Sparring z TurbinÄ…

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Sparring z TurbinÄ…

#1 Postautor: meesha » 11 marca 2005, o 14:16

22 marca do Lublina przyjeżdża na treningi rosyjska drużyna "Turbina" Bałakowo w składzie:

Lenar Nigmatejanow
Kirył Filinow
Flijur Kalimullin
Witalij Matwiejew
Roman Maszin
Aleksandr Kosołapkin
Roman Zacharow
Aleksiej Guzajew
Dimitrij Starostin ( 8) )

Podczas lubelskiego zgrupowania planowane jest odbycie towarzyskiego meczu z miejscową drużyną.

Źródło: http://www.turbina.net/index.php?vm=3.37.198. :D

Czyli teraz trzeba zaklinać zimę, bo jak dobrze pójdzie (oj ciężko będzie) to za dwa tygodnie zawarczą motocykle przy Zygmuntowskich :)

PS. Gawrzyk podaje ( http://www.tzlublin.com ), że Turbina przyjeżdża 25 marca więc nie wiem czy chłopaki będą trzy dni jechać przez Syberię :wink: czy na którejś ze stron wkradł się błąd :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#2 Postautor: Czarek » 11 marca 2005, o 14:22

Rosjanie znają się na odgarnianiu śniegu, więc przydadzą się. Znajdą też pewne wspólne tematy, z niektórym(i) z naszych zawodników.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4 Postautor: Lublin_Fan » 11 marca 2005, o 14:38

Zobaczcie na zdjeciach jaki majÄ… fajny stadion :shock:
Trybuny bliziutko toru, całkiem wysokie, zero zasieków, ławeczki... widoczność zajebista.

Panie i Panowie. Lublin ze swoim stadionem jest gorszy niż kluby z daaaaalekiej Rosji.

Pozdr.

Gość

#5 Postautor: Gość » 11 marca 2005, o 14:48

A zobaczcie jak stadion wypełniony jest podczas meczu !!
To też jest godne podkreślenia :)

Snys
Zawodowiec

#6 Postautor: Snys » 11 marca 2005, o 14:53

dajcie linki do tego stadionu bo ja nic po rusku nie panimaju

Awatar użytkownika
Fire
Kontakt:

#7 Postautor: Fire » 11 marca 2005, o 14:55

Snys pisze:dajcie linki do tego stadionu bo ja nic po rusku nie panimaju

Tutaj masz link do fotek ---> http://www.turbina.net/index.php?vm=4
TÅ» MOTOR LUBLIN

Vince Carter

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8 Postautor: ravajas » 11 marca 2005, o 14:57

http://www.turbina.net/articles/2005/03/194/big_29.jpg

ale zajebitna fota.... tasma w górze a chłopaki stoją... :D:D:D:D:D:D (i bynajmniej mi nie chodzi o to, że zdjęcie to "zatrzymany obraz" tylko o to, że taśma w górze ,a im się jeszcze tylne koła nie kręcą, no i sprzęgła jeszcze powciskane). Z takimi startami oni u nas nie wygrają :D:D:D

i rozumiem, że tak zmienne warunki torowe panują u nich podczas jednego meczu :) http://www.turbina.net/index.php?vm=4.37.193.

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. Mam po prostu dobry humor. Nie ma tu nic z wysmiewania naszych wschodnich sąsiadów. Po prostu takie szczegóły rzuciły mi się w oczy.
Ostatnio zmieniony 11 marca 2005, o 15:00 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

#9 Postautor: Gość » 11 marca 2005, o 15:00

Obrazek

sporo ludzi przychodzi na rosyjską lige , a myślałem że frekwencja jak w Gnieźnie.

ps.jak któryś z zawodników uderzyłby z impetem w bande , to ląduje na trybunach , :arrow: niebezpieczny obiekt.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#10 Postautor: ravajas » 11 marca 2005, o 15:07

http://www.turbina.net/index.php?vm=17.62.415.

i nasz proboszcz dobrodziej z Tarnowa się tez tam udzielał

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. świetne forum. Kto zna cyrylice niech poczyta :D

meesha
Trener
Kontakt:

#11 Postautor: meesha » 11 marca 2005, o 15:09

A ta fotka w pełni wyjaśnia skąd taka nazwa zespołu :D http://www.turbina.net/articles/115/big_07.jpg

A stadion rzeczywiście mają lepszy od nas :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

JAG
Senior

#12 Postautor: JAG » 11 marca 2005, o 15:10

może chłopaki jadą bez taśmy?moze nie tylko my mamy lipną maszynę startową?

