Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

#326 Postautor: Czarek » 14 marca 2005, o 12:06

mikas pisze:Tylko nie zauważyłeś najistotniejszej rzeczy.Piłkarze chcą zbudowac stadion na Kresowej,typowo piłkarski,bez toru żużlowego czy bieżni. Nie maja zamiaru inwestowac w stadion na Zygmunowskich.Chcą mieć stadion tylko dla siebie i samemu nim zarządzać i później czerpać z niego zyski,bez żużlowców i kogokolwiek innego.

Zgadzam się, że najlepiej byłoby mieć dwa stadiony typowo piłkarski (z trybunami przy boisku) i żużlowy (np. z minitorem w środku). Pytanie tylko: Czy TŻ w to wejdzie, gdy piłkarze wyniosą się na Kresową? Bo wg mnie to szansa na zbudowanie w pełni profesjonalnego klubu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

hayabusarider

#327 Postautor: hayabusarider » 14 marca 2005, o 12:36

Czy to nie piękne?.Zgłośmy Lublin do programu "Miasto Marzeń" edycja 2006
8)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#328 Postautor: K.A.M.I.L. » 14 marca 2005, o 14:55

Jeżeli piłkarze mieliby odejść z Zygmuntowskich na Kresową, byłoby dobrze. My kibice żużlowi mielibysmy typowo stadion żużlowy, a kibice piłkarscy stadion piłkarski. Może doczekalibyśmy się zdjęcia tych nieszczęsnych krat. Zaś na boisku piłarskim można by zrobić mini tor i mielibyśmy w Lublinie miniżużel. Pomarzyć zawsze można, tego nam nikt nie odbierze.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#329 Postautor: Smirnek » 14 marca 2005, o 15:19

K.A.M.I.L. pisze:Pomarzyć zawsze można, tego nam nikt nie odbierze.

to jak juz mamy marzyc to nie lepiej od razu nowy stadion zbudowac taki zeby mozna na nim EURO 2012 organizowac i GP?

Czarek
Trener

#330 Postautor: Czarek » 14 marca 2005, o 15:23

Smirnek pisze:
K.A.M.I.L. pisze:Pomarzyć zawsze można, tego nam nikt nie odbierze.

to jak juz mamy marzyc to nie lepiej od razu nowy stadion zbudowac taki zeby mozna na nim EURO 2012 organizowac i GP?

Nikt nie zbuduje stadionu z torem na Euro, bo to przeżytek. Stadion piłkarski ma mieć trybuny przy boisku, bez jakiejś masy kurzu wokół.

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#331 Postautor: :Radim: » 14 marca 2005, o 16:55

K.A.M.I.L. pisze:Jeżeli piłkarze mieliby odejść z Zygmuntowskich na Kresową, byłoby dobrze. My kibice żużlowi mielibysmy typowo stadion żużlowy, a kibice piłkarscy stadion piłkarski. Może doczekalibyśmy się zdjęcia tych nieszczęsnych krat. Zaś na boisku piłarskim można by zrobić mini tor i mielibyśmy w Lublinie miniżużel. Pomarzyć zawsze można, tego nam nikt nie odbierze.

Pozdrawiam

ewentualnie można zrobic na boisku tor speedrowerowy - mysle ze tutaj bylo by wiecej chetnych w lublinie :D
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

meesha
Trener
Kontakt:

#332 Postautor: meesha » 23 marca 2005, o 13:29

Obiło mi się o uszy w radiowej reklamie Kuriera, że dziś jest jakiś artykuł o remoncie stadionu przy Al. Zygmuntowskich. Czy mógłby ktoś streścić :?: Jakieś nowe informacje, czy "stara śpiewka" :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Vince

#333 Postautor: Vince » 23 marca 2005, o 14:08

:Radim: pisze:
ewentualnie można zrobic na boisku tor speedrowerowy - mysle ze tutaj bylo by wiecej chetnych w lublinie :D
Gdzie na boisku?? tam gdzie może Motor gra?? a pozatym to co nie bylby to żużel lecz jakaś nowa dyscyplina hm trawnik 8)

Czarek
Trener

#334 Postautor: Czarek » 23 marca 2005, o 14:12

meesha pisze:Obiło mi się o uszy w radiowej reklamie Kuriera, że dziś jest jakiś artykuł o remoncie stadionu przy Al. Zygmuntowskich. Czy mógłby ktoś streścić :?: Jakieś nowe informacje, czy "stara śpiewka" :?:

MA dojść do generalnego remontu/przebudowy stadionu przy Zygmuntowskich. MAJĄ dostać srodki unijne itd. Ale bez konkretów, nawet nie piszą kiedy rozpoczną się prace, czy zlikwidują tor, chociaż coś jest o zadaszeniu całego obiektu. Już ja to widzę...

