1,0,1) wszystkie punkty na kolegach z druzyny
w tym samym meczu nowy stranieri Krosna Peter Ljung - 7+1 (2*,2,3,u)
a nasz Pulpecik natomiast zaliczyl kolejny fenomenalny wystep:
Jesper B. Jensen 2+1 (d,0,2*,) z kasprzakiem na 5-1 przywiozl Lanham i Sullivana
ps. jego druzyna przegrala 1 pkt (48-47), a Jensen defekt mial w biegu, ktory z powodu wczesniejszgo defektu Bjerre mogli zremisowac (jak i caly mecz). wystarczylo dojechac do mety
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
-
fenoMeN
nasz nowy obco to wielka zagadka, w anglii i szwecji objezdza kolesi ktorych kazdy z nas chetnie widzialby w naszym teamie,wlaczy jak rowny z hampelem czy karlssonem a nawet adamsem , jego spaliny wachaja misiek,gapa i wielu wielu innych klasowych zawodnikow z ktorych kazdy bylby u nas liderem...z drugiej strony analizujac staty elite league lub Elitserien to nasz as ma gorsze osiagi niz Andreas Bergstroem, Jonas Davidsson, Davey Watt , Fredrik Lindgren...z jednej strony to rickardsson z niego nie bedzie , a z drugiej moze byc jasnym (12-15) punktem naszej bandy...czego wam i sobie zycze...
fenoMeN pisze:a z drugiej moze byc jasnym (12-15) punktem naszej bandy...czego wam i sobie zycze...
czego mu tak źle życzysz, miejmy nadzieje ze nie bedzie musial sie z bliska poznac z naszą bandą
No akurat dzisiejszym wynikiem Sama nie ma co sie podniecać, w Oxfordzie jedynie Iversen jest w jako takiej formie(Hancock dzis nie jezdził) reszta to kelnerzy,albo tak jak Jensen, Andersson czy Henka zawodnicy którzy ten sezon maja beznadziejny i z dawnej sławy tych zawodników pozostały już tylko wspomnienia. Zresztą raz nawet przegrał z pulpetem
Także mimo,że na tle drużyny z Oxfordu wypadł nieźle to jednak nie był to mecz który mógł pokazac prawdziwą wartośc Sama w tym sezonie.
Także mimo,że na tle drużyny z Oxfordu wypadł nieźle to jednak nie był to mecz który mógł pokazac prawdziwą wartośc Sama w tym sezonie.
skuba pisze:No w Opolu to napewno przywiezie ponad 10 punktór, ale przed nim najpierw mecz z Gorzowem i to przed własną publicznością. Mam nadzieję, że tu się pojawi z dobrej strony.
Skuba i nie tylko Ty masz taką nadzieje. Wszysycy kibice żużla na to liczą.
A co do meczu w Opolu to nie 10 ale z 12-14