Ultras-oprawa

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#26 Postautor: Cz@rek » 19 marca 2005, o 23:23

Hollywood pisze:Tzw psychologia społeczna rysuje taki obraz , że ludzie nie chętnie wrócają do puszek (są różne powody) dlatego podwyższenie ceny biletów to najlepsze rozwiązanie , kto ma przyść na mecz to przyjdzie czy bilet będzie po 15 czy po 17 zł.

Zgadzam się z Tobą w 100%,ja bym zapłacił Ty też,ale ile jest jescze
takich zapalonych fanów 1000 :?: 1500 :?: Taką byś chciał frekwencje
na stadionie :?:
A i jeszcze jedno jeśli aktualna liczba widzów oscyluje wokół 5tys.to
na co FC chciałby wydać ok.10.000 pln za jedne zawody :!: :?:

Gość

#27 Postautor: Gość » 19 marca 2005, o 23:56

Cysiek pisze:ludzie jak chcecie miec zawalista oprawe to rubcie z rzutki albo pomagajcie tymco to organizuja zeby było lepiej

po drugie na stadionie takim duzym musicie miec tego duzo wiecej niz na hali Podczas LM albo na niektórych meczach ligowych jak sie spręzalismy w Fc Montexu to było ponad 500 serpentyn podczas prezentacji masa konfetti i doping bembny

Wice z koro na hali były takie liczby a hala taka mała i na Fc siada po 50 os a u was koło setki wiec powinno pujsc koło 1000 serpentyn i kilkunastu kilo konfetti bembny tez by sie przydały przynajmniej trzy jak na taka liczbe i jakas sektorówka

cysiek ma racje!! Ja bym proponowal tak : niech nawet co 5-7- osoba przyniesie po 2-3 serpentyny, bo np. na 1 luku, siedzi ok 500 osob, to wynik wychodzi nastepujący 500 osób co 5 osoba przynosi 2 serpentyny, czyli w sumie przynosi 100 osób po 2 = 200 serpentyn, to tak cięzko ??
Ja sam na mecz piłkarek do Mosiru mam zawsze ok 5 kg konfetii z meczu na mecz!!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 00:00

Cz@rek pisze:A i jeszcze jedno jeśli aktualna liczba widzów oscyluje wokół 5tys.to
na co FC chciałby wydać ok.10.000 pln za jedne zawody :!: :?:

Że co?? Kolego zejdz na ziemie,jeśli Fan Klub uzbiera na oprawę przed meczem z Rzeszowem 200-300zł to będzie dobrze. Dużo tu gadacie a nie zdajecie sobie sprawy że w Fan Klubie jest ok 20 osób z tego większość to osoby uczące sie w szkołach i studiujące i nie mające własnych dochodów,więc skąd ma byc ta kasa na oprawy??
Wszystkim którym nie podobają sie oprawy zapraszam na PW(szczegolnie kolegę radzio_ ) naprawdę możecie sie przydac i znajdzie się dla Was robota a oprawy dzieki Wam będą naprawdę o wiele lepsze. Wszystkich chętnych do pomocy,niekoniecznie finansowej zapraszam.
Gdyby ktoś też chciałby wspomóc Fan Klub finansowo i chciałby widziec więcej rac (nie petard i fajerwerków) balonów itp. równiez zapraszam, żadną pomocą Fan Klub nie gardzi.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#29 Postautor: Cooper » 20 marca 2005, o 00:04

Mikas ile dzis browarkow strzeliles? :D A mialo nie byc pisania "po" :D
Koledze Cz@rkowi chodzilo chyba o sytuacje, gdyby cena za bilety wzrosla o 2 zł, ktore to mialyby byc przeznaczane na oprawe. I stad sobie policzyl: 5 tys. widzow x 2 zł = 10 000 zł. :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#30 Postautor: Manitou » 20 marca 2005, o 00:05

Holly miej na uwadze, że nie wszyscy mają tyle lat co my. Na mecze chodzi kupa małolatów, którzy nie pracują a kasę na bilety ciułają przez trzy dni. Dla takich ludzi te dwa-trzy złote to naprawdę problem. Myślę, że tak jak jest jest dobrze. FC sobie chodzi po stadionie i kto ma ten wrzuca do puszki.