Awatar użytkownika
Vince

#335 Postautor: Vince » 23 marca 2005, o 14:18

Czarek

Przepraszam jak to zlikwidujÄ… tor??
:?: :roll: :?:

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#336 Postautor: jas » 23 marca 2005, o 14:55

a czytac ze zrozumieniem umiesz?

ps. czy ktos z adminow lub modow (nie wiem czy maja takie uprawnienia) moze sprawdzic czy Vince to nie jest kolejne wcielenie "qkiego"? bo fajera cos dawno na forum nie widzialem :wink: :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#337 Postautor: Kubbas » 23 marca 2005, o 15:32

jas pisze:
ps. czy ktos z adminow lub modow (nie wiem czy maja takie uprawnienia) moze sprawdzic czy Vince to nie jest kolejne wcielenie "qkiego"? bo fajera cos dawno na forum nie widzialem :wink: :twisted:

Ip jest to samo wiec...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#338 Postautor: istred » 23 marca 2005, o 22:40

Niedawno odwiedził nas w szkole jaśnie pan prezydent pruszkowski (oczywiscie nie obylo sie bez kilkukrotnego przekladania wizyty). Miałem okazję zadać mu kilka pytań, między innymi dotyczące stadionu (niestety nic nie wiedziałem jeszcze o możliwości zamknięcia stadionu :( ).
Oto co ten kretyn powiedział (a dokładnie wybełkotał, bo publicznie wypowiadać się on niestety się jeszcze nie nauczył):
Na temat stadionu:
Właściwie nic nowego... pochwalił się oczywiści co już zostało zrobione (większość wypowiedzi) i powiedział, że jest budżet na na remont itd. Ciekawostką, przynajmniej dla mnie, jest to, że krzesełka mają być zamontowane w pierwszej kolejności (w tym roku) "na tzw. żylecie" :shock: Dla mnie jest to zupełna głupota... chyba nie muszę pisać dlaczego. Będzie większa porażka niż z budą :evil:
Zapytałem się go "czy pojemność 11tys, to nie zamało jak na miasto kandydujące do roli metropolii". Oto co odpowiedział... NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.
Napiszę jeszcze kilka rodzynek z jego wymyślnych wypowiedzi:
Na stwierdzenie, że Lublin jest miastem prowincjonalny (np. pod względem kultury): jeśli porównamy do Krakowa czy do Warszawy to rzeczywiście - jesteśmy miastem prowincjonalny, ale proszę porównać Lublin do Chełma lub Zamościa, na ich tle wyglądamy na prawdę imponująco!
Według niego:
Tunalem pod al. Racławickimi będzie można przejechać wiosną w przyszłym roku.
Najpóźniej w sierpniu 2006 będzie można pójść do Multikina na Lipowej (inwestycja trwa już od półtora roku - jak na razie zdążono przesadzić drzewa... niestety i to nie udało się gdyż większość z tych biednych drzewek już uschła)
Koszt lotniska w Niedźwiadzie - 1 miliard, a koszt lotniska w Świdniku - 40mln.
Z jego wypowiedzi o możliwościach uzyskania przez Lubelszczyznę statusu metropolii, wynikało, że nasz region jest właściwie zadupiem i nie kwalifikuje się do tego miana. Zresztą po co się starać o to, czy to takie ważne? (to ostatnie akurat prawie dosłowanie powiedział).
Na koniec "najlepsze"...
Na stwierdzenie, że Lubelszczyzna jest najbiedniejszym regionem Europy: Teraz rzeczywiście jesteśmy najbiedniejszym regionem (najniższy PKB), ale proszę się nie martwić za dwa lata do Unii wejdzie Bułgaria i Ruminia, a wtedy Lubelszczyzna będzię się plasowała dość wysoko!