Ravajas możesz podać linki do lepszych tekstów bo nie chce mi sie całego przeglądać
Ostatnio zmieniony 11 marca 2005, o 15:11 przez JAG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13 Postautor: ravajas » 11 marca 2005, o 15:11

[quote="meesha"]A ta fotka w pełni wyjaśnia skąd taka nazwa zespołu [quote]

to myslisz, że gdy oni tak jeżdżą, to prąd jest we wiosce?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
PeQ-

#14 Postautor: PeQ- » 11 marca 2005, o 15:17

Faaajnie... Milo sie smiac z Turbiny?? :) Wg. mnie koledzy z Rosji zapewne sa nieobliczalni i moga wam lanie nawet sprawic na sparingu. Wcale bym sie nie zdziwil....
Zeby mi tylko Adasia nie polamali :evil:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#15 Postautor: ravajas » 11 marca 2005, o 15:21

dwa posty wcześniej wyjasniałem, że nie wysmiewam się. :)

nawet jesli sprawią nam lanie to żył sobie nie podetnę, spoko :)

a Adasia nie oddamy :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Koper
Trener
Kontakt:

#16 Postautor: Koper » 11 marca 2005, o 15:33

Czarek pisze:Rosjanie znają się na odgarnianiu śniegu, więc przydadzą się. Znajdą też pewne wspólne tematy, z niektórym(i) z naszych zawodników.

Widze ze jednak stosuja inne metody niz odgarnianie sniegu :wink: http://www.turbina.net/articles/2005/03/193/big_13.jpg

Awatar użytkownika
PeQ-

#17 Postautor: PeQ- » 11 marca 2005, o 15:39

No wlasnie... Ci panowie jezdza caly rok i na zuzlu i na lodzie. A to oznacza, ze sa w srodku sezonu :)
Hmm a z oddawaniem Adasia, pewnie ze Adasia nie oddacie bo w sumie go nie macie... ;) Tez mam dobry humor :P

Tak w ogole to wypadalo by sie przedstawic. Przemek jestem ;) mam 21 lat i jestem z Czestochowy. Pozdro dla Lublinian ;)

Gość

#18 Postautor: Gość » 11 marca 2005, o 15:41

http://www.paa.gov.pl/informacje/zagraniczne/

zjedzcie niżej strony , i przeczytajcie " Komunikowanie: nauki wynikające z incydentu w elektrowni jądrowej Bałakowo " :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#19 Postautor: ravajas » 11 marca 2005, o 15:49

PeQ- pisze:
Tak w ogole to wypadalo by sie przedstawic. Przemek jestem ;) mam 21 lat i jestem z Czestochowy. Pozdro dla Lublinian ;)

no i wpisowe koniecznie wnieÅ› :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Gość

#20 Postautor: Gość » 11 marca 2005, o 15:53

koledzy z Rosji zapewne sa nieobliczalni i moga wam lanie nawet sprawic na sparingu

masz racje , zapewne paliwo mają jądrowe , gdyż nieopodal stadionu jest elektrownia jądrowa.

Zaratustra
Kadrowicz

#21 Postautor: Zaratustra » 11 marca 2005, o 16:00

Hollywood pisze:
koledzy z Rosji zapewne sa nieobliczalni i moga wam lanie nawet sprawic na sparingu

masz racje , zapewne paliwo mają jądrowe , gdyż nieopodal stadionu jest elektrownia jądrowa.

"Na paliwie" to oni pewnie będą...ale po meczu :wink: :lol: Ale fakt faktem, z chęcią zobaczę jak się prezentują na tle naszych "rumaków" :lol:

hayabusarider

#22 Postautor: hayabusarider » 11 marca 2005, o 16:03

To mi się Podoba.Chłopaki z TURBINY jezdza cały rok.No może nie przy -20C. :?
A u nas co?? Dumają jak tu sobie ze śniegiem poradzić.
I zauwazcie jak dużo ludzi na trybunach.To jest to!!
Ten sport w Rosji ma wzięcie jednak
Ciekawe po ile u nich są bilety w stosunku do najniższej pensji?
Może koledzy ze wschodu nauczą naszych jazdy po lodzie wkońcu by się coś działo,nie byłoby sezonu ogórkowego.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#23 Postautor: maestro76 » 11 marca 2005, o 16:36

cos mi sie zdaje ze sie skonczy na treningu ale tym po warszawsku :D
choc jesli juz stalby sie cud i tor nadawalby sie do jazdy to podczas sparingu trzeba ich przypilnowac z ustawieniem na starcie :D
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#24 Postautor: wojtas » 11 marca 2005, o 16:43

Mam pytanie do Gawrzyka: Czy nasz klub bedzie mial jakies korzysci z wizyty Rosjan w Lublinie oprócz możliwości odjechania sparingu??

