Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#76 Postautor: GRISZA » 6 maja 2005, o 09:15

Misionis pisze:Może i masz rację, ale chciałem tylko napisać, że jeszcze wiele przed nami (+playoff), więc jeszcze wiele może się zmienić. Szczerze mówiąc Pietraszko zastąpił Knappa z nawiązką (czyt. jest lepszy), a jeleń Trumnę. Jesli zakontraktujemy dobrego obco, to będziemy mieli podobną siłę uderzeniową jak w tamtym roku. Co do obco, to wychodząc w niedzielę ze stadionu, widziałem siedzącego smutnego jensena. Jak myślicie co robił?.....
a)gadał po Polsku
b)szamał
c)czytał książkę

:)

hehe ,

weź mnie kolego nie rozbawiaj. Nic nie mam do Twojego optymizmu, ale nawet gdybyscie mieli Maxa czy też Karlssona,pewnie na Waszym koncie byłoby teraz 4 punkty. Także nie porównuj sezonu tamtego z obecnym. Niestety oprócz dobrego obco(choć napewno nie będzie tak dobry jak Peter w tamtym roku,gdyż takich juz na rynku nie ma ) potrzebny Wam jest również jakis dobry senior, o juniorze nawet nie mówiąc.
Po początku sezonu nasuwa mi się jeden wniosek o Waszym teamie. Ciężka walka o utrzymanie :!:
Teraz czeka Was wyjazd do Opola i napewno "kolejarze' zrobią wszystko ,żeby dwa duże punkty zostały u nich. I myślę ,że tak się niestety stanie -choć bardzo trzymam za Was Koziołki kciuki 8)

pzdr
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

go!
Trener

#77 Postautor: go! » 6 maja 2005, o 10:21

GRISZA pisze:[Teraz czeka Was wyjazd do Opola i napewno "kolejarze' zrobią wszystko ,żeby dwa duże punkty zostały u nich. I myślę ,że tak się niestety stanie

Gdyby Lublin pojechał z Klingbergiem i Łyko? Myślę że jednak nie zostana u nich...

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#78 Postautor: Saint » 6 maja 2005, o 10:34

go! pisze:
Gdyby Lublin pojechał z Klingbergiem i Łyko? Myślę że jednak nie zostana u nich...

Tylko czasu coraz mniej a jakiejkolwiek informacji nie ma... Obawiam się, że nie będzie ani Klingberga ani Łyko... pędzie "ostatnia z ostatnich" (ale pewnie nie ostateczna) szansa rechabilitacji dla pulpeta (bo nie ma kto jechać - chyba że Wrona) i punty zostaną w Opolu...

Zaratustra
Kadrowicz

#79 Postautor: Zaratustra » 6 maja 2005, o 10:44

Saint pisze:
go! pisze:

Tylko czasu coraz mniej a jakiejkolwiek informacji nie ma... Obawiam się, że nie będzie ani Klingberga ani Łyko... pędzie "ostatnia z ostatnich" (ale pewnie nie ostateczna) szansa rechabilitacji dla pulpeta (bo nie ma kto jechać - chyba że Wrona) i punty zostaną w Opolu...

A ja myślę , że będzie nowy obco w Opolu i będzie to właśnie Klingberg ( inaczej nie rozumiałbym w ogóle decyzji nie ściągnięcia już na Rybnik innego obco ) . Występem Jensena już nikt raczej się wygłupiać nie będzie . Nic innego nie zostało , jak tylko czekać (czekać , czekać) na oficjalne info , pozdr.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#80 Postautor: GRISZA » 6 maja 2005, o 10:49

go! pisze:Gdyby Lublin pojechał z Klingbergiem i Łyko? Myślę że jednak nie zostana u nich...

Nawet gdybyście pojechali z Niklasem zamiast Jensena to i tak dalej macie za mało atutów. Brhel już wyraźniej się rozkręcił i będzie go bardzo ciężko pokonać.
Poza tym Łyko nie gwarantuje wyzszych zdobyczy puntowych niż Dominiczak i Sekuła,który przypominam zrobił 8 pkt z Ostrowem powinien spokojnie sobie z nim dawać radę.
Chyba ,żeby Piszcz walnął coś koło kompletu a reszta zaszalała z Frankowem na czele :lol:
Mimo wszystko kibicujÄ™ Wam :mrgreen:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

maloh
Szkółkowicz

#81 Postautor: maloh » 6 maja 2005, o 10:59

a może Jurek "Reaktywacja" Mordel trenuje gdzieś za granicą tak żeby go nie podglądali z innych klubów? wkońcu jeszcze może iść na mały kontrakt i jak taka Zielonka, albo Gdańsk by wypatrzyli że jest w takiej formie... :) 8)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#82 Postautor: Talib » 6 maja 2005, o 11:02

Zaratustra napisał:

