Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#276 Postautor: _piotrusss » 9 grudnia 2004, o 11:17

No chybaże józki za janukowyczem... wiadomo?!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#277 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 11:22

Słusznie! Oni przecież zawsze robią wszystko na odwrót. Mam więc tylko nadzieję, że ich życzenia spełnią się też na odwrót...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#278 Postautor: _piotrusss » 9 grudnia 2004, o 11:22

Jak zawsze :D
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Dudi
Junior

#279 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 11:24

Ile będzie jeszcze trwała ta intelektualna wymiana poglądów politycznych? Gawrzyk, czemu nie reagujesz?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#280 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 12:19

Dudi napisał:

"Ile będzie jeszcze trwała ta intelektualna wymiana poglądów politycznych? Gawrzyk, czemu nie reagujesz?"

Twój post też niczego konkretnego nie wnosi do dyskusji. Moderator się znalazł ...

A konkretnie w tej kwestii. Uważam, że tak jak napisałem Franek spokojnie załapał by się w Rybniku. Mają jak na razie 3 seniorów: Chromik, Szombierski i Poważnyj oraz dwóch prawie: Szmid i Romanek. Myślę, że Franek jest zdecydowanie lepszy od obydwu.

Dudi
Junior

#281 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 12:24

Mój post w samym założeniu miał nic nie wnosić. Apelowałem o przerwanie dyskusji na poziomie wczesnego przedszkola.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#282 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 12:28

Dudi napisał:

"Mój post w samym założeniu miał nic nie wnosić. Apelowałem o przerwanie dyskusji na poziomie wczesnego przedszkola."

Usprawiedliwienie przyjęte. :lol:

Ocena dyskusji nieobiektywna. :lol:

No to co sÄ…dzisz o tym kontrakcie Franka Dudi? :)

Dudi
Junior

#283 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 12:39

Mój stosunek do Franka jest jednoznaczny! Wywalić na zbity pysk! Jest szczytem bezczelności podniesienie żądań finansowych po tym, co pokazał w sezonie. Jedynym arumentem "za" jest to, że nie będzie kim jechać...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#284 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 12:43

Cholera! Już druga kwestia (po juniorze potrzebnym od zaraz), w której się zgadzamy! No, no, no. Jak tak dalej pójdzie to wkrótce trzeba będzie założyć wspólne konto, bo po co przepisywać to samo dwa razy :) .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#286 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2004, o 12:47

Talib pisze:Cholera! Już druga kwestia (po juniorze potrzebnym od zaraz), w której się zgadzamy! No, no, no. Jak tak dalej pójdzie to wkrótce trzeba będzie założyć wspólne konto, bo po co przepisywać to samo dwa razy :) .

Nawet trzy razy :lol: - ja też jestem zwolennikiem podziękowania Frankowi za jazdę w Lublinie. Jeżeli miałby zostać, nie dostałby ode mnie ani złotówki więcej niż miał zapisane w kontrakcie w tym roku.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#287 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 12:47

To znaczy między Bogiem a prawdą, Knapp w ostatnim TŻ powiedział dlaczego podniósł swoje wymagania. Ponieważ był najlepszy z krajowych zawodników w drużynie. Co oczywiście nie zmienia faktu, że nie jeździł na poziomie upoważniającym oo podnoszenia wymagań. Natomiast Franków to już szczyt wszystkiego.

Dudi
Junior

#288 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 12:55

Talibie cieszy mnie to co piszesz...chyba juz jesteś moim przyjacielem. :lol: W kwestiach związanych z juniorem raczej ...mnie nie popierałeś ale mam prawo mieć amnezję, z racji wieku.Będę nudny i twierdzę, ze tu poniesiemy klęskę. A wracając do Franka, na nieszczęście moje, nieźle wypadł w ostatnim turnieju, czym podbił swoją pozycję. Ale na litośc Boga, kto tam jechał? Myślę, ze Szymek by był w 3. Ja bym twardo postawił sprawę i wybił mu z głowy kase, którą chce...Nie ma żadnego powodu...A jak sie nie podoba?-to dość widzenia!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#289 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 13:06

Dudi napisał:

"W kwestiach związanych z juniorem raczej ...mnie nie popierałeś ale mam prawo mieć amnezję, z racji wieku."

Ależ oczywiście, że popierałem, tylko że uważałem i nadal uważam, że być może nie ma na to kasy. Co z kolei nazwałeś bełkotem. Amnezji więc póki co chyba nie masz.

"Będę nudny i twierdzę, ze tu poniesiemy klęskę. "

Już ponieśliśmy, bo harry otwarcie napisał, że nie będzie zatrudniania jakichkolwiek obcych juniorów. A taki Gomólski (też staję się nudny) by tak pięknie wyglądał w plastronie z koziołkiem... Ech, marzenia.

