Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#126 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 09:50

I cieszę się że nie awansowaliście do tej e-ligii bo dalej będziecie musieli słuchać naszych ględzeń. :lol: :lol: :lol: józek :wink:

Ględzenie jeszcze przebolejemy ale czeka nas kolejny rok józkowego gdybania. Danie firmowe - przegralismy ale jesteśmy lepsi.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#128 Postautor: GRISZA » 18 października 2004, o 11:04

Gelo pisze:Ględzenie jeszcze przebolejemy ale czeka nas kolejny rok józkowego gdybania. Danie firmowe - przegralismy ale jesteśmy lepsi.

Gdybyśmy nie ględzili wasze życie byłoby takie ubogie :lol: :lol: :lol:
Danie firmowe sami zamówiliście. Mi strasznie nie smakuje :wink:
A w ględzeniu i gdybaniu też jesteście dobrzy...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

łukasz

#129 Postautor: Å‚ukasz » 18 października 2004, o 11:40

a ja dalej z uporem maniaka bede bronil Franka!!!
nie wiem dla czego jestem sam na tym forum ,ktory wierzy w Mariusza.
jesli nie bedzie kasy na kogos rzeczywiscie dobrego to nie ma co sie zastanawiac, Mariusz zostaje. jesli wolicie np. Staszka niz Franka to nie szkoda gadac... oczywiscie ze Mariusz jechal caly sezon dosyc slabo, jak na jego mozliwosci. mimo to zdolalismy awansowac do barazy, to co bedzie jak zacznie jechac...? wiem ,zaraz napiszecie co bedzie jesli nie zacznie...? ale zkad pewnosc ze inni zawodnicy ktorzy przyjda od razu zaczna jezdzic. najtrudniejszy jest 1 sezon w nowej druzynie. jesli to bylby kolejny sezon Mariusza z takim wynikiem to jasne ze bylby do zmiany. teraz jednak jeszcze jest za wczesnie. Dajmy mu szanse tym bardziej ze on nie mowi "nie".zobaczycie ze sam bedzie chcial udowodnic na co go stac!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#130 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 12:05

Ja nie wolę Staszka od Franka. Ale wolę kogoś kto będzie nie tylko skuteczny ale swoim nazwiskiem przyciągnie ludzi na trybuny.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#131 Postautor: Jinxsior » 18 października 2004, o 12:07

Co to znaczy najtrudniejszy jest pierwszy sezon w nowej druzynie??
G.Knapp jezdzi juz drugi i co??Tak naprawde to tylko walecznoscia i ambicja zaskarbil sobie kibicow, bo chyba nikt mi nie powie ze zdobyczami punktowymi.Mial byc extra liderem ktory nie schodzi ponizej 10 pkt.Rzeczywistosc zweryfikowala jego i nasze plany.
Dla tego uwazam ze Frankow nie powinien zajmowac miejsca ktore nalezy sie w tym momecie Danielowi,on w porownaniu z gwiazdorem z Pily czesto bywa na treningach.

Awatar użytkownika
Gretzky

#132 Postautor: Gretzky » 18 października 2004, o 12:09

mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie aby Pawel i Franek jezdzili razem u nas a poza tym sprowadzenie Pawla do Lublina byloby dobra inwestycja solidny senior na ok 8-10 pkt , jest to propozycja godna rozwazenia i chyba calkiem realna jezeli chodzi o finanse

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#133 Postautor: Jinxsior » 18 października 2004, o 12:14

Gelo pisze:Ja nie wolę Staszka od Franka. Ale wolę kogoś kto będzie nie tylko skuteczny ale swoim nazwiskiem przyciągnie ludzi na trybuny.

Bardzo sluszna uwaga.Tak jak pisalem to dzieki nam kibicom istnieje ten klub.Jesli ktos mysli ze ludzie beda tak tlumnie przychodzic na mecze i ogladac trzeci rok tych samych fighterow,to sie moze grubo rozczarowac.
Prawdopodobnie wystarczylby jeden konkretny transfer ktory moglby przyciagnac tlumy i przyczynic sie do wywalczenia extraligi.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#134 Postautor: yamahaR1 » 18 października 2004, o 12:33

no to takich nazwisk trzeba szukać rozsądnie. Jak weźmiemy Bajerskiego to wiadomo że to ryzyko i może robić mniej punktów niż Franków w tym sezonie. nie ma sensu brać dziadków bez ambicji

łukasz

#135 Postautor: Å‚ukasz » 18 października 2004, o 13:01

Jinxsior pisze:Co to znaczy najtrudniejszy jest pierwszy sezon w nowej druzynie??
G.Knapp jezdzi juz drugi i co??Tak naprawde to tylko walecznoscia i ambicja zaskarbil sobie kibicow, bo chyba nikt mi nie powie ze zdobyczami punktowymi.Mial byc extra liderem ktory nie schodzi ponizej 10 pkt.Rzeczywistosc zweryfikowala jego i nasze plany.
Dla tego uwazam ze Frankow nie powinien zajmowac miejsca ktore nalezy sie w tym momecie Danielowi,on w porownaniu z gwiazdorem z Pily czesto bywa na treningach.

a gdyby daniel jezdzil w pile to bylby na wszystkich treningach????
trenowal by w Lublinie a nie jezdzil na drugi koniec Polski.
co do Grzeska to chyba w tym sezonie jezdzil o niebo lepiej, a moim zdaniem frankowi rowniez nie brakuje ambicji i walecznosci!!!
a szczerze mowiac to nie ma porownania miedzy Danielem a Frankiem. juz nie pamietasz jak daniel jezdzil przez ostanie 2 sezony oprocz koncowek?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#136 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 13:11

Bimmer pisze:Nazwiska nie zawsze jeżdżą, za to zawsze kosztują.

Oczywiscie - dlatego nie rzucam propozycji Gollobów, tylko dobrych zawodników pierwszoligowych. Poza tym z tymi "niejeżdżącymi nazwiskami" to też bym się nie wychylał. Wczorajszy dzień pokazał całej Polsce, że jak trzeba to i nazwiska jeżdżą. Wczorajszy mecz zmienił mój pogląd na pewne sprawy. W myśl powiedzenia "z pustego i Salomon nie naleje" nie można było wygrać tego barażu. Nie te pieniądze, nie ci zawodnicy. A ja mam troszkę dosyć biadolenia że nie ma na to, nie ma tamto, że jedziemy na wyjazd bez obcego bo to kosztuje. Jak się nie posmaruje, to sięnie pojedzie i kropka. Skoro nie mamy na to kasy - to się nie bawmy w żużel wcale. Cudów nie ma - nie można z drugoligowym budżetem, szukając na każdym kroku oszczędności wjechać do ekstraligi.

łukasz

#137 Postautor: Å‚ukasz » 18 października 2004, o 13:15

...i wlasnie dlatego nie trzeba zmieniac pol druzyny i wydawac kupe kasy tylko wlozyc to w sprzet.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#138 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 13:42

Myślę, że np. Ostrów żałuje sprowadzenia Jędrzejaka...

Oj - chyba jedyne czego mają żałować to tylko sumy jaką wyłożyli. Sportowo Jędrzejak jednak nie zawiódł a na tle chimerycznych kolegów jeździł wręcz znakomicie. Bez niego marnie widziałbym Intar w tym roku.
Moim zdaniem, nasz Klub jest prowadzony bardzo dobrze i trudno się do czegoś przyczepić

Również tak uważam. W kategorii - jak z niczego (albo z prawie niczego)zrobić coś dyrektor powinien dostać Nobla.
Ja z baraży wyciągnąłem zupełnie inny wniosek niż Gelo. Uważam, że były one do wygrania pod warunkiem wykorzystania szans, które się pojawiły w Lublinie. Że można też było pojechać lepiej w ZG pokazał Jeleń.

Baraże były do wygrania przy wyższej zaliczce u siebie, bo to że w rewanżu będzie lanie - chyba wszyscy wiedzieli. To, że nasi stracili osiem punktów na ostatnich metrach zawdzieczają tylko swoim umiejętnościom. Rywale okazali się sprytniejsi. Jazda bez wyłamania motocykla nie jest sposobem na wygrywanie. Cała Polska jeździ teraz na torach twardych. Nawet ostatni bastion "kopy" - Bydgoszcz od kilku lat jeździ na betoniku. Wyjątkiem jest Lublin (nie wiem jak jest w niższej lidze). Stąd taka a nie inna postawa naszych na wyjazdach. Taki Gelo startowcem nie jest i dlatego dużo traci. Za dużo jak na tzw. lidera

lemmy

#139 Postautor: lemmy » 18 października 2004, o 14:07

Gelo pisze:

Oj - chyba jedyne czego mają żałować to tylko sumy jaką wyłożyli. Sportowo Jędrzejak jednak nie zawiódł a na tle chimerycznych kolegów jeździł wręcz znakomicie. Bez niego marnie widziałbym Intar w tym roku.

znaczy tak - zdobywal najwiecej punktow - bo jest o klase lepszy w porownaniu z reszta zespolu
ale biorac pod uwage ile te pkt kosztowaly, to chyab jednak rozczarowanie
Jedrzejak odejsc moze co najwyzej do ekstraligi - zreszta chodza sluchy ze do Cze-wy
a jesli w I lidze - to zostanie w Ostrowie
Demon Of The Fall

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#140 Postautor: Gelo » 18 października 2004, o 14:13

lemmy pisze:
Gelo pisze:

znaczy tak - zdobywal najwiecej punktow - bo jest o klase lepszy w porownaniu z reszta zespolu
ale biorac pod uwage ile te pkt kosztowaly, to chyab jednak rozczarowanie

Dokładnie o to mi chodziło. Ale nawet jeżeli jeżdził niewspółmiernie do kasy jakąna niego wydali to i tak był niekwestionowanym liderem.
Jedrzejak odejsc moze co najwyzej do ekstraligi - zreszta chodza sluchy ze do Cze-wy a jesli w I lidze - to zostanie w Ostrowie

Też słyszalem o Czewie - zobaczymy co z tego wyniknie.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#141 Postautor: maestro76 » 18 października 2004, o 14:40

powiedzmy sobie szczerze-frankow trafil do nas w trybie awaryjnym po dramacie roberta
znalazl sie w druzynie za ktora nie koniecznie chcial oddawac zycie-ale gdzies jezdzic musial-jak jezdzil widzielismy
co do tego ze jest nie przecietnym zawodnikiem nie mam watpliwosci-pozostaje kwestia czy frankow chce u nas jezdzic
trzeba siasc z facetem i konkretnie pogadac-jesli chce walczyc dla lublina to jestem jak najbardziej za-niech porzadnie przepracuje zime z zespolem a efekty przyjda same
nie zmienia to faktu ze inny dobry senior jest nam potrzebny
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#142 Postautor: Apocalips » 18 października 2004, o 14:54

Maestro to ujął bardzo dobrze. Trzeba przeprowadzić "męską" :wink: rozmowę z Mariuszem, powiedzieć dokładnie jakie mamy wobec niego wymagania, dogadać wszystkie szczegóły. My tu sobie możemy gadać o tym czy chcemy czy nie chcemy Franka w drużynie, a i tak zadecyduje o tym Pan Siwek razem z Mariuszem, bo jeśli samemu zawodnikowi nie zależy na wyniku drużyny, to z niewolnika nie ma pracownika, ale jeśli Mariusz chce jeździć i jeździć tak jak najlepiej umie to ja bym Go zostawił u nas w drużynie. Fakt miał słaby sezon, można było się po nim więcej spodziewać, ale mam nadzieję, że przyszły w Jego wykonaniu będzie dużo lepszy i chciałbym, żeby jeździł w Lublinie.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#143 Postautor: Jinxsior » 18 października 2004, o 16:13

Cos mi sie wydaje ze taka "meska"rozmowa miala byc przeprowadzona z panem Mariuszem i panem Dariuszem po slynnych meczach w Grudziadzu i u nas z Rzeszowem.Juz nie pamietacie jak wszyscy jezdzili na niego ze sprzedal.Juz nie pamietacie jak bylo mowione ze i w Pile i Ostrowie pamietaja go jako niezlego handlarza.Nie rozumiem tego, czy mamy taka krotka pamiec,czy to taka polska mentalnosc(wybory do europarlamentu J.Buzek)
Mario trafil do nas w trybie awaryjnym i w takim samym trybie powinien nas pozegnac.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: bkapusta » 18 października 2004, o 20:53

Trzeba sie zastanowic po co nam Franek?

Zakadamy ze zostaja Piszcz, Knapp.. Czyli mamy 2 seniorow ktorzy sa ligowymi sredniakami [raz lepiej raz gorzej ale 8 ptka na mecz srednio jest;].Pozatym obco ktory powinien dorzucac kolo 12. Na juniorow nie liczymy [odrzucam mozliwosc wzmocnienia sie juniorem;], Kacper niech sie rozjezdzi. Teraz mamy nasza zelazna rezerwe lubelska: Mordel :P, Truminski :P oraz Jeleniewski [ktoremu nalezy dac szanse - np zamiast Franka;]. Mozna szukac 2 seniorow klasy Piszcza [Slabon?;] albo jednego ekstraligowego [Dobrucki? Drabik?]. Jelsi sciagnie sie 2 takich jak Piszcz i Kanpp - to bedzie rowny sklad z obcokrajowcem liderem [prawie jak w tym roku - tylko oczywiscie lepiej;] i Franek jest nam zupelnie niepotrzebny bo w zapasie bedzie Jelen i Trumina [i raczej watpie zeby Franek chcial byc "tylko" rezerwa;].

Natomiast Jelsi lidereb bedzie senior z ekstraligi, ktos kto zapewni ponad 12ptk z KAZDYM przeciwnikiem, wspierac go bedzie Knapp, Piszcz oraz obco [moze byc taki na 8-10 dla oszczednosci;] to mamy dobrego lidera i wyrownana doswiadczona II linie. Pozostaje linia III czyli junior oraz Jelen.. i tu mozna zostawic Franka zeby Jelonek mial konkurenta wlaczacego z nim [a czasami z Knappem czy Piszczykiem;] o miejsce w skladzie. Mordela mozna wyslac do Lwowa zeby dorobil na emeryture. A Trumine sprzedac gwardi do sekscji bokserskiej.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

lemmy

#145 Postautor: lemmy » 18 października 2004, o 21:42

powiem tak
Frankow to taki dziwny zawodnik
kiedys jezdzil u nas w Ostrowie
niby dobrze, ale jak klub przestal regularnie placic, od razu olal sprawe

niby jezdzi dobrze, ale dobre biegi przeplata beznadziejnymi
nie oszukujmy sie - na umiejetnosci ktore ma powinien jezdzic w ekstralidze, a jednak nikt go tam nie chcial
na 100 % nie nadaje sie na solidny punky zespolu, bo jest za bardzo chimeryczny
ale na drugiego zawodnika w parze chyba warto go zostawic - w koncu rynek nie jest az tak bogaty w zawodnikow krajowych...
Demon Of The Fall

łukasz

#146 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 11:27

bkapusta pisze:Trzeba sie zastanowic po co nam Franek?

Zakadamy ze zostaja Piszcz, Knapp.. Czyli mamy 2 seniorow ktorzy sa ligowymi sredniakami [raz lepiej raz gorzej ale 8 ptka na mecz srednio jest;].Pozatym obco ktory powinien dorzucac kolo 12. Na juniorow nie liczymy [odrzucam mozliwosc wzmocnienia sie juniorem;], Kacper niech sie rozjezdzi. Teraz mamy nasza zelazna rezerwe lubelska: Mordel :P, Truminski :P oraz Jeleniewski [ktoremu nalezy dac szanse - np zamiast Franka;]. Mozna szukac 2 seniorow klasy Piszcza [Slabon?;] albo jednego ekstraligowego [Dobrucki? Drabik?]. Jelsi sciagnie sie 2 takich jak Piszcz i Kanpp - to bedzie rowny sklad z obcokrajowcem liderem [prawie jak w tym roku - tylko oczywiscie lepiej;] i Franek jest nam zupelnie niepotrzebny bo w zapasie bedzie Jelen i Trumina [i raczej watpie zeby Franek chcial byc "tylko" rezerwa;].

Natomiast Jelsi lidereb bedzie senior z ekstraligi, ktos kto zapewni ponad 12ptk z KAZDYM przeciwnikiem, wspierac go bedzie Knapp, Piszcz oraz obco [moze byc taki na 8-10 dla oszczednosci;] to mamy dobrego lidera i wyrownana doswiadczona II linie. Pozostaje linia III czyli junior oraz Jelen.. i tu mozna zostawic Franka zeby Jelonek mial konkurenta wlaczacego z nim [a czasami z Knappem czy Piszczykiem;] o miejsce w skladzie. Mordela mozna wyslac do Lwowa zeby dorobil na emeryture. A Trumine sprzedac gwardi do sekscji bokserskiej.

no jesli chcesz pozbyc sie Franka i w jego miejsce dac Daniela to zycze powodzenia!!! Daniel na razie ma miejsce ale chyba tylko na rezerwie. moze walczyc o miejsce w skladzie i z taka jazda jak w dwu meczu z zg ma szanse na to.jednak na razie tylko rezerwa.
po drugie to po co szukac kolejnego "sredniego" seniora, zeby znow sie zastanawiac czy wypali czy moze nie. Jeat Franek ktry potrafi jezdzic jest mlody,tylko po prostu mial slaby sezon!!! czy tak trudno to pojac? jest go stac na jazde co najmniej jak Tomek i Grzesiek i mam adzieje ze udowodni to p przyszlym sezonie w naszych barwach. tym bardziej ze chce jezdzic u nas!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#148 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 12:58

Nie ma żadnego argumentu żeby go trzymac w zespole - słaby zawodnik, o mało profesjonalnym podejściu do sportu, a w dodatku niedyspozycyjny. Franek - out!!!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#149 Postautor: ravajas » 19 października 2004, o 14:26

Gelo pisze:Ja nie wolę Staszka od Franka. Ale wolę kogoś kto będzie nie tylko skuteczny ale swoim nazwiskiem przyciągnie ludzi na trybuny.

a może być Józef Jarmuła?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#150 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 14:35

ravajas pisze:

a może być Józef Jarmuła?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Zdecydowanie - to był mój ulubiony zawodnik :D