Jak go słuchałem to otwierałem oczy ze zdziwienia... jak taki kretyn może być prezydentem Lublina? :shock: Gość był poprostu beszczelny w swoich wypowiedziach... aż żal. Szczególnie, że wcześniej byłem dość pozytywnie do niego nastawiony.

To tylko fragmenty jego prawie dwugodzinnego pierprzenia bez sensu. Było jeszcze bardzo dużo wypowiedzi "kontrowersyjnych" ale niestety nie wszystkie udało mi się zapamiętać, a i przedstawiłem tylko te najbardziej rażące według mnie.

PS. Przy każdej nadarzającej się okazji wrzucał na Kurier Lubelski, ma z nim wojnę ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#339 Postautor: papi » 23 marca 2005, o 23:01

istred pisze:NIE, w Lublinie nie ma zapotrzebowania na sport! Na najlepsze mecze w zeszłym sezonie przychodziło maksymalnie 3 tysiące widzów. Poza tym w innych miastach w Europie o porównywalnej wielkości nie są budowane stadiony większe niż na kilkanaście tys.
Tunalem pod al. Racławickimi będzie można przejechać wiosną w przyszłym roku.
Najpóźniej w sierpniu 2006 będzie można pójść do Multikina na Lipowej (inwestycja trwa już od półtora roku - jak na razie zdążono przesadzić drzewa... niestety i to nie udało się gdyż większość z tych biednych drzewek już uschła)
Koszt lotniska w Niedźwiadzie - 1 miliard, a koszt lotniska w Świdniku - 40mln.
Na stwierdzenie, że Lubelszczyzna jest najbiedniejszym regionem Europy: Teraz rzeczywiście jesteśmy najbiedniejszym regionem (najniższy PKB), ale proszę się nie martwić za dwa lata do Unii wejdzie Bułgaria i Ruminia, a wtedy Lubelszczyzna będzię się plasowała dość wysoko!

no wcale Ci sie nie dziwe jakbym posluchal takich debilizmow jak z tą Rumunią i Bułgarią to bym chyba spadł z krzesla. trzeba sie bylo zapytac czy nie ma wyzszych ambicji niz bycie bogatszym od krajow zyjących w najwieszej nedzy, do dla mnie ta odpowiedz jest na poziomie dziecka z podstawowki, jak ktos taki moze byc prezydentem :roll: , z zapotrzebowaniem na sport tez sie popisal- 3 tysiące na żużlu to moze przyjsc ale na sparing z turbiną ale na mecz ligowy chodzi kolo 7 tysięcy a to jest roznica, bo jesli klub ma ambicje extraligowe to przydalby sie jakis pojemniejszy stadion, a multikino, lotnisko i tunel to zobaczymy, ale chyba na planach budowy, jak ten nowy stadion MOSIRU, ekh tak jak hale na globusie buduja, buduja i skonczyc nie mogą :?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#340 Postautor: mikas » 6 kwietnia 2005, o 11:52

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#341 Postautor: kdsz » 6 kwietnia 2005, o 12:02

Jak nie zobaczÄ™ to nie uwierzÄ™

PS. Chyba znów trzeba zmienić tytuł tematu...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#342 Postautor: Manitou » 6 kwietnia 2005, o 12:08

Najpierw niech zrobią porządek z monitoringiem, maj się zbliża wielkimi krokami. Sprawa ostatnio przycichła. Nie wiecie czy Drabko wysępił od wojewody kolejne przesunięcie terminu :?:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#343 Postautor: mikas » 6 kwietnia 2005, o 12:32

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#344 Postautor: $korzen$ » 6 kwietnia 2005, o 13:23

:lol: :lol: :lol: Ludzie w co wy wiezycie, nikomu nie chce sie za przeproszeniem D... ruszyc zeby zamontowac monitoring, a wy juz o zadaszonych trybunach i podgrzewanej murawie myslicie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#345 Postautor: istred » 6 kwietnia 2005, o 14:16

W tegorocznym budżecie miasta nie zapisano na ten cel pieniędzy.
:shock: To jak to w końcu jest?

meridol

#346 Postautor: meridol » 6 kwietnia 2005, o 14:29

o jakimmy oswietleniu mowimy...??? niech lepiej miasto kupi nowa maszyne startowa bo dzis na weryfikacji toru oczywiscie sie zeciela !!!!
ale wstyd dobrze ze nie mamy extraligi