"Występem Jensena już nikt raczej się wygłupiać nie będzie . Nic innego nie zostało , jak tylko czekać (czekać , czekać) "

Żeby się tylko nie okazało, że kontrakt Jensena jest tak sformułowany, że jednak musi odjechać te 10 meczów, bo wtedy rzeczywiście pozostanie tylko czekać (czekać, czekać)... :lol:

Ale jakby co to bez paniki, to w końcu tylko 5 meczów. :)

rob7
Senior

#83 Postautor: rob7 » 6 maja 2005, o 11:06

MALOH...jeśli JM dostałby sprzęt od dobrego tunera to gorszy od Kesslera
/na polskich torach/ czy Trumińskiego nie byłby, a kto wie czy nie lepszy... ale Dyrektor wie lepiej...
Ostatnio zmieniony 6 maja 2005, o 11:20 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#84 Postautor: go! » 6 maja 2005, o 11:07

GRISZA pisze:[Nawet gdybyście pojechali z Niklasem zamiast Jensena to i tak dalej macie za mało atutów.

Nie, nie, no zgadzam się że nie ma podstaw realnych do przesadnego optymizmu. Nimniej Łyko i Klingberg to jest parę punktów więcej a to może ratować dupę w Opolu. No! Oczywiście przy założeniu dobrego występu ze strony przynajmniej trzech z czwórki seniorów. .............. I mi wyszedł mecz na styku przy optymistycznych założeniach :cry:
Nie dobrze.... :(

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#85 Postautor: Saint » 6 maja 2005, o 11:07

Może w końcu ktoś z "lepiej" poinformowanych poda jakieś szczegóły... przecież można jajko znieść... Chyba, że ktoś prowadzi badania... "Wytrzymałość nerwowa kibiców sportu żużlowego" w rejonie województwa lubleskiego" :wink:

Krychs
Senior

#86 Postautor: Krychs » 6 maja 2005, o 11:28

Saint pisze:Może w końcu ktoś z "lepiej" poinformowanych poda jakieś szczegóły... przecież można jajko znieść... Chyba, że ktoś prowadzi badania... "Wytrzymałość nerwowa kibiców sportu żużlowego" w rejonie województwa lubleskiego" :wink:

Władze naszego klubu już od kilku m-cy prowadzą chyba takowe badania 8) :wink:

A wracając do niedzielnego meczu jeżeli nasza dyrekcja nie zatrudni nowego obco, lub o zgrozo, zdecyduje się na kolejne zaproszenie Jespera Pulpeta, to wbije sobie samobója do własnej bramki, skazując z góry nas na porażkę i ostatnie miejsce w tabeli

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#87 Postautor: Misionis » 6 maja 2005, o 12:15

Grisza, nas w tym roku od ubiegłorocznego składu różni dobry obcokrajowiec i punktujący junior. Dlatego napisałem, że mięlibyśmy podobną siłę. Ale coś jest w tym co napisałeś, bo przecież inne drużyny stały się silniejsze w porównaniu do poprzedniego sezonu, co czyni nas względnie słabszymi. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#88 Postautor: Łoptymista » 6 maja 2005, o 12:17

Saint pisze:Może w końcu ktoś z "lepiej" poinformowanych poda jakieś szczegóły... przecież można jajko znieść... Chyba, że ktoś prowadzi badania... "Wytrzymałość nerwowa kibiców sportu żużlowego" w rejonie województwa lubleskiego" :wink:

Tydzień się kończy a chciałbyć mieć już od razu informacje. Bez przesady :roll: 8)
A po co masz mieć teraz wieści. Jak jesteś twardziel ton sobie jeszcze poczekasz, a jak cienias to... nie zasługujesz na oświecenie. :evil: :wink: Cierpliwość w naszym klubie to norma.
PS Wejdę sobie na pzm.pl od kwadransa tam nie zaglądałem... :|

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#89 Postautor: Saint » 6 maja 2005, o 12:21

Łoptymista pisze:PS Wejdę sobie na pzm.pl od kwadransa tam nie zaglądałem... :|

Od samego rana tam zaglądam z częstotliwością co 10 min... i dalej nic.. Ale dopuki nie ma komunikatu o Kesslerze to jeszcze są nadzieje...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#90 Postautor: Gelo » 6 maja 2005, o 13:04

No i mamy obcokrajowca - Joonas Kylmaekorpi. Ten kontrakt to kolejne nieporozumienie. Zupełnie nie rozumiem tego kroku - czy w obecnej sytuacji stać nas na takie ryzyko? Żeby tylko nie skończyło się jak z Pulpetem. Obym się mylił ale zamienił stryjek...

