Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#126 Postautor: Kubbas » 8 maja 2005, o 13:06

Szanse na rozegranie meczu na obecna chwile sa bliskie zeru - za godzine oficjalna dezycja (niestety ale o odwolaniu meczu)

Ps. Relacje sa jak zawsze na sportowychfaktach.

Zaratustra
Kadrowicz

#127 Postautor: Zaratustra » 8 maja 2005, o 13:13

Nie wiem na ile wiarygodna jest wypowiedź kogoś z Opola na jednym z forum , ale prognozy nie są zbyt optymistyczne.

Filipoq napisał:
wlasnie wrocilem ze stadionu

uwazam ze jest jeszcze szansa na rozegraniu meczu, jedynym problemem sa na kaluze w okolicach startu i kaluze na drugim luku przy krawezniku, jezelinie bedzie padac a wiatr dalej bedzie wial dosc mocno to tor moze sie osuszyc, martwi mnie natomiast co innego na torze nie byly przeprowadzanae zadne prace (nie bylo ciagnika)moze to oznaczac ze organizatorzy juz sie pogodzili z tym ze dzisiaj meczu nie bedzie

Awatar użytkownika
istred
Trener

#128 Postautor: istred » 8 maja 2005, o 13:51

Jakąś godzinę temu w Opolu padał... śnieg :shock: . meczu więc pewnie nie będzie.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#129 Postautor: Kubbas » 8 maja 2005, o 14:23

Mecz przelozony na 22.05

JAG
Senior

#130 Postautor: JAG » 8 maja 2005, o 14:51

jestem straszną egoistką ale cieszę się bardzo ze mecz przełozony.mam nadz. ze to ostateczna decyzja.
moze tym razem uda sie zebrac ten autokar na Opole a poza tym Joonas bedzie miał okazje choc jeden mecz w Polsce wczesniej pojechac.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Kazinski

#131 Postautor: Kazinski » 8 maja 2005, o 15:01

z tym przełozeniem meczu z Opolem to na pewno potwierdzona informacja????
Mam nadzieje ze nie do końca, licze na to ze mecz sie odbędzie, pozdro

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#132 Postautor: yamahaR1 » 8 maja 2005, o 15:03

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#133 Postautor: Łoptymista » 8 maja 2005, o 15:28

JAG pisze:jestem straszną egoistką ale cieszę się bardzo ze mecz przełozony.mam nadz. ze to ostateczna decyzja.
moze tym razem uda sie zebrac ten autokar na Opole a poza tym Joonas bedzie miał okazje choc jeden mecz w Polsce wczesniej pojechac.

Niestety... mecz będzie musiał być jeszcze raz przełożony. Mi 22 w ogóle nie pasuje. Więc znowu będzie padać :twisted: :roll:

Zaratustra
Kadrowicz

#134 Postautor: Zaratustra » 8 maja 2005, o 15:41

I bardzo dobrze , że przełożyli. Tor dzisiaj może i nie byłby atutem gospodarzy , ale stanowiłby czystą loterię.A tak, "Kylmek" może potrenuje u nas przed meczem, nasz nowy junior tak samo.No i "techniczny" Franek nie będzie tak narażony na kontuzje, jak mogłoby być dzisiaj :wink: :) , pozdr.

oskar_speedwaya_fan

#135 Postautor: oskar_speedwaya_fan » 8 maja 2005, o 16:53

JAG pisze:Joonas bedzie miał okazje choc jeden mecz w Polsce wczesniej pojechac.

Z tego co mi wiadomo to jush 3 w Polsce pojechał :D co prawda kibice Leszna nie są za bardzo zadowoleni z jego postawy bo podobno przepalił się dużą frekwencją na stadionie ale to bylo dwa lata temu :) mam nadzieje ze chłopak nabrał pewności i że teraz bedziemy dumni z postawy naszego zarzadu :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#136 Postautor: Cooper » 8 maja 2005, o 17:26

oskar_speedwaya_fan pisze: bo podobno przepalił się dużą frekwencją na stadionie

no to u nas takie "przepalenie" mu raczej nie grozi :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

oskar_speedwaya_fan

#137 Postautor: oskar_speedwaya_fan » 8 maja 2005, o 17:52

no ja mam taka nadzieje i szczerze w to wierze Cooper :) a tak wizualnie mówiąc to chłopak ten napawa mnie optymizmem i zycze mu samych kompletów :D do Jespera byłem zniechęcony od poczatku i jak widać sprawdziło się :P

JAG
Senior

#138 Postautor: JAG » 8 maja 2005, o 21:24

oskar_speedwaya_fan pisze:
JAG pisze:Joonas bedzie miał okazje choc jeden mecz w Polsce wczesniej pojechac.