A co do narzekań ludzi z FC na wrzuty od niektórych na stadionie - chamstwo jest wszędzie, nawet wolontariusze WOŚP zbierają od różnych ortodoksów, że "to napewno na narkotyki" itp. Taka dola wolontariusza. Trzymajcie się dalej tych puszek, chyba, że znajdziecie hojnego sponsora...ode mnie macie parę blach jak w banku na każdym meczu. Pozdrawiam.

Czarek
Trener

#31 Postautor: Czarek » 20 marca 2005, o 00:08

Jeśli chodzi o rzucanie do puszek (bo pomysł podniesienia cen biletów dla celów oprawy to kompletna aberracja) to ja przestałem dwać na oprawę gdy zobaczyłem jak są wykorzystywane serpentyny tzn. są bez przerwy rzucane, opóźniając trwanie meczu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

skipi

#32 Postautor: skipi » 20 marca 2005, o 00:11

narazie trzeba sie pokazac w krosnie i tam zrobic porzadna oprawe.Kto jedzie niech wezmie pare zl wiecej i mozna zrobic oprawe

Cysiek
Kontakt:

#33 Postautor: Cysiek » 20 marca 2005, o 00:13

Mikas ze co w fk jest tylko 20 osób ludzie to woła o pomste do nieba lepiej było juz tego nie pisac na mecz przychodzi ponad 5 tys wiary regularnie a w fk jest koło 20 os nie no super w piłce recznej jak na mecz przyjdzie kolo 1 tys jest spoko a fc liczy ponad 40-50 osób a na LM jeszcze wiecej na wyjazdy jeździ po 40 osób z fc którzy dopingja zawodniczki tam gdzie graja !!

JESTEÅšMY ZAWSZE TAM GDZIE NASZ MKS GRA !!!
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#34 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 00:14

Ehhh Cooper a Ciebie dalej widze gorączka nie puściła. Dokładnie wiem o co chodziło Cz@rkow, ale wymienianie tak dużych sum w kontekście oprawy to jest jakies nieporozumienie,zresztą sam wiesz jak jest więc nie musze Ci tłumaczyć. Nie fantazjujmy tutaj tylko myślmy realnie,bo 10000zł a nawet 1000zł to jeszcze długo w Lublinie nikt nie przeznaczy na oprawę.
P.S.Z tym piciem tez przeginasz,ale w tym temacie to sie juz policzymy na osobności :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#35 Postautor: Cooper » 20 marca 2005, o 00:17

Cysiek pisze:Mikas ze co w fk jest tylko 20 osób ludzie to woła o pomste do nieba lepiej było juz tego nie pisac na mecz przychodzi ponad 5 tys wiary regularnie a w fk jest koło 20 os nie no super w piłce recznej jak na mecz przyjdzie kolo 1 tys jest spoko a fc liczy ponad 40-50 osób a na LM jeszcze wiecej na wyjazdy jeździ po 40 osób z fc którzy dopingja zawodniczki tam gdzie graja !!

JESTEÅšMY ZAWSZE TAM GDZIE NASZ MKS GRA !!!

Wolimy miec w Fan Klubie 20 Mikasow, niz 50, czy nawet 5000 "Cysków". :D :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#36 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 00:25

Cysiek a czy to moja wina że jest całe 20 osób które cos chcą zrobić?? Fan Klub przyjmie każdego do pomocy,ale na dzien dzisiejszy chętnych jakoś nie widać niestety :(
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#37 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 01:25

A po kiego grzyba sie odzywasz jeśli Cie to nie interesuje? :roll:
Zostaw to innym.Nic na tym nie tracisz gdy inni robią oprawę lub w inny sposób odwdzięczają się zawodnikom za jazdę,więc nie zabieraj głosu jeśli masz tylko krytykować.Nikt nic od Ciebie nie chce i nikt nie wymaga żebyś pomagał,więc daruj sobie te uwagi.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#38 Postautor: GRISZA » 20 marca 2005, o 09:11

To ja tez chcę się zapisać do Waszego FC :wink: Można ?
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

andmaz

#39 Postautor: andmaz » 20 marca 2005, o 09:40

Dawaj we środe na jajeczko i przemyślimy tę sprawe :D :D :D

meesha
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: meesha » 20 marca 2005, o 09:44

Ja bym tylko chciał podkreślić, że nie zauważyłem aby ktokolwiek z Fan Klubu pisał o pomyśle droższych biletów na rzecz oprawy :!: :!: Więc proszę się nie zastanawiać co my byśmy z taką kasą zrobili bo jej nie mamy i mieć nie będziemy...

