Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyÅ›
Junior

#226 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 09:20

$korzen$ pisze:
bkapusta pisze:

Taki Grudziadz czy Rybnik to sie pozbyly liderow.

Jesli chodzi o Rybnik, stracili Wegrzyka i Staszewskiego ale sklad ktory maja obecnie w pelni wystarczy na pierwsza 4 w 1 lidze. Maja Chromika,Romanka,Szombierskiego i najprawdopodobniej wzmocni ich Czerwinski. Nie sa to wielkie nazwiska, ale kazdy z tych zawodnikow ma doswiadczenia z eligi ktore napewno zaprocentuja w tym sezonie w 1 lidze.
Dochodzi takze Iversen, mlody ktory poraz kolejny bedzie sie chcial pokazac, ja bym Rybnika nie skreslal.

Te nazwiska z powodzeniem sobie poradzÄ… z naszymi nazwiskami...

wojteko
Senior

#228 Postautor: wojteko » 7 grudnia 2004, o 10:59

Danio pisze: Knapp zauważcie nawet nie ma busa tylko wciąż jeżdzi starym mercedesem z przyczepką

Masz nieświeże info :wink:
pzdr

Zulu
Junior

#229 Postautor: Zulu » 7 grudnia 2004, o 11:58

wojteko pisze:
Danio pisze: Knapp zauważcie nawet nie ma busa tylko wciąż jeżdzi starym mercedesem z przyczepką

Masz nieświeże info :wink:
pzdr

Czyżby Grzecho sprzedał przyczepkę ? :wink:

KrzyÅ›
Junior

#230 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 12:05

Kupił busa od Śledzia po okazyjnej cenie... :lol:

Awatar użytkownika
Fire
Kontakt:

#231 Postautor: Fire » 7 grudnia 2004, o 13:15

KrzyÅ› pisze:
Ciekawe skąd to wiesz jak jeszcze nie znamy nazwisk oprócz Jensena i Kępy??????
TÅ» MOTOR LUBLIN

Vince Carter

KrzyÅ›
Junior

#232 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 13:47

Fire pisze:
KrzyÅ› pisze:

Człowieku kogo możemy się spodziewać? Golloba, Hampela, Miśkowiaka? Przecież to oczywiste że skład bedzie się opierał na tym co mieliśmy i nikt nas nie powali na kolana...Ostrów ma silną pakę, Rzeszów wymienił obco i ma naprawdę równy skład, Gorzów też się wzmocnił. A u nas co? Kacper Kępa dopiero zaczyna, Jensen który zadną rewelacją nie jest i dalej cooooooooooooooooooooooooo? Zobaczysz co sie będzie działo w Krośnie i wtedy zrozumiesz to co napisałem...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#233 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2004, o 13:54

KrzyÅ› pisze:
Fire pisze:
KrzyÅ› pisze:

Człowieku kogo możemy się spodziewać? Golloba, Hampela, Miśkowiaka? Przecież to oczywiste że skład bedzie się opierał na tym co mieliśmy i nikt nas nie powali na kolana...Ostrów ma silną pakę, Rzeszów wymienił obco i ma naprawdę równy skład, Gorzów też się wzmocnił. A u nas co? Kacper Kępa dopiero zaczyna, Jensen który zadną rewelacją nie jest i dalej cooooooooooooooooooooooooo? Zobaczysz co sie będzie działo w Krośnie i wtedy zrozumiesz to co napisałem...

To niestety prawda. W tej chwili, kto by do nas nie przyszedł będzie kolejnym średniakiem. Wybór mamy de facto między Stojanowskim, Wardzałą, Dymem (i może Smithem), czyli zawodnikami pokroju Frankowa, Jelenia i Sebka. Kościecha lub np. wypożyczenia z Wrocławia nie wchodzą w grę, co dano nam do zrozumienia. Więc nie ma się co spodziewać zadnych rewelacji. Jest to trochę dla mnie dziwne, że budżet niewiele mniejszy od Apatora, (wobec poważnych oszczędności na obcokrajowcu) umiemozliwił ściagnięcie chociaż jednej krajowej gwiazdy. Gwiazdy - czyli na pewno nie pseudogwiazdeczki Barana.

KrzyÅ›
Junior

#234 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 14:12

A najśmieśniejsze jest to że - L. Kępa, Siwek jadą do e-ligi :lol: tylko z czym, z kim i na czym? :lol:

p.s.
być może, że na walnym mieli na myśli - wycieczkę na mecz e-ligowy, a nie walkę o nią...

Krychs
Senior

#235 Postautor: Krychs » 7 grudnia 2004, o 14:20

Spokojnie poczekajmy z ocenami przynakmniej do końca stycznia. Też jestem zaniepokojony tym, że na tle naszych pierwszoligowych rywali nasz obecny skład wygląda bardzo blado. Mamy narazie dwóch zakontraktowanych zawodników, a jednym z nich jest junior świeżo po licencji. Ale do końca okresu transferowego pozostało jeszcze prawie 2 m-ce czasu i wszystko jeszcze może się zdarzyć. A jeśli chodzi o budowanie drużyny każdy ma swoją koncepcję. Może to być team z wyraźnym liderem typu np. Jędrzejak lub drużyna złożona ze "średniaków", którzy przywożą solidarnie po te 7-8 pkt w meczu. W tamtym roku zdobyliśmy Frankowem, Piszczem i Trumińskim 2 miejsce w lidze, więc nie bądźny też takimi katastrofistami, że czeka nas tylko i wyłącznie w takim składzie walka o utrzymanie. Ja jestem jednak optymistą i liczę, że jednak jakiś wartościowy senior nas wzmocni :)

rob7
Senior

#236 Postautor: rob7 » 7 grudnia 2004, o 14:23

no właśnie budżet większy ma być jak w poprzednim sezonie, a zarząd rozmawia ciekawe o czym, nie wiadomo czy podpiszą ci z zeszłego roku,
Toruń i Gdańsk jeszcze potrzebują kilku seniorów za chwilę może nie być
z kim rozmawiać o takich drobiazgach jak przygotowanie zawodników do sezonu, zatrudnienie tunera to nie wspomnę widocznie w Lublinie ilość zawodników / w miarę dobrych/ będzie odwrotnie proporcjonalna do ilości ludzi w zarządzie

KrzyÅ›
Junior

#237 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 14:36

Krychs pisze:W tamtym roku zdobyliśmy Frankowem, Piszczem i Trumińskim 2 miejsce w lidze, więc nie bądźny też takimi katastrofistami, że czeka nas tylko i wyłącznie w takim składzie walka o utrzymanie. Ja jestem jednak optymistą i liczę, że jednak jakiś wartościowy senior nas wzmocni :)

Coś Ci się przyśniło kolego...Taki wynik w lidze to tylko i wyłącznie zasługa Karlssona. Reszta zawodników tylko mu asystowała... Pod koniec stycznia większość zawodników już solidnie przygotowuje sprzęt i kondycję do sezonu, a Ty chcesz zbierać dopiero podpisy na kontraktach...? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#238 Postautor: Łoptymista » 7 grudnia 2004, o 14:57

Fakt. Nasi byli bez Okularnika byli bezradni jak dzieci we mgle. Dlatego swego czasu pisałem, że przydałby nam się krajowy lider z prawdziwego zdarzenia. Bo nawet jeśli zostaną u nas Franki, Piszcze i Knapy to nie gwarantują pewnych dużych punktów w każdym meczu.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#239 Postautor: WBA » 7 grudnia 2004, o 15:06

rob7 pisze:no właśnie budżet większy ma być jak w poprzednim sezonie, a zarząd rozmawia ciekawe o czym, nie wiadomo czy podpiszą ci z zeszłego roku,
Toruń i Gdańsk jeszcze potrzebują kilku seniorów za chwilę może nie być
z kim rozmawiać o takich drobiazgach jak przygotowanie zawodników do sezonu, zatrudnienie tunera to nie wspomnę widocznie w Lublinie ilość zawodników / w miarę dobrych/ będzie odwrotnie proporcjonalna do ilości ludzi w zarządzie