Awatar użytkownika
shasdil

#91 Postautor: shasdil » 6 maja 2005, o 13:10

a skad takie info :shock:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#92 Postautor: Lublin_Fan » 6 maja 2005, o 13:40

Wobec takie obrotu spraw jestem przekonany, że w Opolu przegramy. Ten nowy obco gorzej niż Jensen nie pojedzie, ale z dwucyfrówką raczej będzie miał problemy. Dodając do tego himerycznych czterech seniorów posiadających wieczne problemy ze sprzętem - trudno jest być optymistycznie nastawionym.

A Łyko? Czy wasze nastroje są aż tak beznadziejne, że upatrujecie w nim wzmocnienia?? Woda z mózgu się już ludziom robi.... :?

Pozdr.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#93 Postautor: ravajas » 6 maja 2005, o 14:32

maloh pisze:a może Jurek "Reaktywacja" Mordel trenuje gdzieś za granicą tak żeby go nie podglądali z innych klubów? wkońcu jeszcze może iść na mały kontrakt i jak taka Zielonka, albo Gdańsk by wypatrzyli że jest w takiej formie... :) 8)

Jurek trenuje na trybunach co mecz. Nawet po kilka "okrążeń", tak więc w formie jest, nie bój nic... niejednego by "łyknął". Na torze pwenie też ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Danio

#94 Postautor: Danio » 6 maja 2005, o 14:36

A ja jestem optymistycznie nastawiony. Sądze ze wygramy w Opolu! Dla mnie Opole jest jeszcze gorsze od Krosna i murowanym faworytem do spadku jak narazie :!: Z kim mamy wygrać jak nie z Opolem :?: Z Joonasem Kylmaekorpi i przy dobrej postawie naszych seniorów powinniśmy wreszcie doczekac się pierwszego zwycięstwa w sezonie i to na wyjeżdzie! W przeciwnym razie czarne chmury nadejdą nad Lublin- a takiej myśli nie dopuszczam :evil: Focus zna tor, Jeleń i Piszcz z swojego poziomu zejsć nie powinni a najlepsza wiadomość jest taka że Franków wreszcie zaczął punktować i mam nadzieje że nie był to przypadek a poza tym w Opolu jest krótki tor - czyli taki lubi Franków. Do tego niech Joonas dorzuci 2- cyfrówkę i nawet bez punktów juniorów możemy wygrać :!:
Mój typ 42:48 dla TŻ LUBLIN

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#95 Postautor: Metalliczny » 6 maja 2005, o 14:46

Ja mam spore obawy co do meczu. Niepewny obco, niepewni seniorzy, a mówienie że Franek się obudził jest moim zdaniem na wyrost. Juniorzy dostaną w pierwszym 5-1, więc na nich nie ma co liczyć. Ech, szykuję się kolejna porażka, niestety. Opole to też nie frajerzy żeby się nie zmobilizować. Oni są w jeszcze gorszej sytucaji od nas, więc na pewno będą nastewieni bojowo. Mój typ : 42:48 w plecy.

Dudi
Junior

#96 Postautor: Dudi » 6 maja 2005, o 14:53

Wystarczy zapewnić Sebie starty w przyszłym sezonie u nas, a Jonasz zrobi więcej oczek od Bogumiła i ...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#97 Postautor: Cooper » 7 maja 2005, o 11:27

proponuje poriszyc kwestie pogody i stanu toru w Opolu...ma ktos jakies info?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Gosia
Szkółkowicz

#98 Postautor: Gosia » 7 maja 2005, o 11:35

Co prawda mam 60 km do Opola więc nie wiem dokładnie ale u mnie lało całą noc, teraz dopiero przestało, i nawet troszke słonko wychodzi. Ta sama sytuacja jest w Rybniku gdzie mecz został przełożony na inny termin. Czy ktoś z kierownictwa klubu wpadł na pomysł żeby zadzwonić do Opola i dowiedzieć się jaka jest sytuacja??? Może tam wody po kostki na torze więc po co jechac, no chyba że nasz klub stać na wycieczki w tą i spowrotem do Opola...
Pozdrawiam
Obrazek

Shack
Administrator

#99 Postautor: Shack » 7 maja 2005, o 11:51

Gosia pisze:Czy ktoś z kierownictwa klubu wpadł na pomysł żeby zadzwonić do Opola i dowiedzieć się jaka jest sytuacja??? Może tam wody po kostki na torze więc po co jechac, no chyba że nasz klub stać na wycieczki w tą i spowrotem do Opola...
Pozdrawiam

Olaboga, ze też nikt na to nie wpadł. Wiec chyba stać klub na wycieczki. :oops: :oops: :oops: :oops:

A tak poważnie to nawet jak wody będzie po kolana to jechac trzeba bo walkower.

Awatar użytkownika
shasdil

#100 Postautor: shasdil » 7 maja 2005, o 12:17

W Opolu ma padac cala noc a jutro temperatura nie przekroczy 10 stopni i beda przelotne opady.. nienajlepiej to wyglada

http://weather.icm.edu.pl/

pozdrawiam

Shasdil