Do fanklubowiczów z Montexu - nie przeżywajcie tak bardzo bo wystarczy sekundę pomyśleć, żeby wiedzieć dlaczego u was jest 40-50 osób a u nas 20-30. Nie musicie się wysilać ja wam odpowiem - gdyby żużlowcy Motoru byli 9 razy z rzędu mistrzami Polski i jeździli w europrejskich pucharach :wink: to Fan Klub liczyłby pewnie ze 200 osób. Ale z drugiej strony - może to nie chodzi o ilość ale o jakość...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#41 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 09:53

GRISZA pisze:To ja tez chcę się zapisać do Waszego FC :wink: Można ?

Ok Grisza 10 kwietnia masz już zarezerwowane miejsce w sektorze FK,damy Ci tez potrzymac race na prezentacji a może i pozwolimy rzucić jakąś serpentyną :wink: A po meczu możesz udac sie z nami na piwko świętować zwycięstwo gospodarzy :D
P.S. Tylko nie zapomnij też wziąc pieniedzy aby wspomóc oprawę kolejnych spotkań :wink: :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#42 Postautor: GRISZA » 20 marca 2005, o 09:57

mikas pisze:Ok Grisza 10 kwietnia masz już zarezerwowane miejsce w sektorze FK,damy Ci tez potrzymac race na prezentacji a może i pozwolimy rzucić jakąś serpentyną :wink: A po meczu możesz udac sie z nami na piwko świętować zwycięstwo gospodarzy :D
P.S. Tylko nie zapomnij też wziąc pieniedzy aby wspomóc oprawę kolejnych spotkań :wink: :twisted:

Hehehehe

A co będzie się działo jak będę sie cieszył jak Motor będzie dostawał w dupę :?: Hmmm, myslę że to jednak będzie nie najlepszy pomysł, chyba że Mikas będziesz moją osobistą ochroną :wink:
Po meczu lub przed meczem lub nawet w trakcie meczu Perełkę zawsze można wypić :D Może nawet nie jedną :wink:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#43 Postautor: jas » 20 marca 2005, o 10:19

GRISZA pisze:A co będzie się działo jak będę sie cieszył jak Motor będzie dostawał w dupę :?:

to dostaniesz w ryj :lol: :twisted: :wink:

a tak na powaznie to rowniez zapraszam do "naszego" sektora 10 kwietnia :D

ps. sytuacja przedstawiona rzez Ciebie jest czysto hipotetyczna, bo Motor nie bedzie dosstawal w dupe :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

radzio_

#44 Postautor: radzio_ » 20 marca 2005, o 11:03

Wszystkim którym nie podobają sie oprawy zapraszam na PW(szczegolnie kolegę radzio_ ) naprawdę możecie sie przydac i znajdzie się dla Was robota a oprawy dzieki Wam będą naprawdę o wiele lepsze.

i masz kolego racje nie podobają mi sie oprawy na zuzlu a dlaczego bo nie ma zadnej koordynacji, nikt tak naprawde nie wie jak to ma wygladac, tu jakies fajerwerki tu ktos cos krzyczy nie koniecznie do tematu kibicowania, tu jakis debil rzuca achtungi, serpertyny lecą zajebiscie "równo" itd., podobno jest jakis fan club i klub kibica ?? nie mozecie sie jakos dogadac w sprawach kibicowania ?? czy umiecie mowic tylko o podwyżkach cen biletów jak zalozmy taki ulgowy by kosztowal zamiast 11 zł 13 zł to byscie na jednym meczu prawie 10 tys. przcinali i co byscie z tego zrobili wiecej achtungow, moze sektorówka by byla 5m na 3m co ? jak kogos bardzo urazilem to sorry ale tak jest i duzo osob tak powie oprawy powinny byc z gadżetami czyt. flary, flagi, serpentyny, konfetti, nawet i achtungi ale te dwa wazse klubiki kibica fc i kk nie mogą sie nawet dogadac jak macie spiewac !! zaraz ktos wyskoczy zebym dal jakis pomysl albo cos w tym stylu ale przeciez tak szczerze to nei moj problem wy jestescie "dzialaczami" kibiców wy jestescie od myslenia jak juz sie zato zabraliscie, pewnie o czyms zapomnialem ale narazie tyle