Staram się trzymać dystans od tego wszystkiego (zarówno od wiecznego narzekania malkontentów :evil: , jak i hurraoptymizmu innych :? ) ale tak sobie myślę, że może trzeba jednak było zaprowadzić jakieś autokratyczne rządy i 1 osoba winna trzymać za mordę cały ten interes, /jak Nikodem Dyzma Bank Żywnościowy/ żeby się nie rozlazł.
Wiem, że nie może być wiecznej prowizorki i improwizacji, trzeba jakoś klub ucywilizować (etaty), ale z drugiej strony obawiam się,że w zarządzie 7-osobowym kompetencje i odpowiedzialność gdzies sie w cholerę rozpłyną. :roll:
a ludzi interesuje kto z kim gada, kto jest "namaszczony" do rozmów z zawodnikami ? co z trenerem? kto na kontrakcie "zawodowym", kto na amatorskim?

Lud chce IGRZYSK !!!!! :)

Krychs
Senior

#241 Postautor: Krychs » 7 grudnia 2004, o 18:28

Krzyś pisze:Coś Ci się przyśniło kolego...Taki wynik w lidze to tylko i wyłącznie zasługa Karlssona. Reszta zawodników tylko mu asystowała... Pod koniec stycznia większość zawodników już solidnie przygotowuje sprzęt i kondycję do sezonu, a Ty chcesz zbierać dopiero podpisy na kontraktach...? :lol: :lol: :lol:

Po pierwsze nie zgodzę się z tym, że baraże tylko i wyłącznie są zasługą Karlssona. Owszem Peter miał świetny sezon i wygrał nam wiele meczy, ale pod koniec sezonu nie ustrzegł się zadyszki (meczu u nas w play off z Gdańskiem i Rzeszowem). I właśnie zwycięstwo w tych spotkaniach zawdzięczamy wyrównanej reszcie drużyny, z której każdy swoje punkty zdobył.
A jeśli chodzi o kontraktowanie zawodników też wolałbym żebyśmy mieli już zatrudnionych wszystkich zawodników miast czekać do stycznia. Ale do tego okresu trwa karuzela kontraktowa.
Co zaś się tyczy przygotowań do sezonu to skąd wiesz, że takowych nie prowadzą nasi zawodnicy :?:

rob7
Senior

#242 Postautor: rob7 » 7 grudnia 2004, o 18:47

nasi zawodnicy? a Kacper i Jensen

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#243 Postautor: Lublin_Fan » 7 grudnia 2004, o 19:03

Ja z uporem maniaka jeszcze raz napisze o jednej kwestii :)
Niech mi nikt nie wmawia, że Stojanowski nie będzie wzmocnieniem. Zawodnik mający średnią 1,9 na bieg w przypadku naszego klubu miałby spore szanse na stanie się liderem. Tym bardziej, że na wyjazdach radził sobie całkiem dobrze. A o mecze w Lublinie nie trzeba się zbytnio martwić bo skoro potrafiliśmy dokopać takim teamom jak Wybrzeże albo extraligowa Zielonka to i poradzimy sobie z Ostrowem czy Gorzowem. Skład złożony z Jensena, Knappa Piszcza, Stojana, Jelenia/Trumny i juniorów nie prezentuje się najgorzej bo WSZYSCY (poza Sebą) z nich są wiarygodnymi zawodnikami i można oczekiwać, że poważnie podejdą do każdego meczu.

Frankowa ominąłem celowo :) Chociaż zastanawia mnie taka kwestia jak go zmusić do zmiany podejścia do zawodu. Przynajmniej teoretycznie wydaje sie, że mogłoby poskutkować zakontraktowanie go na np dwa sezony. Wtedy jak zacznie coś odwalać to stoi przed widmem grzania ławy do końca kontraktu. To by go zabolało...
Niemniej jest to jakoś koszmar i licze na to, że będący w rozsypce Apator zatrudni pana "kolana przy sobie" ;)

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 7 grudnia 2004, o 19:05 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyÅ›
Junior

#244 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 19:04

Krychs pisze:Po pierwsze nie zgodzę się z tym, że baraże tylko i wyłącznie są zasługą Karlssona. Owszem Peter miał świetny sezon i wygrał nam wiele meczy, ale pod koniec sezonu nie ustrzegł się zadyszki (meczu u nas w play off z Gdańskiem i Rzeszowem). I właśnie zwycięstwo w tych spotkaniach zawdzięczamy wyrównanej reszcie drużyny, z której każdy swoje punkty zdobył.