Z tego co mi wiadomo to jush 3 w Polsce pojechał :D co prawda kibice Leszna nie są za bardzo zadowoleni z jego postawy bo podobno przepalił się dużą frekwencją na stadionie ale to bylo dwa lata temu :) mam nadzieje ze chłopak nabrał pewności i że teraz bedziemy dumni z postawy naszego zarzadu :)

no to juz nie musze nic tłumaczyć
:),czasami :(

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#139 Postautor: DonKamizi » 8 maja 2005, o 22:13

To sobie zrobiłem wycieczkę niedzielną...Do okolic Częstochowy pogoda była w kratkę, trochę deszczu, słońce ale zimno.A przed Częstochową się zaczęło...takich płatków śniegu to ja tej zimy nie widziałem :shock: :shock: a do tego porządny deszcz.Dalej już nawet za bardzo nie jechaliśmy.O 14 telefon do Opola, mecz odwołany i można wracać do domu.
Jedyny plus wyjazdu to krótka wizyta na Jasnej Górze i "jedna zdrowaśka" :wink: za naszych asów.Może prośby zostaną wysłuchane :twisted: :twisted:

P.S.A można było pojechać do Rzeszowa :cry:
P.S2 Wreszcie można przyjąć Perełeczkę :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
papi
Trener

#140 Postautor: papi » 8 maja 2005, o 22:53

heh, DonKamizi widze ze tez byłes w Czestochowie, tyle ze przejazdem. Ja byłem cały weekend, od kilku dni ostrzyłem sobie zęby na mecz Włokniarz-Unia, a tu nagle zaczął padać snieg :evil: :evil: :evil: . Najgorsze jest ze juz mialem bilet kupiony, musialem go zwrocic i obejsc sie smakiem :cry: :cry: , niestety nie było mi dane obejrzeć zuzla w extraligowym wydaniu :x

meridol

#141 Postautor: meridol » 9 maja 2005, o 00:12

bylem na stadionie w Opolu o 14:20 i... ku mojemu zdziwieniu oraz miedzy innymi p.Siwka, ktory wrzeszczal na caly stadion, tor nadawal sie jak najbardziej do jazdy !!! beda zdjecia to sami zobaczycie. oczywiscie gosp. nie zalezalo zeby jechac bo malo ludzi by przyszlo a u nas w druzynie chyba Daniel i Tomek nie bardzo sie palili do jazdy. Jedno jest pewne ze gdyby nasza druzyna chciala jezdzic to na bank mecz by sie odbyl. bzdura jest to ze tor grozil kontuzja i zapowiadal meczarni zawodnikow... tor po probie byl by suchy jak pieprz a po paru biegach na tor pewnie wyjechala by polewaczka... tym bardziej ze po godz 15 w Opolu zrobilo sie calkiem ladnie choc zimno... coz trzeba pojechac jeszcze raz...
p.s. maja bardzo fajny "stadionik", jakis taki malutki a trybun prawie nie ma

go!
Trener

#142 Postautor: go! » 9 maja 2005, o 08:21

sti pisze:bylem na stadionie w Opolu o 14:20 i... ku mojemu zdziwieniu oraz miedzy innymi p.Siwka, ktory wrzeszczal na caly stadion, tor nadawal sie jak najbardziej do jazdy !!!