weźcie sobie to do serca ale nie obrazajcie sie

p.s
za czasów II ligi nie bylo zadnych fajerwerków ale jak pamietam to kazdy mogl powiedziec z czystym sumieniem ze kibicowanie bylo bardzo dobre (wiekszosc miala elegancki ból gardła od krzyczenia), nawet ja wtedy krzyczalem TZ TZ TZ

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#45 Postautor: jas » 20 marca 2005, o 11:16

radzio_ pisze:czy umiecie mowic tylko o podwyżkach cen biletów jak zalozmy taki ulgowy by kosztowal zamiast 11 zł 13 zł to byscie na jednym meczu prawie 10 tys. przcinali

a kto z Fan Klubu pisal o podwyzce cen biletow? tak jak juz zauwazyl Meesha nikt. i ja rowniez jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakiejkolwiek "przymusowej" skladki na oprawy (czesc dochodu z biletow etc.) i umiemy "robic cos wiecej" niz "mowic tylko o podwyzkach".
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

radzio_

#46 Postautor: radzio_ » 20 marca 2005, o 11:21

dobra to niech bedzie ze fan club nic nie mowil o podwyzkach !! nie wiem kto nalezy do fc a kto nie i dlatego bląd, prosze nie czepiac sie szczegolów kazdy dobrze wie o co mi chodzi

pozdro

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#47 Postautor: Lublin_Fan » 20 marca 2005, o 11:32

radzio_ skoro piszesz, że nie twój problem to po co afere robisz? Pomarudzić, pomarudzić i się wykręcić, że cie to nie interesuje.
Daj ludziom czas do pierwszych meczów a zobaczysz, ze nie będzie tak źle z tymi oprawami.

Pozdr.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#48 Postautor: Manitou » 20 marca 2005, o 11:56

Z tego co pisze radzio_ , wcale nie wynika, że robi aferę czy marudzi Lublin_Fanie. Według mnie całkiem mądrze chłopak gada. Koordynacja to podstawa- to po pierwsze. A po drugie, jak to się stało, że jest FK i KK :?: Czy Norbi to urażony były członek FK :?: Czy może wy się unosicie honorem i nie chcecie połączyć z nimi swoich sił :?: Wytłumaczcie mi jak to jest, bo sytuacja jest co najmniej kuriozalna...
Dlaczego nie możecie współpracować, albo podzielić obowiązki podczas meczu, a wręcz rzucacie w siebie mięsem ( nawet któryś z FC ma dopisek "FC to nie KK" ). BEZ SENSU !!!

Cysiek
Kontakt:

#49 Postautor: Cysiek » 20 marca 2005, o 12:42

Cooper
Wolimy miec w Fan Klubie 20 Mikasow, niz 50, czy nawet 5000 "Cysków".

no nie wiem:)

meesha
Do fanklubowiczów z Montexu - nie przeżywajcie tak bardzo bo wystarczy sekundę pomyśleć, żeby wiedzieć dlaczego u was jest 40-50 osób a u nas 20-30. Nie musicie się wysilać ja wam odpowiem - gdyby żużlowcy Motoru byli 9 razy z rzędu mistrzami Polski i jeździli w europrejskich pucharach to Fan Klub liczyłby pewnie ze 200 osób. Ale z drugiej strony - może to nie chodzi o ilość ale o jakość...

hmmm w takim razie z innej dziedziny Motor gra w 3 lidze bez sukcesów na wyjazdy jeżdżą a i fc liczy grubo ponad 100 nie wiem nawet czy nie ponad 200 oprawy meczu tez maja spoksikowe i co teraz napiszesz chwile się zastanowic i... ??
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!

TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: mikas » 20 marca 2005, o 12:43

Manitou próby współpracy były podejmowane(przecież przez kilka spotkań KK i FK działał na jednym sektorze,jak może pamiętasz na początku KK siadał na łuku,później dopiero przenieśli sie do sektora FK)niestety nie wyszło,nie będę pisał z jakich powodów bo zaraz znów będzie że rzucam mięsem.Jeśli jesteś bardzo ciekawy zapraszam na PW,nie mam zamiaru robić KK koło d...y.To co robią to ich sprawa i sami za swoje działania odpowiadają. A to że mam w podpisie że Fan Klub to nie Klub Kibica to nie jest żaden atak na KK tylko chęć uświadomienia tego ludziom,bo jak zauważasz pewnie i Ty, większość w ogóle tych dwóch grup nie odróznia.Fan Klub nie chce być kojarzony z działaniami Norbiego i KK nie chce sobie przywłaszczac ich zasług jak i nie chce też żeby nasze działania były kojarzone i przywłaszczane przez KK.Ciekawe czy ktokolwiek potrafi powiedzieć co w poprzednim sezonie organizował KK a co Fan Klub.Daje sobie ręke uciąć że takich ludzi jest bardzo niewielu. FK działa spokojnie i nie robi wkoło siebie szumu.Mamy satysfakcje z tego co robimy a jak ktoś chce robic cos więcej to zapraszamy do współpracy.Robimy takie oprawy na jakie nas stać.W zdecydowanej większości wszystkie oprawy (race,baloniki,flagi,serpentyny) są finansowane z naszych kieszeni.Niewiele osób nam pomaga,ale jakoś sobie radzimy.Fan Klub w poprzednim roku było stać na tyle na ile było to widać(a częśc działań wcale nie była dla wiekszości widoczna,mimo że też kosztowała Fan Klub często sporo pracy,wysiłku i pieniędzy) my też nie mamy mennicy żeby sobie nakupić niewiadomo ile fajnych rzeczy i pokazać to na prezentacji.Każdy by chciał jak najlepiej ale niestety finanse nas ograniczają.A niektórzy niestety nawet marnuja wysiłek FK niszcząc ich pracę.
Zaznaczm,że między KK i FK nie ma żadnego konfliktu.Są prostu dwie grupy i tyle,każda działa na swoje konto,niestety ściślejsza próba współpracy raczej sie nie powiodła i nie będzie kontunuowana.
I jeszcze co do zarzutu radzia_ jeśli chodzi o rzucanie serpentyn.Serpentyny na meczu nie rzuca tylko FK,są one rozdawane również ludziom którzy są na sektorze i chca pomóc w dopingu,niestety wielokrotne prośby o skoordynowane rzucanie serpentyn nie przynoszą skutku,zawsze kilka osób musi sobie rzucic wcześniej albo później.Wszystkich sie upilnowac nie da i dlatego często nie ma takiego efektu jaki byc powinien.

edit:
Cysiek zapytam Ciebie jeszcze raz,czy to nasza wina,że nikt nawet nie zapyta o możliwości współpracy czy pomocy?? Część osób z FK ma pod swoimi postami logo Fan Klubu,czy tak trudno napisac do którejś z takich osób na PW że ma sie chęc współpracy i pomocy?? Ostatnio taką drogą trafił do FK jeden z forumowiczów nie ma z tym żadnego problemu.Wszyscy są mocni teraz w pisaniu zza monitora ale jak trzeba już coś zrobić i sie zaangażowac to zapał natychmiast mija :( My nie będziemy nikogo na siłę zmuszac,żeby nam pomagał.To jest już mam nadzieje mój ostatni post na ten temat. My będziemy robić swoje na tyle na ile nas stać a jak ktoś chce pomóc i coś zmienić na lepsze to zapraszamy.
P.S.Dziękuję w imieniu Fan Klubu za wszystkie krytyczne uwagi napewno każde racjonalne pomysły w miarę możliwości rozważymy.
Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek