Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#151 Postautor: skuba » 9 maja 2005, o 22:55

Narazie mozemy miec powody do zadowolenia z naszego obco. Joonas dzisaj jeździł na poziomie Karlssona (8 pt) jak i Lee Richardsona (11+2 pt). Jeśli i u nas będzie tak jeździł szanse na wygraną w niedzielę zwiększają się. Mam nadzieje, że Joonas nie zawiedzie :wink:
To jechalismy przez ta Serbie:)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#152 Postautor: kilar » 9 maja 2005, o 23:54

Joonas jezdzi swoje, dzisiaj 10 w Anglii, a jutro pewnie tez cos kolo tego w Szwecji.
Tylko szkoda, ze nie przyjedzie potrenowac do Lublina przed meczem ze Stala.
Chociaz i tak o jego dyspozycje w meczu jestem jakos dziwnie spokojny, mysle ze nie zawiedzie kibicow oraz dzialaczy i pokaze kawalek dobrego zuzla :)

Pozdro

Awatar użytkownika
benim

#153 Postautor: benim » 10 maja 2005, o 08:55

kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić

nie powinniśmy się w ten sam sposób nastawiać jeśli chodzi o Joonas'a. lepiej poźniej rozczarowac się pozytywnie.chociaż też mam nadzieję i wierzę w to że będzie dużym wsparciem dla naszej drużyny.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#154 Postautor: Talib » 10 maja 2005, o 09:48

benim pisze:kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić

nie powinniśmy się w ten sam sposób nastawiać jeśli chodzi o Joonas'a. lepiej poźniej rozczarowac się pozytywnie.chociaż też mam nadzieję i wierzę w to że będzie dużym wsparciem dla naszej drużyny.

Ja tam wcale się nie dziwię, że się tak ludzie nastawiają. Po prostu nie może już być 3 obco, więc albo będzie swoje przywoził, albo ... lepiej o tym nie myśleć. Co do Jensena ja osobiście również byłem przesadnym optymistą, jednak nie uważam, żeby "nie chciał" przyzwoicie jeździć, po prostu jest słaby jak kot na przednówku i tyle.

Edit by Sting: postaraj sie uzywac opcji "quote"(cytuj) bedzie wiadomo do czyjej wypowiedzi sie odnosisz a przy okazji bardziej przejrzyscie.

Zaratustra
Kadrowicz

#155 Postautor: Zaratustra » 10 maja 2005, o 11:17

benim pisze:kiedy zacczynał się sezon i wiedzieliśmy że będzie u nas jeździł Jensen większośc była optymistami i wierzyli że będzie dobrze punktował. niestety to było tylko nasze życzenie, którego on nie chciał spełnić

Mimo, iż Joonas nie jest "100%-wym pewniakiem" na zdobycie określonej ilości punktów, to jednak w jego przypadku można mieć "racjonalną" nadzieję, że takową będzie przywoził. W przypadku Jensena były to tylko czysto teoretyczne spekulacje, bo jak wiadomo, przed sezonem praktycznie nie można go było zobaczyć na torze. Poza tym Duńczyk, jeżeli nawet miał w miarę przyzwoite występy w Anglii, to jednak nie wygrywał biegów. Joonas z tym problemów nie ma, dlatego można, a nawet trzeba :wink: być umiarkowanym optymistą, pozdr.

Geest
Senior

#156 Postautor: Geest » 10 maja 2005, o 16:22

co by jednak nie mowic, gdybysmy mieli go wczesniej, to i punktow i ludzi na stadionie byloby duzo wiecej :? teraz to juz trzeba wygrac z gorzowem, bo tylko takie zwyciestwo moze zaczac odbudowywac wizerunek zespolu. damy rade!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#157 Postautor: auganoff » 10 maja 2005, o 17:54

Geest pisze:co by jednak nie mowic, gdybysmy mieli go wczesniej, to i punktow i ludzi na stadionie byloby duzo wiecej :? teraz to juz trzeba wygrac z gorzowem, bo tylko takie zwyciestwo moze zaczac odbudowywac wizerunek zespolu. damy rade!

No wreszcie jakaś bratnia, pozytywnie nastawiona do życia dusza :D
Czy damy radę nie wiem, ale wiem, że nie ma powodu już ogłaszać, że przegraliśmy.
Co do Fina, to dobrze mu z tej wychudzonej (ale kto nie wygląda na wychudzonego :lol: przy naszym poprzednim asie) twarzyczki patrzy. Myślę, że będzie walczył i go polubimy.