RavLit
Szkółkowicz

#25 Postautor: RavLit » 11 marca 2005, o 17:05

Na stronie http://www.turbina.net można też ściągnąć filmiki z meczami Turbiny z zeszłego roku. Polecam zwłaszcza ten z Daugavpilsem, jakby nasi niektórzy rajderzy zobaczyli tor w takim stanie pewnie by zemdleli :wink: .
Co do samego zespołu to tutaj wielkich rewelacji bym się nie spodziewał. Turbina jest co prawda obok Baszkirii Ufa najbardziej utytułowaną drużyną w Rosji, ale czasy świetności przypadają na czasy gdy jeździli tam bracia Gordiejewowie ( Walerij jest obecnie trenerem ), Nikipiełow, Kałmykow, Miklaszewskij, Denisow, Diużew, Simonow, bracia Wołochowowie. Tytuł druzynowych mistrzów ZSRR zdobywali oni w latach 1973-78, 1984, 1989. Po pierestrojce i rozpadzie ZSRR, żużel w Bałakowie podupadł. Jeszcze w 1991 roku zajęli co prawda 2 miejsce, ale potem były 3 fatalne sezony i w 1995 roku zespół nie przystąpił do rozgrywek. Najlepszy zawodnik Siergiej Kuzin odszedł do Togliatti, a reszta w większości pokończyła kariery. Powrót nastąpił dopiero 2 lata temu. Do zespołu wrócił Kuzin ( jednak jeszcze w trakcie sezonu zakończył karierę ), kilku z dawnej Turbiny zdecydowało się na powrót do ścigania ( Pawłow, Konowałow, Morozow ), resztę stanowili zawodnicy, którzy nie mieślili się w innych klubach, głównie z Oktiabrska. Nic dziwnego, że drużyna wygrała tylko 2 mecze z innym beniaminkiem ligi Ukrainą Równo i sensacyjnie ze Speedway-Centrem Daugavpils. Pozwoliło to zająć 6 lokatę przed wspomnianą Ukrainą. Przed sezonem 2004 poczyniono jednak znaczące wzmocnienia. Sprowadzono doświadczonych i utytułowanych Jeroszina i Kalimulina, do tego drużyne wzmocniła spora grupa wychowanków. Poprawa wyników była, ale niezbyt imponująca. W pierwszym spotkaniu w Togliatti, Turbina przegrała aż 17-73. Potem było mocno przeciętnie. Udało się wygrać tym razem 4 mecze, u siebie z Wostokiem, Ukrainą i nieoczekiwanie z oglądanym u nas przed rokiem Saławatem, na wyjeździe 2 punkty udało się zgarnąć we Władywostoku. Niestety dla Turbiny prognozy na najbliższy sezon nie są optymistyczne. Jeroszin i Popcow mają odejśc do Władywostoku, karierę zakończy chyba Minigaliejew i pozostaną tylko 3 seniorzy 47 letni Kalimulin, 41 letni Matwiejew, sprowadzony z Lukoilu Dmitrij Starostin, któremu jednak do klasy stryja bardzo wiele brakuje. Reszta to juniorzy z których póki co tylko Filinow i Nigmatzianow prezentują tylko jako taki poziom nawet jak na lige rosyjską. O reszcie mozna właściwie powiedzieć że uczy się jeździć.
Te zdjęcia w zimowej scenerii pochodzą z rozegranych 19-20 lutego turniejów. W turnieju indywidualnym w przeciętnej obsadzie najlepiej spisali się Zacharow (6), Nigmatzianow (7), Guzajew (8), Maszin (14), Matwiejew (15). Z kolei w drużynówce Turbina zajęła ostatnie miejsce a najlepiej spisał się Guzajew, który zdobył 8 ptk.
To tak z grubsza tyle jeśli chodzi o dossier Turbiny :)