Koper
Trener
Kontakt:

#347 Postautor: Koper » 6 kwietnia 2005, o 22:52

Za gazeta wyborcza:
Budowa monitoringu, nagłośnienia i elektronicznej tablicy wyników to część dłuższego procesu modernizacji stadionu przy al. Zygmuntowskich. - Aby system monitoringu sprawdzał się, potrzebnych jest co najmniej 20 kamer. Większość z nich będzie obserwować widownię, część także otoczenie zewnętrzne stadionu - mówi Stanisław Klepacz z Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. - Kamery muszą być na tyle dobre, by można było nimi robić duże zbliżenia.

- Z powodu braku monitoringu z końcem kwietnia stadion powinien zostać zamknięty - dodaje Marian Drabko, dyrektor MOSiR. - Liczymy jednak na to, że podjęte przez nas działania spowodują złagodzenie stanowiska wojewody i do czasu zainstalowania odpowiednich urządzeń będzie można rozgrywać mecze.

Na stadionie zainstalowana zostanie też tablica elektroniczna, która będzie mogła prezentować nie tylko wynik meczu, ale także krótki tekst. Podczas spotkań żużlowych będzie można podawać na niej informacje o biegu i zawodnikach w nim startujących. Oprócz tego na stadionie będzie też nowe nagłośnienie. Całkowity koszt tych trzech inwestycji zamknie się w sumie ok. miliona zł. Oferty w przetargu można składać do 20 maja. Można się spodziewać, że kamery, nagłośnienie i tablica znajdą się na stadionie już w sierpniu.

W tym roku planowane jest także zamontowanie plastikowych krzesełek w dwóch sektorach stadionu (dadzą ok. 1500 miejsc). Będą one kosztowały ok. 230 tys. zł. Wszystkie tegoroczne inwestycje na stadionie są finansowane z budżetu miasta.

RAMKA

Zakończył się już wcześniej ogłoszony przetarg na modernizację stadionu na przyszłe lata. Do końca maja, firma, która wygrała, ma przedstawić dwie wersje koncepcji jego przebudowy. W zależności od decyzji projektanta, być może dobudowana zostanie trybuna od strony stadionu Startu, powstanie profesjonalne oświetlenie, kładka nad Bystrzycą łącząca stadion z ul. Rusałka oraz zadaszenie trybun. Przewidywalna liczba miejsc na stadionie to ok. 10-11 tys. MOSiR myśli też o podgrzewanej płycie boiska

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#348 Postautor: Cz@rek » 6 kwietnia 2005, o 23:11

Czyli środki na modernizacje stadionu są już w tegorocznym budżecie
(prawdopodobnie 1,5mln.o których mówił Pruszkowski),czyżby Drabko
o tym nie wiedział?!Ten gość coś tu strasznie miesza.
A tak na marginesie to gdzie oni chcą montować te krzesełka?
Na rozpadajÄ…cych siÄ™ trybunach?Znowu prowizorka a potem wszystko
od nowa?!I jeszcze jedno podoba mi się pomysł z nową trybuną od strony
"Startu" a wy co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#349 Postautor: papi » 6 kwietnia 2005, o 23:42

piękne plany - krzeselka, podgrzewana murawa, tablica wynikow, zadaszenie, monitoring, naglosnienie tylko zeby te plany sie spelnily, a co do Globusa to nie wiem po co go budowac, Drabko uwaza ze w tym momencie to inwestycja numer 1 tylko ze w nowej hali MOSIR zapewne grac bedzie tylko Montex, wiec nie rozumiem jaki jest sens budowania 4,5 tysięcznej hali dla jedngo klubu, na ktorego mecze przychodzi po tysiac osob :evil:
Ostatnio zmieniony 6 kwietnia 2005, o 23:48 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#350 Postautor: grzesieck » 6 kwietnia 2005, o 23:47

papi pisze:wiec nie rozumiem jaki jest sens budowania 4,5 hali dla jedngo klubu, na ktorego mecze przychodzi po tysiac osob :evil:

No jak to po co? To ty nic nie wiesz? :shock: :shock: :shock:

Pekin 2008, Lublin 2012 :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM