Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Karamba
Kadrowicz

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#8351 Postautor: Karamba » 24 maja 2026, o 21:24

KrzyczącyK1b1c pisze:Moim zdaniem nic. Woryna na początku sezonu wcielił się w rolę Vacula, a dziś pojechał bezbarwnie. Vacul w biegach o stawkę pokazał, że jest w lesie, Cierniak w zasadzie w połowie sezonu zasadniczego ma ogromny regres rok do roku. Po prostu nie mamy lidera do Bartka, który też nie jest perfekcyjny na wyjazdach (2x 13 bieg). Nie sądzę, że Lindgren by zmienił oblicze meczu.

bez jaj

Flagg
Trener

#8352 Postautor: Flagg » 24 maja 2026, o 21:31

KrzyczącyK1b1c pisze:Należy też wrzucic kamyk do ogródka Woryny. Jedzie najsłabszy mecz w sezonie póki co. Kiedyś czytałem, że po około 5 meczach robi się serwis, wczoraj w SGP też tak sobie (jedna trójka go uratowała). Może po prostu złoty silnik wrócił brązowy po serwisie.

Bezbarwny chłopak, debiutant w SGPz robi 9+2. Być może niektorzy widzieli go już w walce o medale, ale to raczej problem z realna ocena możliwości, niż wczorajszym występem Woryny. Dla porównania, w Landshut zrobił mniej punktów w fazie zasadniczej niż w Pradze. Jedyna różnica, że w Niemczech wygrał półfinał, a tutaj był drugi

A jedyne czego dowodzi dziejszy mecz, to że Kacper nie jest Zmarzlikiem. I nie będzie w każdym meczu klepać 10+. Póki co to jego pierwszy słabszy mecz. Bo i zawodnik jeżdżący SGP ma raczej więcej w warsztacie niż jeden silnik, którym objeżdża Złote Kaski, SGP i lige
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8353 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 maja 2026, o 21:39

Jasne, że było wiadomo, że w SGP i w lidze nie utrzyma takiego poziomu. Można było zakładać, że wrócą bardziej "worynowe" występy (ten trochę taki był). Natomiast w kwestii silników to mówię, słyszałem wypowiedź jakiegoś mechanika, który mówił, że silnik ligowy po 5-6 kolejkach podlega serwisowi i stąd mi się skojarzyło z dzisiejszym słabszym meczem. Fakt, z tym połączeniem z SGP może trochę poleciałem. Natomiast konkluzja moja jest taka, że Kacper zastąpił Vacula w pierwszych meczach w roli wicelidera i niestety wszyscy musimy zejść na ziemię, że mogą być mecze (jak ten), że jedynym liderem będzie Bartek, co może skutkować porażką.

Karamba
Kadrowicz

#8354 Postautor: Karamba » 24 maja 2026, o 21:47

Ale przegrywając oba mecze 46:44 jak można pisać , że występ Freda był bez znaczenia są jakieś granice tych oparów absurdu. Sparta w pełnym składzie wygrała ledwo 46 :44.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8355 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 maja 2026, o 21:49

Tylko, że z Fredem nie wiadomo czy byłaby szansa na taktyka BZ :) Równie dobrze w 14. moglibymy przegrać, gdyby tam był Woryna/Vaculik czy Lindgren. To wszystko to mocna gdybologia. Jednak biorąc pod uwagę to, że Lindgren w ostatnich dwóch sezonach nie jest wielkim rajderem ligowym, sądzę, że mógłby nie zmienić losów.

qpa
Junior

#8356 Postautor: qpa » 24 maja 2026, o 21:54

A czemu vacul tez dwa razy nie pojechal

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8357 Postautor: Gelo » 24 maja 2026, o 21:54

Bo spieprzył 13

ezbeg
Trener

#8358 Postautor: ezbeg » 24 maja 2026, o 22:00

Dzisiaj zastępstwo za Lindgrena zdobyło 1 pkt. Jakby jechał to pewnie nie byłoby taktycznej w 14. Sam 15 bieg mógłby też wyglądać inaczej.

Flagg
Trener

#8359 Postautor: Flagg » 24 maja 2026, o 22:05

Karamba pisze:Ale przegrywając oba mecze 46:44 jak można pisać , że występ Freda był bez znaczenia są jakieś granice tych oparów absurdu. Sparta w pełnym składzie wygrała ledwo 46 :44.

Młodzi jadący za Lindgrena zrobili dzisiaj 1 punkt - Jaworski w 4 biegu. Oczywiście nie można wykluczyć, że Lindgren pojechałby tak samo, ale szanse są raczej niewielkie. Ale to gdybologia. Mecz był do wygrania i bez Freda.

Jak już ktoś zauważył, od połowy meczu przegrywaliśmy starty. A siła Motoru są właśnie one. Poza Zmarzlikem i Fredem nie mamy w drużynie artystów od wyprzedzania. Do tego tor był jaki był.

Bańbor kompletnie zgasł w drugiej połowie meczu. Trzy pierwsze starty (2x juniorski i 4 bieg) miał atomowe. Kolejne trzy to strata pół motocykla już na 30 metrze. Nie mam pojęcia co tam się stało.

Drugi mecz z rzędu przegrywamy mecz 13 biegiem, gdzie nasza eksportowa para dostaje w trąbę 1:5. I drugi raz od juniora. O ile z Lesznem jeszcze można było to jako tako zrozumieć, bo Parnitzki, tak porażki z mocno przeciętnym dzisiaj Bednarem już nie.

Ale żeby nie było. Do Zmarzlika pretensji nie ma co mieć. Vacul mógł nie przegrywac z Przedpelskim, Cierniak mógł wygrać z Pollestadtem albo Przedpelskim w 14 biegu. Woryna dzisiaj wygrał 2 razy z marnym Paluchem i na inaugurację z Przedpelskim. Każdy dołożył cegiełkę. Jedynie do Jaworskiego chyba nie można mieć pretensji, bo on akurat 3 ważne punkty na rywalach dowiózł.

Generalnie na ten moment wiemy, że nic nie wiemy. Nie ma wyraźnego faworyta do mistrzostwa. Każdy z trzech zespołów ma swoje problemy. My, Sparta, Apator. Do PO jeszcze sporo czasu i dużo się może pozmieniać.

W ostatnich latach było tak, że przez większość RZ gnietlismy strasznie, ale mniej więcej od 10-11 kolejki pojawiał się zjazd formy. Może teraz będzie bardziej wzorem sezonu 2023, gdzie początek mieliśmy taki sobie, ale w drugiej części sezonu już gnietlismy strasznie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8360 Postautor: Gelo » 24 maja 2026, o 22:08

Chyba większość z nas za szybko zachłysnęła się Woryną. Trochę fuksa, trochę łatwy terminarz i wyszło ponad stan. A prawdziwa weryfikacja dopiero przed nim. Nie twierdzę, że jest kiepski - twierdzę, że cała jego dotychczasowa kariera pokazuje, że takie mecze jak dziś nie mogą nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
pizek

#8361 Postautor: pizek » 24 maja 2026, o 22:09

No cóż chcieliśmy ciekawszego sezonu no to mamy....jak pisał Gelo, że fajnie jak golimy wszystkich to części osób to wygrywanie przeszkadzało a teraz przeszkadza, że dostajemy oklep od młodzików. Takie jest życie, że w dzisiajszym żużlu sprzęt jest na bardzo podobnym poziomie i wygląda to tak jak wygląda. Jedzie Vacul wali 3 i nagle 0. Zreszta nie tylko on bo powtarza się to właściwie w każdej drużynie. Bardzo istotne są również pola startowe - widzieliśmy jak chodziło 1 pole. Każdy z naszych zawodników ma coś na sumieniu, każdy w czymś zawalił. Dopisuje się również do tego Zmarzlik, który w Lesznie i Gorzowie w 13 biegu dostaje 5-1.... Pora się ogarniać i walczyć na całego. Samo się nie wygra. W każdym bądź razie nadzieja jest taka, że goście przy Z5 się gubią i nazbieramy trochę bonusów. Głowa do góry! Motor

rumburaquee
Zawodowiec

#8362 Postautor: rumburaquee » 24 maja 2026, o 22:28

Majster będzie lepiej smakować:)

Karamba
Kadrowicz

#8363 Postautor: Karamba » 24 maja 2026, o 22:40

Finał przegrany przez kontuzję Wiktora teraz kontuzja Freda. Jak dla mnie to się broni patrząc ile Fred średnio przywoził a ile zastępstwo przywiozło. Przy kontuzji margines błędu znacznie maleje.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8364 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 maja 2026, o 22:41

Czyli finały ze Spartą wygrane dzięki kontuzjom we Wrocławiu? Nie, nie idźmy tą drogą.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#8365 Postautor: papi » 24 maja 2026, o 23:26

trzeba przywyknąć, że czasy dominacji i lania wszystkich (niemal) wszędzie się skończyły. Całkiem możliwe, że ten sezon skończymy z jednym wyjazdowym zwycięstwem. Wiadomo, że każdy mecz ogląda się z nadzieją na wygraną, ale kluczowe będą mecze u siebie. Tak długo jak ten atut będzie równie wielki jak dotychczas, tak długo będziemy w grze, nawet o złoto.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8366 Postautor: Gelo » 25 maja 2026, o 08:07

No na dzisiaj tak wygląda, że możemy już nic nie wygrać na wyjeździe. Do niedawna można było być spokojnym o ZG ale chyba tam coś drgnęło u Madsena i Kubery. Trzeba się skupić na kolekcjonowaniu bonusów i to powinno wystarczyć. Zawsze powtarzam - nic nie jest dane na zawsze. Nasza dominacja się skończyła. Chcieliśmy "emocje" - to mamy :)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#8367 Postautor: Rusek » 25 maja 2026, o 08:21

Mi nigdy nie przeszkadzało oglądanie jak nasi dominują. Bardzo mi się to podobało. Wczoraj byłem smutny, dziś w sumie też ale mam takie przemyślenia że nie mam do nikogo żalu za wynik. Woryna nie pojechał nic nadzwyczajnego ale on nie jest Zmarzlikiem że będzie zawsze dużo punktów robił. Przegraliśmy bo trudno jest wygrać mecz wyjazdowy gdy większość wyścigów jedziemy juniorka. Przegrana lekka więc bonus jest jak najbardziej do puknięcia, nie ma co się zamartwiać. Ale wartość Lindgrena widzimy właśnie teraz gdy nam go zabrakło, taka prawda. Ale liga niesamowicie się zrobiła ciekawa na tą chwilę. Nie zakładałem tego przed sezonem. Myślałem że trójka Toruń Wrocław i My a reszta będzie z tyłu. Jedziemy dalej.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'