Dudi
Junior

#290 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 13:14

no juz nikogo nie ma...Wierzę w Kacpra, tak jak uwierzyłem w Golloba, kiedy zobaczyłem go 1 raz... Ale to jeszcze trochę...Gomólski , hm, nie wiem, myslę, że trochę lepszy od Dawida no i trochę młodszy...a co ważne ...w razie czego, by był przydatny.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#291 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 13:16

Przeczytaj to Dudi:

"Oto co toruÅ„skim „NowoÅ›ciom” powiedziaÅ‚ dyrektor Apatora, MirosÅ‚aw Batorski „Teraz przed nami negocjacje z Robertem KoÅ›ciechÄ…. JeÅ›li siÄ™ powiodÄ…, to na najbliższym posiedzeniu zarzÄ…du klubu, 13 grudnia, zastanowimy siÄ™, czy rozpocząć jeszcze rozmowy z jakimÅ› zawodnikiem z zewnÄ…trz, aby nie mieć skÅ‚adu „na styk”. Kto, zatem miaÅ‚by wzmocnić skÅ‚ad torunian? Najpoważniejszym kandydatem wydaje siÄ™ być Adrian Gomólski z Gniezna, którego bardzo poleca Jason Crump. Co prawda mÅ‚ody jeździec startu Gniezno podpisaÅ‚ już wstÄ™pnÄ… umowÄ™ ze swoim macierzystym klubem jednak jak wieść niesie z chÄ™ciÄ… przeniósÅ‚by siÄ™ do toruÅ„skiego zespoÅ‚u."

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=50819

Dudi
Junior

#292 Postautor: Dudi » 9 grudnia 2004, o 13:33

Wszyscy których się wymienia u nas, trafiają gdzie indziej...
Apator nie należy obecnie do potentatów finansowych
a, że Crump i Gomóła stanowią team, to nie ma sie co dziwic ze go poleca. Chociaz, myślę , ze niewele o nim wie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#293 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 13:42

Potentaci, nie potentaci. Założyli budżet na poziomie ok. 2,7 mln PLN i będą dysponować kasą za Protasiewicza i Bajerskiego (400 000 PLN - dobrze pamiętam?), więc skoro utrzymanie Kościechy w sezonie 2005 ma kosztować ok. 500 000 PLN to ja uważam, że jest on znacznie bliżej jazdy w Toruniu niż u nas. Natomiast z Gomólskim jest trochę inna sytuacja. Miedzińskiego, czy Ząbika to on ze składu nie wygryzie, za seniora (zakładając że podpiszą z Kościechą) będzie jeździć tylko w wypadku kontuzji któregoś z seniorów. U nas miałby pewne miejsce w składzie. Droższy od Kostka nie jest, więc może by tak spróbować go ściągnąć? No chyba że próbowano, ale gość nie chciał do nas przyjść, a my nic nie wiemy.

KrzyÅ›
Junior

#294 Postautor: KrzyÅ› » 9 grudnia 2004, o 13:49

Zakładając pozyskanie Gomólskiego, należy rozważyć co z Kacprem i jego rozwojem? Przecież nie wystarczy na treningu pościgać sie z Klimkiem.

p.s.
no chyba ze Kacper radzilby sobie z Dawidem...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#295 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 13:52

Szczerze?

1. Radził by sobie (moim zdaniem).
2. Na walnym założono awans do e-ligi na pierwszym miejscu, a szkolenie młodzieży na drugim.
3. Nie będzie takiego tematu, bo Gomólskiego nikt w klubie nie bierze pod uwagę (także moim zdaniem).

Czarek
Trener

#296 Postautor: Czarek » 9 grudnia 2004, o 13:54

Krzyś pisze:Zakładając pozyskanie Gomólskiego, należy rozważyć co z Kacprem i jego rozwojem? Przecież nie wystarczy na treningu pościgać sie z Klimkiem.

p.s.
no chyba ze Kacper radzilby sobie z Dawidem...

Przecież rywalizacja o miejsce w składzie to najlepszy czynnik motywujący. Obyśmy tylko takie problemy mieli, bo moze dojść do tego, że Kacper będzie jechał jako jedyny junior.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

max3
Zawodowiec

#297 Postautor: max3 » 9 grudnia 2004, o 13:54

Oprocz Miedzinskiego ,Zabika Torun posiada jeszcze Marcina Jagusia i 4 juniorow po licenji wiec Gomolski nie jest im potrzebny.Chcialbym ,zeby nasz klub zakontraktowal Koscieche i Wardzale:
1.Wardzala
2.Piszcz
3.Jensen
4.Knapp
5.Kosciecha
6.D.Stachyra
7.K.Kepa
W rezerwie Truminski,Jeleniewski.Przy takim skaldzie dodatkowy junior nie jest nam potrzebny.Sadze ,ze Wardzala ma podobne wymagania jak Frankow .Zatrudnilismy tanszego obcokrajowca ,wiec mozemy wykosztowac sie na seniora(Koscieche) ,moze uda sie podpisac kontrakt na dwa lata.
Taki sklad na pewno gwarantuje nam walke o extralige co idzie w parze z frekwencjia i widowiskiem.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#298 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 14:01

"Sadze ,ze Wardzala ma podobne wymagania jak Frankow ."

I pewnie też podobne do Frankowa podejście do jazdy w lubelskim klubie. Jak dla mnie będzie to operacja z rodzaju: zamienił stryjek siekierkę na kijek.

max3
Zawodowiec

#299 Postautor: max3 » 9 grudnia 2004, o 14:03

Nie sadze ,Wardzala bedzie chcial sie pokazac jak z najlepszej strony, na sprzecie na pewno nie bedzie oszczedzac.Sezon w extralidze na pewno duzo go nauczyl.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#300 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 14:05

Jeśli do nas przyjdzie to obyś miał rację. Ja jednak będę się upierał, że najlepszym rozwiązaniem byłoby dosprzętowienie składu + przyzwoity junior (celowo nie piszę dobry, bo nie mam na myśli kogoś klasy Hliba, tylko kogoś klasy Gomólskiego).