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#158 Postautor: skuba » 10 maja 2005, o 19:23

auganoff pisze:Co do Fina, to dobrze mu z tej wychudzonej (ale kto nie wygląda na wychudzonego :lol: przy naszym poprzednim asie) twarzyczki patrzy. Myślę, że będzie walczył i go polubimy.

Mam nadzieje, że Finka pokaże się z dobrej strony na meczu z Gorzowem, bo obawiam się, że jak Jonas będzie miał chwilową niedyspozycje (np. trema, kac :wink: lub cokolwiek), niektórzy mogą powiesić i na nim psy. Ale mam nadzieje, ba, wiem to, że się tak nie stanie. Wygramy :!:

meridol

#159 Postautor: meridol » 10 maja 2005, o 19:45

cudow nie ma, jesli Jonas robi ok 10 punktow w anglii czy Szwecji no to nie ma sily zeby co najmniej tyle zrobil w Opolu. oczywiscie zawsze moze go zaskoczyc Brhel czy Seba moze mu raz nie wyjsc start ale to wszystko. Reasumujac mysle ze te 12-13 punktow zrobi.

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#160 Postautor: skuba » 10 maja 2005, o 19:56

sti pisze:cudow nie ma, jesli Jonas robi ok 10 punktow w anglii czy Szwecji no to nie ma sily zeby co najmniej tyle zrobil w Opolu. oczywiscie zawsze moze go zaskoczyc Brhel czy Seba moze mu raz nie wyjsc start ale to wszystko. Reasumujac mysle ze te 12-13 punktow zrobi.

No w Opolu to napewno przywiezie ponad 10 punktór, ale przed nim najpierw mecz z Gorzowem i to przed własną publicznością. Mam nadzieję, że tu się pojawi z dobrej strony.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#161 Postautor: Cooper » 10 maja 2005, o 20:02

skuba pisze:tu siÄ™ pojawi z dobrej strony.

no, prawdopodobnie pojawi sie od strony Warszawy, nie wiem, czy to dobra strona, oby sie nie spoznil :roll: :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

rob7
Senior

#162 Postautor: rob7 » 10 maja 2005, o 20:05

Jonas 2,2,1*,3 ...
3. Peter, Jonas, Andersen,MIśkowiak
6. Max, Jonas, Węgrzyk, Miśkowiak
Jensen 0,0, 2*,0..
Niklas 1,1,0,... na kolegach z drużyny

meridol

#163 Postautor: meridol » 10 maja 2005, o 21:37

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#164 Postautor: kilar » 10 maja 2005, o 21:38

Niklas z Jesperem narobili dzisiaj punktow, ze szok :lol: . Joonas jak narazie jedzie dobrze i zaczynam coraz bardziej wierzyc w jego dobre wystepy w naszej druzynie. Takze oby tak dalej ta forme utrzymywal i walczymy ze Stala w niedziele :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#165 Postautor: $korzen$ » 10 maja 2005, o 22:24

Ja radze jeszcze wstrzymac sie z robieniem z niego gwiazdy, to przecietniak i lepiej bedzie milo sie zaskoczyc :wink: ..... Jensen znowu kapitalnie

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#166 Postautor: jas » 10 maja 2005, o 22:27

Janusz dzisiaj zaliczyl sredeni wystep, ale mio wszystko jestem optymista. jego druzyna(Kaparna) ulegla na wlasnym torze Luxo Stars 40-56.

Janusz - (2,2,1*,3,1,1) 10+1 9w szeciu startach)

biegi z jego udzialem:

3. Karlsson, Kylmaekorpi, Andersen, Miskowiak 2-4
6. Max, Kylmaekorpi, Wegrzyk, Miskowiak 2-4
8. Jonsson, Hampel, Kylmaekorpi, Bajerski 3-3
11. Kylmaekorpi, Kramer, Bajerski, King 5-1
13. Karlsson, Max, Kylmaekorpi, Miskowiak 1-5
16. Karlsson, Max, kylmaekorpi, Miskowiak 1-5

dla porownania inni polscy I-ligowcy w tym meczu:
Karlsson 15 (3,3,3,3,3)
Max 12+2 (2,3,3,2*,2*)
Hlib 4+1 (2,1*,0,-,1)
Wegrzyk 2 (0,1,1,0)

a Klingberg pojechal tak samo slabo jak cala druzyna (ulegli Vastervik 63-33):
Klingberg 3 (1,1,0,1) wszystkie punkty na kolegach z druzyny
w tym samym meczu nowy stranieri Krosna Peter Ljung - 7+1 (2*,2,3,u)

a nasz Pulpecik natomiast zaliczyl kolejny fenomenalny wystep:
Jesper B. Jensen 2+1 (d,0,2*,) z kasprzakiem na 5-1 przywiozl Lanham i Sullivana

