Obrady GKSŻ 2005 r.
nowe zasady w play-off w zasadzie wykluczają handel w rundzie zasadniczej bo czy z pierwszego czy z szóstego miejsca szanse na awans
są zbliżone, myśle żę te przepisy są akurat korzystne dla TŻ bo duże nakłady będzie trzeba ponieść na sprzet na dwa, trzy ostatnie dwumecze
a nie płacić za podpis przed sezonem a jeśli skład zostanie utrzymany to skoro wywalczyli baraże w tamtym roku to po dosprzętowieniu można i w tym roku
a i przestańcie o tym łamaniu prawa pracy, kontrakt zawodnika nie jest stosunkiem pracy ale umową cywilno-prawną, GKSŻ ma prawo ustalać dowolny regulamin DMP na żużlu a czy to co ustalono jest korzystne dla polskiego żużla to druga sprawa, przyjety został jednogłośnie
są zbliżone, myśle żę te przepisy są akurat korzystne dla TŻ bo duże nakłady będzie trzeba ponieść na sprzet na dwa, trzy ostatnie dwumecze
a nie płacić za podpis przed sezonem a jeśli skład zostanie utrzymany to skoro wywalczyli baraże w tamtym roku to po dosprzętowieniu można i w tym roku
a i przestańcie o tym łamaniu prawa pracy, kontrakt zawodnika nie jest stosunkiem pracy ale umową cywilno-prawną, GKSŻ ma prawo ustalać dowolny regulamin DMP na żużlu a czy to co ustalono jest korzystne dla polskiego żużla to druga sprawa, przyjety został jednogłośnie
Napisałeś to tak, że ja zrozumiałem żeby GKSŻ zamiast deflektorów ustalił tak aby nie kupywać deflektorów lecz żeby kluby wyremontowały stadiony i zainwestować w szkółkemks_montex pisze:moje zdanie jest takie!! zamiast tych deflektorów a kazdy troche koztuje, to mogliby zainwestowac np. w szkołkę dla mlodziezowcow czy remont stadionu!!
Czyli nikomu nie zrobi różnicy czy zajmie miejsca 1-2 i będzie miał pewność występu w półfinałach play-off czy też znajdzie się na miejscach 3-6 i o te półfinały będzie musiał walczyćrob7 pisze:nowe zasady w play-off w zasadzie wykluczają handel w rundzie zasadniczej bo czy z pierwszego czy z szóstego miejsca szanse na awans są zbliżone
i przestańcie o tym łamaniu prawa pracy, kontrakt zawodnika nie jest stosunkiem pracy ale umową cywilno-prawną, GKSŻ ma prawo ustalać dowolny regulamin DMP na żużlu a czy to co ustalono jest korzystne dla polskiego żużla to druga sprawa
No wreszcie ktoś to zauważył
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
ravajas pisze:czy ktoś może podać pełny terminarz rozgrywek dla I ligi w seonie 2005?
pozdrawia:
Rafał Borowski
Tutaj jest terminarz:
http://www.pzm.pl/pdf/(zmiany%20do%20re ... 2005%20rok).pdf
harry pisze:Na razie nie mogę męczyć naszego przedstawiciela bo szczególnie przerwę miedzy obradami miał szcególnie ciężką bo mieszkał w pokoju z przedstawicielem zaprzyjaźnionej Unii Tarnów i podnieśli tę przyjaźń na jeszcze wyższy poziom . Dlatego tez udał sie szybko na zasłużony odpoczynek
Harry czy nasz pan przedstawiciel już sie dobudził?? Z chęcią poznam odpowiedź na pytanie dlaczego nie było poruszanej kwestii startu w meczu dwóch obcokrajowców, a jeśli jednak była to kto był temu przeciwny??
W ferworze walki na forum (patrz temat "Junior potrzebny od zaraz"
) zapomniałem o jednym bzdurnym przepisie, którego jestem zagorzałym przeciwnikiem, a mianowicie ZZ. Domyślam się, że skoro nic się o tym nie mówi to przepis pozostał
Ale chciałbym się dowiedzieć czy któryś z klubów podjął próby obalenia tej głupoty kwadratowej czy wszystkim się ZZ podoba 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:byla poruszana. jednak nie bylo poparcie, tylko Lublin i Czestochowa były za.
Coś ostatnio zgodni jesteśmy z Częstochową
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
- Łoptymista
- Trener
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878776
Fajny mamy terminarz! W pierwszej rundzie powinniśmy przegrać tylko jeden mecz: wyjazd do Ostrowa.
Reszta to same zwycięstwa. Tyle jeśli chodzi o teorię
PiszÄ™ to jeszcze jako Åoptymista. WiÄ™c jeÅ›li ktoÅ› jest realistÄ… i ma inne zdanie proszÄ™ dać mi Å›wiÄ™ty spokój.
Fajny mamy terminarz! W pierwszej rundzie powinniśmy przegrać tylko jeden mecz: wyjazd do Ostrowa.
PiszÄ™ to jeszcze jako Åoptymista. WiÄ™c jeÅ›li ktoÅ› jest realistÄ… i ma inne zdanie proszÄ™ dać mi Å›wiÄ™ty spokój.
Apocalips pisze:Gawrzyk pisze:byla poruszana. jednak nie bylo poparcie, tylko Lublin i Czestochowa były za.
Coś ostatnio zgodni jesteśmy z CzęstochowąCzyżby Zbyszek Czerwiński szukał drużyny
![]()
Jak coś to Lublin mógłby go przypagrnąć
...jesli tylko nas na niego stac (to juz tradycyjny dopisek, ale takie sa realia). Ten zawodnik moze byc powtorka Kosciechy i Chrzanowskiego (moze poza awansem do GP). Stac go na kilkanascie punktow nawet na wyjazdach. Powtarzam sie, ale z tych co pozostali na rynku to najbardziej wartosciowy zawodnik i stac go na duzy progres - ale tez jest pewna doza ryzyka, bo "Salatka" to jednak niewiadoma: gdyby zaczal sie normalnie odzywiac a nie wegetowac bylbym prawie pewien jego znakomitych wystepow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Wychodzi na to ze wystarczy minimalnym nakladem sil awansowac do "6" a potem troche zainwestowac (super-extra-sprzet moze byc pozyczony z E-ligi, ewentualnie (gdyby Jensen jezdzil slabiej niz sie spodziewamy) na 4 mecze zatrudnic np. Norrisa i mozna walczyc.
harry pisze:mikas pisze:Sorry ze tak Cie męcze, ale jeśli nie był taki temat omawiany to chyba niedobrze, bo w końcu powrót do dwóch obco też w jakimś stopniu obniżyłby wymagania polskich zawodników. Dlaczego nikt o powrót do sytuacji sprzed dwóch sezonów nie zabiegał??(a w sumie to dlaczego nasz klub nie podjął tego tematu, bo trudno przeciez wymagac zebys odpowiadał za innych??)
Na razie nie mogę męczyć naszego przedstawiciela bo szczególnie przerwę miedzy obradami miał szcególnie ciężką bo mieszkał w pokoju z przedstawicielem zaprzyjaźnionej Unii Tarnów i podnieśli tę przyjaźń na jeszcze wyższy poziom![]()
![]()
. Dlatego tez udał sie szybko na zasłużony odpoczynek
![]()
Będę upierdliwy
Gawrzyk pisze:pisalem Ci kilka razy, za byly Lublin, Czestochowa i Rawicz cos przebakiwal. Reszta przeciw.
Gawrzyk a ja już pisałem dwa razy że nie chodzi mi o wprowadzenie nieograniczonej ilości zawodników z UE tylko o dwóch obco, tylko i wyłącznie o powrócenie do przepisu z przed dwóch lat. Z tego co pisałeś Ty i Harry Lublin i Cz-wa były za wprowadzeniem nieograniczonej ilości zawodników z UE a mi chodzi o coś zupełnie innego. Czy tak trudno to zrozumieć?? Harry jakoś zrozumiał i miał sie dowiedzieć od pana Ziółkowskiego, więc ponawiam pytanie po raz kolejny.
Jak to jest: wiekszosc klubow 1 i drugiej ligi byla za 2 obco w meczu a zmiana nie przeszla. Czy zatem glosy E-ligi liczyly sie podwojnie czy ograniczenie do 1 obco bylo odgorna decyzja i nikt tego nie glosowal?
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878797
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878797