To że znaleźliśmy się tak wysoko to oczywiście zasługa całego zespołu ale nie podlega wątpliwości że do baraży od początku sezonu poprowadził nas Karlsson...Jeżeli uważasz za wpadkę 8-10 pkt w meczu to jak nazwiesz zera na końcie Piszcza, Frankowa i Trumny?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#245 Postautor: bkapusta » 7 grudnia 2004, o 19:04

rob7 pisze:nasi zawodnicy? a Kacper i Jensen

Ja pitole zanim zjesz obiad najpierw wymiotujesz i mowisz ze byl niedobry?

Chyba tak bo wlasnie teraz tak robisz.

Na podsumowanie okresu traferowego i przygotowan do sezony bedzie czas przed rozpoczeciem sezonu. W trakcie ebdzie mozna powiedziec cos wiecej. Ale tak naprawde znajac ostateczny wynik druzyny bedziemy mieli moralne prawo oceniac dzilaczy.

Ja nie wiem skad taka negatywna i roszczeniowa postawa takich ludzi jak ty [jeszcze tu kolega Krzys w tym przoduje].

Placzecie jak stare baby chociaz jeszcze nic sie nie stalo. Skazujecie nasza druzyne an walke o utrzymanie, pleciecie bzdury, czepiacie sie wszystkiego a prawda jest taka ze tak naprawde TY, Ja czy 90% gowno wiemy o tym co sie dziejew klubie i zawodnikami.

Powiem wiecej mi sie nawet podoba.

Dlaczego?

W Gdnasku podano nazwiska zawodnikow z ktorymi sie rozmawia i wyszlo z tego wielkie nic.

W Zielonej Gorze szykowano prezentacje jakby conajmniej sam Hans Nielsen mial wrocic. Fabulazzini, ktorego doskonale znamy, mowil o gwiazdach zuzla jakie to maja sie pojawic. Mowil jak to sczezny i spodnie opadna w claej Polsce jak ona wielka i katolica. I co? I wielkie GOWNO. Bo nowaczyk to wzmocnienie niewielkie [lepiej chyba bylo juz dawnac szanse Sucheckiemu i Alanowi] no a jednym nowym sredniakiem-seniorem swiata nie zwojuja.

U nas w lidze silny jest Ostrow, sliny jest Rzeszow i wyglada na to ze Gorzow i my. Owszem mozemy nie wywalczyc awansu mysle ze wiekszosc z nas liczy sie z tym w tej chwili ale do jasnej cholery co w z tym spadkiem, upadkiem i mizeria w Lubleskim zuzlu? Jest niezle jakby nie patrzec.. Jest lepiej jak 2-3 lata temu a wy placzecie. Jak sie nie podoba to isc do klubu zglosic sie na Dyra i pokazac nam jak to sie robi.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

KrzyÅ›
Junior

#246 Postautor: KrzyÅ› » 7 grudnia 2004, o 19:13

bkapusta pisze:U nas w lidze silny jest Ostrow, sliny jest Rzeszow i wyglada na to ze Gorzow i my. Owszem mozemy nie wywalczyc awansu mysle ze wiekszosc z nas liczy sie z tym w tej chwili ale do jasnej cholery co w z tym spadkiem, upadkiem i mizeria w Lubleskim zuzlu? Jest niezle jakby nie patrzec.. Jest lepiej jak 2-3 lata temu a wy placzecie. Jak sie nie podoba to isc do klubu zglosic sie na Dyra i pokazac nam jak to sie robi.

Acha...Jensen i Kacper w Twoich oczach to silna paka...Polej się zimną wodą i zobacz kto został na rynku transferowym...

Krychs
Senior

#247 Postautor: Krychs » 7 grudnia 2004, o 19:23

KrzyÅ› pisze:
Krychs pisze:Po pierwsze nie zgodzę się z tym, że baraże tylko i wyłącznie są zasługą Karlssona. Owszem Peter miał świetny sezon i wygrał nam wiele meczy, ale pod koniec sezonu nie ustrzegł się zadyszki (meczu u nas w play off z Gdańskiem i Rzeszowem). I właśnie zwycięstwo w tych spotkaniach zawdzięczamy wyrównanej reszcie drużyny, z której każdy swoje punkty zdobył.

To że znaleźliśmy się tak wysoko to oczywiście zasługa całego zespołu ale nie podlega wątpliwości że do baraży od początku sezonu poprowadził nas Karlsson...Jeżeli uważasz za wpadkę 8-10 pkt w meczu to jak nazwiesz zera na końcie Piszcza, Frankowa i Trumny?

Krzyś ale ja wcale nie neguje zasług Karlika do poprowadzenia nas do baraży. Peter miał świetny sezon w Polsce (i nie tylko zresztą). Ale gdyby nie nasi krajowi średniacy nie byłoby drugiego miejsca na finiszu rozgrywek. Co do postawy Frankowa, Piszcza faktycznie kilka występów w ich wykonaniu było naprawdę kiepskich. Trumnę ciężko oceniać, bo zaczął jeździć dopiero po aferze śledziowej i według mnie wypadł i tak lepiej niż wielu z nas się spodziewało.

Awatar użytkownika
benim

#248 Postautor: benim » 7 grudnia 2004, o 19:58

zastanawiacie sie dlaczego Franków miał taki słaby sezon.o to cytat jego wypowiedzi:"po sezonie startów na lubelskim obiekcie powiedzieć mogę z cała stanowczością, że nie jest on dla mnie żadnym plusem.czuję się tam gorzej niż na wyjeździe".i chyba wszystko jasne :)
a jeśli chodzi o Sebka to nie można mieć do niego żadnych pretensji. od początku sezonu miał "rzucane kłody pod nogi"(wtajemniczeni wiedzą o oco chodzi).pozwolono mu dopiero pokazać na co go stać w połowie sezonu.bez porządnego przygotowania jakie mieli pozostali zawodnicy to i tak pokazał że jest wartościowym zawodnikiem.nawet Peter mówił o nim w superlatywach.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#249 Postautor: WBA » 7 grudnia 2004, o 20:48

Lublin_Fan pisze:
ciach.....
Niemniej jest to jakoś koszmar i licze na to, że będący w rozsypce Apator zatrudni pana "kolana przy sobie" ;)

Pozdr.

Lublin_Fan: rozumiem, że nawiązujesz do sylwetki Franka :)
masz stary obrazek na avatarze, to może pamiętasz, albo ktoś z Was takiego gościa z Krosna - Joachim Piechaczek.
Długo nie mogłem sobie przypomnieć jego nazwiska, "przypomniał" mi go ostatni TŻ. A więc jeździł on kiedyś w Krośnieńskim klubie, a technikę to miał zajebistą - lewą nogę na wirażach dosłownie ciągnął za sobą, a w zasadzie to nawet chyba się w ogóle nie podpierał, tylko miał w powietrzu :shock: Pierwszy i ostatni raz widziałem taką technikę :lol: .
to tak nawiązując luźno do tytułu postu (żeby nie było, że nie na temat ;)

Zulu
Junior

#250 Postautor: Zulu » 7 grudnia 2004, o 20:51

benim pisze:zastanawiacie sie dlaczego Franków miał taki słaby sezon.o to cytat jego wypowiedzi:"po sezonie startów na lubelskim obiekcie powiedzieć mogę z cała stanowczością, że nie jest on dla mnie żadnym plusem.czuję się tam gorzej niż na wyjeździe".i chyba wszystko jasne :)

No cóż. Jak się nie przyjeżdża na treningi, to nie ma się czemu dziwić, że "własny" (czytaj lubelski) :D tor nie jest żadnym plusem. A czy Franek rzeczywiście czuje się na nim gorzej niż na wyjeździe? Patrząc na jego zdobycze puntowe w meczach wyjazdowych - raczej ciężko w to uwierzyć.