ps. jego druzyna przegrala 1 pkt (48-47), a Jensen defekt mial w biegu, ktory z powodu wczesniejszgo defektu Bjerre mogli zremisowac (jak i caly mecz). wystarczylo dojechac do mety :wink: .
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

fenoMeN

#167 Postautor: fenoMeN » 10 maja 2005, o 22:29

nasz nowy obco to wielka zagadka, w anglii i szwecji objezdza kolesi ktorych kazdy z nas chetnie widzialby w naszym teamie,wlaczy jak rowny z hampelem czy karlssonem a nawet adamsem , jego spaliny wachaja misiek,gapa i wielu wielu innych klasowych zawodnikow z ktorych kazdy bylby u nas liderem...z drugiej strony analizujac staty elite league lub Elitserien to nasz as ma gorsze osiagi niz Andreas Bergstroem, Jonas Davidsson, Davey Watt , Fredrik Lindgren...z jednej strony to rickardsson z niego nie bedzie , a z drugiej moze byc jasnym (12-15) punktem naszej bandy...czego wam i sobie zycze...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#168 Postautor: papi » 10 maja 2005, o 22:38

fenoMeN pisze:a z drugiej moze byc jasnym (12-15) punktem naszej bandy...czego wam i sobie zycze...

czego mu tak źle życzysz, miejmy nadzieje ze nie bedzie musial sie z bliska poznac z naszą bandą :lol: :lol: :lol: . Co do Joonasa to mysle ze wypadł dobrze, występy Jensena budzą uśmiech na naszych twarzach, ale nie mozna zapomniec ze to niestety ciagle zawodnik TŻ :evil: :evil: , natomiast Klingberg nie zachwycił i chyba jestem jednym z niewielu, ktorzy od początku byli przeciwni by Szwed trafił do naszego klubu, a jego dzisiejszy występ utwierdzil mnie w przekonaniu, ze jednak byli na rynku lepsi zawodnicy od niego. Co prawda inny przeciwnik, ale pojechał na tym samym poziomie co Jensen :roll:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#169 Postautor: $korzen$ » 11 maja 2005, o 11:24

Tak ? to przesledz sobie wyniki z tego i poprzedniego sezonu, Klingberg to zdecydowanie lepszy i pewniejszy zawodnik niz Joonas.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#170 Postautor: Erwin » 11 maja 2005, o 19:47

Dobry występ Jonasza na wyspach szkoda jednak, że razem z Karlsson'em dali się przewieźć w 15 gonitwie Adams'owi i Richardson'owi przez co ich team poległ 2 pkt. :?

Dudi
Junior

#171 Postautor: Dudi » 12 maja 2005, o 01:10

A wyśmiewany przez niektórych "znawców" Ermol -szaleje!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#172 Postautor: mikas » 12 maja 2005, o 02:03

No akurat dzisiejszym wynikiem Sama nie ma co sie podniecać, w Oxfordzie jedynie Iversen jest w jako takiej formie(Hancock dzis nie jezdził) reszta to kelnerzy,albo tak jak Jensen, Andersson czy Henka zawodnicy którzy ten sezon maja beznadziejny i z dawnej sławy tych zawodników pozostały już tylko wspomnienia. Zresztą raz nawet przegrał z pulpetem :shock:
Także mimo,że na tle drużyny z Oxfordu wypadł nieźle to jednak nie był to mecz który mógł pokazac prawdziwą wartośc Sama w tym sezonie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#173 Postautor: Dobromir » 12 maja 2005, o 08:52

Wczoraj w meczu Peterborough - Oxford nie wystąpił Kylmaekorpi. Na przeglądziezuzlowym napisano "w drużynie Peterborough zabrakło kontuzjwanego Joonasa Kylmaekorpi" Piszcie jak macie jakies info bo czuje ze przegląd znowu jakąs bzdure napisał

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#174 Postautor: kdsz » 12 maja 2005, o 08:56

Napisałem o tym w wątku o meczu z Gorzowem [przez czysty przypadek i roztargnienie]. Kylowi nic szczególnego się nie stało i pewnie w niedzielę przyjedzie do Lublina
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Clyde

#175 Postautor: Clyde » 12 maja 2005, o 09:35

skuba pisze:No w Opolu to napewno przywiezie ponad 10 punktór, ale przed nim najpierw mecz z Gorzowem i to przed własną publicznością. Mam nadzieję, że tu się pojawi z dobrej strony.

Skuba i nie tylko Ty masz taką nadzieje. Wszysycy kibice żużla na to liczą.
A co do meczu w Opolu to nie 10 ale z 12-14 :D