Tak było. Wchodziłem na tor kilka razy i nie było z nim najmniejszego problemu. nie wiem na czym to polega ale potrafi on absorbować b. szybko duże ilości wody, o czym mówili miejscowi. Nie jest prawdą że nasza drużyna nie chciała jechać. A trener był dla nas jak ojciec najlepszy i nieprawda że dach przeciekał nad łóżkami, tym bardziej że prawie nie padało.... o cholera - to nie ten text....
Sędzia zawodów to jasnowidz. O 14:10 podjął decyzje a o 14:20 kompletnie przestało padać. Wiatr był tak silny, że przesuszyłby to b. szybko i po kilku kółkach był by normalny tor. Wszyscy, łącznie z Tonim Kasprem twierdzili zgodnie że tor jest OK i trzeba jechać.
Szkoda

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: mikas » 9 maja 2005, o 11:20

Miał jeździć Kacper Kępa i Kamil Łyko (kierownik naszej drużyny,Dariusz Kantor, tłumaczył odwołanie zawodów również m.in. tym,że właśnie Kamil mógł nie poradzić sobie na ciężkim torze w swoich pierwszych zawodach w tym roku i nabawić sie kontuzji).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

go!
Trener

#145 Postautor: go! » 9 maja 2005, o 11:57

mikas pisze: (kierownik naszej drużyny,Dariusz Kantor, tłumaczył odwołanie zawodów również m.in. tym,że właśnie Kamil mógł nie poradzić sobie na ciężkim torze .

Chyba kierownik naszej drużyny,Dariusz Kantor, nie był na torze... Był przepisowy betonik, wjeżdzaliśmy na tor samochodem, zostawiał ślady jakby na betonie wysypać 3 mm piasku. Jedyne niebezpieczeństwo to z początku możliwośc uślizgu
Poza tym w godz. 12:30-14 byłem na torze 3 razy i nie widziałem różnicy. Decyzję podjęto zbyt szybko, bez dokładnych oględzin toru. Było brzydko, zimno, śpiąco i nikomu się nic nie chciało... Może oprócz Kacpra - jemu pasował i tor i pogoda i humor miał przedni - ale nie dziwię się... - ryba w wodzie :)

rob7
Senior

#146 Postautor: rob7 » 16 maja 2005, o 10:15

w Opolu "załamka":
http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35087,2710385.html
trzeba jechać Z/Z (Piszcz z juniorem, to się najlepiej sprawdza) po dwa punkty.
ps.
tylko niech nie wystawiają Jelenia z Frankiem, mecz z Rybnikiem i ostatni trening pokazał,
że preferują ten sam tor jazdy

woocash
Szkółkowicz

#147 Postautor: woocash » 16 maja 2005, o 12:09

do linka podanego powyzej, ja dodam tylko jeden z komentarzy znajdujacych sie pod tekstem,autor "Kibic" :
Przecież to prezes Drozd dobierał zawodników. Kibice doradzali aby zostawił
inny skład- i nie chodziło tu tylko o pieniądze.Wiec niech teraz nie mówi że
to nie nie ma w porazkach jego winy!!!!! Ponadto z niektórymi zawodnikami
podpisano złe kontrakty bo zamiast dać im sprżet to każdy z nich miał za kase
którą dostał od prezesa sprzet zapewnic sobie sa.
Jak myslicie wszyscy kibice? Co ci zawodnicy zrobili z tÄ… kasÄ…?
Wydali na wszystko inne tylko nie na sprzęt

czyli to na czym spazyl sie nasz klub i w pelnej rozciaglosci osobicie popieram,ze w tym roku bylo jasno na co idzie kasa bezposrednio -- tylko cos ten sprzet jechac nie chce za bardzo,ale to juz inna kwestia
a truminski poczatek mial dobry, bo sprzet chcial jechac, teraz ze sprzetem i z kasa coraz gorzej to wyniki slabsze ( cos tak jakbym sledzia widzial z zeszlego roku) :wink:

Shack
Administrator

#148 Postautor: Shack » 16 maja 2005, o 13:37

Seba kupił super silnik od Wardzały na koniec tamtego sezonu...... Zdaje się, że przed barażem z Zielonką

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#149 Postautor: boxing » 16 maja 2005, o 22:03

Na meczu z Zielonka nie bylo moze tego widac, ale na treningu przed - jezdzil jakby mial w baku paliwo rakietowe. Czyzby bez inwestycji chcial na tym barazowym silniku przejechac caly sezon?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

woocash
Szkółkowicz

#150 Postautor: woocash » 16 maja 2005, o 22:17

no jak bez inwestycji ?? przeciez podobno mial zainwestowac w ... busa :wink: